Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   339 / 570
(#) gringo77 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Megpróbálom majd egy rajzon megmutatni és lefotózni a szelepeket is. Kicsit nem annyira értek amiket kérdeztél de megpróbálok válaszolni rá.

"Átkötő csőszakaszos termoszelepes és 50% vagy 100% szeleptestekkel lett kialakítva?" na ezt nem értem de két cső megy mindenütt a burkolat felett kb. 8-15 cm-re, párhuzamosan fut az előremenő és a visszatérő cső is egymás alatt. Azokból ágaznak le a radiátorok. Két kör lehet mivel az egyik a konyha fürdő szoba (25 nm) és a kisszoba (18 nm) majd a kisszobából az előszobába leágazva. A másik kör a konyhán a spájzon (itt nincs radiátor) keresztül a nappaliba ahol pedig a teraszajtónál megy át a burkolat alatt az utolsó radiátorhoz.

Az utolsó radiátor visszatérő cső hőmérséklete ugyanolyan mint az első radiátoré szinte az egész cső hőmérséklete egyforma.

A termoszfejek elvileg 5-ös vannak kinyitva, a torlószelep az gondolom az alsó visszatérő cső szelepe lehet, azokat nem tudom, hogy mennyire vannak kinyitva, mivel van rajtuk egy védősapka de azt is megnézem.

Megpróbálom rajzon is demonstrálni a dolgot és képeket készíteni a rendszeről.

Köszönöm szépen
(#) gringo77 hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Remélem ezek a képek és a rajz segít valamiben de szerintem valami biztos gond van. Még annyit, hogy amikor 2 éve mikor beköltöztünk semmi baj nem volt a fűtéssel, a nyomás csökkent kicsit de azt mindig utánatöltöttem és akkor nem volt gond.

Még annyi, hogy a szelepek cseréje és a fürdő radiátorának levétele után (felújítás miatt volt rá szükség) lett kicsit problémás a fűtés illetve nem volt ilyen hideg az elmúlt két évben ahogy visszaemlékszem.

Köszönöm
(#) zsibis hozzászólása Jan 30, 2017 / 1
 
Nagyon ritkán szoktam segítséget kérni, most sem a saját, hanem a barátom kazánjával kapcsolatban. Nem kombi, de gáz kazán. TERMO Öv 35 Color a neve. Sajos a Google barátom semmi olyan konkrétumot nem hoz fel vele kapcsolatban, ami segíthetne. Valahol a kazánból folyamatosan csepeg a víz, - külső tágulási tartállyal épített - robbantási rajz / Service Manual / hiányában nem merem szétszedni. Ha, valaki tudna egy ilyet prezentálni, megköszönném. Még annyit heti szinten olvasom a kazán hibaoldalt, és a Vaillant 254 13 éves kazánom, az itt lévő segítségek miatt még mindig csont nélkül megy. Szerencsére ahhoz adtak karbantartási utasítást a szervizeseknek, de az első után / ami egy burkolat leszedés+porszívózást jelentett már inkább saját kézbe vettem. A leírás szerinti égőfej tisztítást már csípőből csinálom, az öntöttvas kazán tisztítását szintén. Egyedül a gázszelep, ami tilos!Az itt olvasottak segítettek abban is, hogy egy időszakosan, rapszodikusan jelentkező hibás NTC hibát sk. megcsináltam, - kikerülve a / faluban lakom a legközelebbi Tatabánya, de a fent említett karbantartás után túró, 17,000 kiszállás+ óránként hatezer+alkatrész - a 18,000 NTC árában. Az itteni hozzászólások segíttek a nyomáskiegyenlítő tartály felfújása, savazás, stb. Előre is köszönöm, aazt is, hogy van egy ilyen oldal.
(#) VIM válasza gringo77 hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 1
 
A radiátorok végig átmelegednek mindenütt? Ahol nem melegszik fel végig a felülete ott abban a radiátorban levegő van. A visszatérő csavarzatot tekerd ki teljesen.
(#) gringo77 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Az az igazság, hogy vannak a radiátorok olyan rész ahol nem olyan forró, illetve a legalsó része (kb. 5 cm-es sávban) alsó része az csak meleg. Megpróbálom lelégteleníteni de valahogy nem akar kijönni a levegő, hétvégén vagy 2 litert engedtem ki de semmi levegő nem jött ki egyik radiátorból sem.

Van a nagyszobában az első radiátor vagyis a kazántól a második (mivel a fürdő abból van leválasztva) ott ha melegvíz vételezés történik és utána visszakapcsol a fűtés kicsit mocorog valami a csőben-radiátorban (olyan kluttyogó hangot ad ki).

Megpróbálom kinyitni teljesen de nem tudom, hogy az fog-e segíteni. Azzal csak gyorsabban fog megtörténni a hőcserélés.

Én ahogy számoltam szerintem elméretezték a radiátorokat kicsik a helységekben. vagy már nem is tudom mi a baj.
(#) david08 hozzászólása Jan 30, 2017 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Van egy SD semia F24 fali cikróm, már többször próbáltam itt is segítséget kérni de hátha most sikerül.
A hibajelenség: fűtés is és a melegvíz is oké mindaddig míg el nem zárom vagy fűtés esetében el nem éri a hőfokot a víz és átkapcsolna keringetésre, ekkor nem alszik ki a láng ég tovább majd kialszik és pirosan villog a led.

Van valakinek ötlete mi lehet a probléma??

Szétszedtem a váltószelepet kicsit megjárattm, hőcserélő tiszta.
Nagyon megköszönném a segítséget!
(#) Dudus válasza gringo77 hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 1
 
Ha minden radiátor meleg és a visszatérők is forrók ( az alsó sáv normális, hogy kicsit hidegebb ) akkor kicsik a radiátorok. Annyit tehetsz, hogy feljebb veszed a fűtővíz hőmérsékletét.
(#) VIM válasza gringo77 hozzászólására (») Jan 30, 2017 / 1
 
Nem tudom, hogy mekkora az előremenő hőfok a kazánnál de ha 70-75 fok, még akkor is kevésnek bizonyul a radiátorok teljesítménye, mert a legnagyobb is csak 2kW-t tud ezen a hőmérsékleten. Bővebben: Link
(#) VIM válasza david08 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Szia! Ha a led pirosan villog akkor vízhiányra panaszkodik a kazán. A nyomásmérőn nem biztos, hogy azt a nyomást látod amire a kazánnak szüksége volna, a tágulási tartály nyomásáról, annak beállításáról pedig már többször is beszéltünk. Bővebben: Link
(#) david08 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Köszönöma a válaszod!

Annyit már sikerült kiderítenem, hogy a tágulási tartály rossz, azaz a szelepen víz jön, kicseréltrm egy másikra egy kollégámtól kaptam kölcsön.
Sajnos a hiba nem szűnt meg, továbbra is vízelzárást követően tovább ég a láng majd letilt.
Nem megfelelő tágulási tartály nyomás esetleg levegő a rendszerben okozhatja ezt a jelenséget?
(#) VIM válasza david08 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Csak HMV vételezésnél vagy fűtésnél is későn alszik el a főégő? Ha mindkét esetben előfordul akkor valószínű, hogy a szivattyú reléje rossz.
(#) david08 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Szia,
Mindkét esetben későn alszik ki a láng, miután kialudt egy "kattanás" és letilt.
Eddig véletlenszerű volt nem mindig produkálta volt, hogy 1-2 napig üzemelt hiba nélkül, de ma már minden egyes használat után letiltott.
A vezérlője két éve volt cserélve ( más hiba miatt ) , de ettől függetlenül elromolhatott a relé holnap szétkapom és kicserélem, hátha megjavul de ha nem akkor ezt legalább kizárhatjuk.
(#) lóri válasza zsibis hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
"nyomáskiegyenlítő tartály felfújása" Azt mondta a szerelőbarátom, hogy a tartályt nem szabad fújkodni, mert az be van állítva egy gyári értékre. Mindig a vizet kell utánatölteni, mert az megy el valahol. Radiátorcsatlakozásoknál, vagy bent a cirkóban, ha látsz vízkövet, vagy a rézcső zöldülését, az árulkodó lehet. Egy tartályt annyit fújtam már, hogy a benne lévő labda behorpadt, kilukadt. Úgyhogy cserélni kellett.
(#) sanaxx hozzászólása Jan 31, 2017 /
 
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy turbós kombi(westen quasar d), kazánkéményének jegesedését meg lehet e akadályozni valamiképpen. Mondom miért. Ikerházban lakunk, nálunk jól működik a cirkó, szomszédban nem annyira, van hogy naponta 3x is leáll, E335 hibával éjszaka majdnem mindig. Eddig 3 szerelő, semmi eredmény. Viszont egy hete nekünk is elkezdte ezt csinálni naponta 3x, egyetlen közös amit találtunk a kémény jegesedés, akkor levertem nekünk mai napig jó nekik 3 napig nem volt gond, utána ugyanolyan gyakorisággal leállt. Ma reggel meleg víz vétel után kapcsolna fel fűtésre, E35, kinéztem kémény jeges. 100% valószínűséggel ez okozza a leállásokat ott is és itt is. A két kazán ugyanaz a típus, ugyanolyan módon bekötve, valószínű ugyanaz a kivitelező, nem tudom biztosra, mert utána vettük kéztől, ők is mi is, használati mód eltérhet, ott csak fütésre használták többnyire télen, nekünk melegvíz is erről megy mindig. Találtam egy orosz cikket, miszerint a honeywell vezérlők gyári hibája miatt cserélni kell azokat, egy újabb gyártmányra, de mienk a cikkre hagyatkozva már az új vezérlővel szerelt.
Cikk
Köszönöm előre is a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) Gombszem válasza gringo77 hozzászólására (») Jan 31, 2017 / 1
 
Nézd meg, hogy nincs-e fordítva bekötve a radiátor. Láttam ilyet, és hasonló volt a jelenség.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
(#) apostas válasza ptesza hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
szia ptesza.

Felraktam a parapetre egy könyököt és egy egyenes ágat felfelé és lám csodát.
Az volt szerintem a gond,hogy bele fújt a szél és ezért tiltott le.
(#) zoszka válasza apostas hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Vagy nincs benne a folytótárcsa, mert beüzemeléskor kihagyták, így kiegyenlített lett a füstgáz rendszer. A könyökkel és a szakasz csővel növelted az elvezetés ellenállását kiköszöbölve a nyomáskiegyenlítődést.
(#) zoszka válasza sanaxx hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Milyen hosszban megy a cső szigeteletlenül?
(#) gringo77 válasza Dudus hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Köszönöm a választ, de azt ennél a típusnál hol kell mert külső beállítási lehetőség nincs. Én is arra gyanakszom, hogy kicsik a radiátorok.

(#) gringo77 válasza VIM hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Köszönöm, igen azt én sem tudom, hogy mennyi mert ugye ez a kazán nem mutatja sehol vagyis látható helyen nem jelzi.

Igen korábban is írta Dudus, hogy kicsik a radiátorok teljesítménye. A csere lehet a megoldás vagy még esetleg a bővítés + radiátorok, de akkor meg a kazán teljesítménye lesz kicsi.

(#) gringo77 válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Köszönöm, megnéztem de egyik sincs bekötve fordítva, mindegyik az előremenő (termosztátfejes szelep) és visszatérőre (belső kulccsal állítható szelep) van kötve.

(#) holusoft válasza david08 hozzászólására (») Jan 31, 2017 /
 
Szia. Gázszelep zárási hiba. A léptetőmotor nem zár.Ne cseréld ki a relét ez nem membrános.
(#) david08 válasza holusoft hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Beszéltem szerelővel, ő is azt mondta, hogy gázszelep zárási hiba, és cserélni kell, bár mostmár melegvíz használata közben is kikapcsol, jövőhéten jön a szerelő és remélhetőleg megjavul.
Köszi a segítséget mindenkinek.
(#) Tylla1 hozzászólása Feb 1, 2017 /
 
Tisztelt Fórumozók!

Az volna a kérdésem, hogy azokon a keringető szivattyúkon, amelyeken lehet állítani a fordulatszámot, milyen elvet érdemes követni a beállítás során? Van esetleg szakmailag alátámasztott, általánosan elfogadott gyakorlat ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) sanaxx válasza zoszka hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Kimegy a cserépen a kivezetőn és kb 80-90 cm-t áll ki a tetősíkból.
(#) ptesza válasza apostas hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Valahol titkon tudtad ,hogy ez lessz az oka.
(#) flashing hozzászólása Feb 1, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch Condens 2000-es kondenzációs kombi kazánunk (nincs 2 éves). A házba még nem költöztünk be, de bekapcsoltam a fűtést. A termosztát18 fokra van állítva ha nem nyúlok hozzá hetekig megy hibátlanul. Ha állítok a hőfokon akkor bizonyos idő múlva leáll CE hibakóddal és villogó leddel. A Könyve szerint a hibakód: túl gyors hőmérséklet-emelkedés fűtő üzemmódban. Áramtalanítom és újra bekapcsolom, elindul a szifontöltési program, utána pedig hibátlanul működik.
Mi lehet a baja? Az a furcsa, hogy ha nem állítok a termosztáton akár milyen hőfokon tökéletesen megy.
(#) zoszka válasza flashing hozzászólására (») Feb 1, 2017 /
 
Melyik hőfokon van állítva? Mekkora lakást fűt? Mennyi radiátor van a rendszeren? Vannak termofejek a radiátorokon? Mire vannak beállítva? Van padlófűtés? Be van rendesen szabályozva a füstcső hosszához?
Gradiens hibánál ezeket tudva szűkíthető a hiba oka.
(#) apostas válasza zoszka hozzászólására (») Feb 2, 2017 /
 
Igazad lehet.
A folytótárcsa a kazánból közvetlenül kijövő könyök alatt kell legyen??
Mert ott nem volt benne!
(#) apostas válasza ptesza hozzászólására (») Feb 2, 2017 /
 
Következő: »»   339 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem