Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenyérpirító nem kapcsol ki időben
Lapozás: OK   2 / 2
(#) VIM válasza NP hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Szia! Most beszélgettünk hasonló problémáról ITT fentebb. Van bőven képi illusztráció, hogy hogyan érdemes a szakadt fűtőszálat "megpatkolni", hogy az megint meg tudja táplálni az elektronikát.
(#) NP válasza NP hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
Helló megkérdeztem a tesóm,mérte a diódákat,tranzisztort,ellenállásokat,trafókat,meg a tekercset,azokban nem talált hibát.
A fűtőszálat még nem nézte,de az elég el van dugva ebben a készülékben.
Nemnagyon látni,tovább bontani meg elég macerás. De,majd megpróbáljuk.
(#) FAZ1 válasza NP hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
CSAKIS a fűtőszálat mérje végig!
ezekben általában a fűtőtekercs van két részre felosztva, a "hosszabbik" fél a teljes pirító fűtés, a "rövidebbik" részen (sorban a pirító fűtéssel) pedig lejön kb. 10 12 Volt.
Erről jön le a vezérlő (időzítő elektronika tápellátása, ami - amint azt fentebb már egy kollega leírta, és ami 4 vagy 5 dióda, 3 db. tranzisztor, két elektrolit kondenzátor és mellé néhány ellenállás.
Nekem pl. az azbeszt (vagy csillám) panelra csatlakoztatott szegecse alatt égett szét a fűtőhuzal ... Forrasztani nem lehet, csak a mechanikus érintkeztetés jöhet szóba.
(#) FAZ1 válasza NP hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Idézet:
„"tovább bontani meg elég macerás"”
Bizony macerás!
Sőt - egy helyen még el is kell majd csípőfogóval vágni, hogy rendesen ki lehessen bontani.

Azt aztán utólag - a javítása, összeszerelése után én pl. egy "csokiból" kioperált csavaros kötéssel oldottam meg. Forrasztani ott nem lehet, s ott a huzalt ívhegeszteni - házilag????
(#) fecameca válasza FAZ1 hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Én 2 -es csavart szoktam anyával és jó nagy alátétekkel a csillámon keresztül, hogy valahogy rögzítve legyen. Még ponthegeszteni sem lehet anélkül, hogy elvékonyodna, akkor pedig ott fog elégni legközelebb. Nem érhet hozzá semmihez, nem lóghat ki, egyébként sok évig mentek még ilyen toldásokkal nálam. A fűtőbetétet legalább kimérte volna az illető. Lenyomott állapotban 30-50 ohm körüli ellenállást kellene mérni a dugvillán. Ha lenyomva trartja, ha ép a fűtőbetét, akár piríthat is vele áramba digva, perzse nem szétszedett állapotban. Ha nem melegszik, akkor bizony szakadt. Az elektronika csupán csak lenn tartja, de lenyomott állapotban izzania kéne mindenképp. Aki ennyire sem képes, az milyen műszerész?
(#) Vadveszely hozzászólása Pé, 8:48 /
 
Opus kenyérpirítóm nem kapcsolt ki. Kezdtem a nyomtatott áramkör megfejtését kapcsolási rajz formájában és rábukkantam az egyik négylábú IC nevére: PT8A2512. Beütve a keresőbe ezt, kiderült, hogy ez egy kenyérpirító IC, "Simple Toaster Controller", az adatlapja mindjárt egy kapcsolási példát is mutatott, ami tökéletesen megegyezett a nyomtatott áramkörrel (kicsi plusz a világító dióda, ami az én pirítómban nincs. Hát ilyen is van, Toaster IC...Egyébként úgy tűnik, hogy ez hibásodott meg.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem