Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   350 / 570
(#) CAVAFIX válasza stamac hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
SZia!Köszönöm a segítségedet ill a hozzá szólásodat.
Semmiképp sem nyúlnék a gázba!!!
Szerelővel beszéltem és rögtön azt mondta hogy panel hibás. Nem akartam elhinni, ezért írtam most ide. A hiba úgy kezdődött, hogy begyújtott, majd elaludt. Volt egy időszak hogy ment rendesen, de most már csak szikráztatás történik.
Csak kérdezném: a gázmennyiség túl kevés, túl sok az egyik percről a másikra vátozhat?
Köszönöm szépen ha válaszolsz.
(#) Swanti hozzászólása Júl 25, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék egy westen 24kw kombi cirkóhoz. A hiba jelenség, hogy hiába tekergetem a folyóvíz hőmérséklet szabályzó gombját a cirkó mindig felmelegíti a vizet 70-80 fokra aztán leállítja a melegítést, majd újra melegít. A csapnál ezt nem lehet érzékelni, de a cirkó ki be kapcsolgat és gondolom nem ez lenne a természetes, hanem 20-30-40 vagy a beállított hőfokot tartva dolgozzon.
Korábban nem tűnt fel, hogy kapcsolgat...
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv. A
(#) fater2000 hozzászólása Júl 29, 2017 /
 
Toro Istvannak!
Udvozollek! ...par eve adtal jo tanacsot a Demrad Eden HK B124 kombi kazanomhoz.... egy erzekelot kellett cserelni, (bal oldalt, kis kek) azota jol mukodott... Most a mai napon tisztitottam ki a hocserlojet, uj tomiteseket kapott a feltoltocsap (mert egy-ket nap alatt elengedte a nyomast, kicsopogott a tengelyen a viz es levizkovesedett, alig lehetett kinyitni a tolteshez) valamint a biztonsagi szelep aljan levo O gyurun is eresztett.....
szoval most nem csepeg, osszeraktam es 1,8 bar nyomason van. .... kinyitottam a melegvizes csapot es NEM kapcsol be... de ha a futest is bekapcsolom, akkor van meleg vizem is.... Mit tegyek, mit mozdithattam el, hol van a hasznalati meleg viz atfolyas erzekeloje??? (talan ott lett a hiba, szerelesnel elmozdithattam valamit???) aramtalanitottam es ujra bekapcsoltam a keszuleket, a meleg viz tovabbra is csak futessel egyutt van....
Kerlek valaszolj , adj tanacsot, mi lehet a gond.... , itt vagy a fater2000@freemail.hu e-mail-emre!
Koszi elore is! Udv.: Papp Sandor
(#) Bubu54 hozzászólása Aug 12, 2017 /
 
Sziasztok,

Van nekünk egy Renova C 24 F típusú kombi kazánunk és F1-es hibával leáll amikor megnyitjuk a melegvizet, kb olyan 38 Fokig melegíti fel mielőtt leállna a hibakóddal. A hsz-ek között visszaolvastam és ott írták, hogy ki kell takarítani a hőcserélőt. Ez meg volt sőt az egész kazánt kitakarítottam, a kéményt is át néztem és ott sincs gond. A hőérzékelőket is át néztem azok is jók, a vezérlő panelen sem találtam semmi rendellenséget. Esetleg valaki tudna nekem segíteni, hogy még mi lehet a hiba?

Előre is köszönöm.

Üdv Bubu54
(#) oimuka hozzászólása Aug 12, 2017 /
 
Pár hete nagyon későre kapcsol be a kazán, amikor megengedjük a meleg vízcsapot. Van úgy, hogy eltelik 25-30 másodperc is, és csak akkor kapcsol be, ha szinte maximálisan megengedjük a vizet. A víznyomással nincs baj, a kazánba belépő szűrőt is néztem, dugulás nincs. A kazánban is van egy beépített szűrő, amin a turbina található, azt is megnéztem. Ami feltűnt, hogy a turbinának van egy kis tengely iránti kottyanása. Mit lehetne még megnézni vagy hívjak szerelőt?
Ezt tisztítottam ki. Mit lehetne még megnézni?
(#) maszek0005 válasza oimuka hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
A fürdőszobai csaptelepnél van szűrő? Mert ez a hiba arra vezethető vissza, hogy nem érzékel elegendő víznyomást, hogy bekapcsoljon. Nekem a kazán és a csaptelepek közötti csőszakaszok tisztítása hozott eredményt.
(#) oimuka válasza maszek0005 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
A kazán előtt a bementi szűrő és az áramlásérzékelőben lévőt. Nem a víznyomással van gond. Tized ennyi nyomásra be kéne kapcsoljon.
(#) kiru21 hozzászólása Aug 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Dég Colibri KK-E 24 típusú kombi gázkazánom olyan hibát produkál, hogy ha folyamatosan engedem a forró vizet akkor semmi probléma, ha viszont hideggel van keverve akkor többször újraindítja a hmv készítést. Hőcserélő ki lett savazva. Valakinek hasonló hiba??
(#) oimuka válasza kiru21 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Szerintem ez nem hiba. Mivel nyár van, nagyon kevés meleg vízre van szükséged, mert a hideg víz is meleg, és mivel nagyon át van fordítva a hideg víz felé a keverő, meleg víz alig folyik, tehát olyan, mintha ha csak alig engedted volna meg a meleg vízcsapot.
(#) kiru21 válasza oimuka hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
De az a baj, hogy pl. Zuhanyzás közben megáll a kazán és hideg víz jön aztán újra kezdi a melegítést. Ha viszont csak meleg víz van engedve akkor akár a kádat is megtölti... csak hideg-meleg kevert víznél jön elő a hiba.
(#) Kovidivi válasza kiru21 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Nekem erre az lett a megoldás, hogy termosztátos csaptelepet szereltem fel. Mondjuk nálam csak ingadozott a víz hőmérséklete, de egészen langyosig lehűlt. Nálam a kombi kazántól kb. 3m-re van a zuhany kabin. Azóta álom a fürdés.
(#) apuwader hozzászólása Aug 13, 2017 /
 
Segítséget kérnék, a váltószelepben levő membránt szeretném felújítani, vagy újat venni, csak nem tudom hol kapható. A tipus: AEG GKT Classic.
Vagy próbálgassam valami hasonló gumilappal barkácsolgatni?
Köszi a választ előre is.
(#) lukovicsek hozzászólása Aug 17, 2017 /
 
Sziasztok.
Egy ismerősöm megkért hogy nézzem meg egy Beretta kazán panelját amibe 537 ABC van, na most egy olyan kérdésem lenne hogy benne van ez a kütyü ami a szikrát adja van neki négy lába amiből egy nem vezet sehova , másik kettő zárlatba van , a harmadikon nem mérek semmit. Gondolom valami tekercsnek kell benne lenni mérhető ellenálással vagy nem???
(#) Gombszem válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Ez egy auto-trafónak nevezett kivitel, a tekercsek egymás után vannak kötve. Amit rövidzárnak mérsz, az a primer. Van ellenállása, csak kicsi. Jól kell mérni. A másik a szekunder, ezen sok menet van vékony drótból. De mindenképpen kell lenni mérhető ellenállásnak (KOhm állásban mérd). Ha nincs semmi, akkor szakadt, ez lesz a baj.
A mérésnél vigyázz, ne fogd meg a kivezetéseket, mert az induktív áramlökés nagyon megrázhat.
(#) lukovicsek válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Az van hogy de 1 ohm az normális a primernél?
azon kivül a ahol a szirát adja azon mérek 300 ohm.
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Ez van benne
(#) JZoli válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Az akkor így jó! Egyébként elég ritka, hogy a trafóval van a baj! Mással lesz ott a gond! Meg kellene kérdezni, hogy egyáltalán mit csinál így hibásan a kazán, mert az esetleg segíthetne a hibakeresésben. Így. hogy nézd meg mert rossz, nehéz lesz megtalálni a hibáját.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
(#) lukovicsek válasza JZoli hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Hát igen, ezt mondtam én is hogy csak igy panelt javitani elég reménytelen. Mérésre más hibát nem találtam rajta. Kössz a segitséget.
(#) Mirza hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Tisztelt Szakértők! Végső elkeseredésemben kérem tanácsukat. Junkers ZW 20 KE 23 típusú kombi cirkónk az alábbi tünetet produkálja: Fűtésszezontól függetlenül a keringető szivattyú, pontosan 2 óránként bekapcsol, és ilyenkor már se melegvíz, se fűtés. Resetelés után minden gyönyörűen működik 2 órahosszáig. Már volt kint szerelő kettő is, vezérlőpanel jó, kondenzátor jó, átvizsgálták,átmosták, savazták, de a probléma továbbra is fennáll és az a legnagyobb baj, hogy a szerelőknek sincs további ötlete. Nyakunkon a fűzésszezon ezért sürgős tanácsot kérnék, hátha valakinek van még ötlete, hogy mi lehet a baj. Hálás köszönettel, Anna
(#) JZoli válasza Mirza hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Én ugyan, ezzel a kazánnal még nem találkoztam, de pár éve volt egy hasonló hibám, és annál a kazánnál a fagyvédelem indította be a szivattyút. A hőérzékelője volt hibás, és a rossz érzékelő miatt fagypontot érzékelt ezért aktiválta a keringetőszivattyút. Nem biztos, hogy ez a hiba, de utánalehetne ennek is nézni.
(#) Mirza hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Köszönöm, megnézetjük azt is. Várok azért további ötleteket is, hátha másnak is volt már hasonló baja.
(#) zoszka válasza Mirza hozzászólására (») Aug 22, 2017 /
 
Ad valami hibajelet?
(#) pözsó válasza Mirza hozzászólására (») Aug 22, 2017 /
 
Kedves Anna!

Esetleg a termosztát indíthatja el? Kössétek le.

Pali
(#) JZoli válasza pözsó hozzászólására (») Aug 22, 2017 /
 
Ha a termosztát indítaná el, akkor valószínűleg fűtene is, de azt írta, hogy csak a szivattyú indul el, fűtés nem megy.
(#) Mirza hozzászólása Aug 22, 2017 /
 
A termosztátot még nem próbáltuk, de most azt is megfogjuk. Régi kazán, nem világít már a hibajelzője.
(#) granpa hozzászólása Aug 23, 2017 /
 
Szervusztok!
Nem tudtam eldönteni melyik témában lenne igazán a helye: Hozzáértők/tapasztaltak segítségét kérem kombikazán vásárlás ügyben.
A jó áron (külföldről) elérhető típusok közül, melyiknek van jobb referenciája, alkatrészellátása, hazai szervize? A szakszerű szerelés megoldott.
Választék: Vaillant, Ferroli, Westen, Tiberis, Bosch, Optimus.
Nem nekem lesz, nálam csak a külön fűtés (C21), külön meleg víz (V6), FÉG mehet. Semmi (nagyon minimális) elektronika!
Köszönöm: Kálmán
(#) JZoli válasza granpa hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Ez a döntés nem egyszerű, több tényezőt is figyelembe kell venni! Első, és legfontosabb kérdés, hogy új bekötés lesz, vagy csak (egyszerűsített) csere. Mert ha új, akkor már csak kondenzációs lehet a kazán, kivétel, ha társasházi, mert ott meg igazából a kémény megoldásától függ nagyrészt. De van még több egyéb előírás amit figyelembe kellene venni. Azt ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot azzal a gázszerelővel akivel csináltatni szeretnéd, Ő sokkal több mindenbe tud tanácsot adni. Viszont én az ismertebb itthon is használt márkákat ajánlanám, mert azokhoz könnyebben lehet a későbbiekben szerelőt találni!
(#) granpa válasza JZoli hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
A közel kétszeres áru hazai kínálat indokolja, az ezen típusok közüli választást. Tudtommal ezeket (vagy néhányukat) itthon is forgalmazzák. Nem tudom ezek közt van-e kondenzációs, de nem érdekes, mert saját (családi) házban lesz alkalmazva, egyedi kiépítéssel (nem csere, nem új bekötés). A gázszerelő hivatalosan már nem dolgozik, de ismerem 67 éve. Ő ajánlotta a külön készülékes megoldást, de kombit akarnak.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2017
(#) Gombszem válasza granpa hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Van egy C21 kazántestem. Valahogy megmaradt, ha kell ingyen viheted.
(#) granpa válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Köszönöm, megkérdezem az öcsémet, hogy menjünk-e érte.
Következő: »»   350 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem