Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 72
(#) peter1001 hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok !
Van egy Momert 1131 tipusú 4 személyes kávéfőzőm, ami tegnap behalt. Bekapcsoláskor a gombja világít rendesen, de egyáltalán nem melegít. A hőkapcsolóra rámértem, hidegen átad rendesen, viszont a fűtőszálnál nem tudtam ellenállást mérni, mint ha szakadt lenne. Létezik ? Találkoztatok már ilyennel ?
(#) peter1001 válasza peter1001 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Bocs, csak most olvasom Sebi hozzászólását, akkor vsz az én masinám is kimúlt.
Akkor fizetésig marad a gyerek Maci-kávéja.
(#) tibec hozzászólása Feb 16, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy SENSEO típusú kávéfőzőm, ami megadta mnagát. A gond az, hogy nem találok hozzá rajzot sehol. Tulajdonképpen olyan jelenséget produkál, hogy bekapcsoláskor egy darabig rendesen melegíti a vizet, majd kikapcsol. Nem lehet újra bekapcsolni, hanem a be gomb folyamatos nyomásával tovább melegíti a vizet, majd amikor elér egy bizonyos hőfokot, vagy időt, ezt nem tudom, akkor ulyból bekapcsolva marad, rendesen felfűti a vizet. A piros lámpa ekkor vált folyamatos világításra. Amikor elindítom akármelyik adagot (egy, vagy kettő), akkor pedig sokkal kevesebbet ad, mint eddig, sőt, a két adagosra kevesebbet ad, mint az egyesre. A két gomb egyszerre történő benyomásával pedig kb. 1-2 másodpercig működik, aztán leáll. Ha valaki tud segíteni, megköszönöm, sajnálnám kidobni. A komplett vezérlőpanelt már néztem, de, ha nem muszály, nem vennék. A segítséget előre is köszi!
(#) kaqkk válasza peter1001 hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
Nagy a valószínűsége hogy van benne hőbiztosíték is , legtöbbször ez szokott megszakadni. a fűtőbetét vezetékében van egy szövött varniscsőben .
(#) tibec hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Ismét segítséget kérek. Kaptam egy SAECO nagytartályos kávéfőzőt. Sajnos, ez is megadta magát, nem működik. A kávét megdarálja, de aztán már nem nyomja fel a dugattyút, csak oda fordítja a hengerhez és ott megáll, mielőtt összenyomná a kávét. Innen nem hajlandó tovább menni. Már szétszedtem, de hiába állítom vissza alapra, mindig ugyanott áll meg. Kérdésem, hogy a program kapcsolóval lehet gond, vagy esetleg a többi kapcsoló valamelyikével? Ennek a típusnak a javítását már nem is biztos, hogy vállalja valaki, mert úgy tudom, kifutott termék. Viszont, ha nincs nagy baj, szeretném megjavítani. Előre is köszi a segítséget!
(#) Szpisti válasza tibec hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Már hogyne lenne hozzá alkatrész, nézz szét a neten , van magyar alkatrész forgalmazó is.
Az én 15 éves Solismaster gépemhez is van minden (ez is Saeco variáns).
Amikor felnyomja és megáll, előtte nem kattog mint a veszedelem ?
Mert nemrég én is így jártam , szétdarálta a meghajtó fogaskerekeket.
Aztán az is kiderült, mitől.
Amikor a központi egység pipáját feltolja a kazánból kiálló gőz-csonkra, ezen a csonkon van két gumigyűrű. Ha ez nem megfelelő méretű és minőségű (főleg a felső), megfoghatja úgy a mechanikát, hogy nem bírja befejezni a forgatási fázist.
Ha egyszer-kétszer ilyen kattogással megállt, akkor a forgatóműben levő mindkét fogaskereket cserélni kell könyörtelenül. Nem veszélyes, 3 ezer körül megúszható.
Egyúttal nem árt ezeket az alkatrészeket szilikonzsírral bekenceficélni, szép hajk lesz a járása.
Esetleg lehet a megállás oka a túl sok darálmány is, ezt tudod állítani ha megbontottad a gépet.
Összerakáskor egyébként oda kell figyelni a fogaskerék helyzetére, a kpe fogadó (alap) állásakor megvan hogy a kis nyílnak merre kell állnnia. Az enyémben a két mikrokapcsoló közül a jobb oldali nyomógombjára mutat.
De bizonyára lehetnek egyéb okai is, pl. a két mikrokapcsolót amit a fogaskerék pereme kapcsolgat, mindenképp nézd meg, jók-e.
De látom van itt olyan is aki napi szinten ilyennel foglalkozik, nem akarom elvenni a kenyerét - és ha badarságokat írtam nyugodtan javítson ki...
(#) tibec válasza Szpisti hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Köszi a gyors segítséget! Nem írtál semmi badarságot! Nálam, a kézi forgatás simán megy, szerintem a fogaskerekek jók, de azokat is ellenőrizni fogom. A gumigyűrűk jók, azokat már megnéztem. Még a két kapcsolót ellenőrzöm, mert én is azokra gyanakodtam, de nem akartam addig belepiszkálni, amíg valaki meg nem erősíti a gyanúmat. Nem tudtam az alap helyzetet sem, köszi, hogy elmondtad! Valszeg ezen is úgy kell lenni a nyílnak. Köszi a tanácsot, segítettél! Még egy tanácsot kérek. Fentebb említettem, hogy van egy SENSEO HD 7825 tip. főzőm is. Ez esetleg ismerős?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) Szpisti válasza tibec hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Sajnos (vagy szerencsére?) csak ezt a szériát ismerem, ezt is csak azért mert szégyellném szervízbe vinni mekkelek létemre. Mióta használtan megvettem 5-6 éve, már az "állatorvosi ló" szerepét eljátszotta, kezdem kiismerni .
Az elektronikájának még nem volt hibája (kop-kopp), de ha a Tiédben jók a mikrokapcsolók, akkor kezdheted lekövetni, minek ad jelet az a két kis kapcsoló. Mert lehet hogy ott akad el a műsor.
Ja még annyit : a nyugalmi állapotot jelző nyilacska a fogaskerekek felől nézve mutat a jobb oldali mikrokapcsoló gombjára.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) Rino88 hozzászólása Márc 4, 2013 /
 
sziasztok!
Van egy Aeg darálós kávéfőzőm de olyan probléma van vele, hogy a darálós résznél ledarálja a szemes kávét, de a tartályba már nem löki bele a ledarált kávét!
A nyílásban ott van benne de nem esik bele a tartályba!
köszi a segítséget

1.jpg
    
(#) merciabc hozzászólása Márc 21, 2013 /
 
Sziasztok! Vettem a vakerán egy Krups XP 7220 kávégépet,hibásként árulták de nem szólt a fáma hogy (hiába kérdeztem!) elektronika hibás! Elég szépen belekötözgettek,forrasztgattak,kilöttek egy csomó mindent az alaplapján-szóval kuka! Pedig elég egyszerüen meg lehetett volna javitani!
A lényeg: Van-e valakinek XP vagy AT sorozathoz alaplapja???
Zoli
(#) bizsu5122 válasza merciabc hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /
 
Hali.Mivel nem tudom melyik az,igy küldök képet,hátha ez kellene neked.
(#) merciabc hozzászólása Ápr 14, 2013 /
 
Sziasztok! Szereztem egy ua. panelt,de az meg azt produkálja hogy ....
Bedugom a220-ba, bekapcsolom-kazán füteni kezd,rendesen csinál mindent-kikapcsolom-majd egy 1 órányi pihenés után bekapcsolom,a kazán már nem füt,csak ha kihuzom a 220v-bol,és ujbol inditom az egészet! Mi a vihar lehet ez? Zoli
(#) zsolti1985 hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Hali!

Van egy Dolche Gusto kávéfőző ami nem nyomja a vizet!
A szivattyú az működik csak a vízet nem nyomja valahogy.
Ilyen van benne:
Valakinek valami ötlete?
Típusa a szivattyúnak: phoenix-50 b2p
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2013
(#) xTAKIx hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Üdv mindenkinek !Ismét befutott egy családi hibás kávéfőzőgép.A tipusa cubic ricerca (szamila céges) aminek nem dolgozik a légpumpája .nem javitottam még kávéfőzőt de a vezérlőt sem találom a neten.Kimértem a pumpa nem kap áramot ,csak nem látom melyik (gondolom nem relére van kötve ) a vezérlője .Ha esetleg valaki ismeri a vezérlő elektronikát megköszönném ha segitene.
(#) xTAKIx hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Sok marhaságot összehordtam itt reggel ijedtemben.A gépben nincs is légpumpa .Ellenben kettétört a viztérben (inkább beletört) a forro vizet vezető cső ami miatt teljesen elemeire kellett szedni a gépet .Az eszergályosnak nem volt se rézcsöve se 6x0,75 metszője se beszakadt csavar kiszedője ugyhogy rögtönöztünk.
(#) rszabi hozzászólása Jún 1, 2013 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem.

A következő fapados kávéfőző egyik napról a másikra nem melegít/főz.
Mondhatni szinte új, szerintem, 20 alkalomnál többször nem volt főzve vele.

A kapcsoló világít, tehát áram alatt van, az U alakú csőben a víz átfolyik.

A főzési eljárás nem is kezdődik el (mármint, hogy "köpködni" kezdjen).

Nem értek sokat az elektronikához, viszont ezt a topicot végigolvastam, de nem találtam hasonló leírást. A víz átfolyás tesztet is azért csináltam meg, mert itt sok mindenki panaszkodott a vízkőre.

A közepén lévő fekete kerek alkatrészen azt írja SG és 38, és arra tippelek ez "hőmérő".

Valaki találkozott hasonló problémával? Jól sejtem, hogy az a középső kerek alkatrész a "ludas" a dologban?

Köszönöm előre is!
(#) zolika60 válasza rszabi hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Ezt könnyen kiderítheted. Ha az alkatrész lábain lévő vezetékeket összekötöd és úgy megy a dolog, akkor ő a bűnös. Persze így nem használható, mert túlmelegedhet.
(#) rszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Igen, igazad van, csak valahogy nekem nem ugrott be ez a teszt, mivel nem voltam benne biztos, hogy mi lesz/lehet a végkimenetel . Na, de biztatásodra megnéztem, összekötöttem a piros és kék papucsot kihagyva a vélt termosztátot, de semmi változás.

Mi a fene romolhat el egy ilyen egyszerű cuccban, a fűtőszál?
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
(#) zolika60 válasza rszabi hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Az is lehet, innen nem látszik. Mérni van mivel? Ha nincs köss a fűtőszál helyére egy izzót és ha világít akkor az a hibás. Ha nem tovább kell keresned. A fehér vezetéken van egy szigetelőcső, abban lehet egy szakadt hőbiztosíték. Azt is ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
(#) rszabi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
A fehér vezetéken lévő szigetelőcsőben valóban volt egy AUPO BF229, áthidalva őt sem látok változást.

Annyit még el kell mondjak, hogy nagy türelmetlenségemben leszedtem a kapcsolóról a kábeleket, és nem emlékszem a sorrendre, viszont a vélt sorrendben visszarakva működőképesnek látszik, a kapcsoló felgyúl.
(Piros-Kék-Barna és Kék-Piros-Barna kombinációban, Barna-Kék-Piros nem nyerő szált a biztosíték )

A fűtőszál végén nagyon be van csomagolva a vezeték és a papucs, így nem próbáltam azt ki, de nagyjából arra jutottam, hogy most már más nem maradt csak az alu fűtőszál és az a fekete kerek amit az elején is említettem.

Igaz, egyszerre a hőbiztosíték és a fekete kerek nem volt rövidre zárva.

Arra a következtetésre jutottam, hogy nem éri meg, hogy bajlódjak. Az elején arra számítottam hogy egy kisebb alkatrész ment tönkre amit kicserélek relatív könnyen.

Amúgy, hogy ne maradjak meg bután van ötleted mi lehet a fekete kerek, középen?
(#) fakóló hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Sziasztok! Egy Saeco Incanto kv géppel lenne problémám, ha valaki tud segíteni megköszönném. A probléma a következő: bekapcsolást követően elkezdi a tesztet aztán mikor visszaáll alaphelyzetbe a kijelzőn a piros felkiáltó jel kezd villogni. Többszöri ki-be kapcsolás esetén (mindig végzi a tesztet) van, hogy visszaáll és nem villog a lámpa. A vizet fűti rendesen, az áramlásmérő működik, a központi egység is jó.
(#) zolika60 válasza rszabi hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Fekete bigyó. A fűtőbetétre közvetlenül is adhatsz egy próba erejéig áramot. Akkor egyből kiderül megy-e.
(#) Szpisti hozzászólása Jún 11, 2013 /
 
Sziasztok!
Ma délelőtt negadta magát a Solis Master 5000-ben a fűtőkör.
Reggel asszony még lefőzött egyet rendesem mielőtt dolgozóba ment, bekapcsolva hagyta , majd egy óra múlva én is nyomtam egy adagot. Pár percig tettem-vettem mielőtt megittam volna, aztán mikor megittam csak csodálkoztam hogy ilyen hamar kihűlt...
Most 11-kor megint ittam volna egyet, és lenyomta jéghidegen az adagot.
Hm.... kikapcsoltam, gondoltam ha megszakadt a fűtés, akkor már nem is fog felállni újból.
Hát bizony így is lett...
Szétkaptam, de a fűtőbetét (130 ohm) nem tűnik szakadtnak.
A kazánon van két klixon, egyik gondolom túlmelegedés ellen lehet.
Még nem mértem, de az alsó ezek közül egyenesen a főkapcsolótól jön, tehát az lehet a "vészlekapcsoló". Mivel a készülék áramot kap, ennek jónak kell lennie.
A másik felső érzékelő meg gondolom akkor kapcsol mikor elérte a kazán a kívánt hőfokot.
Kérdésem , kell-e nekem ehhez kapcsolási rajzot vadászni, vagy valaki rutinból meg udja mondani, hol keresgéljek. Elektronika panelon vannak szép nagy tranzisztorok, amik lehetnek akár triakok is
Ha van tipp, megköszönöm előre is!
(#) Szpisti válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Annyival előbbre léptem, hogy kifordítottam az elektronika panelt, a típusa S5AV1-2 .
Közben beszéltem a párommal, és azt mondta gyanús is volt neki reggel, mert érzett valami furcsa szagot. De hiába meresztgetem a szemem, nem űnik fel ránézésre, hol távoztak a füstjelek. A kazán fűtése egy BTB06700 triacról menne, de ott se látok jeleket (ok, majd mérekm is). A triac pedig egy opto csatolóról kap vezérlést.
(#) Cicow válasza Rino88 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
A daráló alatti vályuban van egy rotor szerű forgólapátos kerék ez hajtja ki a darálmányt a főzőrészbe. A lapátok letörtek - nálam ez volt - javítás : a kerek csonkolt részt 8 helyen bevágtam kis műanyag lapokat ragasztottam bele, beszabtam és kész azóta müxik...
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) Szpisti válasza Cicow hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
A segítség mindig jól jön, de én azért reménykedem hogy 3 hónapnál előbb sorra kerülök
(#) kávészem válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 11, 2013 / 1
 
Szia! Nézegetsd még egy kicsit azt a kazánt, amit Te mértél cca 130 ohm az a motor előtétellenállása. A fűtőszálé cca 47 ohm, ami bizony megszakadhatott ! A hőmérő szenzor ellenállása 20 fokon 2000 ohm. Jó bogarászást!
(#) Szpisti válasza kávészem hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Ajajjj pedig valahol olvastam hogy ott van a motorelőtét is, tényleg ... Furcsa is volt hogy ekkora ellenálláson előállna akkora fűtő teljesítmény.
Hmm fenébe ! Kb. 4-5 éve cseréltem kazánt.

Hálás köszönet a segítségért, akkor szinte biztos hogy az lesz szakadt mégiscsak !
(#) kávészem válasza fakóló hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Szia! Én a központi egységet érzékelő mikrokapcsolóra gyanakodnák, lehet hogy a központi tölcsér nyúlványa ami beér a gépbe nem nyomja folyamatosan. Esetleg szorul a központiban a dugattyúszár, kend meg.
(#) Szpisti válasza Szpisti hozzászólására (») Jún 12, 2013 /
 
Nos kibogarásztam a gép belsejét, másképp a hiba nem derült ki.
A kazán fűtés csatlakozója legalul van, és a látható kép fogadott.
Elégett a kivezető saru, pedig mikor cseréltem biztosan keményen fogták egymást, mert az ilyesmire odafigyelek. Mégis lett annyi átmeneti ellenállás, hogy melegedni kezdett (tán vizet is kapott) és végül elszenesedett teljesen. Még a mellette levő műanyagot is megolvasztotta.
Kicsipkedtem a műanyag házat, hogy hozzáférjek, és leköszörültem a kazán kivezetésen levő égésnyomokat. A csokiszorító betét remélhetőleg egy darabig bírni fogja.
Az alatta levő érzékelőt nem tettem vissza, csak fixre kötöttem - végülis ha a vízfogó tálca nélkül főz a gép, abból nagy baj nem lehet.
Ilyen "gány" munkát természetesen másnak nem végeznék, de mivel ez a saját , közel 20 éves masinám, hattyúdalát kissé csapzottan is eldalolja nekem megelégedésemre még pár évig.
Kávészemnek még1x köszönöm !
Következő: »»   7 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem