Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   470 / 570
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Mindentől függetlenül nem egészséges, ha a hőcserélőben a cső mellett vörösen parázslik valami...
Arra inkább nem is mondok semmit, hogy házilag cserélgeted a cirkót.
Most akkor hány vezetéked van? Van egy fűtési/primer hőérzékelő, ami a hőcserélő kimenetén van, az a fekete fehér kábeles, illetve kell lennie egynek a HMV tartály aljában. Ezeknek az ellenállását ki kell tudnod mérni a hőmérséklet függvényében, neten találsz hozzá táblázatot értékekkel, 25 fokon 10k. Elvben van még bimetál kapcsoló is, a hőcserélőből jövő csövön, de ha azok nem lenne jó, el sem indulna.
Akkor milyen vezetéked van még?
(Jobb lenne nem piszkálni, hanem valakivel beüzemeltetni, aki be is tudja szabályozni, vakon nem lehet ezt felszerelni, hogy valahol valamikor elvben működött, akkor biztos minden jó...)
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2020
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Szia! Ezt a dolgot nem biztos, hogy megfelelően oldottad meg ezzel a cserével. Talán olyan donort kellett volna beszerezned amiből a még használható, jó alkatrészt át lehetett volna ültetni a meghibásodott kazánba. A problémát ezzel a cserével csak halmoztad. Most van kettő hibás kazánod. A mostaniról készült kép sem bizalom gerjesztő látványt nyújt ha a tűztéri hőcserélő képet nézzük kívülről. Az ott korom vagy lerakódás okozta szennyeződés izzása amit látni lehet vagy csak egyszerűen lyukas ott azon a részen?
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy a probléma megoldása legyen elsődleges szempont, én vállalom az esetlegesen továbbiakban felmerülő kockázatokat. Leírtam miért nem tudunk új cirkót vásárolni,ugyan ezen ok miatt nem tudunk szerelőt hívni, ezt talán nem nehéz megérteni. A vörösen parázsló valami a hőcserélőben, egy félelmetes porcica volt,vagy valami egyéb lerakódás, én is észrevettem, ecsettel kisöpörtem, de talán ez legyen a legnagyobb gond. Kérek mindenkit, higgye el, a lehetőségekhez mérten legnagyobb odafigyeléssel szereltem fel a cirkót,tömítéseket ötször ellenőriztem, nem szivárog nem csepeg. Nem én vagyok fontos ebben a történetben,hanem a probléma megoldása...az a fontos.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Ha figyelmesen olvastál, akkor láttad, hogy adtam tippet is, és kérdeztem is. De figyelmen kívül hagytad.
Nem azt mondtam, hogy szabályosan üzemeltesd be, mert azt talán már nem is lehet, mivel más típus, mint a régi, hanem azt, hogy legalább szürkén kérj meg valakit, hogy okézza le, akinek van fogalma róla, hogy mit csinál. Ezek nem bekötöd, bedugod és megy dolgok, mint egy gázsütő, hanem be kell szabályozni, megmérni használat előtt. Főleg használtat, teljesen más kéménybe kötve.
Törött fékcsővel sem mész fel autópályára, akármennyire nincs lehetőséged kicseréltetni..
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2020
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Nem lyukas, ezt bizton állíthatom, ezt valószínűleg elsőre észre vettem volna. Ezt a cirkót is nagyon nehéz volt beszerezni, és nem volt más lehetőségünk,a másik cirkó tönkrement. Ez a készülék egy idős házaspáré volt, a lakást fatüzelésű kályhával fűtötték, a cirkót csak melegvíz előállításra használták , rendszeresen karbantartott készülék , láttam a számlákat is amiket a gázszerelő kiállított. De mindez lényegtelen . Hajnalban írtam a kérdésem, azóta annyi változott, hogy a korábban folyamatosan villogó LED ami a fotón is van már nem villog, van melegvíz is. Nem tudom miért, semmi sem történt közben. A kérdésem továbbra is az, hogy miért nem szabályozza vissza a gázt a cirkó, miért kapcsol ki és indul újra?? Valamint miként lehetséges az, hogy a melegvíz szabályzó nulla állásában is forró víz jön a csapból ?? Ha ez a fotó amit a hőcserérőről küldtem, számodra nem bizalomgerjesztő , kár hogy nem láttad az előző cirkónk hőcserélőjét fotón. Nem szeretnék senkit kétségek között vergődni ezért hamarosan feltöltök egy fotót a kitisztított tűztérről. Továbbra is nyitott a két fontos kérdésem, ha valaki tud megoldással szolgálni,megköszönném. Tiszteletem a hozzáértő uraknak, várok türelemmel a válaszukra
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Ezek szerint te sem olvastad figyelmesen amit írtam! Pontosan ugyan az a tipus, őrlánggal. Egyébként nem vagyok biztos benne hogy ez jó kifejezés "cserélgeted a cirkót" 22 év után most lett cserélve . Amint tudom megmérem a hőérzékelő ellenállását és ha megengeded tájékoztatlak is az eredményről. Igazán hálás vagyok a segítő szándékú hozzászólásodért. Tiszteletem.
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Kb. 75-80 C fokos a víz 1,6 kOhm-ot mértem az érzékelőnél
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Fekete ,apró szemcsék voltak lerakódva,gondolom korom, mennyisége még egy késhegynyi sem volt, talán ez okozhatta a félelmetes parázsló fényjelenséget. Kitakarítottam. Nullára van tekerve a víz hőszabályzó gomb, mégis 80 C fokot jelez a készülék. A szonda ellenállás értéke ebben az állapotban 1,6 kOhm. Ennek mi lehet az oka?? Tisztelettel várom az értékelhető hozzászólásokat. Tiszteletem .
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Nem tudom mi lenne más kéménybe kötve, pontosan tudom hogyan kell a kéményt ellenőrizni, egyébként is béléscső van beépítve, a készülék pedig gyárilag rendelkezik CO érzékelővel. Füstcső a helyén,megfelelően rögzítve. A fékcső példázatot nem értem .Tiszteletem.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2020
(#) Profisixx hozzászólása Dec 5, 2020 /
 
Sikerült beállítani a gáznyomást, most nem megy 60-70 C fok fölé a vízhőmérséklet, és nem is kapcsol ki fűtés közben. Továbbra sem értem viszont, hogy ha nincs meg a vízhőmérséklet érzékelő szonda, miért maradt abba a hiba jelenség, a LED villogása, és miért lett egyszer csak melegvíz is ?
Egyébként olyan ördögtől való dolgot is műveltem, hogy magam forrasztottam réz szerelvényeket a víz és fűtés bekötéshez, egyik sem szivárog, pedig még sosem csináltam ilyet, és nincsenek professzionális eszközeim,csak teflon szalag, tömítések,csőfogó,és ezek itt.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
A lényegen nem változtat az a tény, hogy kompletten cserélted a készüléket csak bajod ne legyen belőle vagy hozzátartozóidnak ha valami balul ütne ki. Amit ördögtől valónak mondtál az nem egy nagy durranás de össze sem lehet hasonlítani a gázkazán szereséssel az elektromossággal meg végképp nem. Talán csak annyi a hasonlóság, hogy ha szükséges akkor forrasztani kell. Bölcsebb lettél volna ha nem is említed a cserét amihez amúgy sincs sok köze a hatóságon kívül senkinek. Azoknak is majd akkor lesz közük hozzá ha probléma van de akkor előszednek mindenkit.
Szóval ha nem volna még meg a részletes alkatrész rajza a kazánnak azt ITT találod meg. A tágulási tartályt az ugye feltöltés előtt leellenőrizted, hogy van e benne expanziós nyomás? Ennek a kazánnak is van vízhiányra, nyomáskapcsoló beépítve. A légtelenítést is megfelelően csináltad meg? Ennek a kazánnak a HMV hőcserélője nem lemezes hanem csőspirálos és ha igaz akkor van rajta légtelenítő.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 5, 2020 /
 
Az 1.6k az olyan 73 fokra jó is. Remélem a panel felől mérted kábel és csatlakozóhibát kizárva. Viszont nem reagáltál arra, hogy mi hiányzik. VIM rajzán keresd ki a tied, 2 hasonló NTC is van rajta, ez egyik a hőcserélő után, amit meg is találtál, a másik a használati melegvíz tartályon, vagy az abból jövő csövön lesz. Ha nincs tartály,akkor a víz-víz hőcserélőből jövő csövön.
Nem én vagyok az, aki el fogja magyarázni a kazánok behangolásának a pontos okait, de fogyasztásban, füstgáz összetételben, CO szintben és kazán élettartamban is nagy szerepe van. Lehet van benne CO érzékelő, de nem tudod, az mennyivel a megengedett érték felett kapcsol, meg azt sem tesztelted, hogy tényleg működik. Szerintem hatalmas felelőtlenség, akárhogy magyarázod, de nem tudok ezzel mit csinálni, csak azért írtam, mert ismerem a típust.
Írd le részletesen másoknak, hogy mit állítottál gáznyomás alatt, illetve mit nem találsz a HMV szenzoron, de sem a szervizmenüben, sem a gyújtóelektronikán, sem a gázszelepen nem kéne beállításokat változtatni vakon. (illetve csodálkoznék, ha valaki vakon tanácsot adna ezeknek a beállítására)

Fűtéshez forrasztottam én is egy rakás szerelvényt, jó minőségű fluxszal és normális ólommentes ónnal nagyon szépen lehet dolgozni, még elektromos hőlégfúvóval is, csak kicsit lassabb, viszont attól még nem állnék neki állítgatni a gáz részt. Ha a víz elfolyik, az csak anyagi kár, nem úgy, mint a gáz résznél.
Amúgy a képed a könyökkel több, mint szokatlan, remélem forrasztható hollandit használtál, nem direktben forrasztottad a menetes adapterre a csövet.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2020
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Igen nagy tisztelettel kérek újfent, minden segítő szándékú hozzászólót, hogy csak a megoldásra adjon tanácsot ,ha lehet. Senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni, de már sokadszorra is azt látom a hozzászólásokban, hogy a probléma megoldásakénti felvetés egy része azt tartalmazza,hogy:" mekkora felelőtlenség, meg ha balul ütne ki, meg hogy szokatlan amit forrasztottam!" Megértettem, már korábban is, ezért most itt szeretném határozottan kijelenteni, hogy minden felelősség kizárólag az enyém, senkit nem hibáztatok ,senkitől nem kérek felmentést, de tényleg nagyon kérem most másodszor, hogy kizárólag a megoldás legyen a szempont, az összes többi intelmet tudomásul vettem, nagy fiú vagyok . Remélem érthető a szándékom, nem gondolom,hogy nehéz lenne betartani a kérésem. Köszönettel adózom ezért mindenkinek! Amire választ szeretnék:
1.
Továbbra sem értem, mitől lett egyszeriben melegvíz, miért nem villog a hibát jelző LED, semmi változtatás nem történt, a kábel vége továbbra is szabadon lóg !?
2. Miért nem szabályozza le a készülék a gázt, amikor elérte a beállított hőmérsékletet, fűtésnél ,melegvíznél egyaránt? A másik cirkó még rossz állapotában is tudta ezt.
3.Hogyan lehetséges, hogy nullára letekert szabályozó állásnál forró víz jön a csapból? (fotó melléklet)
4.Ha tágulási tartályban nincs expanziós nyomás, okozhatja a fenti hibákat?
5.Lehetséges,hogy a vezérlő panel hibás és emiatt van ez a hibajelenség?? vagy ez a cirkó alapból nem tudja a gázt vissza szabályozni??
Nem légtelenítettem a hőcserélőt ,légtelenítő szelepet a nagy szürke dobon találtam, azt megcsináltam, valamint a keringető szivattyút is légtelenítettem.
Tisztelettel várom a választ. Tiszteletem a hozzáértőknek.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Idézet:
„a kábel vége továbbra is szabadon lóg !?”

Idézet:
„" mekkora felelőtlenség, meg ha balul ütne ki, meg hogy szokatlan amit forrasztottam!"”

Ok, itt feladom, idézőjelben hazugságokat idézel tőlem, amiket sosem mondtam, kérdésre nem válaszolsz, old meg ahogy akarod.
(#) 444Tibi hozzászólása Dec 6, 2020 / 1
 
Nem belevau de tényleg le lett támadva.

Én is cafatokra szedtem egy SD. kombit, összeraktam és 8 éve teszi a dolgát.
Van elektromos, elektronikus és mechatronikus ismeretem, 40 éves de ez sem jelent semmit.
De nekiálltam, ennyit is tanultam, pl. a gázmotor ami a modulációt végzi, jópofa és egyszerű szerkezet, legalább láttam ilyet is belülről.
Váltószelepet már vagy 50-et.
(#) Profisixx válasza 444Tibi hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Örülök hozzászólásodnak. De nagyon !! Köszi!
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Szerintem valamit félreértettél, az idézőjelben ugyan is van tőled és VIM –től származó idézet is. Erről ennyit,sajnálom ha ez neked sértődésre ad okot. Kár hogy nem láttad a korábbi cirkó bekötését,na az volt aztán a szokatlan: Ennek a cirkónak nem olyan a gyújtás elektronikája mint amilyenre gondolsz, itt tévedsz, ezen csak az őrlángot lehet begyújtani, el sem tudom képzelni mit lehet ezen elállítani?
Sajnos abban is tévedsz,hogy nem ellenőriztem a CO érzékelőt, az volt az első amikor beüzemeltük, ezen kívül fel van szerelve egy Honeywell XC 100 CO,füst, és gáz érzékelő is. Nem tudom miért gondolod ,hogy ennyire figyelmetlen vagyok, kérlek hidd el, nem vagyok teljesen dilettáns, egy vízbekötés összerakása a megfelelő réz idomokból, és azok összeforrasztása l talán nem egy agysebészet. Rengeteget Legoztam gyermekemmel , építettünk elektromos meghajtású autót innen onnan szétbontott Lego kockákból, gyermekem pedig önállóan épített egy diavetítőt , LEGO- ból, ami a mai napig működik. Pár éve barátaimmal építettünk egy jobb hatásfokkal dolgozó gáz égőfejet hőlégballonhoz, a Légiközlekedési Hatóság és a Repülés Technikai Intézet bevizsgálta,jóváhagyta, a ballon Magyarország Légijármű Lajstromában szerepel, a mai napig repül,azóta már több mint 500 órát teljesített , és sem az égőfej sem a ballon nem robbant fel. Mérhetetlenül sajnálom ha bármi miatt sértődésre adtam volna okot, bár azt gondolom ezt nem tettem, és heves kirohanás helyett ha elolvasod a hozzászólásod magad is láthatod, hogy bizony ott van az a mondat rész amire hivatkoztam idézőjelben. Nem sértettelek meg, ebben biztos vagyok , de szabadon döntesz,segítesz vagy sem, nincs különösebb hozzáfűzni valóm a döntésedhez, tégy belátásod szerint, én is azt teszem. Tiszteletem a hozzáértőknek. Tiszteletem!
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
(#) Profisixx válasza 444Tibi hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Lehet, hogy én is darabokra szedem a hibás cirkót, talán össze is tudom rakni, meglátjuk. Mindenképp tanulhatok belőle, ahogyan te is.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Kedves VIM!
Az még nagyon érdekelne, hogyan tudná a hatóság megállapítani, hogy a 23 évvel ezelőtti gázterven szereplő cirkó az-e ami a terven van, vagy másik ugyan olyan készülék?? Gyári szám a cirkón nincs! Ha azt a vacak kis öntapadós matricát kell alapul venni az azonosításhoz ami a vezérlő panelt rejtő fedél mögött van, megfelelő, jól bevált módszerrel , sérülés mentesen kettő perc alatt átragasztom. Hogyan azonosítja, kedves VIM?? Tiszteletem.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
A szerelők megérkezéséig nézegesd át ezeket a rajzokat de ez is már...ángos. Úgy vettem észre, hogy messzire mentem ebben a dologban, elnézést kérek Tőled. Eddig tart talán a kompetenciám ezen a szinten. A hibás kazánról nem árultál el semmit csak azt írtad, hogy tönkrement de, hogy mitől és milyen része az rejtély. Ez mostanra már lényegtelen hiszen már van helyette egy ugyanolyan, de csak (majdnem).
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
(#) vision61 válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 / 1
 
Szia!
Érdemben nem tudok mit mondani a felvetett kérdéseidre, mivel nem ismerem ezt a készüléket.
Tudom, a szükség nagy úr, ha kellő körültekintéssel végezted a gáz bekötését, valószínűleg biztonságosan fogod tudni használni, szerintem rajtad kívül még sokan megtették, megteszik, csak nem verik nagydobra. (Na ezért majd meg fognak kövezni engem is.)
Két dolog, ami viszont lényeges. Ebben (mint ahogyan a többi) készülékben sincs CO érzékelő! A VIM által linkelt leírásban a deflektorra szerelt 86021LA alkatrész felelős a füstgáz visszaáramlás miatti megemelkedett hőmérséklet figyelésére. Ez gyakorlatilag csak egy hőmérséklet emelkedését figyelő kapcsoló, klixon. Tehát jól teszed, hogy van egy külön CO érzékelő a helyiségben.
A másik dolog, a 86006LA, illetve ha gyárilag be van építve, a 86021LA biztonsági hőfokkapcsolók. A linkelt doksi alapján ellenőrizheted, hogy egyáltalán ebben a készülékben volt-e az üres csatlakozón érzékelő.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2020
(#) vision61 válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 / 1
 
Ha ugyanolyan, nem fognak keresgélni semmit. Főleg, hogy az illetékes "hatóság" eléggé hiányos adatokkal dolgozik.
(#) balazsgy válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Bármilyen okos vagy, de VIM-nek igaza van, nem vele kell vitáznod, csak a saját biztonságoddal. Ő nem mond rosszat, mert nem ez az érdeke. Bárkire hallgatsz, hogy csinálod, ez pedig tőled függ, de ez a te felelősséged.
(A hatóság dolog majd akkor jöhet, ha valami életveszélyes alkalom jön elő, jobb erre nem gondolni, mert akkor már késő.)
(#) Profisixx válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Nem vagyok bármilyen okos, csak precíz. Egyetlen szóval sem mondtam, hogy VIM rosszat mond, azzal pedig semmi de semmi újat nem mondtál,hogy az én felelősségem. Ha figyelmesen olvasod az előzőeket ezt már kb. ötször kinyilvánítottam, jóval azelőtt,hogy ezt kitaláltad. Mindenképp értesítelek ha életveszélyes alkalom jön elő, remélem ennyi elég.
(#) Profisixx hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
Anélkül hogy bárkit megsértenék, vision61 hozzászólása a legőszintébb , legsegítőkészebb, és a leginkább nem mellébeszélő. Egyszerűen csak segítséget akar nyújtani anélkül hogy kielemezné miért is vagyok oly nagyon felelőtlen, aminek igazán nincs semmi de semmi köze a probléma megoldásához. Ezt egyedül ő látta. Azt is el tudom képzelni, és nem kell hozzá nagy tehetség, hogy sokan tudták vagy sejtették, hogy nem én vagyok az egyetlen aki bátran belenyúl valamibe amiről mások azt hiszik, ez csak az ő privilégiumuk.
Érzem a segítő szándékot a többiek hozzászólásaiban is, nem feltételezem, hogy a szándék a leckéztetés és kioktatás volt, de azért időnként ez az érzés felszínre került. Azt is gondolom, mindenki tisztában volt azzal,hogy nem vagyok teljesen dilettáns, nem akarok sem magamnak, de leginkább a körülöttem élőknek semmi problémát okozni, ezért mindenben a lehető legnagyobb körültekintéssel jártam el a szerelést illetően, habár ezt is volt aki megkérdőjelezte .Mindenkinek köszönet a jó szándékú segítségért, külön köszönet vision61 - nek az ő tanácsa szerint fogok most a továbbiakban tevékenykedni a cirkón. Tiszteletem mindenkinek, minden hozzáértőnek és kevésbé hozzáértőnek egyaránt, mindenkinek aki csak! segíteni igyekezett. A végére még annyit, hogy ha bárki feltételezi, hogy hanyagul jártam el a szerelést illetően, mivel nem ismer, pontosan ugyan így feltételezhetné azt is, hogy mindent a legnagyobb körültekintéssel csináltam, annak ellenére ,hogy nem ez a szakmám. Ezt gondolom én. Amennyiben bármi módon tudomásomra jut és javítható a probléma amire a választ vártam, azonnal közölni fogom, hogy ha másoknak hasonló gondjuk akad a fűtési szezon közepén, szűkös anyagi lehetőségekkel egy előre nem láthatott komoly helyzet miatt, tudjanak tenni valamit, hogy újra legyen meleg a lakásukban . Tiszteletem.
(#) Profisixx válasza vision61 hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Köszi a hozzászólásod! Holnap alaposan utána nézek amit írtál, és beszámolok mit tudtam tenni a javítást illetően. Kösz még egyszer! Tiszteletem.
(#) balazsgy válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Rendben, off lettem. A vízzel játhatsz, de a gázzal ne. De ez csak az én egyéni javaslatom.
Azután no comment.
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Milliomodik értesítést kapom innen, semmi érdemi nem történik, csak a vita megy, adtam neked gyakorlati tanácsot is, figyelmen kívül hagytad.
Az idézet meg idézet, akárhogy csavarod, két idézőjel közé raktad, pedig nem hangzott el soha a mondat.
vision61 pontosan azokat leírta neked, amit én mondtam egy napja: nincs benne CO érzékelő (ennyit arról, hogy tesztelted), a füstgázhoz van rakva egy bimetálos kapcsoló, meg a hőcserélőről eljövő csőre, amik működnek, legalábbis zárva vannak, mert nélküle nem menne a kazán, tehát azt nem kell piszkálni- írtam, lapozz vissza.
A hőszenzorokról is írtam, hol vannak, mit mérnek, hogy néznek ki- azt is figyelmen kívül hagytad.
VIM linkelt rajzot, mondtam, hol keress rajta az említett NTC érzékelőket, nem válaszoltál, aztán írta más, és máris hasznos info.
Ha figyeltél volna, már tudnád, melyik érzékelő hiányzik, és egy ellenállással ki tudtad volna próbálni, hogy annak az értékét olvassa-e a vezérlő.
Valószínűleg már meglenne a hiba, ha figyelmesen olvasnál, ugyanis amiket ma megköszöntél vison-nek, azok már mind elhangzottak mástól (persze ez nem vision ellen szól, csak ő is leírta)
(#) Profisixx válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Bocs, de sajna össze-vissza beszélsz, és ezt már én sem tudodm tolerálni. Szerintem itt lehetne most eltöprengened azon, hogy ki mit rakott idézőjelbe.
Idézet mostani írásodból: "vision61 pontosan azokat leírta neked, amit én mondtam egy napja: nincs benne CO érzékelő " !!
Idézet tegnapi írásodból: "Lehet van benne CO érzékelő, de nem tudod, az mennyivel a megengedett érték felett kapcsol, "!!
Ezt nem kell megmagyaráznod, és természetesen én sem akarom megmagyarázni neked. Ha lehet maradjunk annál a verziónál amikor megsértődtél és azt írtad oldjam meg magam . Ezt fogom tenni. (vagy ezt sem te írtad?) Köszönet a hozzászólásodért. Tiszteletem.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
A rajz nagy segítség, de nem pontosan az ami kellene. Nem tudom mennyit változtattak a cirkó gyártása során, de a bejelölt helyen nincs semmilyen érzékelő, ami a rajz szerint ott kellene hogy legyen. Ha megkérhetlek egy kérdésre még válaszolnál? Ha nem légtelenítettem a tágulási tartályt ,okozhat az ilyen hibát? Itt a gáz visszaszabályozásra gondolok. Baromira nem értem ugyan is, hogy miért fűti fel a vizet majdnem forráspontig, ráadásul úgy hogy a szabályozó potméter nullára van letekerve!? Tiszteletem.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
Következő: »»   470 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem