Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   61 / 72
(#) zacci hozzászólása Nov 13, 2022 /
 
Sziasztok,

Van a családban egy Saeco Odea Giro gép. Miután rendbe tettem, azóta szépen teszi a dolgát. A minap viszont azt vettük észre párommal, hogy standby módban is meleg a gép teteje, valamint kv főzés után a dugattyúházból szörcsögés hallatszik és szerintem a szokásosnál több víz keletkezik a csepptálcába. A leírtak alapján lehet a gépnek bármi baja ? Vagy ez normális ? KV főzés után mondjuk 1-2 órával normális, hogy még meleg a teteje a gépnek ? Már rég standby módban piheg, villog a zöld led. Minden más tekintetben jól működik a gép. Mióta nálam van a gép (kb. 3 éve) csak tisztított vizet kapott, előtte pedig ki lett vízkőtlenítve, ergo vízkővel nem lehet gond.

Előre is köszi az építő jellegű válaszokat!

üdv,
zacci
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
(#) Atosz90 hozzászólása Nov 14, 2022 /
 
Sziasztok !

Van egy Aeg/Elektrolux Caffe Grande kávéfőzőm, és bekapcsolás után nem csinál semmit, csak az egycsésze/kétcsésze szimbólumot felváltva villogtatja, és folyamatosan világít a felkiáltó jel.
Innen kiindulva valaki tudja e hogy milyen hibakód lehet ez ?

Üdv: Atosz
(#) Atosz90 válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 14, 2022 /
 
Ha az egycsésze+p gomb kombinációt nyomom, és tápot adok neki, akkor belép a diagnosztikába, és bepozícionálja a főzőművet.
A gombok nyomogatásával szelepek kattognak, a daráló, ész szivattyú indul, de az egycsésze gombbal nem csinál semmit
(#) btamas81 válasza zacci hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Standby módban nem kapcsol ki teljesen. Fejből meg nem mondom mi marad bekapcsolva, de én mindig kikapcsolom a gépet. Max fél perc mire feláll a gép, nekem feleslegesen ne menjen.
A szörcsögés normális, akkor engedi el a felesleges vizet a csepptálcába.
Ha úgy látod több benne a víz, az lehet a kávé miatt is. Apróra darál és a beállított víz nem tud teljes egészében átmenni a főzőegységen.
De lehet tömítés baj is, semmibe nem tart a 3tömítést kicserélni (a nagy a főzőegységen, kettő a főzőegység mögött a pipán)
(#) btamas81 válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Nem csak légtelenítést kér?
Próbáld meg, hogy engedj ki vizet a gőzölőcsövön. Ha az a baja amit írtam, akkor kb 1-1,5dl víz kiengedése után elmúlik a villogás.
(#) zacci válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 15, 2022 /
 
Szia,

Most megfigyeltuk pontosabban. Standby modban egyszer langyos, aztan 1-2 ora mulva mar joval melegebb a teteje, mikozben egesz vegig standby-ban van a gep. Mintha elkezdene futeni (teljesen feleslegesen). A csepptalcaba mintha tobb viz keletkezne, mint azelott.
A pipat anno csereltem, vagy csak a tomiteseke, mar nem tudom. A hengerfej tomitest nemreg csereltem. Tovabbra sem tudom biztosan, hogy gond van a geppel, vagy sem. Parom vette eszre minap, hogy a gep feletti szekrenyben meg a fuszerek is melegek voltak. Nyilvan nem tuz forro, de erezhetoen meleg volt a szekrenyben.
Mi okozhatja azt, hogy gondol 1et es elkezd melegedni a gep teteje ?
(#) btamas81 válasza zacci hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Szerintem nincs baja a gépednek. Ha leadja azt a kávéadagot mint régebben, akkor nincs miért aggódni. Nagy baja ezeknek nem szokott lenni. Tömítések a leírtak alapján rendben vannak, a több víz meg ahogy írtam lehet a kávé miatt is. (Hiába ugyanazt a kávét használod, ilyen áraknál kinézem a gyártóból, hogy, gyengébb minőségű kávészemek is kerülnek a zsacskóba)
Persze, hogy melegebb a teteje 1-2óra után, mivel a trafója tuti nem kapcsol ki, meg ki tudja még mi minden megy benne a stanby módba. Én azért írtam, hogy felesleges standbyba hagyni, minek fogyassza a drága áramot. Kikapcs, ha kávét innátok bekapcs, fél perc és kávé van.
(#) Atosz90 válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Először nem vált be a légtelenítés, addig küzdöttem vele, hogy nyomva kellett tartani az egycsésze/kétcsésze gombot, ekkor gondolt egyet végigjáratta a főzőművet föl koppig, le koppig, és utánna viszont kérte a légtelenítést, megnyitottam a gőzölőt, automatikusan kilégtelenített, majd elkezte az alap rutint, felfűtés öblítés, és működik .
Nem tudom mi lehetett a gond, de életrekel.
(#) kaqkk válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Megyek reggel kávézni ...
(#) Atosz90 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Várlak, forró kávéval meg hideg sörrel
(#) kaqkk válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 16, 2022 /
 
Reggel sör ? Munka előtt nem iszom ! (csak rumot)
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
(#) btamas81 válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Valószínűleg leresetelted. A lényeg, hogy működik.
(#) Atosz90 válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 17, 2022 /
 
Viszont új probléma lépett fel, nem darál elegendő ideig, vizes kávét főz.
4 főzésből egyszer darál megfelelő ideig.
Jól gondolom, hogy panelhiba lesz ?
(#) btamas81 válasza Atosz90 hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Nem panelhiba lesz. Ezek ilyenek. Kell vagy 15kávé mire beáll a darálási mennyiség. Húzd fel fullra a az adagot úgy használd, egy idő után beáll. Vagy, adj egy takarítást a darálónak.
(#) zacci válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Szia,

Koszi a valaszt. Akkor azt hiszem majd kicserelem a pipat vagy a rajta levo tomiteseket az filleres osszeg es ha nem is segit, legalabb nem art 8) Mostansag mar kikapcsoljuk a gepet 8)
Nem is melegszik 8)
(#) btamas81 válasza zacci hozzászólására (») Nov 18, 2022 /
 
Csak a tömítést cseréld. Vagy szilikonzsírozd be.
(#) Discoking98 hozzászólása Nov 21, 2022 /
 
Sziasztok,
adott egy Jura Impressa S75 kávéfőző, bekapcsolás után az első adagot lefőzi. Utána darál, főz, és kávé helyett a vizet tisztán a csepptálcába főzi le, a darált kavét pedig szárazon a zacctartóba dobja, ha öblítést kérek a géptől akkor szintén a csepptálcába folyik a víz.
Tegnap a vízkőmentesítő program gond nélkül lefutott, akkor a helyén jött a víz.
Van valami ötlet, mit kezdjek vele? Köszi!
(#) kgabor83 válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Én is bocsánat, hogy csak most reagálok. De kpe fenn reteszel rendesen, talán csak egy kis kopás van a házon, ahova a retesz beakad. Meg igazából csak az alja lökődik ki annyira, hogy éppen kinyomja az ajtót és ezt érzékelve leáll a gép. De ha valamivel megpiszkálom a kapcsolót akkor fordul még egy kicsit a tengely és visszamegy a kpe a helyére.
(#) btamas81 válasza kgabor83 hozzászólására (») Nov 22, 2022 /
 
Az ajtó mennyire könnyen nyílik? Nem annak van kikopva a retesze? Mert másra már nem tudok gondolni.
(#) kgabor83 válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 26, 2022 /
 
Ahogy látom az is zár rendesen. De kaptam egy hasonló donor gépet, úgyhogy mgpróbálom a kpe-t, meg az azt meghajtó tengelyt átoperálni ebbe hátha mégis ott a baj. Azért köszönöm a válaszokat.
(#) Fnorbi90 hozzászólása Nov 30, 2022 /
 
Sziasztok,

Van egy 7 éves bosch benvenuto classic tca5309 kávéfőzőm. A hétvégén a kötelező szerviz program után fura kattogó hangot adott. Egy hozzá értő ismerősöm szétszerelte és feltárta a hibát. A mechanika szorult meg, és egy műanyag fogaskerék sérült a meghajtásban. Utána néztünk, külön csak ezt a fogaskereket nem lehet rendelni, a komplett meghajtás meg 35 ezer forint, nem ér annyit az egész gép....
Az lenne a kérdésem, hogy van - e itt közöttetek olyan, akinek van ilyen bontásban lévő gépe, amiben ez a kis műanyag fogaskerék még használható lenne. Tudom elég kicsi rá az esély, de egy próbát megér mielőtt a kukában végzi a kávéfőző.

Előre is köszönöm!
(#) moltam válasza Fnorbi90 hozzászólására (») Nov 30, 2022 / 1
 
Ha nem jön össze, esetleg valaki aki foglalkozik 3d nyomtatással szerintem le tudja gyártani neked.
(#) JZoli válasza Fnorbi90 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Merre laksz? A környékünkön van egy ismerősöm tőle talán be lehetne szerezni, de ő nem postáz. Oda kell menni a műhelyébe és ott rámutatni, hogy ez kell. Nagyon olcsó, de a személyes felkeresés távolról nem mindenkinek járható út.
(#) Fnorbi90 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 30, 2022 /
 
Kiskunfélegyháza. Az ismerősöd merre lakik?
(#) Fnorbi90 válasza moltam hozzászólására (») Nov 30, 2022 / 1
 
Ez igaz, ha más nem marad, akkor próbálkozok keresni valakit. Köszi
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Hihetetlen, de le kellett futtatni a tisztító programo, tablettát se tettem bele, de megint előjött a hiba: gyakran a zacctartóba nyomja bele a vizet/kávét. Alulról belenézve a főzőegység felső részéből ömlik a víz. Időnként meg megjavult, de a múltkor is a tisztító program hozta ki. Már kb minden ki lett benne cserélve... :/
(#) JZoli válasza Fnorbi90 hozzászólására (») Dec 1, 2022 /
 
Hát akkor nem nyert a dolog, mert ez meg Vitnyéden van, így elég messze lenne Neked.
(#) péter71 hozzászólása Dec 8, 2022 /
 
Sziasztok! Saeco talea touch kijelző gondom van. Bármelyik ikonra nyomok, csipog de nem lép be a menübe. A menük között tudok léptetni, csak nem lép be. Ha a kijelző nem érzékel akkor miért csipog?
(#) Antenna1973 hozzászólása Dec 26, 2022 /
 
Adott egy zsír új Szv-623 Szarvasi kávéfőző.Amivel nem lehet kávét főzni. De még a sima víz sem jön át keresztül rajta.
(#) kaqkk válasza Antenna1973 hozzászólására (») Dec 26, 2022 /
 
Előfordulhat hogy a Búvárcsőről esett le a "kalap" ami a vizet vezeti át a kazánból a főzőtérbe. Tekerd le a tetejét és lőj egy képet ....
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2022
Következő: »»   61 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem