Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Koaxiális erősítő építése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) djbeeboy hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Üdvözletem minden kedves fórumozónak!
Először is elnézést kérek, ha esetleg már szerepel a téma, ami foglalkoztat, de hosszas olvasások során, és keresések alkalmával sem találtam számomra megfelelőt, így vettem a bátorságot és indítottam-e témát!

Szóval, egy olyan erősítőt szeretnék készíteni/építeni, ami koaxiális jelből nyeri a felerősítendő jelet!
Egészen pontosan ez egy mély láda lenne, amit egy már meglévő készülékemhez szeretnék használni! -> ONKYO FR-435

ONKYO FR-435

Persze, lehet hogy csak Én hiszem azt, hogy ehhez csak egy ilyen erősítő a megfelelő, így kérlek titeket, hogy akinek van hasznos információja ez ügyben, az ossza meg velem, ahelyett, hogy leosztanátok! :eeknoes:

Előre is ezer köszönet! Várom a kommenteiteket!
(#) papptamas01 válasza djbeeboy hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
A P-DIF kivezetésröl hajtanád a végfokot?
(#) djbeeboy válasza papptamas01 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Csatolok egy képet, ami szemlélteti a készülék konkrét hátfallemezét!

Onkyo FR-435 Back

SUBWOOFER PRE OUT néven kapott helyet a kimenet a hangfalcsatlakozók mellett, mely véleményem szerint koaxiális kimenet lesz!
Tehát nem az optikai kimenetet akarom használni!
(#) abcdabcd válasza djbeeboy hozzászólására (») Feb 1, 2012 /
 
Az a csatlakozó amire gondolsz az nem digitális hangkimenet, és ezzel szerencséd is van egyben, mert nem kell még digitális-analóg átalakítással is foglalkoznod ide egy valamilyen végfok kell neked, bármelyik jó, ami a hangszóródat meg tudja hajtani, ez egy sima MONO előfok kimenet.

Ha egyszerűt akarsz akkor akár a HESTORE-ban is, nem a reklám kedvéért, kitben megvehető TDA2030-as erősítő modul is jó lehet neked, vagy bármilyen végfok, ami megtetszik és úgy érzed meg tudod építeni, VF2, QUAD, Leach AMP, vagy bármi más.

Ilyen kimenetet ha ráraknak az erősítőre azt valószínű azért szokták mert így az erősítő dobozába nem kell még egy végfokot belerakni (spórolás) meg még a trafón is tudnak így spórolni (kisebb kell), meg így akkora végfokot rakhatsz a mélyed elé amekkorát szeretnél... Amúgy venni is lehet külön szub-erősítőt, azokat pont ilyen esetekre árulják.... ( de egyébként az is csak egy sima végfok)
(#) szucsip válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Igen, valószínűleg analóg kimenetről lehet szó. Biztos ami biztos alapon érdemes lenne oszcilloszkóppal meggyőződni róla.
(#) abcdabcd válasza szucsip hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Szerintem a felirat magáért beszél "PRE OUT" azaz az előerősítő kimenete, gondolom akkor is ide kerül a szub hang, ha az valamilyen digitális 5.1/7.1 forrásból jött az erősítőbe, vagy ha esetleg virtuálisan lett előállítva, akkor a megfelelő szintre erősített jel jön itt ki... a digitális kimenetekhez oda szokták írni, hogy digital/s-pdif vagy valamit szerintem, legalábbis amiket én láttam azok ilyenek voltak... és nem is szokatlan az erősítőkben, hogy nincs a szubhoz végfok... a legtöbb amit mostanában láttam pont ilyen volt, egész sokat végignéztem nem is olyan régen az egyik árverős oldalon...

Persze a mérés adja legpontosabb infót
(#) tompower válasza djbeeboy hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Tiszteletem mindenkinek!
Csatlakozok az előttem szólókhoz, szóval szerintem is analóg kimenet. Ha nincs kéznél épp szkóp, akkor sincs problem, mert ha sorrendben haladsz a készülékek építésével akkor első az erősítő ami úgy is kell, és ha rádugod és szól, megúsztad ennyivel.
Ha nem, akkor pedig itt találsz spdif-re DAC-ot és már készen is vagy!

Üdv,T
(#) djbeeboy válasza tompower hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az infót! :worship:
A napokban végre lesz annyi időm, hogy kiműtsem a készüléket a helyéről, és akkor ki is próbálom elsőnek egy másik erőlködővel azt a kimenetét, amit ugyebár majdan használni szeretnék!

Természetesen, megírom majd, hogy mire jutottam, már csak azért is, hogy ha netán más szaladna neki egy ilyesminek, akkor már ne kelljen új témát nyitni emiatt!! :kalap:
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem