Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   610 / 610
(#) Szirtimorc hozzászólása Csü, 20:19 /

Duval eldugult

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Renova star 24 turbós kazánhoz.
Röviden: a HMV mennyisége kifolyó oldalon annyira lecsökkent, hogy már be sem kapcsol a gáz. Rendszeres probléma volt, hogy a a hőcserélő elvízkövesedett. Volt hogy a helyén volt hogy kiszerelve tisztítottam, de nemszeretem meló, mindig elhúztam ameddig csak lehetett. Ma rászántam magam, hogy szétszedem, de meglepő módon most teljesen vízkőmentes, és kívül is gyönyörű tiszta volt. A víz még sem jön. Igaz, a legutolsó tisztítás után kicsit játszottam a hőfokokkal, meg az égéstér is szabályozva lett. Hol tud még eltömődni ennyire?. A víznyomásunk olyan, hogy kézzel is be tudom fogni. A bejövő vízmennyiség meg van, a szűrő is tiszta.
A hozzászólás módosítva: Csü, 20:19
(#) VIM válasza Szirtimorc hozzászólására (») Csü, 21:31 /

Szia! Ez a típus bitermikus hőcserélővel van szerelve. Ezt hogyan tisztítottad vagy vízkőmentesítetted? Amelyik hőcserélő már ennyire el van vízkövesedve az többnyire menthetetlen. Ha kiszerelt állapotban a HMV részét megtáplálod slagon keresztül a hálózati vízzel és nem megy rajta keresztül vagy csak gyengén csordogál a kimenete akkor siralmas lesz a mentesítés és csak átmeneti lesz a siker. Ha a belső plakkok elszabadulnak akkor valahol fel fognak torlódni és részben eldugítják a közbenső járatot vagy járatokat. Jobban teszed ha beszerzel egy új hőcserélőt mint ezzel bajlódj.
Következő: »»   610 / 610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem