Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   435 / 570
(#) VIM válasza spgabor hozzászólására (») Dec 8, 2019 /
 
.... még EZT találtam Neked s alatta a megoldást "tibibalogh520"-tól.
(#) Spark777 hozzászólása Dec 11, 2019 /
 
Sziasztok!Nyáron kazáncsere történt nálunk.A komplett rendszer Vaillant (VuW 240),Multimatic 700 rádióvezérlésű termosztáttal,és VR 21-es külső hőérzékelővel.A problémám az lenne hogy hiába állítom be a kazánnak hány fokot szeretnék a lakásban,az mindig túlfűt minimum 2 fokot,de inkább többet.Éjjelenként a kívánt 18 fok helyett,simán 21-22 fokon tartja a rendszert,ami nonszensz.Átnéztem minden lehetséges beállítást,de elvileg minden helyesen van megadva,az érzékelők is működnek,szóval nem találom a hibát.Hívtam már a szakit aki szerelted,de sajnos csak jövő héten ér rá,így gondoltam hátha van valami okos ötletetek.Üdv:Gyuri
(#) nikc válasza Spark777 hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Kicsit hülye a kérdés, de ugyanazon a műszeren olvasod a 21-22 fokot, mint amelyiken beállítottad a 18-at? Mert ha nem, akkor simán kaphatsz más értékeket.... Állítsd be 15C-ra, és figyeld, akkor mi lesz..... Vagy kikapcsolnám a külső érzékelőt, hogy akkor mi lesz...
(#) spgabor válasza zoszka hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Sziasztok! Közben megjavult. A gázcsap mágneskapcsolójára egy relé szerű eszközön ment a 230V, amin két biztosíték szerű pöcök volt. Ez a két pöcök ki volt ugorva, a benyomásuk után már kapott feszültséget a mágneskapcsoló.
A kábeldzsungel alatt azt értem, hogy két vezetékszín ment össze-vissza kavarva mindenhez és elég nehezen volt visszacsipogtatható ezért.
(#) zoszka válasza spgabor hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
Ugye, hogy ugye... ?
(#) Wind-Storm hozzászólása Dec 13, 2019 /
 
Sziasztok!

Adott egy WESTEN Star Digit+240i fali kéményes kombi gázkazán, melynél a következőt figyeltem meg: a fűtésköri vízhőfokot ha 60°C-ra beállítom, felfűti, majd kikapcsolja teljesen a főégőt és a vizet hagyja kihűlni kb. 30°C tájáig, majd ekkor újra begyújt és felfűti. Nem vagyok benne biztos, hogy mindig is így működött, kb. 30°C-os hiszterézissel. A leírásban amit találtam hozzá, egyelőre nem leltem semmi erre vonatkozót.
Ez ECO mód lenne, hiba, vagy micsoda?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
(#) balazsgy válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
A fűtéskörről van szó, ugye? Szobatermosztát vezérli? Az mennyire van beállítva? A ház fűtése rendben van?
A kazán a termosztát által beállított hőfokra felfűti a házat a szobatermosztát elhelyezésétől függő helyen, majd leáll és csak akkor indul újra, amikor a szobatermosztát arra újra parancsot ad. (A hiszterézis még nagyobb is lehet, az időjárás és a ház szigeteltsége függvényében, akár 60/20 fok is.)
(#) Mathyas válasza szucs_g hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
A szivattyút nem néztem, amit megfigyeltem, hogy amikor fűtés alatt melegvizet használunk, akkor átvált, azonnal begyújt.
A visszaváltásnál meg szellőztet, szellőztet és nem történik semmi, vagy 5-10 percig.
Többször a hajnali begyújtásnál is, ugyanez a helyzet. Vár, vár, de nem történik semmi...
------------------------------------------------------------
Most meg az a jelenség, hogy begyújt, elindul a láng, de utána megint szikráztat és leáll.
Az elektródákat megtisztítottam, utána pár napig jó volt és most ugyanez a helyzet.
(#) balazsgy válasza Mathyas hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Azt ugye tudod, hogy kombikazán esetén a melegvíz a prioritás, azt kezdi a fűtés helyett (azt közben leállítja) működtetni. Innen indulj ki a probléma megoldásához, de a többiek itt konkrét megoldásokat is javasolhatnak.
(#) nikc hozzászólása Dec 20, 2019 /
 
Beretta Super Exclusive ( Colibri, Mynute) kérdés.

Igazából az vele a gondom, hogy a szelepváltásokkor (hmv.ről fűtésre) 2-3 másodpercig tartó “csörgő” hangot ad a By-Pass szelep.

Ezt vajon egy új kazánba is csinálja? Ha igen akkor semmi gond.

De ha nem, akkor arra gondolok, hogy kikopott, billeg a helyén a betét, ezért esetleg nem zár jól, romlik a keringtetés hatásfoka....

Van egy használt szeleptestem, de abból szinte kiesett a By-Pass szelep, mert megöregedett a gumigyűrű, ami bennt tartja a helyén.

Lehet elég egy O gyűrűt tenni rá és már csendben is lesz? Vagy ez egy természetes elhasználódás jele? Pl. kopott a tengelye, kiverődött a fészke a sok hokizástól?

Tapasztalt valaki már hasonlót?
(#) knr hozzászólása Dec 20, 2019 /
 
Sziasztok!

Ferroli NE (nouvelle elite) 112 kombi kazán mostanában hmv-nél egyre sűrűbben lobbangat és nem tartja egyenletesen a hőmérsékletet. Néha egyáltalán nem melegíti a vizet. A szivattyút szépen lekapcsolja mindig, amikor megnyitjuk a melegvizes csapot, de láng nem feltétlenül van. Egyébként a fűtés megy hiba nélkül. A nyomás 1,25 - 1,35 körül mozog.

A burkolatot leszedve:
- 85 és 100 fokos biztonsági szenzorok csavarjai lazák és a paszta is elöregedve. (paszta cserélve, csavar meghúzva)
- Van egy csúnya folt/olvadás az áramkörön, a lenti fotókon látszik. Sajnos nem tudom, hogy mi lehet az, mert sem az eredeti (olasz..) bekötési rajzon, sem pedig a hasonló típus (ne 100) leírásban sincs róla semmi.
- A hmv kimeneti PTC szenzora érzékenyebb, mint a fűtésé. Ez lehet baj?
Kb 10-15 percenként mértem rá mind a kettőre, amíg hültek (K ohm értékek):
fűtés:
1,07 (~40fok)
1,04
1,01
1,008
1,001 (~21fok)

hmv:
1,15 (~26fok)
1,13
1,06
1,057
0.988(~20fok)

A hőmérsékletet csak saccoltam a cső alapján, valószínűleg nagyon pontatlan, de az arányokat talán szemlélteti

Sajnos 112-eshez nem találtam útmutatót, de 100ashoz van, amiben elég sok a hasonlóság. A szenzor valószínűleg ilyen: 39800310 például innen

Konkrétan ehhez a típushoz nem találtam a referencia értékeket, de lehet, hogy ugyan az, mint a lenti képen látható PTC sorokban van?

A K1,K2,K3 (talán a K1 szabályozza a hmv hőmérsékletét?) érdemes valamit állítani?

Ezen kívül mit nézzek meg, mivel lehet probléma?

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2019
(#) kowi hozzászólása Dec 22, 2019 /
 
Sziasztok. Van egy westen star condens 24 kombi kazán. 2 szer is volt 1 hét alatt gázvezeték szakìtás az utcában. Szokásos nyomáscsökkentő vissza ,de nem engedett hibát törölni. Kismegszakító le vissza akkor sem. Kb fél óra indítási kísérlet után indult. Másodiknál még makacsabb volt, hollander lekötve cső kiszellőztet akkor se... 1 éves készüléknél ez normális?
(#) balazsgy válasza kowi hozzászólására (») Dec 22, 2019 /
 
Szia! A kazánt újra kell indítani ismét, vagy Reset-tel, vagy teljes lekapcsolással, feszültség le, majd újra ráadni azt, egy darabig keresi a megfelelő gáznyomást, de azután be kell állnia normális üzemre.
(#) kowi válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
Igen csak mint írtam sem resetre sem feszültségmentesítésre nem tér magához. Legaláb 10szer eljátszottam a ki be kapcsolást és mindenféle kombót. R betű megnyomására abszolút nem reagál. Azért kérdezem hogy normális- e vagy kezdjek aggódni
(#) balazsgy válasza kowi hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
A gázhiány miatt természetes, hogy nem rögtön indult be, de Reset után pár másodperccel, talán többel is, de újra kellett volna indulnia. (A gáz mérőóra cseréje után is így kellene, hogy történjen, amikor a levegőt úgyszólván kitolja a földgáz nyomása.) Valami apró hiba lehet csak. A többi gázkészülék, pld. gáztűzhely rendesen működik?
(#) kowi válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Kérlek olvasd el mégegyszer az elso hsz-em. Gázszerelő a hollandert is lekötötte hogy kiengedje a levegőt. Értetlenül állt a dolog előtt. Kb fél óra és magától elindul. Nincs más gázkészülék. Minden elektromos. 1 éve vezették be a gázt. Minden új. Garancia eddig volt...
(#) nikc válasza kowi hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
"nyomáscsökkentő vissza", de azért nézd meg, mert nálunk pl. random kiugrált magától....
Gondolom a gerinc, kivan szellőzteteve, de nálad?
Ha eddig jól működött,más bajnak nemigen kellene lenni!

De írd meg, ha meg lett a megoldás, tanuljunk belőle...
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) kowi válasza nikc hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Szia. Leírom mégegyszer.
Új szerelés. Gázszerelő is volt kint. Kényszerből úgy is indìtottunk hogy nyomáscsökkentő kihúzva többször minden kombináció megpróbálva. A készüléknél gázcső kikötve kiengedve levegő/ gáz. Panel hibára gyanakszik.
Csak nem akarom elhinni hogy kb 2 millio ft új szerelés 1 évig tart mert akkor veszek kandallót... eddig nem volt hiba mert nem volt gázcső törés. Ezt leszámítva kiválóan üzemel.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) VIM válasza kowi hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Szia! Azt meg tudnád mondani, hogy mi a hibakód amit nem lehet törölni? Csak a fele hibakód törölhető "resettel" a közel tizenhétből. Bővebben: Link
(#) balazsgy válasza kowi hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
"Nem engedett hibát törölni"
Ez mit jelent? A hibajel kettő vagy három számjegyből állhat, melyik ez a hibajel-szám?
A kazánod gépkönyve leírja:
"Miután elektromos tápellátás alá került a kazán (vagy leállás miatti Rezetet követően), a rendellenességi kód a kijelzőn a rendszer diagnosztikája végéig feltüntetve marad. Ha a kódszám továbbra is kijelzésre kerül azt jelenti, hogy a tartozék nem került érzékelésre.(**) Lásd a ”SZABÁLYOZÓ ÉS BIZTONSÁGI EGYSÉGEK”. fejezetet."
(#) sturbi válasza Mathyas hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Nekem ugyan Ferroli domina F24 kazánom van, de szinte betűre pontosan így működött egy darabig. A hiba az volt, hogy háztartási melegvíz csövön lévő hőérzékelő csatlakozója nem érintkezett rendesen, mert az egyik érintkezője (a dugasznak) hátrább csúszott. Eleinte nem vettem észre, de feltűnt, hogy kontaktsprézés után egy darabig jó volt, aztán kezdte újra. Ennek rendbe tétele óta hibátlanul működik.
(#) kowi válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
E 133. És villog mellete az R betű... gondolom azért hogy töröljem.
(#) balazsgy válasza kowi hozzászólására (») Dec 25, 2019 / 1
 
Hát ezzel is kezdhetted volna, olyan nehéz volt ezt a 133-at leírnod?

A gépkönyv szerint:
6. oldal:
"133: Elmaradt begyújtás (4 kísérlet)"
Továbbá:
14. oldal:
"Olyan RENDELLENESSÉGEK esetén, melyek nem nullázhatók a gombbal, (mint például
az E151 vagy ha a felhasználó túllépi az 5 manuális RESET kísérletet) ÚJRA KELL INDÍTANI
(RESET) az alaplapot a fekete ( R) gomb megnyomásával, mely az elülső vezérlőpanelen lévő
gumisapka alatt található ( szimbólum) (lád az oldalsó ábrát)."

Csak megtalálod azt a fekete R-gombot...
(#) nikc válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 25, 2019 /
 
Idézet:
„Csak megtalálod azt a fekete R-gombot...”


Ha már a "szerelő" sem találta....
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
(#) kowi válasza nikc hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Vagy én írok ó héberül vagy ti nem olvastok... nem reagál R betű megnyomásra...
(#) VIM válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Szóval erre sem reagál ....
(#) nikc válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Ha olyan kis fekete tengelyű a resetgombod, akkor simán lehet kontakthibás, mert a világ legszaxxbbja....
Mérd ki.
De gondolom, már túl vagy azon is, és most jön majd az, hogy az jó, csak mi nem tudunk ó héberül
Amir restellek, de igaz is...
Gyors sikert kívánok!
(#) VIM válasza nikc hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Nem mindegyik kezelési leírásban van megemlítve ez a lehetőség ... már ha egyáltalán ténylegesen ezt kell (lehet) tenni ilyenkor.
(#) nikc válasza VIM hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Igen, sajnos, de azért megpróbálunk segíteni neki....
Remélem mihamarabb összejön a dolog.
Lehet, valami nagy faxxság lesz itt.
(#) nikc válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Most láttam meg a képet, nem ismerem, nem vagyok gázos sem.
De azt próbáltad é, hogy a gomb nyomvatartása (press & hold) közben kapcsolod be a kazánt.
לחיצה רצופה ez kifejezőbb lehet
Következő: »»   435 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem