Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   471 / 570
(#) antiktelefon válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Igen, a lehet szó a feltételes módot jelzi a magyar nyelvben. Az általam ismert darabban nincsen, de mivel előtte állítottad, hogy van, és nem mondtad meg a pontos típust, csak a fő verziót, így feltételeztem, hogy esetleg lehet érzékelő. Nem változtat azon a tényen, hogy nekem ugrottál, miszerint te bizony megmérted, ne nézzelek felelőtlennek (és te említetted először nem én hoztam fel, hogy van-e, én a füstgázról és a CO-ról beszéltem általánosságban Nézz meg egy kazán behangolós videót, egy apró állítással az értékek több, mint egy nagyságrenddel változnak a műszeren, ezért mondtam, hogy ez nem szemre belövős beállítás, de akkor is a lényegen sikerült fennakadnod.
Kiválasztasz magadnak egy félmondatot, azt meg figyelmen kívül hagyod, hogy akármennyire akarod, a többit nem lehet félreérteni, amit korábban ugyanúgy leírtam.
Unalmas már, de majd jön moderátor, aztán kitakarítja a topicot, amúgy sem szeretik az illegális dolgok kitárgyalását (nem én fogom hívni).

Utoljára az életben leírom, hátha ötödjére feltűnik: egy ellenállás a szenzor helyére, hogy kiderüljön, olvassa-e azt a kábelt az elektronika. (Szájbarágósan: kikeresed a 10k-s NTC adatlapját, és a szimulálandó hőfoknak megfelelő ellenállást raksz oda) De ilyen nincs, vagy nem kell oda a kábel, vagy a működőként vett kazánod gányolt, és nincs benne a HMV szenzor.
(#) buvardoki hozzászólása Dec 7, 2020 /
 
Üdvözlet!
Beretta Boiler Green 30, tárolós kondenzációs kombi kazán. A primer hőcserélőt kicseréltem vadi újra, mert lukas volt, mást nem változtattam. Összerakva indul, gyújt, de "nem látja" a lángot. Lángőr elektróda pucolás, vezetékek ellenőrzése a panelig nem segített. Esetleg panelhiba? Multiméterrel ki lehetne mérni a hibát? Honnan szerezhetek másik panelt? Bontó? Köszönettel
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Szerintem a légtelenítéssel nem hozható összefüggésbe a lángmoduláció de ha nem reagál a fűtési előremenő hőfok "levételére" az lehet, hogy a téli-nyári átkapcsoló kontakt hibás lehet, mert mint írtad az előző tulaj az csak HMV vételezésre használta de lehet az NTC is aminek az ellenállása szobahőmérsékleten 10 kΩ. A másik dolog pedig a motoros szelep nem vált át fűtés módba. Alap helyzetben a HMV mód élvez prioritást, tehát ha a szobatermosztát bekapcsol (zár az érintkezője) akkor a háromutú szelep motorja át kellene, hogy váltson. Talán a motor tetején lévő kapcsoló dobozban vannak a segédérintkezők, mokrókapcsolók. Készíts fotókat a készülékről (gyújtó lángos részről is) és a panelről is ha lehet és tedd fel ide.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Ilyen panel van benne?
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Oké, köszi. Dolgozom, de amint lesz időm feltöltöm a fotókat. Az a furcsa jelenség mi lehet, hogy minden változtatás nélkül egyszeriben lett melegvíz, a LED pedig nem villog annak ellenére,hogy a vezeték végén nincs érzékelő? Tiszteletem.
(#) JZoli válasza buvardoki hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Nem lehet, hogy a hálózati dugóját fordítva dugtad be? Igaz kondenzációs kazánok zömében már nem számít, a polaritás. Ezt a konkrét tipust nem ismerem, de mivel nem kerül semmibe, egy próbát megér.
(#) buvardoki válasza JZoli hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Köszönöm, ezt már próbáltam, nem segített
(#) Vendel1977 hozzászólása Dec 7, 2020 /
 
Sziasztok!
Szeretnék Tőletek egy kis segítséget kérni. Van egy Ferroli Domitop c24e típusú átfolyos kombink. A tegnapi napon történt valami, fűtés van, meleg víz nincs. Amikor kinyitom a csapot, nem is lobban be, nincs kattanó hang. Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mit nézzünk meg? Mi lehet a gondja?
Köszönöm előre is!
(#) JZoli válasza buvardoki hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Ok, akkor a lángőr elektródától jövő vezetékben van egyösszedugott csatlakozó. Azt ha széthúzod és a multimétert árammérésre kapcsolod, beiktatod a széthúzot csatlakozó két vége közé, ha begyújt a kazán ott tudsz ionáramot mérni. A legkisebb állásba kapcsold az árammérődet, mert ott 5-20 mikroamper körüli értéket lehet mérni. Ha ez megvan és ennek ellenére nem érzi a vezérlőpanel a lángot akkor panelhiba van. Ha nincs begyújtás után áram akkor az elektróda nem ér bele a lángba, vagy túl nagy a láng és lángleszakadás miatt lehet még ez a hiba.
(#) VIM válasza Vendel1977 hozzászólására (») Dec 7, 2020 / 1
 
Szia! Nem akarok borúlátó lenni de a bitermikus kazántest vízkövesedése okozhatja a problémát, mert talán a keresztmetszet szűkülés (vízkő lerakódás) miatt a HMV áramlás érzékelője (ami hall szenzoros) nem tud megfelelően működni vagy maga az áramlás érzékelő hibásodott meg.
(#) Vendel1977 válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Oh... köszönöm szépen. Akkor ezt továbbítom a férjemnek, remélem tud ezzel az információval valamit kezdeni...
(#) VIM válasza Vendel1977 hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Még annyit ehhez, hogy ha még benne van a vízszűrő akkor az is el lehet rakodva vízkő darabkákkal és ez is áramlás érzékelési elégtelenséget okozhat.
(#) buvardoki válasza JZoli hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Köszönöm, ezt kipróbálom,de csak holnap, majd jelentkezem, hogy ment
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Nem, a vezérlő panel nem ilyen sajna. Holnap tudok fotót feltölteni. A váltó kapcsolót is alaposan tesztelni akarom, mert ahogy írtad, akár még az is lehet a hiba. Tiszteletem.
(#) csandor71 hozzászólása Dec 8, 2020 /
 
Sziasztok! Hátha van megoldás, vagy megoldásra vállalkozó cirkó csere előtt...

Adott egy Saunier Duval Semia F24 turbós cirkó.

A jelenség: HMV elzáráskor, vagy fűtés leállításkor hibára áll a kazán. Resetelés után újra megy az első leállásig. Hibakód ezen a típuson a piros villogó...

Ha nincs rajta az előlapja, nem produkálja ezeket.

Emellett az egyik égősor kormol. Lásd videó: https://photos.app.goo.gl/1EzhBm2qNpFR1xbL6

Ami eddig történt:
- fűtésrendszer tisztítás
- kémény tisztítás
- iszaleválasztó kiépítés
- cirkó portalanítás, hőcserélő savazás 2×, váltószelep tisztítás
- kínunkban már motoros gázszelep csere

Egyik sem segített.

Hibakód olvasásnak (ebus) van értelme?

Köszi mindenkinek, ha bármi ötlet van!
(#) balazsgy válasza csandor71 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
"Ha nincs rajta az előlapja, nem produkálja ezeket."
Ez a füstgáz nyomáskapcsoló, illetve az elszívó ventilátor, a füstgáz-járat hibájára utal. Rövidzárral talán tesztelni tudod.
Ez csak egy tipp részemről!
A fűtési rendszer nyomása 0,5 bar felett van?
A kis videón, az egyik égősoron látható hiba az már bonyolultabb dolog, a kazán élettartamát nagyon befolyásolja, ott gyorsan kellene valami megoldást találnod.
Biztosan jön majd szakértőbb kolléga, de most még munkában vannak.
(#) Profisixx válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Szia! A váltókapcsoló jó, nem kontaktos, a motoros szelepet is tesztelem. Tiszteletem.
(#) Épületgépész válasza csandor71 hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Szia!
Az égőd azon része ahol sárgás lángal ég,ott elvan dugulva! Nem tud elegendő levegőt(oxigént) juttatni az égőnek! Ezért ég sárgás lángal,ami megkormolja a hőcserélőt! Ki kell szerelni az égőt,és és az kitakarítani,kimosni! És a fúvókákat is ellenőrizni kell! Az elsődleges hőcserélőt sem árt kimosni,persze kiszerelt állapotában!! Be lett szabályozva a gázszelep cserekor?
(#) csandor71 válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Igen, a nyomás 1bar körül van. Köszi! Füstgáz járat hát ez a nehezebb dió, mert ötletem sincs, hogy ezt hogyan lehetne tisztítani, mert látszólag teljesen egybe van hegesztve a belső cső. Azt nem értem ilyenkor, hogy ha füstgáz problémája lenne, akkor miért leálláskor produkálja a hibát és nem induláskor. De persze nem értek hozzá.
(#) csandor71 válasza Épületgépész hozzászólására (») Dec 8, 2020 /
 
Kiszerelés nélkül már próbáltam takarítani, talán kicsit javult is a helyzet. Nem lett beszabályozva a szelep, csak be lett rakva a régi helyett. A láng a korábbi szeleppel is ilyen volt és a hibán se változtatott. Az égő kiszerelését én házilag nem vállalom, azt nem értem, hogy ez miért nem jutott eszébe a kollégának, aki egy napig nézte a szerkezetet. Lehet hülye kérdés, de elsődleges hőcserélő, amit az égő közvetlenül melegít?
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Ilyen panel van benne. Az RLA és a mellette lévő potméteren állítottam, de semmi nem történt.Tiszteletem.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020

021.JPG
    
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Remélhetőleg megjegyezted a potméterek eredeti állását, mert azokat NE tekerd el! Az "RLA" az a minimális gáznyomás állítási lehetőség a szervoszelepen a mellette lévő pedig a maximális teljesítmény. Sajnos nem találni erről az őrlángos készülékről leírás így a megértéséhez marad a készüléken található érzékelők bekötésének egészen a panelig való lekövetése. Ezt neked kell megtenni. Tegyél fel még képeket a kazán többi, érzékelőkkel ellátott részeiről is, hogy képet kapjon róla az is aki segíteni akar Neked megoldani ezt a problémát. A gyári címke is legyen a képek között. Estleg hívjál fel ezek közül a számok közül valakit aki tudna Neked bővebb felvilágosítást adni erről a régebbi kazánról. Ezért mondtam még a legelején, hogy nem értem a donor választást miért egy még régebbi készüléket kellet alap készüléknek választani?
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Szia! Köszi a segítő válaszodat, felhívom amint lehet a megadott számaokat. Három lényeges momentum volt amiért ezt választottuk. Nem volt sem fűtésünk sem melegvíz ellátásunk. Anyagi lehetőségeink a jelenlegi vírus helyzetben rendkívül korlátozottak (és ez nem teljesen fedi a valóságot). Mindketten gyakorlatilag a turizmusból éltünk ami most nem kell ecsetelnem miért, megszűnt . Gyermekünk egyetemre jár nem állami képzést kap, fizetnünk kell a tandíjat,nem keveset negyed évente, ez most a legfontosabb ,hogy ezt fizetni tudjuk, a jövőjét eltolni nagy felelőtlenség lenne, sokal de sokkal nagyobb mint, hogy egy gázbekötést ,vagy vízbekötést nem szakember fog kivitelezni. (remélem nem lesz sem tüzijáték,sem vízesés , mindkettőt csak mi fogjuk élvezni, nincs veszélyes közelségben más valaki.) ) Más, új tipusú kombi cirkó felszerelése több százezer forint, csak a kémény került volna 270.000 Ft-ba, ezt megtudakoltuk ,illetékes helyen. Szempont volt még ,hogy a bekötések, víz,gáz csatlakozás pontosan ott legyen ahol most van, ezeknek a feltételeknek csak egy pont olyan, használt de működő cirkó felelt meg. Korábban kérdezted, mi volt a hibája cirkónak? A feltöltő szelep eltörött, kínlódás volt utána tölteni a vizet, és ha elindult véletlenül, a hátsó részen ,talán a kiegyenlítő tartályból dőlt a víz, a feltöltő szelepnél szintén folyt ,ezen felül meleg vizet alig ,vagy egyáltalán nem csinált, fűteni kb. 1 percig fűtött majd kikapcsolt és újra kellett indítani .Ezt játszottuk órákig, így sikerült 0,5 C fokot emelni a lakás hőmérsékletén. Töltök fel új fotókat ,telefonálok, és tisztelettel köszönök minden segítő információt. Tiszteletem. Ui.Potmétereket visszatekertem előző állásba,természetesen megjelöltem azt.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020
(#) Épületgépész válasza csandor71 hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
A Gázszelepet nem úgy cserélgetjük,mint a villanyégőt! Ilyen típusú kazánoknál,mint a tiéd(turbós)a gázszelep csere kor kötelező a beszabályozás,nyomáspróba!Teljes takarításhoz,ki kell szerelni az égőt a kazánból! Az elsődleges hőcserélőt,még füst-víz hőcserélőnek is hívják. Azt ne tőlem kérdezd,hogy miért nem tudja a szerelő ezt a hibát behatárolni! Javaslom fordulj olyan szerelőhöz aki már csinált ilyet!
(#) Épületgépész válasza csandor71 hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Hogy pontosítsam a válaszomat,igen amit az égő melegít azt hívják elsődleges hőcserélőnek!
(#) atyaisten hozzászólása Dec 9, 2020 /
 
Sziasztok! demrad hk-a 224 kazán F4 hibakód jön elő. Eleinte fűtés közben leállt ,újrainditottuk,ment.--ez ment pár napig,most már csak a szivattyú megy de más nem történik,majd fél perc múlva F4 előjön. Panelhiba lehet valóban,de a semmitől tönkremegy egy panel?? -nem ázott meg,nem lett csapkodva,semmi.-
köszi !
(#) balazsgy válasza atyaisten hozzászólására (») Dec 9, 2020 /
 
Javaslom, nézz be erre a fórumra, itt éppen ezzel a típussal foglalkoznak és kérdezz rá:
http://iceboard.uw.hu/index.php?topic=32.0
(#) atyaisten válasza balazsgy hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
köszi! ott úgy érzem nincsenek érdemi válaszok,csak az okítás megy !! panelhiba volt, el is vittem ,megcsinálták ,már üzemel a gépezet....
(#) Pedrobike hozzászólása Dec 11, 2020 /
 
Sziasztok ,olyan problémám van, egy Ariston tx 23 mffi típusú gázkészülékem ami begyujtás után még szikráztat, aztán leáll,nyomok egy reset-et, újra indul, aztán leáll,a következő reset után működik amíg fel nem fűt, aztán kezdődik elölről..a kérdésem az lenne van itt olyan mester, Fejér megye Velencei tó, fehérvár..vagy egyáltalán olyan aki ráér eljön és megcsinálja? Olyat olvastam hogy nem kell panelt cserélni,egy dioda okozza, köszönöm a segítséget
(#) VIM válasza Pedrobike hozzászólására (») Dec 11, 2020 /
 
Szia! Ezt az érzékelőt kell megtisztítani az esetleges oxidációtól cca. 400-as csiszoló papírral. Ha nincs kitakarítva az égősor és a fúvókák környéke akkor a lángkép nem lesz megfelelő ahhoz, hogy az ionáram érzékelő megfelelő értéket detektáljon. Az elektródának a láng magjába kell érnie. Ha ez nem segítene hosszú távon akkor a panelen lévő mérő áramkörben lesz a probléma.
Következő: »»   471 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem