Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kismotorok tekercselése
Lapozás: OK   6 / 12
(#) Prome hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Úgy vagyok mint a tanulóvezető aki beül a kocsiba s döbbenten veszi észre, hogy 3 pedál van, neki viszont csak két lába...
(#) zolika60 válasza Prome hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Három véget egymáshoz kell kötni, a maradékot a kommutátorra, olyan sorrendben ahogy a tekercsek vannak. Megnézni nem tudtam, mert be kéne jelentkeznem, de regisztrálva sem vagyok. Nem nyilvános videóként van fent.
(#) Prome válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Ez az én hibám. Mindjárt átállítom.
(#) Prome hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Na most már látszik. Bocsi, én voltam figyelmetlen.
(#) zolika60 válasza Prome hozzászólására (») Jan 10, 2014 /
 
Mert nem vagy amerikai. Ott az autóban is csak két pedál van és a bal oldali olyan széles, hogy két lábbal is lehessen taposni.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) _BiG_ hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Szakirodalom érkezik jobbról: Barabás Miklós - Karsai Tibor: Villamos forgógépek tekercselése
Fogyasszátok egészséggel!
Total Commanderrel szétszedve.
(#) Prome hozzászólása Jan 10, 2014 /
 
Bruhuhuhuhu most akkor egy nyavajás motorért olvassak el egy egész könyvet?
Sírni fogok!
(#) zolika60 válasza Prome hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Elég, ha a te motorodra vonatkozó részeket elolvasod.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2014 / 1
 
De bajod nem esik ám tőle, ha elolvasol akár egy egész könyvet is
(#) Prome hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
Meggyőztetek de nem állnak össze könyvé ezek a vacak csomagok
(#) rolie válasza Prome hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Szia!
Nekem sikerült, átkonvertáltam egy elterjedtebb formátumba. Letöltés
(#) Prome válasza rolie hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Köszönöm szépen ez megy. Régebben nem voltam ám ennyire béna, de úgy látszik öregszem...
(#) rolie válasza Prome hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem! Saját részre mentettem és konvertáltam, az eredeti .djvu kiterjesztést nem szeretem, nem is nagyon elterjedt. Bár ha jól emlékszem ez a könyv fizikailag is ott hever a padláson valahol.
(#) Prome hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
Nem találom ebben a Brushless motort. Lehet, hogy nincs benne?
(#) zolika60 válasza Prome hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
A tiéd kefe nélküli motor lenne? akkor miről beszéltünk idáig?
(#) rolie válasza Prome hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Bár nem értek a motortekercseléshez, de itt találtam információkat szép színes képekkel.
(#) Prome válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Ez kefés motor de előbb utóbb muszáj lesz áttérnem kefe nélkülire is. Ezért érdeklődőm az iránt is. Egyenlőre az tart vissza, hogy ezt a motort egy egybeintegrált panel vezérli, s ehhez kellene illeszteni a kefe nélküli vezérlőjét, ráadásul 4 példányban. Egyszerűbbnek tűnik jelen pillanatban ezzel vesződni, s ha majd elég tudásom lesz hozzá, akkor áttérni kefe nélkülire.
A még magasabb hatásfok és a kisebb súly eléggé csábító, de a kefe nélküli hosszabb távúnak tűnik. Nem csak egy pluszt nyák kell hozzá, de a tudás is h mi kell a nyákra s a nyákra rákerülő PIC vagy egyéb mikrovezérlő felprogramozása. És lehet a központi vezérlő kártyát cserélni is kell... Ez meg már akár hétfőn is beindulhat...
(#) Prome válasza rolie hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Köszi, ez is új nekem ezt se ismertem eddig.
(#) Prome válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Köszi neked is. Bocsi a nyavalygásért.
(#) Alex2 hozzászólása Feb 19, 2014 /
 
Sziasztok!
El tudná küldeni valaki a Karl Wilkinson: Kis villamos motorok áttekercselése c. könyvet? A korábbi linkek nem működnek.
Köszönöm.
(#) makrai attila hozzászólása Máj 30, 2014 /
 
sziastok
volna egy kérdésem, mégpedig az,hogy fűnyiró mor tekercselésselkapcsolatban tud e valaki felvilágítást adni. kb.1100 w. leégett az egyik zekercs de még kiszedni is alig tudtam . nem tudom,hogy fért bele aba a kicsi vájatba? az állórészről van szó. előre is köszi a váéaszokat.
attis
(#) foxi63 válasza makrai attila hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Vegyél újat, nem éri meg lebontani, huzalt venni megtekercselni, tekercsfejet elkötni és impregnálni. Ezek után még maradt a kikopott csapágy,lötyögő kerekek,és csorba kés....
Gondolkozz el ezen... (Ha megsült, akkor a többi tekercs se százas, lebontani a többi sérülése nélkül szinte lehetetlen)
Aztán szigetelés vizsgálat?? A Gyárira meg van még 1 év gari is.
üdv.: Foxi
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
(#) nagyapa01 hozzászólása Nov 11, 2014 /
 
Üdv!
Teljesen nem idevalóként kérek segítséget. Egy 12 voltos autós hűtőláda ventilátort kéne megtekercselni, vállalja valaki? Vagy ha nem, akkor hogyan kell?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) fecameca válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Üdv! Törpefeszültségű motort még nem olyan nehéz kézzel megtekerni, ugyanis a pólusonkénti menetszám 100 alatt van. Meg sem kell számolnod, csupán ugyanolyan vastag huzalból kell teletekerned. Sajnos nem tudom, melyik megyében laksz. Nem tudom, hogyan nézhet ki az a motor belülről, és hogyan lehet szétszedni? Ezek után, ha láttam a tekercselést, akkor is azt mondanám, ugyanolyanra kell tekerni, mint gyárilag volt. Eddig életemben 2 kismotort tekertem újra, egy panelfúrót, és egy hajszárítót (24V-os). Nem büdös, és forog, bár lehet, hogy tehetné gyorsabban. Ennyi gyakorlattal senkinek nem vállalok pénzért, bár közeli ismerősöknek szívesen segítek. Nem tudom, ennyi tanácstól lettél- e boldogabb, valószínűleg más se tud tbbet segíteni, ezért nem írtak.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
(#) nagyapa01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Tisztelt fecameca. nagyon köszönöm a választ. én is igy gondoltam de! Most elég bátorságot adott hogy szétszedjem és megcsináljam magam. Nagyon köszönöm. ha * szólok. ha nem nemszólok de kösz mégegyszer.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
(#) fecameca válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 13, 2014 /
 
Mivel ventilátorról van szó, nem olyan nagy tragédia, ha nem sikerül. Keresni kell valamit, ami oda befér. (Alaposabban alegondolva én ezt tenném, nálam utolsó megoldás lenne a tekerés.)
(#) nagyapa01 válasza fecameca hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
n nekem is ez volt az első gondolatom de mivel nem értek hozzá nem is tudom mit kéne keresnem. a méretét le tudom mérni de mivel mindkét irányba forognia kell és mindkét vége használatban van és fontos a tengely hossza is, tul sok az ismeretlen még ha a felfogatást meg is tudnám valahogy oldani. ezért gondoltam inkább hogy megtekercselem, vagy valaki aki már látott karón villanymotort. de itt a környékbe senki nem vállalta.
(#) erbe válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Ilyen méretű villanymotornál általában a megtekerés többe kerül, mint egy új.
A sok kivezetés miatt először is tudni kellene, hogy sima DC kefés motor jeladóval vagy léptető (szervo-) motor, esetleg BLDC,...
Mérete alapján régebbi magnó motorral kiváltható lenne. Léptetőmotor esetén nyomtató, nagyobb floppy motor. Furcsa a kétirányú járatás. Ill. inkább értelmetlen.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
(#) nagyapa01 válasza erbe hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
azzal kezdtem hogy rákerestem a neten "igloo kool mate 36" ez egy hűtőláda kocsiba 12 voltos de csak egy ventillátorban és egy hűtőborda külső és belső része. ha igy dugod be hűt, ha emigy dugodbe fűt. de nincs gázos kompresszor csak a borda és a ventillátor ami erre forog vagy arra, leszívja a lvegőt vagy ráfújja a levegőt a bordára. ennyi. gagyinak hangzik de állitólag akár 2fokra is lehűti bent a cuccot csak lassan. még nem tudtam kipróbálni. de holnap szétszedem a mocit és rkok fel képet. hátha tanulságos.
(#) erbe válasza nagyapa01 hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Alkatrészek
Eszerint lehet hozzá kefés motort is kapni és kefenélkülire átalakító készletet is. A sok madzag szerint a tied kefe nélküli. Ha egyszerű a kialakítása, sokkal könnyebb megtekercselni, mint a keféset. Ha szerencséd van, nem leégett, hanem csak leszakadt a szál. A vezérlést ellenőrizni kell, mert ha mégis leégett, akkor tranzisztor vagy FET is hibás lehet.
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem