Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   417 / 570
(#) Vappali válasza balazsgy hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Ok. Ismerem. Igaz ma még csak 1 bejegyzést írtam oda.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2019
(#) balazsgy válasza Vappali hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Akkor a magyar-angol kéziszótár nem neked kell. A feleségemnek van ilyen.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2019
(#) Vappali válasza balazsgy hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Pedig de....
(#) balazsgy válasza Vappali hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Az Országh László: Magyar angol kéziszótár 1987-es kiadása van meg.
Mellékelem a kiadás képét.
Megkérdeztem, ha kell, szívesen kölcsönadja.
(#) balazsgy válasza balazsgy hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Csak most néztem meg az üzenetet.
Ment most egy pü.
(#) Kovidivi hozzászólása Máj 13, 2019 /
 
Sziasztok.
Wolf CGB-K-20 kombikazánom van. Az lenne a kérdésem, hogy egy vadi új kazánnál a hőmérséklet érzékelők már gyárilag a helyükön vannak, vagy a szakemberek pattintják be a felszerelés közben?
Köszi.
(#) ipasztoi válasza ropper hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Lehet már nem aktuális. Nem a primer hőcserélő szivárog? Nekem mindig ott szivárgott, ki kellett szerelni és csak a a vizkövesedésből lehetett észrevenni, mert a kicsöppent vizet rögtön el forralta, halk szuszogással. Így nem látszik csöpögés.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
(#) ipasztoi válasza Réger József hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Lehet már nem aktuális. Ha nyáron teljesen kikapcsolod, letapadhat a keringető szivattyú. Jóideje van már a vezérlésben egy olyan funkció ami időnként megforgatja a szivattyút nyári üzemmódban. Persze csak ha be van kapcsolva. A kezelési leírásban illene benne lenni.
(#) ipasztoi válasza thehun76 hozzászólására (») Máj 13, 2019 / 1
 
Rendszeres villamos felülvizsgálat mindenképp szükséges, mert a biztosítók statisztikája alapján elképesztő károk keletkeznek vill. hálózati hibák miatt. Egyébként minden induktivitást tartalmazó áramkörben jókora feszültség tüskék, tranziensek keletkezhetnek. Jó áramkör tervezéssel ez kiküszöbölhető, csökkenthetők, Erre vannak a relékhez fordított polaritással bekötött diódák, zenerek, túl feszültség, túláram védők.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Konkretizálom a Wolf kazános kérdésem:
ha fél óránál hosszabb ideig nem megy a kazán (trhát lehült minden), majd valaki tusolni szeretne, és nem nyitja meg a csapot teljesen, akkor a kazán 3-8 perc után túlmelegszik, és lekapcsol. Ugyanez előidézhető, ha forró vízről langyosra váltok. A melegvíz hőfok potiját a lehető legalacsonyabb értéken kell tartani, hogy lehessen fürdeni (max nyomással). Maximum poti állásban 100%, hogy tusolásnál lekapcsol a kazán.
Nézegettem kicsit, és megláttam, hogy az egyik hőmérséklet érzékelő a hőcserélő után van a csőre rögzítve, míg a beépítési útmutatóban előtte van.
Rakjam csak simán át a hőcserélő elé a szenzort? Még nem bontottam meg a kazánt, de arra gondolok, hogy az előremenő víz érzékelője lehet a hőcserélő után... Mit gondoltok?
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
(#) ronin75 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Ha friss felszerelés, akkor garanciális.
Viszont ha nem frissen felszerelt kazán és rossz helyen van az érzékelő, akkor eddig hogy működött jól?
Lehet a rajz rossz, lehet az érzékelő van rossz helyen és lehet valami más. Mondjuk vízkő.
(#) Kovidivi válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 14, 2019 / 1
 
A kazán 2-3 éves maximum. Vízkő talán még nincs.
Működni működik, csak mivel sokkal távolabb van a szenzor, mint kellene, ezért túl későn éri el a beállított hőfokot a kazán a hőcserélő után, és amiatt túlmelegszik és lekapcsol. Amikor már meleg a cső és a hőcserélő (tehát lekapcsolt, utána reszeteltem a hibát), akkor megy, semmi gond.
Nem hívok ide senkit, ha nem muszáj, sajnos kizárólag rossz tapasztalatom van a szakemberekkel. Eddig már kb. 3-nak mondtam, és mutattam, hogy kikapcsol a kazán, nem tudják mi a baj, nem is érdekli őket. A csapot akarják lecserélni (termofejes), de a másik, normális csapnál is ugyanez a hiba, szóval logikailag kizárható a csaphiba. A másik a melegvíz előremenő csapját állítgatta... Plusz gondolj bele, felrakták a kazánt, és mikor készen voltak ezt mondták: ha lekapcsol a kazán, akkor reszetelni kell, sajnos sürűn előfordul, pl. amikor belefúj a szél a kéménybe... Közbe meg rossz helyen van az érzékelő?
Ez olyan, mintha melegítenék valamit, de az érzékelő túl távol van. Mire észreveszem, hogy elérte a megfelelő hőmérsékletet, még a rendszerben van rengeteg hő, és óriási hőmérsékleti lengés keletkezik. Amíg nem volt termosztátos csaptelep, szörnyű volt tusolni. Folyamatosan állítani kellett a csapot, mert a langyos és a tűzforró között ingázott a víz hőfoka...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Megnéztem a kazánt. Bolondbiztosan van felépítve, nem lehet a dolgokat cserélgetni... Az áramlásérzékelőre hittem azt, hogy szenzor.
Egy tipp a kezdőknek: az a hőmérő szenzor, ami úgy mozog, mintha csak a csőhöz hozzá lenne szorítva, na azt nem szabad kivenni, mert elkezd spriccelni a forróvíz! Az előremenő érzékelőjét nézegettem, hogy rakok alá hővezető pasztát, ha szükségrs, hátha jobb lesz... Gyorsan vissza is raktam...
A legnagyobb gond, hogy ez a "legkapcsol a kazán fürdéskor" nem hiba. Főleg nem annak, akinek fizetnie kellene a javítás költségeit. Hiba : amikor már egyáltalán nem működik...
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
(#) zoszka válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Fő hogy meggyőzted magad, hogy nem rossz, nem hiba az, ami egyébként az.
Amit leírtál jelenséget az tipikusan hőtorlódási hiba, aminek jó pár oka lehet és csak egyre rosszabb lesz.
(#) Kovidivi válasza zoszka hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Köszi.
Meg kell várni, amíg sűrűn előjön, akkor tudom jelenteni. Ha mindig reprodukálni lehet. Most "csak" hideg állapotban jön elő, mikor minden szobahőmérsékletű.
(#) GáSpárta hozzászólása Máj 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Már pár hete olvasgatom a fórumot. Sok hasznos infót összegyűjtöttem. Alkalmaztam is őket. Szépen sorban kitakarítottam a
-gázégőt (savaztam),
-szenzorokat (elég vízkövesek voltak)
-portalanítottam is mindent
-elektródák megycsiszolva
Hibákat dob még midíg össze vissza ezek után a vezérlésre gyanakszom!

A hiba jelenség: vagy melegvíz van vagy fűtés. A kettő együtt nem megy. Wolf GG-2E-24 típusú kazán.Hiába kapcsolgatom a kis ikonokat:
nap;időzítő;csap - állásba ekkor csak fűtés van.
hold;csap - akkor csak melegvíz (vagy az se)
nap - semmi nincs

Próbáltam, hogy kikötöm ezt a fali termosztátot, mert egyébként a manuális hőmérséklet beállító sem igen reagál, csak ha a programozott fűtési értékeket beállítom időzítővel.

Most jelenleg 15-hibakód van amit eddig nem láttam. Eddig inkább 4-es "lángfelépülés hiba" vagy 11-amihez szintén nincs leírás, vagy nem találtam meg.
Amihez nem nyúltam a kombinált gáz-szelep és a vezérlés.
Ötlet ?
(#) balazsgy válasza GáSpárta hozzászólására (») Máj 15, 2019 / 1
 
Én úgy tudom a kombikazánok esetében és ez a klasszikus elv, hogy mindig a melegvíznek van prioritása, tehát ha a kazán fűteni akar, de te melegvizet kérsz, akkor átkapcsol arra. A kettő együtt nehezen menne.
Inkább más a hiba. A hibakódok alapján próbáld keresni a választ.
(#) bufla hozzászólása Máj 19, 2019 /
 
Üdv!

Adott egy ariston system cares 24 kombi kondenzációs kazán. Problémám, hogy beüzemelés óta nem hajlandó meleg vizet csinálni. Meleg víz hőfok helyén csak két vonal van. Beüzemelő szerint elnyomkodtam a programját és ezért nem működik, szerintem meg ő nem ért hozzá. Amikor az áram körre be lett kötve mutatta mind két hőfokot fűtés és meleg víz. Szaki jött nyomkodott pecsételt elvitt negyven ezret azóta csak magyarázkodik. Kérdés én mint amatőr be tudnám e kapcsolni ezt a funkciót?
(#) zoszka válasza bufla hozzászólására (») Máj 19, 2019 /
 
A dolog ott kezdődik, hogy a "system" az nem kombi...
Tehát, vagy kombi, vagy system.
40e-ért rablás a beüzemelés, főképp, hogy nem is üzemel.
(#) zoszka válasza bufla hozzászólására (») Máj 19, 2019 /
 
Tudtommal Cares-ba nincs is system.
(#) Kovidivi válasza bufla hozzászólására (») Máj 19, 2019 / 1
 
A következő gondolom alaplapcsere lesz, mert "tönkretetted", ezt fogja a szerelő mondani. Ha pedig kicserélteted az alaplapot súlyos pénzekért, meg fog javulni a kazán, mert minden beállítás (amit véletlenül elállított a szerelő) visszaáll gyári értékre, és a szerelő mondja: nem kellett volna nyomkodnod! Nagyon kevés az igazán hozzáértő ember szerintem.
(#) GáSpárta válasza bufla hozzászólására (») Máj 20, 2019 /
 
Szerintem próbáld meg resetelni a beállításokat, a termosztáton csak van ilyen gomb (az enyémen van "RESET"-gomb) Vagy valahol a kézikönyvben, hogy hogy lehet visszatérni a gyári beállításokra.
(#) szerviz válasza bufla hozzászólására (») Máj 20, 2019 /
 
Nos, szerintem neked nem Cares kazánod van!
A Cares nem külön "ablakban" jelzi a fűtési és HMV hőfokot.
A Cares szériában nincs System .....
Ha tényleg System, akkor vagy Clas vagy Genus!
Ha tényleg jól van beszerelve, akkor van mellette egy külső HMV tároló.
A System kazánok kijelzőjén a HMV mezőben a két vízszintes vonal azt jelenti, hogy a HMV készítést nem a gyári NTC irányítja, hanem a bojler termosztátja.
Na most, ha a kazánban a gyári NTC maradt bekötve (ezt vele szállítják), és közben a kazán menüjében át lett állítva termosztátos módra -mert azt is lehet- akkor bizony nem fog melegvizet készíteni!

Még egy lehetőség jutott eszembe!
Ha termosztátos, akkor jól van bekötve a termosztát??
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2019
(#) Evica hozzászólása Máj 23, 2019 /
 
Sziasztok! Junkers kombi kazánunk van. Egy jó ideje F7 kódot ír ki. Szerelőt hívtunk két alkalommal, aki hajszárítóval valamit szárított vagy melegített a kazán belsejében. Mondta, ha ismét előjön, nyomjunk resetet vagy húzzuk ki a hálózati csatlakozót. Ez ment is egy darabig, de most már sajnos nem indul újra. A szerelő szerint panelcsere kell, ami megoldhatja ezt a gondot. Valakinek volt már ilyen tipusú készülékkel hasonló problémája?
(#) zoszka válasza Evica hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
A Junkers az nem típus, hanem a gyártó. Azaz még csak az se, mert Bosch a gyártó.
(#) mrex hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Baxi nuvola 240 Fi kazánom van. Anélkül hogy a termosztát jelet adna elkezd fűteni. Nyári üzemmódban is. Kb 40 fokosak a radiátorok. Mi lehet az oka? Hibajelzés nincs, fűtéskijelzés szintén nincs.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
(#) harakaly01 hozzászólása Jún 6, 2019 /
 
Fali Vaillant kombi kazánom reszet gombja nem töröl ,már próbáltam alkohollal meg tísztitani de most nem változott ! Máskor sikeresen működött. Milyen megoldást javasolsz ? Előre is köszönöm a válaszod !
(#) 444Tibi válasza harakaly01 hozzászólására (») Jún 8, 2019 /
 
Zárd rövidre a panelen a lábait, ha nem jó így se akkor nem a gomb a hibás, ha így resetel akkor a
favágó módszer, melléforrasztasz 2 vezetéket és kihozod egy nyomógombra ami fityeghet a cirko elején-alján ha sűrűn kell használni. Ha gyakran kell akkor meg kéne keresni az kot amért resetelni kell a készüléket és megszüntetni.
Ha az a szokásos 4 lábú kis gomb akkor kiforraszt, cserél. Ha az a nyákos pattanós közepű akkor az nem javítható, legalábbis nekem még nem sikerült hosszabb távra meggyógyítani.
(#) harakaly01 hozzászólása Jún 8, 2019 /
 
Köszi a segítséget ,sikerült szuper !
(#) 444Tibi válasza mrex hozzászólására (») Jún 9, 2019 /
 
Ha jól emlékszek, ez beépített tárolós?
Ha igen, mikor fogy a melegvíz vagy hűl akkor ráfűt és a váltószelep félállásba ragadt, így kimegy a melegvíz a radiátorok felé is.
Más ötletem nincs.
Következő: »»   417 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem