Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kiegészítők csengőre
 
Témaindító: deniel, idő: Júl 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Jocojoco hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Hallássérült Öreg Barátomnak szeretnék vezetékes telefonhoz nagyon hangos csengetőegységet (és erős villogófényt) készíteni. Ha valaki tud elképzelést, vagy rajzot, esetleg megvásárolható kész panelt-előre is megköszönöm!
Idézet:
„Minden ötlet közelebb visz a megoldáshoz...[b][/b]”
(#) qvasz2 válasza Jocojoco hozzászólására (») Okt 23, 2013 / 1
 
Mindkét dolog kapható készen. A szolgáltató viszont nem kedveli, ha belepiszkálnak a hálózatába.
Réges-régen csináltam ilyen kütyüt, de nincs dokumentálva, csak halvány emlékeim vannak róla. Néhány tanács, ha mégis építésbe fogsz:
- a hangosításra valamilyen erősítő IC-t használtam, nem nagy kaland
- gondolni kell a csengető feszültségre, ami 100V nagyságrendű váltakozó fesz !!
- nekem az izzó villogtatással gyűlt meg a bajom, végül relét használtam, mert a tranyók mindig elpusztultak
(#) vicsys válasza Jocojoco hozzászólására (») Okt 23, 2013 / 1
 
Bővebben: Link
Talán ez segíthet.
(#) qvasz2 válasza Jocojoco hozzászólására (») Okt 23, 2013 / 1
 
Van sok kész megoldás, csak keresgetni kell: Bővebben: Link , Bővebben: Link
(#) Jocojoco hozzászólása Okt 23, 2013 /
 
Kedves Köbzoli, Qvasz2, Vicsys
Nagyon köszönöm az ötleteket, mindegyik megfelelőnek tűnik. Holnap (mivel ma Okt 23) telefonálok a késztermékek forgalmazóinak és ha az árak és a megoldás megfelelő akkor nincs több dolgom, mint beszerezni és beszerelni. (Három helyiséget kell ellátni riasztással)
Ha drága, vagy nehezen továbbfejleszthető a késztermék akkor Vicsys által javasolt megoldással élek, mert azt könnyű továbbfejleszteni relével, mert így a 3 helyiség hanggal és fénnyel könnyen riasztható.
Köszönöm az ötleteket, be fogok számolni a megoldásról.
(#) xsoft hozzászólása Nov 13, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy kapunyitás jelzőt szeretnék megvalósítani. Alap szinten értek az elektronikához. A cél, hogy egy kültéri fém bejárati kiskapun felszerelt "kapcsoló" a lakásban elhelyezett valamiféle csengőt megszólaltasson amikor benyitnak a kapun. A csengő ne folyamatosan szóljon hanem egy pár másodpercig vagy egy dallamot adjon le. A kapu és a csengő helye között 2x1.5-es rézkábel már van.

Addig eljutottam, hogy a kapun egy reed relé megfelelne a nyitás érzékelésére. NO vagy NC az már a mögöttes dolgoktól függ ugye.

Milyen csengőt tudnék ezzel a módszerrel használni? milyen elektronika szükséges még a fentiek megvalósításához? Nem találtam olyan kész csengőt amit külön egy bemeneten relével lehetne "vezérelni".

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza xsoft hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Hello! Lehet kapni vezetékes dallamcsengőt pld. ilyen típust olcsón. Hogy ne folyamatosan szóljon a csengő amikor a kapu nyitva van, ahhoz egy monostabil multit kell/lehet építeni. Igazából azt kell tudni, mit (milyen feszültséget) kell a csengőné rövidrezárni és ahhoz már lehet találni célszerű és egyszerű megoldást a Reed-relé és a csengő közé..
(Dallamos csengőt meg ma már nem célszerű építeni, mert az IC többe van és ennek már van "kabátja is"..)
(#) pls hozzászólása Kedd, 23:48 /
 
IDEAL KDOB-230V sínre szerelhető csengőről lenne szó. Kedvező áron, 1400Ft-ért kapható. A probléma, hogy nagyon könnyen megszakad, ha folyamatosan szól 1-2 percig.
Infra mozgásérzékelőre kötöttem, de ha megállnak előtte beszélgetni, folyamatosan szól, és tönkremegy. Arra gondoltam, hogy egy diódát ha sorbakötök vele, kisebb teljesítmény esik rá. De akkor tulajdonképpen lüktető egyenáram kerül rá, nem tudom, hogy fog viselkedni, és mennyire csökken le a hangereje. Mi a véleményetek róla?
Van-e valami más ötletetek, hogyan védjem meg egyszerűen? Vagy tudtok-e valami más típust, vagy más megoldást ajánlani, ami bírja, hogy több percig működjön?
(#) Gafly válasza pls hozzászólására (») Sze, 6:38 /
 
Például TR C60-CSEN.
● hangerő: kb. 60 dB
● folyamatos üzemidő: max. 60 min
Bár kicsit drágább...
(#) Udvari Zsombor válasza pls hozzászólására (») Sze, 7:50 /
 
Van-e lehetőség a mozgásérzékelőn, hogy szenzitivitást és/vagy aktív időtartamot (aktiválódás esetén mennyi időre kapcsoljon be) állítani? Szerintem így úsznád meg a lehető legolcsóbban, bár úgy tűnik, hogy kifogtál egy különösen olcsó csengő típust, amit kizárólag lakáscsengőnek (1 percen belüli idejű működtetés) terveztek.
A hozzászólás módosítva: Sze, 7:50
(#) pls válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szo, 0:36 /
 
Sajnos nincs.
(#) pls válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 0:45 /
 
Köszi! jónak látszik. Utánajárok, hogy beszerezhető-e Kaposváron, vagy a neten kell rendelnem.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem