Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   403 / 570
(#) pepe39 válasza VIM hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Szia!Mint már írtam kb.1 hónapja savaztam ki,nem tartottam valószínűnek,de nekem is megfordult a fejemben hátha megint vízkőves lett.Lekötöttem a vízről és belefújtam a hőcserélőbe,de a levegő átment és nem éreztem fizikai akadályt.
(#) Joe5 válasza Elektro.on hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Hát köszönöm én is a felé hajlok, hogy cserélném, bár a gázszelep ára miatt lehet hogy egy új cirkóra kellene már cserélnem.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) Elektro.on válasza Joe5 hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Nekem 40 e. -ből volt meg ha jól emlékszem . Kiszállással együtt.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) VIM válasza pepe39 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Ha nézte a videót ami erről a hibás hőcserélőről szól, akkor láthattad, hogy az üledék a csőben-cső alsó részészére válik ki. Ha innen nincs időben eltávolítva akkor jelentős mennyiség halmozódik fel ez az anyag. Ha fel lett lazítva (mert el nem lett távolítva), akkor elképzelhető, hogy az áramlás magával ragadja a leváló darabokat és a kritikus helyre viszi ahol keresztmetszet szűkülést fog okozni. Ha ismét megpróbálkozol a savazással akkor komolyabb anyagot és több időt szánjál erre a folyamatra és akkor talán még kitart egy darabig ez a hőcserélő. Fűtésre azért lehet még használni, mert ott folyamatosan mozog a víz.
(#) VIM válasza Joe5 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Szia! Ha utána jársz a "csere" procedúrának, akkor talán nem is lesz az a szelep olyan drága.
(#) Joe5 válasza VIM hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Az a problémám, hogy itt a vidéki szervízképviselet nincs a közelben lévők meg már nem akarják szervízelni, (beszéltem velük, a válasz mivel 13-éves már cseréljem le)
(#) Joe5 válasza Joe5 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Na most találtam egy egy pesti lerakatot ahol 35e van egy vadi új, holnap postázzák, és ha beszerelem remélem megoldja a problémám.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) pepe39 válasza VIM hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Győzelem!!!!Hát nem gondoltam volna hogy ismét a vízkő lesz a ludas.Leszedtem a hőcserélőt,és ahogy tegnap át tudtam rajta fújni ma már leszedett állapotban sokkal nehezebb volt.Valszínű hogy pontosan úgy volt ahogy leirtad.Hálásan köszönöm a segítségedet!!!Minden jót neked!
(#) flyer hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Sziasztok tovább folytatódika harc a junkers euroline ae23 kombi cirkoval. Begyujtás után szépen elveszi a lángot elzár a gáz. 60fokos led hiba kod alapján ,ionizácio hiba.Ugye mint multkor irtam lett ionizácios elektroda cserélve. Azóta sikerült hozzájutni egy gyári uj vezérlőpanelhez is.Nem hozott változást. Azóta elmentünk a gáz szelep felé. Vadi új betesz. és nincs változás. Szakirodalma ezt a három lehetőséget adja a 60fokos hiba jelre. Hát most szépen állunk. És szervízmodban csont nélkűl megy.
(#) VIM válasza flyer hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Más, gázzal működő készüléked jól működik? Persze egy háztartásban nem igen van ettől a készüléktől nagyobb fogyasztású. A nyomáscsökkentőre gondolok, hogy talán az okozhat még problémát.
(#) flyer hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Ugy néz ki, valami lesz. tisztelettel jelentem. Mégis a gáz szelepcsere lett a megoldás. Csak még azt nem kristály tiszta , miért nem engedi a nyomás programozást az elmélet szerint. Illetve szakirodalom szerint. Jelentem kb 10 perce elindult . Sikerült a fütéskori nyomás értéket elmenteni. Igaz hogy nem megy a maximumon. Jelenpillanatban 60fokos vizzel füti a rendszert. Viszont most HMV-nél a bejövö gáznyomást teljes egészében ráengedi az égőfejre. Az meg ugye nagyon nem jó. Azt hiszem lesz még kinlodás vele. De már kevésbé vagyok kétségbe esve.
(#) 444Tibi válasza Joe5 hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Nem szeretném kivívni itt a népharagot meg nem tudom mennyire vagy otthonos a finommechanika szerelésekbe.
Én jópár éve vettem használtan nagyon olcsón egy SD kondenzációst ami sokat ment és 2 évig állt, a baja 'csak' annyi volt hogy elindult és kb. 25%-os modulációnál feljebb nem ment a láng.
Szétszedtem, asszem a szaknyelv gázmotornak hívja a szabályzót, úgyemlékszem félköríves tárcsák mozognak benne, így szabályoz és kissé meg voltak maródva. Tükörsimára políroztam, icipici szilikontartalmú zsírral összeraktam és az egészet gázszivárgásjelző szprével megfújva beüzemeltem. Szivárgás nem volt és azóta, kb. 6 éve múködik.
Elvileg amit ember tervezett és rakott össze az valahogy javítható is.
(#) Joe5 válasza 444Tibi hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Igen jó ötlet, de bevallom mivel gázszabályozást végez nem mertem szétszedni. Egy szakitól informálódtam és menetes orsó hajtása van (talán) ez szokott elkopni, megszorulni, na majd írok ha kiszedtem és belenéztem.
(#) stonemen hozzászólása Jan 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Sokat olvastam, találtam is ezt-azt, de egyelőre nem vagyok biztos benne, merre menjek.
Junkers Euroline OW 23
Hiba: melegvíznél nem modulál le, teljes erővel fűt, 90 foknál letilt. Utána a fűtés sem megy tovább, csak nyugtázás után. Hibajel nincs.
Itteni olvasgatás után cseréltem HMV NTC-t és átmostam a hőcserélőt (a csapoknál előtte is megfelelően folyt a víz, de azért sosem árt.
Sajnos semmi sem változott. Azt vettem észre, ha korlátozom a bemenő vízmennyiséget, akkor lemodulál és szépen szabályoz, tartja a beállított vízhőmérsékletet. Viszont a víz elzárása után ekkor is hibára fut.
Gondoltam, mielőtt vezérlőpanelt cserélek, megkérdezem, hátha az átfolyásmérő a gond... Az analóg jelet ad vagy csak kapcsol (VAFS-40)?
Köszönöm!
(#) VIM válasza stonemen hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Szia! Szerintem csak kapcsol, mert kettő vezetékes. Talán reed relé van benne és egy mágnest hoz mozgásba a vízáram, ami ha közel ér ehhez a reed csőhöz kapcsol (zár) az érintkezője. Gravitációs a mágnes alaphelyzetbe való visszatérítése, tehát függőleges a beépítése a HMV oldalban.
(#) stonemen válasza VIM hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Köszi a választ. Igen, két vezetékes. Ezek szerint jól működik, hisz szépen bekapcsol, ha kinyitom a csapot.
Közben még olvasgattam; holnap ellenőrzöm a nyomást a kiegyenlítő tartályban, illetve megnézem a kondikat - és ellenőrzöm a forrasztásokat - a vezérlőn. Ha nem találok semmit, akkor cserélem a kondikat.
Amit nem értek, hogy kisebb átfolyó vízmennyiség esetén miért működik a láng szabályzása. Ha a minimumra - 40 fokra - állítom a szabályzót és forró víz jön, a lángot akkor sem veszi vissza.
Lehet, hogy a nyomással lesz baj....
(#) stonemen válasza stonemen hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Még egy kérdés: a HMV lángmodulációt csak a HMV NTC vezérli? Beleszólhat más is?
(#) VIM válasza stonemen hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Igen, annak kellene, mert a vízáramlás érzékelés csak egy érintkező kapcsolásával van ellenőrizve, nincs mennyiségi mérésre lehetőség, azt talán a hallos érzékelők tudják.
(#) Oltika hozzászólása Jan 24, 2019 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Egy Immergas Eolo Star 24 3e kazánról lenne szó,A hiba a következö.Először melegvizneél 02 es hibakoddal leállMiután leáll még egy 11 es kodot is dob(presszosztátot megnéztem jó,csövei tiszták).egyre sűrübben,majd késöbb már a fűtésnél is ugynezt csinálja.aA hőcserélőt kiszedtem kisavaztam 2x, pár hónapon belül.Nem volt rommá dugulva(szerintem)Furcsa.hogy a savazás után 2 napig hibamentes.nem csökken a hmv nyomása a fűtés viz kering rendesen.Gonolom akkor dugulása nem lehet.kicseréltem a biztonsági termosztátot is hátha az a szar.De ugyanazt csinálja.Ahogy olvastam lehet ez lángellenőrzés hiba?
(#) steve7105 hozzászólása Jan 24, 2019 /
 
Üdv.
Ha valakinek szüksége van Fég unical BEA 24 kéményes Kazánból alkatrészre írjon nekem varga.istvan83kukacupcmail.hu-ra elektronika hibás és a tárolóját már felhasználtam egyebek még rendelkezésre állnak mindene tökéletesen működött és mivel erősen túl volt méretezve még sokáig működhet is sok minden belőle.
Alapvetően BAXI alapokra épülnek az alkatrészek.
Sőt ha valakinek kell és eljön érte annak még jobban örülnék .
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
(#) VIM válasza Oltika hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Szia! Ha a füstgáz presszosztát kikapcsol az lehet a ventilátor nem megfelelő fordulata miatt is ami esetleg kenetlenségből adódhat. Talán hozzá lehet férni a sikló csapágyak megkenéséhez a motor nyitott kialakítása miatt. A túlmelegedés ellen HMV üzemben talán annyit tehetsz, hogy a korlátozó "gyűrűt" kiveszed a vízáramlás kapcsoló utáni részből. Erre azért volna szükség, hogy a korlátozás ne lassítsa le az átfolyást ami a bitermikus hőcserélőben túlmelegedést okoz. A lerakódás már olyan mértékű lehet, hogy jelentős keresztmetszet szűkülés van a HMV oldali csőben-cső ezen járataiban. Bővebben: Link
(#) 444Tibi válasza steve7105 hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Szia, kérdeznék,
hol laksz, és érdemes-e reális kereteken belül felújítani, javítani hogy még évekig menjen?
Az ok, egy idős ismerősöm egy 30 éves álló gázkazánnal fűt jelenpillanatban ami már nagyon beteg és esélytelen hogy 10-15ezernél többet szánni tudna kazáncserére. Ennyiből meg lehetne és érdemes-e foglalkozni a tiéddel? Csak fűtésre kellene, tehát ha pl. a váltószelep kuka, az nem gond mert kiépítem-kikerülöm, keringetőszivattyú se kell mert van egy stb.
Nevébe is megköszönöm ha válaszolsz.
(#) Oltika válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Köszönöm a válaszod.De ha szűk lenne a keresztmetszet akkor nem kellene csökkenni az átfolyó viz mennyiségének?Ezen gond nélkül jön.Ami fura,hogy a megbontás után 2 napig hibamentes.Ezt a korlátozó gyűrüt hol találom pontosan?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
(#) stonemen válasza VIM hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Nyomást mindenhol ellenőriztem, beállítottam. Hőcserélőt kitakarítottam.
Az lett a megoldás, hogy a maximális lángmagasságot leszabályoztam. Így picivel lassabban melegíti fel a vizet, de nem tilt le.
Valószínűleg nagyon hideg a bejövő víz és az eddigi max lángon sok ideig tartott, mire elérte a HMV NTC leszabályozási hőmérsékletét és letiltott a túlmelegedés vagy füstgáz érzékelő. Most kicsit alacsonyabb a láng, de nem fut hibára és szuper melegvizet ad.
(#) juclac válasza VIM hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
A csöpögésem újra megjelent. Mát tényleg nem tudom, mi van. Lehet, hogy tényleg nagyon sok a szmötyi a rendszerben és újra koszos a váltó szelep(?) Érdekes módon két helyzetben csöpög: Ha fürdésnél kiürítjük a HMV-t, és sokat kell rádolgoznia, illetve mikor reggel a hűvösebb lakást felfűti a kazán. Ebben a két esetben csöpög a HMV biztonsági szelepe. A HMV nem annyira forróra fűt jelenleg, mint eddig fűtött volt... Áááááá!!!!
(#) szucs_g válasza VIM hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Magam így jártam. A felújívtott rendszerben maradtak régebbi radiátorok. Hiába mostam ki azokat, olajos, iszapos mocskot bekevert a rendszerbe, ami szépen ráégett a kazántest belsejére. Vízcsere s kazántest csete lett a vége. A levált darabikat beküldte a HMV hőcserélőjébe. No most ok lenne, de most meg hőigény esetén f28 hibakóddal leáll a vui 282-7 r3, csak kézzel indítható, de hála Égnek úgy megy. Olvastam róla, legvalószínübb, hogy a 10 éves ionizációs elwktróda kehés. Rendeltem újat, remélem megoldja a hibát. Mi lehet még a gond?
(#) szucs_g válasza juclac hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
A nyomások miként alakulnak? Ténylegesen felmegy 2,5 vagy 3 bar fölé?
(#) juclac válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
A HMV-jét hol lehet leolvasni? A fűtéskörben 1,5 (alatt van egy picivel).
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Ha ismét csepeg és a nyomás normál értéket mutat akkor a biztonsági szelephez szennyeződés került egy nyitás alkalmával és már alacsonyabb tágulási érték is megnyitja. Az érdekessége a dolognak, hogy nem mutat magas értéket a nyomásmérő a rendszerben. Ha nem megy fentebb az érték, talán nem is expandál a rendszer (nincs előnyomás a tágulásiban) és a biztonsági szelepet a szivattyú indulási nyomáshulláma kinyitja. Ha oda ilyenkor szmötyi kerül, az nem tud visszazárni és csöpögni fog.
(#) zoszka válasza juclac hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
A hmv biztonsági szelepe 6-8-10 bar-os ha nincs rajta tágulási tartály (vagy rossz), viszont van visszacsapó szelep a hideg ágon bárhol is, az bizony csepegni fog a melegedő, táguló víztől.
A fűtési rendszernél ugyan ez a helyzet csak 2,5-3 bar nyomásra vonatkoztatva.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2019
Következő: »»   403 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem