Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   609 / 609
(#) VIM válasza Sato98 hozzászólására (») Szo, 11:13 /

Volt már egyszer egy régebbi VCW-s készülék amiről ITT van némi információ HA így néz ki a Te készüléked is. Ebben a leírásban található még egy részlet a légtelenítésre vonatkozóan. Az a pdf ami még 2023-ban elérhető volt (hibaelhárítás) az mára elérhetetlen. Mindent én sem mentek le, hogy meglegyen "valakinek" csak a legfontosabb részleteket.
Egy vagy több részletgazdag képet azért mutathatnál a készülék ezen részéről hátha többet lehetne hozzászólni.
(#) Sato98 válasza VIM hozzászólására (») Szo, 18:42 /

Na igen, nekem nincs az a kis fekete doboz, a gombbal. Így reset gomb gondolom nincs.
(#) VIM válasza Sato98 hozzászólására (») Szo, 21:31 /

Melyik mikrókapcsolóról beszélsz amikor azt írod, hogy "hallhatóan kattan" és melyik fekete membrános rész a másik amit kézzel mozgatsz? A fent lévő fekete "nyomásőr" az ami a fő gázszelepet tudja nyitni DE a gázszelepnek van egy 230 voltos táplálása is. Ez a nyomásőr az alsó hidróválasztótól (MV vagy fűtés) kapja a nyomásértéket amit pedig az áramlásérzékelő blokk vezérel amin a kék/piros mikrókapcsolók vannak. A hidróválasztón is van egy mikrókapcsoló ami a két üzemállapot közötti átváltást ellenőrzi le és van neki egy rugós visszatérítője. Vagy nem jut el az áramlási nyomás a megfelelő helyre az impulzus csöveken keresztül valami szennyeződés miatt vagy a fenti nyomásőr (a gázszelepnél) membránja vagy az áramlásérzékelő (amin a mikrókapcsolók vannak) membránja hibás (ki van repedve vagy meg van nyúlva). A két mikrókapcsoló az ellentétesen kapcsol ha jól néztem. Tehát az egyiket éppen nyomva tartja míg a másikat felengedve. Mindkét kapcsolónak a membrán helyzetének megfelelően kapcsolnia kell(ene).
Következő: »»   609 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem