Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   382 / 570
(#) fehersrac válasza VIM hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Köszönöm a segítséget. Kétévente karbantartja egy Vaillantos szerelő, legutóbb tavaly. Kipucolta, pumpált is benne valamit és műszerrel mérte a működési jellemzőit. Gondolom utántöltve is lett, de majd a szerelőnél rákérdezek.
(#) fehersrac válasza VIM hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
" Átváltáskor lehet az, hogy a fűtőkör és a HMV kör közötti nyomás nem egyenlítődik ki hanem leesik és kikapcsol a nyomásőr."

Ezt kizárnám, mert F22 most nyáron is van, amikor nincs fűtés, mert az le van kapcsolva, így csak használati melegvíz készül.
(#) qut88 válasza VIM hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Köszönöm. Lehetséges lesz a dolog, mert ezekután egy kicsivel jobban bírja a terhes terheléses járat egy kicsivel később kapcsol le... Hőcserélő húzos dolog
(#) VIM válasza qut88 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Vedd számításba, hogy hány évet "dolgozott" a készülék és ha most cserélsz benne hőcserélőt akkor azzal meddig tudod kitolni a használatát és ezt évekre lebontva, forintosítva, mibe is kerül mindez. A HMV hőfokot nem érdemes magasra állítani maximum 60 fok környékére, mert ettől magasabb hőfokon intenzív a vízkőkiválás és ebben a remekül megtervezett bitermikus hőcserélőben (aminek ez a rákfenéje) lerakódást okoz a szűk keresztmetszeteknél, ahonnan még a savazás sem távolítja el maradéktalanul.
(#) VIM válasza fehersrac hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
A kazán, fűtési alapállásban van bekapcsolt állapotban. Ebből a helyzetből állítja a motoros szelep a keringéshez tartozó háromutú szelep kimeneteit. Akkor amikor HMV készül a motoros szelepnek át kell állnia. Csak javasolnám, hogy a nyomásőr hibának a kiderítéséhez ezt a nyomásőr kontaktust rövidre kelleni zárni átmenetileg, hogy úgy előfordul-e ez a hiba, mert így egyértelmű lenne. A rövidzárat a nyomásőrön majd ha ez nem hoz eredményt a panelra való csatlakozási pontokon kellene megejteni és így "tesztelni" a hibát. Így átmenetileg ki van zárva a kiegyenlítő tartály hiányossága (ha van hiányossága) és kiderül az F22 hiba valódisága.
(#) zoszka válasza fehersrac hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Gradiensből következtet a hibára. Valamelyik kazánköri Ntc rossz. Általában az esetek többségében a visszatérő Ntc, vagy vezérlés hiba.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
(#) VIM válasza zoszka hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Szia! Gondoltam sorba megyek a lehetséges házi megoldásokon, ha ezzel tudok valamit segíteni, kideríteni, hogy mi okozza ezt a hibakódot. Persze következőleg azt gondoltam, hogy megemlítem a HMV mennyiség állító csavar nyitását, hogy az NTC-k ne érzékeljenek akkora eltérést, hogy a készülék kiálljon hibára. Ez ugye nem igényel mérést és más elektromos dolgokhoz való hozzáértést és a készülék használója azt is meg tudja csinálni.
(#) VIM válasza fehersrac hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Ha véletlenül kellene a doksija ....
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Csak azért írtam le, mert ebbe nem kapcsoló van, hanem érzékelő és elég körülményes kiiktatni. Az F22 (szárazégés) az gradiens hiba. De ez benne van az általad belinkelt leírásba is. Túl gyorsan melegszik, vagy az egyik Ntc hibájából ezt érzékeli, ugyanis abból számolja (előremenő-visszatérő ntc hőlépcső magas), vagy dugulás van, vagy nem hajt rendesen a szivattyú, vagy vezérlés.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
(#) VIM válasza zoszka hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Értem.
(#) vepeter hozzászólása Júl 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Következőben kérem segítségeteket: van egy Saunier Duval Renova Mini kombi cirkónk. A cirkó 14 éves de tudtunkkal még nem volt vízkőtlenítve. Szaki azt mondta ki kéne savazni, de ő nem vállalja. Olvasgattam utána de nem értek hozzá. Látom lehet géppel is savazni, meg kézzel is. Mindegy melyik? Vagy a gépi jobb? Ha jól tudom a hőcserélő bitermikus. Ha tudtok valaki megbízhatót ajánlani Pesten jöhet akár privátban.
Köszi: Péter
(#) fehersrac válasza VIM hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Köszönöm a felvetést. Azt még leírnám erre reagálva, hogy az F22 szinte kizárólag használati melegvíz készítés KÖZBEN jön elő, amikor - gondolom én - a háromutú szelep kapcsolása már megtörtént. Tehát folyik a melegvíz és egyszer csak megáll F22-vel.
Ennek ellenére is fenntartod a 10:34-es válaszod?
(#) Tylla1 hozzászólása Júl 2, 2018 /
 
Tisztelt Fórumtársak!

Ugyan nem kombi kazánnal kapcsolatos a kérdésem, de talán tud valaki tanácsot adni! Tisztítás céljából az állókazánomról leszereltem az áramlásbiztosítót, hogy meg tudjam takarítani a lerakódásoktól a füstgázhuzamot. Végeztem is a takarítással, de a kazántest és az áramlásbiztosító között volt valamiféle "tömítés". Mi lehet ez, illetve mivel lehet helyettesíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) VIM válasza fehersrac hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Nem, nem tartom fenn, mert "zoszka" leírta a jó megoldást ITT. Én csak utólag mondtam volna az ITT leírtakat amit minden következmény nélkül kipróbálhatsz. Azt, hogy azt hol találod a kazánon az benne van doksijában. Valahol keresztmetszet szűkülés lehet a vételezési hely kimenetén. Talán a perlátor a csap kifolyón el van vízkövesedve?
(#) VIM válasza Tylla1 hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Szia! Szerintem üveggyapot lehet, mert az A1 besorolású. (isolit)
(#) Tylla1 válasza VIM hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Szia! A kazántest és az áramlásbiztosító is üveggyapottal van kívülről szigetelve, de én azt kérdezem, hogy a két említett elem közé milyen tömítő/szigetelő? pasztát célszerű rakni? Ahogy látom valamilyen paszta volt közöttük gyárilag is, ami a hőre megkeményedett.
(#) VIM válasza Tylla1 hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Jaaa. Az lehet például ILYEN tömítő anyag is.
(#) Tylla1 válasza VIM hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Én is ezt néztem ki, de tapasztalat híján inkább a gyakorlott szakik tanácsát fogadom el.
Köszönöm a válaszodat!
(#) fehersrac válasza VIM hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
" Talán a perlátor a csap kifolyón el van vízkövesedve? "

Ezzel arra gondolsz, hogy zuhanyrózsa kifolyója vízköves és a csökkentett áramlás miatt állhat le a kazán?
(#) Vigyorka hozzászólása Júl 4, 2018 /
 
Tiszteletem!
Saunier Duval Semia F24-ról szeretném megkérdezni, hogy ha váltószelep beragad hogyan lehet elhárítani.
Tegnap volt egy szervizes nála 2 perces ténykedéséért elkért 17000,- Ft-ot. (elemlámpával bevilágított és a meleg vizet és fűtést kérte kapcsolgatni... valamit megpiszkált...) Két hete volt karbantartani 13000,- Ft.
(A hibajelenség az volt, hogy meleg víz engedésekor a fűtesiágra is engedte a vizet.)
Nem szeretnék legközelebb is "lenyúlva" lenni.

Köszönöm a segítséget! (((Jó és megbízható szervizt is ajánlhatók!!!)))
(#) VIM válasza Vigyorka hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Szia! Hát ennyi pénzért már meg is tudtad volna venni a váltószelepet, mert úgy néz ki, hogy javító tömítés készlet külön nincs hozzá.
(#) VIM válasza fehersrac hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Igen, de neked ezt jobban tudni kellene, hogy minden vételezési helyen vagy csak a zuhanyrózsa használatánál jön elő a hiba. Próbáld meg, hogy nyitsz a meleg vízhozam állító csavarzaton, mert akkor az NTC-k gradiense talán nem lesz akkora, hogy kiálljon hibára a készülék. Majd ebből fog következni, hogy akkor NTC csere lesz és feltehetően az előremenőt.
(#) Vigyorka válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Az bosszant, hogy 2 perc "munkáért" kért el ennyit... Most néztem utána, hogy mit takar a karbantartás. Csak "átkefélgette" és azt mondta, hogy elég kétévente megcsináltatni. (max 3 perc szétszedés és összeszereléssel együtt!)
Ezért keresek egy megbízható szakembert.
(#) VIM válasza Vigyorka hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Mindenki ennyit fizet ha Ő maga nem tudja ezt megfelelően elvégezni. Már ott tart a dolog, hogy ha meg is tudnád csinálni de magán személynek nem adnak mindenféle alkatrészt a szakkereskedésekben sem. Ha bevállalod a hidroblokk szétszedését, mármint a motoros szelep kiszerelését, akkor látható lesz, hogy annak milyen hibája van és az hogyan javítható. A rudazata ki szokta lyukasztani a hidroblokk házat a tengely végénél.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2018
(#) Vigyorka válasza VIM hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
2 perc munkának nem nevezhető ténykedésért 17000,- Ft = RABLÁS! Még akkor is, ha mindenki ennyit kér érte. Ráadásul a közvetlen szomszédomtól jött át. (nem volt kiszállás!)
Nem csak a pénzt sokallom, nem végzet munkát érte.. 8500,- Ft/perc a Mészáros Lőrinccel vetekszik.... (igaz az is gázszerelő...)

Nem rég a klímásokkal szenvedtem, előtte ablakossal volt dolgom, most gázszerelő --- agyrém.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2018
(#) Kovidivi válasza Vigyorka hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Azt is lehet mondani, hogy bocsi, de ez kicsit sok! Vagy kérni ÁFÁ-s számlát, meg mindent. Akkor dolgozzon meg a pénzéért. De valószínűleg feketén csinálta. Az ilyen embernek nincs lelkiismerete.
(#) Vigyorka válasza Vigyorka hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
...és a történetem folytatódik.
Meleg víz vételekor megy a víz a fűtési ágra is!!
kb. mennyi a reális javítási ára (váltószelep csere)??? (Tájékozódni szeretnék mielőtt megint átvágnának!)

Köszönöm a segítéget!!
(#) VIM válasza Vigyorka hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Nem áll át megfelelően, nem zár tökéletesen a szeleprendszer, ezért jut a fűtési körbe is HMV. Ha Te magad veszed meg és ki tudod cserélni, akkor is belekerül cca. 26 eFt-ba. Az SD-nél kerül a legolcsóbba, plusz utiköltség (webbes futárszolgálat). Ha megint ki jön a szerelő az számodra már nem igen lesz kedvező áron.
(#) 444Tibi válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Elnezest hogy belevauzok, en jopar eve SD. kondenzacios kombiba 200forintbol ujitottam fel a valtoszelepet, igaz az meg bekebeli szep darab. Kiepitettem szetszedtem es a helyi mindenes vasboltba vettem meret utan 4 darab gumigyuru fele alkatreszt. Takaritas kenes osszerakas, azota is mukodik.
(#) VIM válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Igazad van. Én is meg tudom oldani az efféle problémát de a kérdező képességeiről és a lakhelye közelében lévő anyagbeszerzési lehetőségekről nem tudni semmit. Felújító készletet ehhez nem árusítanak csak egyben a fő darabbal együtt. Én említettem, hogy ha bevállalja a szelep kiszerelését és felismeri rajta a meghibásodás akkor már csak a beszerzési lehetőség lehet akadály.
Következő: »»   382 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem