Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1421 / 1672
(#) vipera1997 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
De majd lejebb akarom venni a fényerőt, gyárilag le van véve most és nekem így is elég sok
Majd még veszek le kicsit mert este lehet zavaró lesz.
(#) mucsa válasza borvendeg hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Egyetértek. A kormány gyenge pont lehet. Elég kritikus helyen van gyengítve. Magas padkán vagy ugratón inkább kösd be az övet vagy lassíts.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2017
(#) Abukodonozo válasza konyak6 hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Nagyon jól néz ki. Egy hangmintát nem mutatsz?
(#) Istvanpisti hozzászólása Feb 23, 2017 / 54
 
Építettem egy karórát, OLED kijelzővel, ATMEGA 328 uC hajtja, van benne még egy három tengelyes gyorsulás érzékelő, ADXL345, ami felismeri - ha jól van felparaméterezve - az egy és a két koppintást, mindhárom tengelyen.
Ezeket a a tulajdonságokat használtam fel a menüben a navigálásra, az idő, a dátum, a fényerő és a megjelenítés idejének állítására. (ügyes harkályok előnyben) Az óra csak bizonyos - szintén állítható - állásban mutatja az időt, azon kívül sleep módban pihen, másodpercenként ébred fel és kérdezi le az x,y,z gyorsulás értékeket, amiből eldönti, hogy kell-e megjeleníteni valamit, vagy lehet aludni tovább.
Az óra tokját egy gyújtós darabból faragtam, a kijelző előtti plexit, egy bonbonos doboz tetejéből kanyarítottam, tápellátásáról egy Lipo cella gondoskodik (200mAh), ami mikro USB-n keresztül tölthető (MCP73832). Aktív állapotban kb. 4-6 mA a fogyasztása (a fényerőtől függően), sleep üzemmódban kb. 50-100 uA.
(#) Elektro.on válasza Istvanpisti hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Hát ez eszméletlen jó!
Okos óra házilag. Milyen időközönként kell tölteni?
(#) konyak6 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Nem az igazi. A trafó közelsége miatt kicsit brummos. Beraktam egy árnyékoló lemezt, ami sokat javított. A nagyobb baj az hogy az ic sokat erősít. Olyan mint egy boost, vagy overdrive. Illetve a zemgést nem nagyon lehet szabályozi. Szinnte csak max van.
(#) Istvanpisti válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Szia!
Ha folyamatosan van kijelzés, akkor kb. 2 nap, normál használat esetén én 2 hetet mondanék, de nincs még vele tapasztalat, csak tegnap tettem rá a szíjat.
(#) zolika60 válasza Istvanpisti hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Szuper lett gratulálok hozzá.
(#) Istvanpisti válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Köszönöm!
(#) elektrorudi válasza Istvanpisti hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Bravó!
(#) jocko hozzászólása Feb 24, 2017 /
 
Bővebben: Youtube (remélem ,hogy működik a link)
Két napja csinálom ezt a szerkezetet,és jó lenne reggelre befejezni...Van sok fotó,de megmutatom az állást több mint félidőben,mondhatni a finisben.Már csak a vezetékezés van hátra,meg a puffer leszorító valamiért laza,és a hangerő poti meg nem elég hosszú,úgyhogy egyelőre be kell majd ragasztani.Ezen még gondolkodom.Ja meg a toroid lágyindítót kívülről takarni kéne,mert ott nagyfesz van,de amíg nálam van addig én nem fogok belenyúlkálni.Ja és ki találja ki ,hogy mi ez? Beag szakértők előnyben...(BEAG apt 100 ház,borda,mag 100 (végfok toroid puffer,tető lemez,ebe 5310 : front alu lap megvágva és átfúrva a fogantyú, sternum kopp. gátló és védelelem,EM 60014 lágyindító, PC ház oldala )...
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017

triple.JPG
    
(#) jocko hozzászólása Feb 25, 2017 / 4
 
Sziasztok!Elkészült a doboz is nagy vonalakban az erősítőnek,meg voltak az első tesztek is.Két nehéz nap ,és megannyi buktató ,ez jellemezte ezt a project-et.Például sötétedés előtt nem sokkal még flex-elnem kellett a teraszon,de közben elfogyott a csavar,ami abban a boltban kapható ami korán zár.Aztán összerakásnál este 11-kor jöttem rá,hogy többféle biztosíték ház létezik ezekhez a típusokhoz,és amit én próbálok sapka az nem az ami kéne.Zseblámpával rohangáltam kint,de csak egy óra múlva lett meg a kettő...Aztán a koppanásgátló a dobozban nem indult ,nem húzott be a relé,míg végül rájöttem,hogy nem elég neki az 5 mm vastag gumitalp,meg kell még emelni.Ez azért érdekes.Aztán a tápot méregettem, 0,2 volt DC eltérés a két oldal közt,kezdtem ideges lenni.Húzogattam a kondenzátorok szorító csavarjait,feszegettem a forrasztásokat,amit csak ki tudtam találni,mert a váltó áram az tizedre stimmelt a két oldalon.Aztán cseréltem a biztosítékokat a tápban, a graetz-et,de semmi.Így maradt.De kaptam kondenzátor kisütő ellenállást,és nyugodt voltam az élesztésnél.Aztán az XLR dugót amit forrasztottam a kábelre amit rákötöttem később az erősítőre (mert én kizárólag XLR-t használok a hangsugárzók csatlakoztatására ),a biztonság kedvéért megnéztem szakadásvizsgálóval ,és akkor derült ki,hogy fordítva forrasztottam a dugóra a két pólust....És most valahogy más a hangja mint a deszkán volt,nekem úgy tűnik.Az apt 100 az sokkal közelebb áll hozzám ,a bd-s,ez a mag100 így ebben a formában nem fog megmaradni itt,kiteszem a műhelybe...Ennyit tudok mondani.Bár nem értek szinte semmihez,csak a pirosat a pirosba kötöm,aztán hallgatózok...
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2017
(#) jocko hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
https://www.youtube.com/watch?v=IB7j_TchNmQ Az első járatás,közben egy kis bakival...hiába, az élő zene varázsa...
(#) Bucdarov válasza Istvanpisti hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Minden elismerésem. Mennyire publikus a dokumentációja?
(#) Melphi válasza jocko hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Jó lett!
Ügyes.
(#) jocko válasza Melphi hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Nézem a képeket,és úgy látom ,hogy nem lehet jól kivenni a csillagpontot.(?) .Amivel szokott gond lenni az apt100-nál mert nehéz rávinni arra a kis kiálló valamire a vezetékeket,ezért levágtam és az EBE 5310 -ből áttettem ezt a "valami"-t.Ez így megfelel a szabványoknak?Kihajtogattam a réz lemezt ezen a sarun vagy nem tudom pontosan mi a neve,és úgy forrasztottam rá a vezetékeket,hogy megfeleljen az érintésvédelmi előírásoknak,és körbe forrasztottam ahol a házra illeszkedik,és előtte mindkét érintkező felület fel lett csiszolva mint ahogy az látszódik is.

földpont.JPG
    
(#) mrkatona válasza jocko hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szerintem jó lett, de miért csak mono?
(#) Melphi hozzászólása Feb 25, 2017 / 10
 
Elkészült a lézer gravírozógépem motoros asztal emelése is, kis kozmetikázás van de végül is ilyen lessz.
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 25, 2017 / 10
 
Sziasztok!

Nem egy, az előző alkotásokhoz mérhető komoly dolgot szeretnék bemutatni, csak egy jól sikerült kísérlet eredményét.
Azon ügyködtem, hogyan tudnék a lehető legkevesebb alkatrészből és legkevesebb munkával animált fényeffektet létrehozni.
A mellékelt képen látható, hogy a panel szó szerint primitív, és gyakorlatilag egyetlen PIC működteti.
Az animációt paint-ben hoztam létre, egy 128x64-es munkaterületen, 8x8-as rajzokkal.
Azért ekkorában, mert a GLCD kijelzőhöz használatos kódgenerátor ekkora képet kezel. Így még a kódokat sem nekem kellett kiszámolni. Mivel a programmemóriában 8x8-as képekből több mint 1000 letárolható, és a PIC-nek még maradt kettő szabad lába, így akár vezérelt kijelzőként is használható.
Egy rövidke videó az effektről
(#) jocko válasza mrkatona hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szia!Nem hallgatok sztereó rendszert,és nem is szeretnék ilyet építeni.És manapság van egy irányzat,ami nem is törekszik erre.És nincs hozzá egyelőre építési leírásom,ehhez a modulhoz,ami alapján után tudnám építeni,ha egyáltalán megéri.Bár úgy néz ki,hogy egész jó a konstrukció,most éppen tesztelgettem.De tervben van az után építés,csak még 1 x hangsúlyozom,nem tudom megéri-e ezzel foglalkoznom most,de sajnos abbahagyni nem tudom egyelőre.Ez a végfok ami a képeken van ,nincsen 20e forintba pl,minden használtan fillérekért került hozzám nem kis utánjárással.Amin gondolkodom most,hogy árnyékolni és kiönteni kéne a trafót,és a lágyindítót letenni a trafó mellé,ha egyáltalán szükség van rá?Mert ott a hátlapon nem tudom mennyire praktikus,akinek van véleménye erről ,tanácsokat elfogadok...végül ezt a videót azért teszem be,hogy lássátok, a hülyék bátorsága mozgat, a vak szerencsével kísérve,és újszülöttnek minden vicc új,és ...nem tudom tovább.... (tényleg nem szerepelni szeretnék,sőt (!),de ez a felvétel ez nagyon tanulságos ...ha nincsen utólag betéve váltó,akkor biztosan elszáll a két mélyközép ,vagy a többi hsz is...és nem volt maxon az erősítő ,talán fél hangerőn sem!
https://youtu.be/14nv3EntP18
(#) Melphi válasza jocko hozzászólására (») Feb 25, 2017 / 2
 
Ezt a szabványban erősen taknyolásnak hívják, de otthoni használtra meg fog felelni amire akartad arra megfelel, ha már érintés védelem, minden olyan nyáklafot amire hálózati feszültséget kötsz és olyan közel van a fém házhoz mint a lágy indítód és a nyák trafós panel, illik betenni alá egy műanyag, vagy prespán lapot.
Legközelebb ha földelni akarsz, fúrsz egy 4-es lyukat bele raksz egy 2cm hosszú csavart arra koronás alátét majd anya, jól meghúz és erre lehet a felhozni a szemre hajtott leforrasztott vezeték végeket. én anno így csináltam.
(#) Istvanpisti válasza Bucdarov hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Köszönöm!
Szívesen megosztom a kapcsolási rajzot, nyák tervet és a forrás kódot is, de túl sok támogatást nem ígérhetek, mert igen korlátozott a szabadidőm.
Ki kellene találni hova tegyem fel a fájlokat, mert itt a "Ki mit épített?" topikban nem lenne jó helyen.
(#) jocko válasza Melphi hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Szia!Nekem azzal van a problémám,hogy nem mindegyik réz lemezt lehet jól forrasztani.Vagy mert régi darabok,vagy mert nem jó anyagokat használok a forrasztáshoz,vagy mert kezelni kéne a felületet,vagy csiszolni,nincs sok tapasztalatom ebben a kérdésben.Ugye a probléma abban van,ha egyrészt fizikailag eltávolodik egymástól a két felület,vagy ha a két felület között valamilyen nem vezető réteg alakul ki,ha jól sejtem.Az EBE 5310-nél nagyon korrekt megoldást láttam,onnan vettem ki ezt a saruszerű valamit,amit itt használtam.Köszönöm a választ,csinálok valamit a lágyindítóval ,ha más nem akkor kikötöm.
(#) zoly15 válasza jocko hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
A földelést valószínű azért nem tudtad rendesen összeforrasztani, mert az alaplemezre volt csavarozva, és elvonta a hőt, vagy kis teljesítményű a pákád.
(#) proli007 válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 26, 2017 / 1
 
... Vagy is először kell forrasztani, aztán felcsavarozni!
(#) Melphi válasza jocko hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Ki ne kösd a lágy indítót, csak applikálj alá egy vékony műanyag lapot.
(#) jocko válasza Melphi hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Már hozzá is kezdtem ,és azt nézem,hogy pont elfér ott lent a trafó mellett.Csak keresek alá valami műanyagot még,és a talpakat is alá fogom tenni természetesen.A másik képen meg az a bizonyos gumitalp ami nem volt elég.
(#) Udvari Zsombor válasza jocko hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Gyorsan eltűntetted a videódat! Most akkor mi van?
(#) Udvari Zsombor válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
A szabad lábakra miért nem építesz valamit, hogy az effektek között manuálisan lehessen váltani? Például egy nyomógombot. Szerintem úgy kicsit jobb lenne.
(#) jocko válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Szia! Tesztelés közben egy Dimitri Vegas slágert tettem be (
Dimitri Vegas, MOGUAI & Like Mike - Mammoth (Original Mix) )
mp3-ról USB portra és nem ismertem eléggé a számot,és az elején úgy tűnt,hogy megfelelő lesz a hangerő beállítás,de kiderült,hogy mégsem....és volt kb. 4mp-em hogy odaérjek és leállítsam a zenét,vagyis arra már nem volt időm,ezért inkább áramtalanítottam a műhelyt ahol volt az erősítő.A videoton-ok meg a teraszon voltak,én meg onnan kb. négy méterre a kamerával... Aztán mikor 1:15-nél jött ez az emelés,akkor a videoton saphir I. mélyközepek harmonikusnak egyáltalán nem nevezhető hangokat kezdtek el kiadni,mire én futásnak eredtem..13 löket után végre le tudtam állítani mindent...és semmi bajuk nem lett a falaknak meg az erősítőnek sem...(mondjuk egy sokmilliós rendszernél egy ilyen hiba az azért már végzetes --......)...arra a következtetésre jutottam,hogy olyan vagyok a hangtechnika világában ,mint egy káposztaföldre tévedt kecske,aki vígan lakmározik a sok finomságból,míg végül a a gazdája el nem hajtja onnan :...)
Úgyhogy este a kezembe vettem az elektromos gitáromat,és kb negyed óra után született ez a "dallamocska."
Következő: »»   1421 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem