Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 72
(#) cupika97 válasza Jonni hozzászólására (») Júl 14, 2022 /
 
Kábel átmérve, nincs szakadás. Kijelző szétszedve, kitakaritva, összerakva. Ugyan az a helyzet.
(#) zaza99 válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 17, 2022 / 1
 
Kitakarítottam a darálót és jó lett.
Köszönöm szépen!
(#) btamas81 válasza zaza99 hozzászólására (») Júl 18, 2022 / 1
 
Szívesen! Örülök, hogy jó lett.
(#) Bendegúz válasza Troy19 hozzászólására (») Júl 22, 2022 /
 
Üdv!
A ventilate azt jelenti, hogy légteleníteni kell. Ki kell nyitni a teavíz szelepet, azért megy a szivattyú, hogy kinyomja a levegőt.
(#) btamas81 hozzászólása Júl 27, 2022 /
 
Üdv!
Kaptam egy delonghi magnificat. Problémája, hogy a központi egység nem megy.
Cseréltem benne, motort, és egy triacot. Továbbra se megy.
A motor jó, a labortápot rákötve megy oda vissza, 0.1A az áramfelvétel.
Ha nem dugom rá a motorra a kábeleket megvan a feszültség, és addig meg is marad amíg a gombot nyomom. Ha rákötöm a motort már nem tudok feszültséget mérni, ha igen akkor is egy pillanatra utána 0V.
Mit nézzek még meg?
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
A Magnifica-ból több tipus is van. Van rajta egy ESAm, vagy ECAM szám is ezeket is leírhatnád, hogy ismerjük mi is a pontos tipuát a kávéfőződnek. De addig is általánosságok. A programmotor ami viszi az egész mechanikát két relétől és egy triactól kapja az áramot nekem eddig két ilyen jellegű hibám volt, azoknál mindegyiknél a triac volt a hibás. Ha jól emlékszem a TY5 poziciójú volt a hibás.
(#) btamas81 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
TY7es viszi a motort. Nem vágom a triac működését, de az a2 lábán ha nyomom a gombot ott 230 váltó. Utána van egy diódahíd D14, utána a relék, és a motor. Na mire a motorra ér ez vagy 24v vagy ha rajta a motor akkor semmi. Szóval sanszos, hogy a diódahíd rossz, bár mérve jónak tűnik.
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
A típusa EAM4000.B
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
A diódák biztos, hogy jók! Messze van a motoráram a határértéküktől. De mint írtam a triak már többször is előfordult nálam. Ha multiméterrel méred a motoron a feszültséget akkor az meg mindegy mennyi, mert a multiméter össze is szed ennyit. A relék a két forgásirány miatt vannak benne. Ha azok közül lenne rossz akkor még egyik irányba menne is. Esetleg a relék melletti csatlakozóra megy a motor kivezetése lekapcsolt helyzetben a motor ellenállását is meg tudod mérni a panel hátulján, így annak a kontakt hibáját is ki lehet mérni. Más meg nincs az áramkörben csak a triak. Mindenképpen abba az irányba keresném a hibát.
(#) btamas81 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Már a második triak van benne. A hiba marad. Azért gondolok a diódahídra, mert előtte 230v váltó utána meg szinte semmi,ármint feszültség szempontból.
(#) btamas81 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 28, 2022 /
 
Ja várjál, azt elfelejtettem mondani, hogy a motor at ki lett cserélve mert az kiment benne.
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
Így már egyből másabb a helyzet, akkor könnyen lehet,hogy az tönkretette őket. De tegnap megnézet a tartalék paneleket otthon, nekem mindegyiken a TY5 az amelyik a motornak az áramot adja. Gyanús ez a TY7. Biztos? Meg ezeken (5 db) mindegyiken sima diódák vannak nem diódahíd, az az Graetz-patron. Egy képet tudnál feltenni arról a panelről? Csak azért, hogy biztosan egyről beszéljünk.
(#) btamas81 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
A delonghi száma a panelnek 5232106100
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Júl 29, 2022 /
 
Már értem is. Az én paneljeim teljesen másak! Hát így jár az ember, ha nem néz utána egyből a pontos típusnak. Visszavonom a kételkedésemet!
(#) btamas81 hozzászólása Júl 31, 2022 / 2
 
Na sikerült életre kelteni. Nem segített az új diódahíd, mert el sem ment addig a feszültség, szakadt volt a vezetősáv...
Egy kábelt hoztam a triac a2 lábáról a diódahíd megfelelő lábára és öröm és boldogság.
Nagyon óvatosan kell forrasztani ezt a fajta panelt.
Azt hiszem 3éve pihent már a szekrény alján. Nem kapkodtam el.
(#) Mrpocok hozzászólása Aug 3, 2022 /
 
Üdv!
Van egy öreg delonghi esam 3000 kv gépem. A hibajelenség hogy "érzéketlenek a gombok". Néha bekapcsoláskor is alig akar elindulni, illetve ha bekapcsolt és megcsinalta kis rutinját, néha alig lehet rávenni a kv főzésre. Mintha kontaktosak lennének a gombok. Viszont a hiba nem mindig ugyanúgy jelentkezik. Néha többször kell megnyomni és elindul, néha elsőre. Ha bekapcsomva marad mondjuk 1 órára, akkor pl egy adagot nem lehet főzni vele, de a duplát el lehet indítani. Valakinek tapasztalat?
(#) zaza99 válasza Mrpocok hozzászólására (») Aug 3, 2022 /
 
Hello!
Kép jó lenne a panelról.
Én táphibát mondanék kondenzátorok kiszáradtak pl. Ha mikró nyomógombos akkor lehet a gomb is mert egy idő után elék nagy szokott lenni a kapcsolása ellenállása, de ha nem myomod akkor is szokott ellenállása lenni.
(#) Mrpocok hozzászólása Aug 3, 2022 /
 
Nem szedtem még szét, sose volt dolgom kv géppel. A gomb nem mindig érzéketlen. Teljesen veletlen h elsőre, vagy 15-ödjére reagál. Az viszont elég fix, h ha bekapcsolom és kb 1-1,5 órát úgy marad, akkor az egy adag abszolut nem megy. A kapcsoló kattog, de nem történik semmi. Mintha "elmelegedne" valami... :/
(#) zaza99 válasza Mrpocok hozzászólására (») Aug 3, 2022 /
 
A bekapcsoló el szokott égni a terheléstől, ez is lehet.
(#) Mrpocok hozzászólása Aug 6, 2022 /
 
Kösziba segítséget! Meg fogom nézni
(#) pbox hozzászólása Aug 6, 2022 /
 
Saeco Intelia de Luxe kávéfőzőhöz szeretnék segítséget kérni.Már jó ideje nem volt használatban a gép most elővettem feltöltöttem vízzel de a szivattyú nem veszi fel a vizet.A szivattyú jónak tűnik határozott erős berregéssel próbálja a feladatát elllátni.Háromszori próbálkozás után a kijelzőn megjelenik egy villáskulcs ikon és az 5 szám.Merre keressem a hibát?
Ötleteket, tanácsokat előre is köszönöm.
(#) Kari55 válasza pbox hozzászólására (») Aug 6, 2022 /
 
Hátha segít bár angol nyelvű
(#) pbox válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 6, 2022 /
 
Köszi a tippet.Nézelődtem a videók között és sikerült megoldást találnom.
(#) szs válasza pbox hozzászólására (») Aug 6, 2022 / 2
 
És el is árulod?
Mert ez az a fórum, ahol a megoldást is elmondjuk.
(#) pbox válasza szs hozzászólására (») Aug 7, 2022 / 1
 
Fecskendővel vizet nyomtan közvetlenül a szivattyú szivóoldalába.Egy határozott kattanás szerű hang után úgy éreztem, hogy működni fog a dolog.És igy is lett Kitakaritottam az áramlásmérőt is.Összeszereltem és örültem.
(#) Szabóné Zsóka válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Átfolyik a víz és a vizkőoldó is. De a programot nem fejezi be .
(#) Szabóné Zsóka válasza JZoli hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Tudnál nekem segíteni ? Siemens surpresso S40 gépen nem tudom a vízkőmentesítést elvégezni. " folyamat lemegy de nem fejezi be.Folyik a vizkőoldó és a víz is tisztításkor. Ezek szerint gondolom dugulás nincs.
(#) JZoli válasza Szabóné Zsóka hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Sajnos ezzel a típussal nem foglalkozok. De annyit szeretnék megjegyezni, hogy sok helyen hibáznak a vízkőrtelenítés során, mert nem pontosan azt csinálják ami a kezelési utasításban van. Ahogy olvasom a vízkőtelenítés folyamatát akkor a vizkőoldó folyadék kifogyása után ki kell venni a zacctartót is, meg a víztartályt is majd visszatenni őket. Majd újra meg kell nyomni a vízkőtelenítés gombját. Amikor kifogyott az öblítővíz akkor meg a csésze jelre kell tenni a programgombot.
Az alu lévő leírás alapján kellene megnézni, hogy melyik művelet lehet a hiba okozója.
(#) Szabóné Zsóka válasza JZoli hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Köszönöm hogy válaszolt. Sajnos az a probléma hogy kihagy lépéseket,tehát nem a leírás szerint adja az utasításokat. Már több éve megvan a gép és egyszer csak "megbolondul ".Amit elküdtél mellékletben az van meg nekem is kinyomtatva. Víkőoldő elfogyása után azonnal azt kéri hogy kapcsoljam TURM OM COFEE -re/a pohárkás jel / .Az előtte lévő utasításokat kihagyja. Csak ismétlődik a UNIT DE-SCALING és a EMPIY TRAYS a végtelenségig ...persze töltögetem vízzel mert az meg kifogy.
(#) Szabóné Zsóka válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Igen átfolyik rajta a víz.De valamiért nem végzi el a programot.Nem az utasításban leírt folyamatokat kéri .Nem jut el a vízkömentesítés befejezéséhez.
Következő: »»   58 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem