Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   64 / 104
(#) kaqkk válasza dani vince hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Kb két éve használom , olyan klímáknál alkalmazom ahol hosszú idő (több hónap) alatt szökött el a gáz , ezeket a szivárgásokat szinte lehetetlen felderíteni, de evvel az anyaggal megszüntethetők.
(#) dani vince válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Szia.
Az én esetemben,konkrétan 1000l tejhűtő tankokról van szó,ahol az elpárologtató a ludas,gondolod itt is megfelelne?
(#) kaqkk válasza dani vince hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Próbáld meg .
(#) dani vince válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Hát bizonyára azt teszem.
kösz.
(#) kaqkk válasza dani vince hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
De ne nagyon reménykedj, az ipari hűtős kollégák nem nagyon dicsérik . Valószínűleg csak kisebb szivárgásokhoz fejlesztették ki , lukas elpnél nem biztos hogy működik !
(#) dani vince válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Igen,én is attól tartok,hogy ilyen esetekben nem vállik be,ezért is próbálok infót szerezni olyasvalaktől aki már használta.Utána néztem és olyan 20-30 ezerbe kerülne a szükséges mennyiség.Az adagolás sem világos,van ahol a freon mennyiségéhez,máshol a kompresszor olaj mennyiségéhez viszonyitják.
(#) kaqkk válasza dani vince hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Jobban jársz ha szétszeded a gépeket és az elpeket beragasztod vagy ha lehet akkor forrasztod .
(#) jano65 hozzászólása Aug 14, 2016 /
 
Előtte és utána . Sikerült felszerelni és beüzemelni a multi-t. Két szivás volt vele tulajdonképpen:
a) a panelt nem tudom miből csinálták, de a fal átfúrása két órahosszáig tartott. Valami istentelen kemény beton olyan kövekkel benne, amiken néha szikrázott a korona fúró. (kohósalak?) A piacos befogószár nem is birta, szilánkosra tört. A beletört csonkot órákig tartott kibányászni a tokmányból. Ráadásul az első mozdulattal elfúrtam egy konnektor tápvezetékét, ami nem tudom mit keresett 2 m fölött a falban.
b) A páravezetéket 20-as nyomócsőből csináltam és a végét gégecsővel vittem ki a teraszról. A két beltéri miatt közösiteni akartam egy T idomon. Először szigszalaggal tömitett gégecsővel próbáltam a T-be menni, de az szivárgott, túl nagy volt a T belső átmérője. Aztán tettem bele egy 10 mm hosszú darabot a 20-as csőből, amiben már megszorult a gégecső. Ez nem szivárog, de még mindig túl nagy helyet foglalt. Most ragasztottam gérbe vágott 20-as csődarabokból egy könyököt, amivel egy párhuzamos szárú Y csatlakozót sikerült kialakitani. Ez már elég lapos és befér a csatornába.

Ehhez képest a villamos szerelés, csövezés és vákumozás gyerekjáték volt. Összességében jó kis móka volt, de ezek alapján más megvilágitásba került kicsit a mesterek által kért és néha magasnak tartott egyösszegű dij. Ti. elég sok bonyodalom be tud jönni egy szerelés során.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2016
(#) BarnaPili hozzászólása Aug 14, 2016 /
 
Sziasztok!
Autóklímás kérdés: Opel Astra G , Delphi NX 5714 kompresszorral. Megszűnt hűteni. A kompresszor kézzel könnyedén átfordul,járó motornál bekapcsol a mágneses kuplung,de a nyomás a rendszerben nem változik. Álló kompresszorral is 7 bar,és forgóval is. Egyértelmű kompresszor hiba. Javíthatóak ezek gazdaságosan,vagy új állja a régi helyét ? Forgó kompresszorral semmi különleges hang nem hallatszik. Korábban kevésbbé hűtött,majd teljesen elpusztult. Ütemes halk zümmögő hang is volt korábban,akkor már alig dolgozott.
István
(#) BarnaPili hozzászólása Aug 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Bővebben: Link ezt a szelepet hogy hívják Magyarul? Lehet ilyet itthon kapni? Sehol nem találtam.
István
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) habazutty válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Szia!

Valami ilyesmire gondolsz: Bővebben: Link

Bővebben: Link

Bővebben: Link

Meglévő rendszerre egy fix szervízcsatlakozós kiállást lehet készíteni vele. Tömörség szempontjából nem a legtutibb megoldás. Ha állandóra kell, akkor inkább forrasztás, ha meg csak méricskélni, akkor kiszúrófogó.
Szerintem.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) habazutty válasza jano65 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Gratulálok! Elég messzi a kép, de szép munkának tűnik!

Nem véletlen kerül 40 egynehányezerbe egy BOSCH faláttörőfúró, amivel lehet haladni és bírja. Igaz, néha még az is eltörik
(#) BarnaPili válasza habazutty hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Hú,Kösz!
Az első Refco jónak tűnik. Kaptam itt a HE-n egy párátlanítót,amiben R134 van. Nem hűl benne az elpárologtató,de a kompresszor elindul benne. Ezt akarnám megvizsgálni szervizcsapteleppel. A gázt nem akarom szélnek ereszteni,ezért kellene 2 db ilyen szelep. Ha jó a kompresszor benne,akkor használhatóvá tenném,ha nem akkor le lesz vágva. A két radiátort fel tudom használnimásra. (Kellene építeni egy lefejtőt,abba jó lehetne ez a két hűtő,emg esetleg a ventilátor is.
István
(#) Joe_001 válasza jano65 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
A pvc cseppvíz csöveket egy hely kivételével, Tangittal ragasztom, soha nem volt vele gond. (A kivétel a beltéri gégecsövének bekötése, azt még lehet szét kell szedni. ott szigszalag a lelke.
(#) Lacika71 hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Üdv! Van egy elég régi AEG climavision klímám. Át lett szerelve az új helyére,levákuumolta a klímás,és a beüzemeléskor a nyomás használat közben emelkedni kezdett. A bontáskor visszaszívattam a gázt ezért nem kellett pótolni semmit. A kültérinél lévő szigetelő csőhéjak sérültek voltak,ezt mondta a klímás,hogy javítsam,ezért lehet. Megtörtént,sajnos a nyomást nem tudom mérni,de a fogyasztása emelkedik,ha kint melegebb van és sokat megy. Normál esetben 720W a teljesítmény felvétele,a gyári táblája szerint is ennyi,de amikor meleg van kint nagyon hamar felmegy akár 1000W környékére is és nem hűt úgy mint régen. A régi helyéről való leszerelés előtt nem sokkal lett szivárgás miatt teljes gázcsere (410gáz).
A kültérin a csőcsonkok hőfoka 8 és 11 fok szinte mindig,függetlenül a kinti hőmérséklettől.
A kérdésem: Ez így normális? Törődjek bele,hogy ennyit tud? Amikor vettem,igaz sok éve,akkor lényegesen jobban hűtött,a csőcsonkok jegesek voltak kánikulában is. El tud kopni ennyire egy rotációs kompresszor és ezért van esetleg? Vagy hiába a gyárinak kinéző palack esetleg nem jó a benne lévő gáz? Vagy a mennyisége nem megfelelő esetleg? Bár mérleggel lett folyadék állapotban töltve,ami a kültérin rá van írva. Elég sokat használom a készüléket,látszólag működik csak nem úgy ahogy elvárnám... Ha a kompresszor elkopott akkor azt kicseréltetem,vagy ha szükséges megint teljes gázcsere. Nem szeretném újra cserélni a készüléket,tudom nagyon jó és korszerűek vannak már,de ez nekem megfelel. Kérném a szakértők tanácsát.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) kaqkk válasza Lacika71 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Idézet:
„a csőcsonkok jegesek voltak kánikulában is.”
Akkor volt kevés a gáztöltet ! Ha most csak nedves vízcseppes a két szelep akkor tökéletese a betöltött gáz menyisége . Ha gyengébben hűt nézd meg a szűrőket-a ventillátorlapátot nincsenek e elkoszolódva .
Idézet:
„A kültérin a csőcsonkok hőfoka 8 és 11 fok szinte mindig,függetlenül a kinti hőmérséklettől.
A kérdésem: Ez így normális?”
A gáz elpárolgási hőmérséklete 2-5c a klímatartományban tehát ha csövek 8-10 fokosak az optimális
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) Travolta válasza Lacika71 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Mekkora teljesítményű a klíma? Mekkora helyiségbe lett áthelyezve? Milyen hőterhelések vannak a helyiségben? Elképzelhető, hogy csak kevés a gép teljesítménye az új helyre.
(#) Macsek71 hozzászólása Aug 28, 2016 /
 
"Meglepő" kérdésem lenne hozzátok :
Egy telepített klíma teljesítményét hogyan tudnánk a berendezés "elrontása" nélkül csökkenteni ?
Bővebben : konténer-irodánkba felszereltek egy relatíve nagy klímát (3.5 kW on-off). A nyári csúcsmelegben valószínű ki is használtuk ezt a teljesítményt, de ilyenkor más sok -> amikor hűt hideg van, majd szépen csendesen felmelegszünk*. Ez a személyzet szemével : ~10 percig fázunk, 15-20 percig jó ...

*természetesen nem kapcsolgatva a gépet, 25-27 C beállítása mellett...
(#) merlingerin válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Szia!

A kivezető légcsatorna beszűkítésével. De csak bizonyos szintig...
(#) Macsek71 válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
A befúvó nyílás eltakarásával ?
kevesebb levegőt fúj -> lassabban hűti a helyiséget ?

Köszi kipróbáljuk .
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
A távirányítóval lehet a ventillátor sebességét is állítani kapcsold a legalacsonyabbra a légterelő is állítható állítsd úgy hogy senkire ne fújjon közvetlenül . Ilyen egyszerű ...
(#) Lacika71 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Köszönöm a gyors választ! Kicsit aggódtam,mert a mostani helységben nem tudok meglenni klíma nélkül sajnos. De akkor ezek szerint minden rendben. Megvolt a karbantartásnak nevezett nagytakarítás is természetesen. Megy,működik,csak ez a melegre növekvő teljesítmény felvétel aggaszt egy kicsit és nem az áramfogyasztás miatt..
Nem szeretném,hogy tönkremenjen.
(#) Lacika71 válasza Travolta hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
2.5KW a hűtőteljesítménye és nyilvánvalóan kevés a műhelybe,de már dolgozom a megfelelő hőszigetelésen. 40 négyzetméteres a műhely és már részben be van burkolva. Ne is lenne ezzel bajom,hogy kevés a teljesítmény,csak aggódtam a működés miatt. Nem tartottam kizártnak a meghibásodást,mert a régi helyén sokkal bántóbban hidegebbet fújt. Gondoltam a gázcserénél egy esetleges malőrre,mivel plusz olaj nem lett hozzáadva a gázhoz. Vagy esetleg arra,hogy kopott a kompresszor benne és cserélni kell. Vagy a beletöltött gáz nem megfelelő,argonnal már jártam így sajnos,hogy valami nem sikerült és borzasztóan lehetett hegeszteni vele,ott is csak a csere segített. És főleg nem tudtam,hogy ez a nyomás emelkedés mitől van. Ezért gondoltam,hogy esetleg mégis túl lett töltve a mérleg ellenére. De a lényeg,hogy megy,teszi a dolgát.
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 28, 2016 /
 
Köszi...
Konténer-iroda : kb 3*2*2 m doboz, benne két munkahely. Hidd el, ha az alacsony ventilátor fokozat, vagy a légterelő állítgatás megoldaná a kérdést, nem kérdeztem volna ...

A problémánk a következő : bárhová állítom a légterelőket, alacsony ventilátor-fokozaton is érezni a légáramlást ( nagy berendezés-kis helyiség). Amikor hűt a gép (mostanában 25 percből kb 5 percig) nagyon kellemetlen a hideg légáramlat.
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Akkor a levegő elterelése a megoldás , tegyetek műanyag vagy karton lapot a lkíma alá vízszintesen az a plafonnal párhuzamosan vezeti az áramló levegőt és a szembenlévő falra irányítja a fejetek felett..
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
köszi, megpróbáljuk...
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Hűtőkamrákban használnak olyan megoldást hogy a hideg levegőt egy szövetcsővel elvezetik a kamra túlsó végébe , nálatok is megoldást jelenthet egy szövet vagy akár egy függöny anyag kifeszítése a klíma és a plafon alatt ami szétoszlatná és egyenletesen elterítené a hideg légáramlatot ..
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
(#) jano65 hozzászólása Szept 7, 2016 /
 
A hűtőközeg visszafejtésénél az normális, ha szinte azonnal a szivóoldalon atmoszférikus nyomás van? A műszer ezt mutatta és megbontáskor sem szisszent. Képes a split kompresszora pár perc járatással ennyire leüriteni a beltéri körét? (kb. 1.5 m csövezés volt és jól működött a klima előtte.)
(#) tibibalogh520 válasza jano65 hozzászólására (») Szept 7, 2016 /
 
Teljesen normális!
Viszont le is kellett volna szívnia vákuum tartományba...
(#) jano65 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Köszönöm. Vártam 5-7 percet, de nem ment lejjebb. Gondolom a kompresszor már nem a legizmosabb igy 10+ év kor után.

Van egyébként valami frappáns megoldás a beltérinél lévő csőkötések tesztelésére? Úgy értem mielőtt az ember megcsinálná az összekötést a kültérinél és igy az egész rendszert nyomáspróbázná.
Következő: »»   64 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem