Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   65 / 104
(#) Joe_001 válasza jano65 hozzászólására (») Szept 12, 2016 / 1
 
Hali!
Én belenézek. Ha fullra kitölti a peremezés belül a hollandert, nem repedt, rendesen megvan húzva, de a 6-os cső ne forduljon 3-at ( ). Akkor nem szokott gond lenni vele. Vákummal elég tesztelni, az amúgy is illik.
(#) advance7 hozzászólása Nov 7, 2016 /
 
Sziasztok! Raktam fel egy Orion 3,5kW-os split klímát és a manométer csövéből a leszerelést követően olaj csöpögött ki. Ez tönkre teheti a manométert? Valószínűleg a gáz ráengedésekor rántotta magával az olajat, emiatt lehet káros következménye a "rendszerre" nézve?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
(#) habazutty válasza advance7 hozzászólására (») Nov 7, 2016 / 1
 
Nem. Persze csak, akkor, ha nem egy fél liter jött ki belőle.
(#) advance7 hozzászólása Nov 8, 2016 /
 
nem sok jött ki belőle, de arra elég volt h a manométer csövéből csepegjen. Akkor azt mondod h sem a klíma, sem a manométer csöve nem fog hamarabb emiatt elöregedni? Ez normális jelenség? Hogyan kell kinyitni h ez ne forduljon legközelebb elő?
(#) Joe_001 válasza advance7 hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1
 
Üdv!
A cső olajálló. A csepegést megelőzendő (Ha ugyanazt a gázt méred),Visszazárós szelep a cső végére, vagy Levétel előtt visszaszívatod a gázt 0 fölé, akkor zársz el és veszed le a csövet. Utána a sarokszelepet vissza kell nyitni.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
(#) advance7 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Ez nagyon jó 5let, csak szokatlan mert a klímaszerelők nem alkalmazzák ezt, de így legalább a hűtőgáz veszteséget is minimalizálni lehet. Nem mintha sok ment volna el ilyenkor, de még az a pici is jól jöhet később Mindenesetre megnyugtattál, köszönöm!
(#) advance7 hozzászólása Nov 9, 2016 /
 
Még egy kérdés, általában mennyi ideig szoktátok vákuumozni és utánna meddig vártok az üzembe helyezéssel? (kb 3 m csőszakasszal és 5,5köbméter/óra a hozama (50mbaros végvákuumú) a szivattyú, egy sima split klímával)
(#) kaqkk válasza advance7 hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Idézet:
„szokatlan mert a klímaszerelők nem alkalmazzák ezt”
Ezt miből gondolod ?
(#) Joe_001 válasza advance7 hozzászólására (») Nov 9, 2016 / 1
 
A vákumozás ideje csőhossz + csőátmérő, + rendszerhőmérséklet függvénye. 20°C on ekkora rendszer kb 15-20 perc. De Meg kell nézni megy e vissza a nyomás az a mérvadó, mivel vagy van még pára benne, vagy lyukas. Előbbinél folytat, utóbbinál hibakeresés/javítás után kezdi elölről.
(#) advance7 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Ez az Orion klíma a 3. amit már én szereltem fel a kis családi házunkba. Az első kettőt hivatásos klímaszerelő rakta fel. Ráadásul mindkettőt más. Egyik sem csinálta ezt. A másodiknál azért lett más szakember keresve mert a Samsung csak regisztrált klímaszerelő áldásos tevékenysége nyomán ad 2+3 év garanciát a berendezésre. Na ezek voltak a legfelületesebbek. kb 2 méter cső(6,10) 10 perc vákumozás után, még 10 percig nézegették a manométert és utánna üzembe helyzeték.Meg is lepődtem milyen felületesen kezelték. Az első szerelő másnap jött üzembe helyezni, addig rajta hagyta a műszert. Így én ebből a két esetből kiindulva feltételeztem ezt.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
(#) advance7 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 9, 2016 /
 
Megerősítést vártam, hogy a 30 perc elegendő volt e. Utánna még 2 órát vártam, hogy megmozdul-e a manométer.
(#) Sing77 hozzászólása Dec 6, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, van egy klíma kompresszor, relé, és a kondi.
bekötésbe valaki tudna segíteni, mert nekem kínai, levegő kompresszornak lenne.
(#) Sing77 hozzászólása Dec 6, 2016 /
 
relé lemaradt
(#) Adam333 hozzászólása Dec 7, 2016 /
 
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérek hogyan kell visszaszivatni a gázt a kültéribe?
Sajnos a szerelő nem akar megérkezni viszont átalakítás miatt hosszabbítani kell a csöveket.
Fujitsu trial klíma.
Köszönöm
(#) erbe válasza Adam333 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /
 
Rá kell kötni az erre alkalmas vákuumszivattyút. Először le kell üríteni a külső csöveket légmentesre, kicsit várni, nem szivárog-e be valahol levegő. Elzárni a beltérit a kültérivel összekötő csapokat. Rányitni a szivattyúra a töltőcsapokat, átnyomatni a kültéribe. Lezárni a csapokat, levenni a szivattyút és szét lehet kötni.
Röviden ennyi.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2016
(#) kaqkk válasza erbe hozzászólására (») Dec 8, 2016 / 1
 
Egyszerűen el kell zárni a nyomó oldali szelepet (a kicsi) és elindítani a klímát hűtés üzemmódban , majd pár perc után elzárni a szívószelepet is és leállítani a klímát . A saját kompresszora benyomja a gázt a kültéribe . Minek ide vákuum szivattyú ??
(#) Adam333 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2016 /
 
Köszönöm szépen!
Már csak egy kérdésem maradt. trial klíma két kompresszoros, két beltéri csövét kell hosszabbítani amik egy kompresszoron vannak. A harmadik beltéri máshol van ami a második kompresszor motoron van. Gondolom mivel tulajdonképpen 2külön kör azzal nem kell foglalkozni. Viszont a másik két leürítendő egységből az egyik meleg helyen van (a leg távolabbi) viszont az első jelenleg külső hőmérsékleten. Szerintem nem fogom tudni bekapcsolni a távirányítóval. Elég ha a legtávolabbit elindítom mivel egy kompresszor hajtja őket? Vagy a hideg helyen levő beltérit is indítani kellene mert mondjuk abból nem tud visszaszívódni a gáz ha nem üzemel?
Köszönöm előre is
(#) erbe válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2016 /
 
Idáig rendben. Tekintsünk el az esetleges minimális gázveszteségtől. Hogyan fogja levákuumozni toldás után a beltérit, ha nincs türelme kivárni a szerelőt?
(#) Adam333 hozzászólása Dec 8, 2016 /
 
Mivel tél van így lényegtelen hogy 1vagy10 nap múlva fog működni a klíma. A kérdés a leütítésre irányult mivel a házban jelenleg egy 3m2-es nyílás van mivel a csövek útban vannak és nem tudjuk beépíteni az ablakot. A szerelő meg nem fog nálam ücsörögni amíg bontunk meg építünk, viszont harmadik napja ki van építve a hely és nem érkezik mé. Szerintem minusz fokokban elég türelmes voltam idáig. Vákuumozás
bőven ráér
(#) levaitamas válasza Adam333 hozzászólására (») Dec 8, 2016 /
 
Fog működni a dolog kaqkk leírása szerint, én is igy csináltam egy Samsung-nál. Még annyit tapasztaltam, hogy megváltozik a hangja amikor le lehet állítani. Nekem azt mondta a klímás, hogy ne távjával kapcsoljam ki, hanem vegyem el tőle a villanyt.
Visszaszereléskor hozta a kis szivattyúját meg a szokásos klímás motyót és azt mondta, hogy minimális a hűtőközeg veszteség, nem is kellet rátölteni.
(#) kaqkk válasza Adam333 hozzászólására (») Dec 8, 2016 /
 
Ha a két beltéri egy kompresszoron van akkor egy beltéri indításával is leüríthető a két beltéri mert a szívó és nyomó oldali csövek közösítve vannak a szelepek és a kompresszor közt . Annyit változik a helyzet hogy mindkét nyomószelepet el kell zárnod és ha leszivattad akkor mindkét szívószelepet ,és csak azután kapcsold ki a gépet .
(#) Adam333 hozzászólása Dec 8, 2016 /
 
Köszönöm mindenkinek! Időközben megoldottam pont úgy ahogy lavaitamas írta amikor jónak ítéltem elzártam a szívó oldali csapokat is és elvettem az áramot mert tavaly felszereléskor odaraktam egy áramtalanító kapcsolót. Tökéletesen visszaszívta mindkét körből.
Továbbra is minden jót kívánok!
(#) Busz hozzászólása Dec 9, 2016 /
 
H tarifát igényelt már valaki a klímájához?
(#) mokuli válasza pirellit hozzászólására (») Dec 10, 2016 /
 
Azt szeretném töled(töletek)kérdezni mi lehet a gondja az általatok emlitett panelnak ha eléri a hőfokot hűtés-fűtésnél és nem kapcsol ki
(#) Joe_001 válasza mokuli hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
A kompresszorrelé behúzó tekercsen változik a jel? Ha igen csere.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Hűtésnél kikapcsol -tehát nem a relé a bűnös ! Ha az van beragadva akkor folyamatosan menne a kompresszor ha be van kapcsolva a beltéri ha nincs akkor is !
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Most írta ott se kapcsol ki...
"hűtés-fűtésnél és nem kapcsol ki"
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Viszont ha a beltérit kikapcsolja és leáll a kompresszor akkor a relé nem, lehet felakadva , találkoztam már felakadt relével ott csak áramtalanítással lehetett a kompresszort leállítani .
(#) Busz hozzászólása Dec 25, 2016 /
 
Adott egy használt klíma, H tarifát akarok hozzá de nem tudom a COOP értékét, ezek alapján kilehet számolni valahogy?

klíma.jpg
    
(#) jano65 válasza Busz hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
A COP-ot a névleges hőteljesitmény és a felvett villamos (vagy bevitt másfajta) teljesitmény hányadosa adja. Vagyis kellene a készülék hőteljesitménye is, mert az adatlapon a villamos teljesitmény látszik csak.
Nem tudom mi a valós gyakorlat az áramszolgáltatónál, de a számitást (mérést!!) a (44/2008. (XII. 31.) KHEM) rendelet (3. §, 9 bek.) szerint 'levegő-víz hőszivattyú esetén +2 Celsius fok levegő-, és +35 Celsius fok előremenő vízhőmérsékletnél mérve' kellene meghatározni. Levegő-levegő hőszivattyúra nem tér ki a rendelet, de lehet, hogy az áramszolgáltató az üzletszabályzatában szabályozza, hogy milyen feltételek mellett kell a minimum 3-as értéket meghatározni, esetleg tanúsittatni.
Következő: »»   65 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem