Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Központi fűtés (vezérlés)
 
Témaindító: farago_bme, idő: Aug 29, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 23
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Elnézést, a lényeg kimaradt: gázkazán vagy vegyestüzelésű kazán megfelelő puffertartállyal kiegészítve. Ez az egyik alapfeltétel.
(#) ktamas66 válasza Little hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Pedig szerintem érdemes lehet számolgatni. Elég nagy tömegű padlófűtés esetén, jó hőszigetelés mellett lehet le sem hűl annyira, vagy órákkal előbb kikapcsol ( tehát pl. már két órával a megadott időpont előtt csak 21 fok lesz). Nekem az egész éves hőmérséklet változás kb. 18-26 fok között van (ez ugye nyári hideg vagy kánikula esetén, télen egyenletesen van tartva).
(#) Kovidivi válasza Little hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Nálam ha kikapcsolom a fűtést teljesen, 21.5fokC-ról 19fokC-ra több óra alatt hűl le a lakás. Persze ez csak 5-10fokC külső hőmérsékletnél igaz... Padlófűtéssel, 23fokC-ról 19fokC-ra hűteni, simán eltarthat 2-4 óráig is... Majd kitapasztalják a lakók.
Az is teljesen más hőérzet (jobb), ha mindig picit langyos a radiátor, mintha ugyanannyi a szobában a hőmérséklet, de hideg a radiátor.
(#) Mate78 válasza Little hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Nálam csak padlófűtés van.Csak fél fokot veszem vissza a hőfokot éjjelre és nappalra, amikor nincs otthon senki, a normál hőmérséklethez képest a szobatermosztáton.Időben másfél órával előbb kell gondolkodni a padló hőtehetelensége miatt.

Viszont én mérem a beton hőmérsékletét is, és az is indítja a fűtést, mert nem jó a hőérzet, ha meleg ugyan a lakás, de hideg a padló.Szóval a betont nem engedem sosem kihűlni 23-24 fok alá.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) Marty McFly válasza Little hozzászólására (») Máj 5, 2020 /
 
Szia! Én úgy oldottam meg hogy elhelyeztem a padlóba egy csövet betonozáskor amibe egy szenzort be tudok dugni, így mérhető a padló hőmérséklete. Ezután kitapasztaltam mi az az érték ami alá nem érdemes hagyni hogy hűljön. Ez a termosztát felülírja a szobatermosztát akaratát így napos időben minimális túlfűtés lehet, viszont ahogy hűlik az idő a padló onnan már gyorsan eléri az ideális hőmérsékletet. Annyit igényel hogy amikor kezd bekeményíteni a tél kicsit fentebb kell állítani ezt az értéket, majd ahogy tavaszodik vissza le. Ez éves szinten 2-3 hangolást jelent.
Következő: »»   23 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem