Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 94
(#) ricsi779 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Ha elkezdem a vákumozást a szívó oldalon és be van állítva hűtésre akkor a kompresszor és az adagoló szelep között is elszívja a nem oda illő gázokat? Vagy nem záródik el az adagoló annyira,h ne tudná elszívni?
(#) kaqkk válasza ricsi779 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Ne baromkodj már ! Milyen adagoló ? A régi gépek mind kapillárcsövesek . A vákuumolást zárt szelepekkel csináljuk ,ha ilyet kérdezel akkor inkább hívj egy klímást aki megcsinálja.
(#) ricsi779 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Értem ( talán.... ). Van mit tanulnom azért kérdem. Válalom a hülye kérdésre a nem épp tetsző választ. Azért van a fórum. Még nem igazán válaltam klímát épp azért mert nem igazán van tapasztalat és nincs is kitől tanulni. Nem akartam ezzel felháborodást kiváltani.
(#) kaqkk válasza ricsi779 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Nem akartalak megsérteni de tényleg ne vállalj klímaszerelést javítást meg végképp ne ,ha nem szeretnél magadnak gondot bajt okozni (garancia) ...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2018
(#) ricsi779 hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Értem miről van szó. Csak próbálom kicsit fejleszteni magamat ha a lehetőség adott. Na de ne személyeskedjünk. Ha túl hűlne a kondenzátor akkor bent is túlságosan le csökkenne az elpárologtató hőmérséklete? Vagy teljesen más oka van?
(#) kaqkk válasza ricsi779 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Ez nem ilyen egyszerű , inkább a túlmelegedés az ami gondot okoz a gáz nyomása megnő nem kondenzál a magas hőmérséklet miatt és a kompresszor is erőlködik akár meg is állhat ami a motor leégésével járhat.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2018
(#) ricsi779 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Én úgy értetem,h mi lenne ha állandóan menne a venti amíg a kompresszor is?
(#) kaqkk válasza ricsi779 hozzászólására (») Máj 12, 2018 /
 
Annak meg fűtéskor van hátránya , akkor megfordul a gáz áramlási iránya éa a kültéri nagyon lefagyna , és a beltéri nem tudna elég magas hőmérsékletre melegedni . De ha ennyire érdekel a téma vegyél hűtős klímás könyveket . Itt a fórumon nem tudunk megtanítani egy szakmára ,amit 3 évig tanulnak iskolában a fiatalok ...
(#) ricsi779 hozzászólása Máj 12, 2018 /
 
Értem. Már le is adtam könyvre rendelést, arra várok. Az ukrán nyelvet nem beszélem így nem tudom itt tanulni a szakmát magyarban meg magas összegeket kell fizetni úgy tudom ha meg csak tanfolyamra is mennék. így hát megyen a kérdez felelek. Már 1 éve hűtőket szerelek ( vagy legalább is próbálkozom... ), úgy gondolom ideje kicsit másat is. Hisz majdnem ugyan az de nem teljesen
(#) RP hozzászólása Máj 17, 2018 /
 
A Hitachi (52qh5 2 beltérivel) kompresszora csapágyas lett de kompresszor külön nem kapható. Van arra mód, hogy egy hasonló teljesítményű más gyártmányra le lehessen cserélni? Gondolom az inverter panellel együtt.(A kérdésből látszik, hogy nem értek a témához)
(#) kaqkk válasza RP hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Itt is kerested ?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2018
(#) RP válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Igen meg az egész országban meg az EU-ban
(#) kaqkk válasza RP hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Csak azt vagy helyettesítőt is ?
(#) peter46 hozzászólása Máj 26, 2018 /
 
Kedves Fórumozók !
Én teljesen újonc vagyok a fórumban, de mivel egy meghibásodott LG klímám javításának lehetőségéről több helyről olvasgattam, így találtam erre a véleményem szerint hasznos fórumra. Itt úgy látom olyan segítő szakemberek válaszolnak, akik éppen ilyen témákkal foglalkoznak.
Családi házamnál egy LG S18AT ( 5,3kw -2010 július ) ) inverteres klimám meghibásodott. Nagyon keveset volt használatban.
Távirányítóval történő bekapcsolásnál csak a beltéri egységen villogva a CH06 hibakód jelenik meg, ezért nem is lehet bekapcsolni, csak egy csipogást hallani. Első alkalommal szerelőm egy hőérzékelő termisztort cserélt a beltériben, de néhány nap után ismét jelentkezett ez a hiba. Azóta áramtalanítva volt a készülék.
Szerelőm újból megnézte, és szerinte most állítólag a kültéri egységben a vezérlő panelt kellene cserélni. ????
Szeretném megkérdezni, szerintetek ilyenkor egy egész külső vezérlő panelt kell cserélni ?, mivel szerelőm elmondása szerint állítólag nagyon drága egy új panel cseréje,( kb a beépített készülék ára !!) ezért szeretném megkérdezni,hogy tudtok-e mást javasolni a költségek csökkentése miatt. Lehet-e és tud-e valaki kiszerelés után ilyen panelt javítani?, (elektromos kimérés, majd a hibás alkatrész – pl. kondenzátor, relé, ellenállás…- cseréjének beépítése.
köszönöm
üdv. péter
(#) kaqkk válasza peter46 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Van a kültéri panelon egy omron kisrelé , első körben azt cseréld ki (ez a kültéri ventilátor reléje és nagy valószínűséggel ő a hunyó)
(#) forma3 hozzászólása Máj 29, 2018 /
 
Sziasztok!
A DSB-182LH tipusú klimám egyszer csak elkezdett magátol üsszevissza ki be kapcsolgatni, pittyegni meg minden, mintha valaki nyomogatná ész nélkól a távirányitot. Emergency modban mukodik. Ha lehuzom az egész ir panelt kábelestől, akkor is csinálja. Vezérlő panelen nem látszik semmi. Mi a bánat lehet vele? Gondolnám, hogy a mikrokontroller haldoklik, de az előbb mielott osszeraktam jó volt...
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
(#) nyaki01 válasza forma3 hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Üdv!
A panelen erős nagyítás alatt forrasztási mikrorepedéseket kell keresni. Egy átgondolatlanul megtervezett beltéribe épített vezérlőn gyakorta előforduló jelenség különösen azóta, mióta az ónmentes forraszanyagokkal operálnak. Ólomtartalmú forraszanyaggal kell átforrasztani a gyanús forrpontokat.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2018
(#) kaqkk válasza nyaki01 hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Idézet:
„ónmentes forraszanyagokkal operálnak”

= Ólommentes
(#) ricsi779 hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Hello
Adott 1 klíma amely gázszökés miatt nem hűt elégé. Sajnos összeszerelés miatt a szívóvezetéknél szivárog.Olajos is körülötte szépen. Azt szeretném kérdezni,h ilyenkor ha a hibát kijavítják vákkumozni szükségszerű vagy elég a hiányzó mennyiséget vissza tölteni? Tudom,h keverék van benne,de tud olyan mennyiségben az egyik komponens elszívárogni,h probléma legyen? R410 BIO gáz van benne. A BIO csak azért van ott mert jól hangzik vagy különbözik a sima R410 - től?
(#) mugab hozzászólása Jún 3, 2018 /
 
Üdv!
Tudnátok olyan klímaszerelőt mondani aki mobil klíma feltöltéssel is foglalkozik? Pest vagy Dujv.
Pár év alatt fokozatosan csökkent a hűtőteljesítménye.
(#) yulo5310 válasza mugab hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Hali! A légutak,szűrők tiszták?
(#) mugab válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Igen.
(#) yulo5310 válasza mugab hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Akkor valóban szaki kell,én sajna tatabányai vagyok,csak ittenieket ismerek.
(#) forma3 válasza nyaki01 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Az egészet átforrasztottam, elkokat cseréltem, és ugyan az.. Persze megint jó volt egyszer, amig össze nem raktam...
(#) habazutty válasza forma3 hozzászólására (») Jún 4, 2018 /
 
Akkor jártam így, mikor összeszereléskor egy pöcök vagy vezeték állandóan nyomáshatáron tartotta a manuális bekapcs gombot a panelen...
Gyanús a dolog, ha kiszedve működik.
(#) ricsi779 hozzászólása Jún 5, 2018 /
 
Hello
Szeretnék csinálni egy átfejtőgépet, amivel mondjuk R600-as gázt fejtek át 1 kisebb mondjuk 1 kilós palackba. Hogyan tudom minél jobban kiküszöbölni azt,h minél kevesebb gáz maradjon vissza a kondenzátorban?
(#) zoz11 válasza ricsi779 hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Biztos vagy te abban hogy R600a szeretnél fejtegetni?
(#) ricsi779 válasza zoz11 hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Nem mondom,h veszélytelen. Elégé gyúlékony,de az is csak példavolt. Ha félre teszünk minden veszélyességi forrást és csak a kivitelezésről beszélünk akkor vajon hogyan megoldható?
(#) forma3 válasza habazutty hozzászólására (») Jún 5, 2018 /
 
Ezen kapcsoló van kivezetve, úgyhogy sajnos nem ez a baj. Még annyit megpróbálok majd, hogy gnd-re húzom a remote bemenetet amikor lehuzom róla az egészet kábelestől, hogy nem-e valami zavart szed össze olyankor, pont mint amikor rajt van. Sajnos szétszedve se mindig jó, csak már kétszer jártam vele úgy.
(#) kaqkk válasza ricsi779 hozzászólására (») Jún 6, 2018 /
 
Átfejtőhöz minek a kondenzátor ? Ha tartályból tartályba fejtesz akkor elég egy nyomásnövelő szivattyú.
Következő: »»   43 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem