Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   112 / 182
(#) Joci77 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
az enyém ilyen lett 4KW motorral
(#) elektroncso válasza Joci77 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Szép. Porszűrőt nem teszel rá? Nagyapámnak is anélkül ment vagy 25 évig, a mellékletben van, hogy hogyan néztek ki a szelepek. Jól látom, termelőcsőnek hidraulika csövet használtál? Mink is arra gondoltunk először, de most úgy néz ki, hogy nerezből lesz. Holnap megyünk megérdeklődni, hogy milyen árban kapható.
(#) Melphi hozzászólása Aug 8, 2017 /
 
Sziasztok!

Használ itt valaki TK-200as légsűrítőt kompresszornak, teljesen felújítottam egyet, ahogy műszakilag adta mindent sikerült korrekten helyére rakni felújítani szép hangja is van, de nem tudom mégis mit kellene produkálnia mivel még nem volt dolgom ilyennel, van rajta egy kb 200mm-es ékszíjtárcsa ezt kézzel forgatva szép öblös cuppogó hangja van, ami elbizonytalanít hogy ha befogom a szívó nyílást a kezemmel igaz jól megtépi a bőröm de akkor is el tudom fordítani, ez így jó vagy ha teljesen be van fogva akkor nem szabadna tudnom kézzel forgatni?

Köszönettel:.Lajos
(#) zoly15 válasza Melphi hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Sokan használnak ilyen kompresszort, e légszállítása is egész jó!
(#) Melphi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Szia!

Ezeket a paramétereket én is ismerem, csak nem tudom hogy tényleg ezt produkálja-e az enyém, hogy mindent jól raktam össze, ezért lenne jó valami gyakorlati tanács.
(#) Joci77 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
még nem volt rá igény.


A nagybetűs mondatkezdésre viszont van igény, sőt elvárás!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2017
(#) elektroncso válasza Joci77 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Lefelejtettem a képet. Olyannyira elkoszolódott, hogy a beszívott levegő nagy részét ki is fújta a szívócsonkon.

szelepek.JPG
    
(#) Stewe válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Csak egy észrevétel: A motor festése előtt kromofág+drótkefe ajánlott, a régi festékre felvíve sokat romolhat a hőleadó képesség, ha nagy a rétegvastagság.
(#) Stewe válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
A megtapadt szennyeződésben (vagy alatta) elindul a korrózió is, ami szintén okozhat tömítetlenséget, lehet, hogy a felfekvő felületet és a szeleptányért is fel kell csiszolni.
(#) elektroncso válasza Stewe hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Szerencsére csak olajjal összeállt por, acetonnal lemosva tiszta és sima lett. Kb. 800-as fordulatnál 2 perc alatt termeli fel 7bár-ra a tartályt (nem tudom hány literes, 70cm hosszú és 24cm átmérőjű).
Mellesleg sikerült megtalálnom az eredeti beszerelési képét a JIKOV 4143-nak, függőlegesen álltak a hengerek. Mindegy, ez már így marad
(#) vision61 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Idézet:
„(nem tudom hány literes, 70cm hosszú és 24cm átmérőjű)”

Kb. 30 literes.
(#) ridelife válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Valami bibi még lehet azzal a sűrítővel.
Enyém 2.5 perc alatt tölt 60 litert 0-8 bárig 940 es fordulaton pedig az 100ccm el kisebb a
tk 200-nál.
(#) teglascs válasza ridelife hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Lehet, hogy egyszerűen elhasználódott, kopott (henger-dugó, szelepek), így nincs már akkora szállítása.
(#) elektroncso válasza ridelife hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Az enyém 278cm3.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy kopottak a hengerek és a gyűrűk, de most nincs lehetőség a felújításukra. Egyszer lehet, hogy meg lesz csinálva, de akkor átalakítom az egészet. Egyenlőre így is jobb mint az előző, ami egy kék tartályos hobbikategóriás vacak, persze azért az árért jobbat nem is vártunk (valami 25€ körül volt, de adtak hozzá spirálcsövet, festőpisztolyt, kerékfújó pisztolyt, portalanító pisztolyt). Viszont valami olyan szinten volt hagos, hogy ha bekapcsoltam nem lehettt fülvédő nélkül megmaradni mellette. Ez a nagy sokkal halkabb.
(#) RoliNyh válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Van itt egy jó kis ürmérték kalkulátor (ha valaki nem tudná kimatekozni a sajátját).: Tartály térfogat...
(#) VIM válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Előzőleg erre próbáltam volna ráirányítani a figyelmedet és az ebből eredő problémára, hogy a forgásirányt nem véletlenül fordította meg a nagyapád a ferde elhelyezésből kifolyólag, hogy nehogy a dugattyúk szoknyája alá és a henger falára túl sok olajat verjen fel a főtengely forgása. Szerintem ezt a dolgot még lehetne kicsit finomítanod az olajszint, ehhez az elrendezéshez optimális szintjével. A hajtókar sokkal lentebb csap bele az olajba, mint a főtengely alsó helyzete a középvonalhoz képest. Amit nemrégen építettünk újjá gépet az unokaöcsivel, abban 1.5 deciliter olaj van, persze ez nem lehet viszonyítási alap csak hogy ez a kompri is egyterű olajozású volt a lehajtással és ennél éppen hogy csak belecsapott a hajtókar a levesbe. Nem gondolnám, hogy olyan rossz állapotra romlott az a kéthengeres gép, hogy ráverjen egy egyhengeres, pedig kb. egy idősek lehetnek.
(#) elektroncso válasza VIM hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Bogarat ültettetek a fülembe. Rászántam magam és újra szétszedtem a sűrítőt. Rá is akadtam egy kis problémára. Az egyik dugattyúnak a felső gyűrűje be van szorulva. Az oka, hogy nagyapám tömítés nélkül szerelte fel a hengerfejet, és a dugattyú belevert, a széle egy kicsit legörbült és a gyűrű megszorult. Így nem tud szabadon mozogni. A mellékelt képen látszik az érintett részlet. A látható krátereket a hengerfejben lévő szívószelep okozta, amit nagyapám úgy próbált oldalról kalapáccsal kiverni a helyéről, persze ilyen kis kidudorodások keletkeztek, ami nem okozott volna galibát, ha a gyári 1mm-es tömítés ott van. Szerintetek egy esztergályos egyenesbe tudná hozni, úgy hogy a gyűrű ne szoruljon? A rendelkezésemre áll akár modern CNC eszterga is.
De elvileg lehet kapni LIAZ légsűrítő hengert, 65mm-eset, de nem tudom, hogy felfúrás nélkül passzol-e az enyémbe.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2017
(#) teglascs válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 10, 2017 /
 
Ha csak ott tapasztalható deformitás, ahol fotóztad, akkor én finom laposreszelővel igazítanám meg a gyűrűhornyot.
(#) Stewe válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Ha a gyűrű kiemelhető egyben, akkor helyrehozható, de az esztergálást nem javaslom.
A dugattyúk a legritkább esetben hengeresek, (a használtak különösen!) nagyon nehéz ugyanúgy befogni, mint gyártáskor, és a gyűrűhézag nem lenne egyenletes, de mindenképpen nagyobb mint az optimális.
Én gyorsacél csigafúró szárából köszörülnék egy pici hántolót, amivel nagyon finoman helyre lehet állítani a horony hibáit. Jó szem, és biztos kéz kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2017
(#) elektroncso válasza Stewe hozzászólására (») Aug 11, 2017 /
 
Köszönöm. Ez eszembe sem jutott. A reszelő igen, de az túl durva felületet ad. Ezt viszont kipróbálom. Vesztenivalóm nincs, dugattyút utána is vehetek újat, a szemem meg jó (csak a távollátással vannak gondok).
Meg fogom érdeklődni a suliban szeptemberben, hogy a műhelyben nem-e tudják felfúrni a hengereket, mert akkor vennék bele új gyűrűket és egy új dugattyút. A másik jó állapotban van, gondolom azon elég volna a gyűrűket kicserélni. Vagy inkább cseréljem mind a kettőt? De csere csak akkor lesz, ha a műhelyben fel tudják fúrni a hengert, mert a kopott hengerbe nem veszek ha nem muszáj új dugattyúkat, gyűrűket.
(#) szsrobert válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Ovatosan probald visszanyomni az alut.Konnyen torik. A maradekot finoman, apro anyageltavolitasokkal lemunkalni az elegseges mertekig.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 13, 2017 / 2
 
Sziasztok!
Mondhatni kész a kompresszorom, már csak egy hűtőventilátort kell fölszerelnem (a mostani ideiglenes) a vízhűtőre és készen is vagyok.
A légtermelése egészen jónak mondható, 113L-es tartályt 0Bar-ról 8Bar-ra 4perc 40másodperc alatt tölti föl.
(#) sokimmm hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Tisztelt kreatív fórumtársak!
Most vettem (én csaló) egy kompresszort, ami jó kínai szokása szerint alulméretezett bizonyos paramétereket illetően.
Példának okáért, a kompresszorból, a tartályba áramló cső nagyon rövid, ami miatt képtelen rendesen lehűlni a cső, tehát huzamos ideig nem is merem használni... (kézzel érinthetetlenül forró)

A cső adatai a következők:
12mm belső átmérő, 1mm vastag falú (horganyzottnak tűnő, de nem tudom milyen anyag), tehát a külső rész 14mm. A kérdésem a következő:
Mivel tudnám kicserélni ezt, úgy, hogy közbe tudjak iktatni levegő-előkészítőt (vízkicsapatót) is, ha már cserélem a csövet?

A képen látható módon nyomott a cső, és egy 24-es hatlapfejű csavar szorítja a helyére a csövet.

Ki mivel pótolná a jelenlegi csövet?

A kompresszor 10bar-t tud állítólag, és 200l felett nem nagyon lehet a leadás, tehát körülbelül ezen adatok mellett kellene a csőcserét végrehajtanom, de tanácstalan vagyok a cserealkatrész ügyében.

Bármilyen jellegű segítséget, ötletet megköszönök és ha valami kifelejtetem, bátran jelezzétek!

Tisztelettel: Tom
(#) dobo válasza sokimmm hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Ne haragudj de mit szeretnél kihozni egy kinai gépből? Használd amíg megy aztán dobd el. Erre tervezték.
A csövet kiválthatod 15-ös rézcsőre de ehhez fel kell fúrni a hollandert is 15mm-re.Kell hozzá fékcső peremező és fel tudod ilyenre peremezni ha találsz szerszámot amin van 15-ös csőhöz furat.
A rézcsőre rakhatsz rézszalagból egy spirált a jobb hűtés miatt.
Vagy közbeiktathatsz egy tartályt amit megraksz rézforgáccsal persze olyan szűrővel is ami garantálja hogy a rendszerben nem fog vándorolni a forgács.
A rézforgácson ki fog csapódni a víz ezt időnként le kell ereszteni.
A visszacsapó szelep be van építve a kínaiakba amikor megáll akkor le is fúj leüríti a nyomó oldalt ha jól tudom.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2017
(#) hulala válasza sokimmm hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Én ilyen inox bordáscsővel kötöttem össze - hosszabbal mint a képen látható és egy hurkot tettem rá így jobb a rezgés miatt is meg picit nagyobb így a hűtőfelülete .
(#) elektroncso válasza hulala hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Pont ezen gondolkodom én is, csak három hurkot tennék rá. Kb. 40cm átmérőjű karikák el is férnének.
(#) erbe válasza sokimmm hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Amit még kihagytak. Levegőelőkészítőt a tartály után szokás betenni. A víz nagy része mindenképpen a tartályban csapódik le, arra meg vízleeresztőt szoktak tenni. Ha nem, a tartály rozsdásodása a beépített avulási tényező.
(#) hulala válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Az úgy jó is lenne csak akkor valamivel egymáshoz is valami egyszerű rögzítéssel össze kellene fogatni a karikákat . Nekem adott volt a cső hossza és csak egy függőleges karika jött ki a méretéből és a helyzetből .
(#) hulala válasza hulala hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
.. és persze ha "spirálba" tekernéd akkor még jobb lenne .
(#) sokimmm válasza hulala hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Ez szuper ötlet, köszönöm!
Mihez van ez tervezve különben? Mekkora nyomást visel el?
(ha tudsz jó forrást, hogy hol érdemes beszerezni, ne tartsd magadban )

Kedves dobo!
Mit szeretnék? Örök élet plusz 2 évet!
Ha támogatsz anyagilag, akkor szívesen eldobálom két évente a gépeimet.
A rézcső jó ötlet, köszönöm a tippet!

Kedves erbe!
A tartály előtt szeretnék egy vízkicsapatót, mert a tartályt sajnálom...
Következő: »»   112 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem