Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Különleges telefonmodul
 
Témaindító: csendes, idő: Jún 8, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) csendes hozzászólása Jún 8, 2007 /
 
Sziasztok
Előrebocsájtom, nem értek az elektronikához, ezért a szakkifejezésektől kíméljetek.
Egy írástudót keresek, aki meg tudná tervezni, esetleg legyártani nekem a következőt:
Egy olyan telefont szeretnék, amivel távoli helyekről hívhatnának az ügyfeleim.
Ahogy én képzelem: 2 gombos kaputelefon házba szerelt telefon modul, amihez csatlakoztatva van egy simkártya foglalat, + antenna, + áramforrás, + hangtároló valami, (ez rögzített üzenetet tartalmaz, ami az első nyomógomb megnyomására indul). A második gombbal pedig az én számomat lehetne hívni közvetlenül. A hallott ajánlat után rögtön rendelhet is.
Valahogy meg lehet csinálni, mert egy cég elvállalta még tavaj nyáron, megtervezték a nyákot, utolsó e-mail váltásunk alkalmával azt mondták a nyákok gyártás alatt vannak. Vártam-vártam aztán formázni kellett a gépem, és természetesen elveszett minden kapcsolat címe. Ök meg nem jelentkeztek
Szóval, ha valakinek van kedve, meg tudása a megoldásra örömmel veszem
(#) Sebi válasza csendes hozzászólására (») Jún 8, 2007 / 4
 
A leírás alapján kettő - egymástól független - feladatról van szó.
1) Hangrögzítő-visszajátszó (üzenet idejétől függő tárolóképességű és árú IC-vel), amit az egyik gomb lejátszásra kapcsol.
2) GSM hálózaton működő beszédkapcsolat, amit a leírás alapján GSM modemmel képzeltek el. Sztem egyszerűbb - és olcsóbb - mobiltelefont átalakítani a célra (gyorshívás egy nyomógombbal).
(#) csendes válasza Sebi hozzászólására (») Jún 8, 2007 /
 
Köszi a gyors reagálást
Elősször én is így gondoltam, de arra is figyelni kell, hogy esetleg elvinnék a rádiótelefont, nembeszélve arról, hogy használnák saját célra is, amit nekem számlázna a szolgáltató. Ezek a készülékek nyilvános épületek folyósóin lennének mint pl. egy önkormányzat. Különösebben nem lenne őrízve. Ez a gsm modul olyan huszonezer körül van, tehát nem túl magas. A mobil gombját kivezetni meg elég macera, vagy nem?
(#) Sebi válasza csendes hozzászólására (») Jún 8, 2007 /
 
Huszonezer csak a modem, ahhoz még kell azért pár dolog, hogy a célnak megfeleljen.Vmi olcsó mobilt ki lehet csomagolni,és máris nem akarja elvinni senki. Ha nincs tasztatúra rajta, mást hívni nem tudnak - egyébként ezt le is lehet tiltani. Sok megoldás lehet, pl SMS-t is küdhet Neked és Te hívod vissza,stb.

Ha el akarja vki lopni, modemmel is megteszi, kis hazánkban, ha nincs bebetonozva vmi, azt elviszik
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 8, 2007 /
 
Hello!

Én ugyan nem az előző témához szólnék, hanem egy kis infót/segítséget kérnék. Lehet-e úgy 230AC-ből 12VDC-t csinálni, hogy a hálózati feszt egyenirányítom, és azt rákötöm egy 7812-esre? +1 szűrőkodi.. de csak az érdekelne, hogy a 7812 elbírja-e a kb 300VDC-t. Előre is köszi
(#) mex válasza Haszuboy hozzászólására (») Jún 8, 2007 /
 
A 7812 max bemenő feszültsége:35V. A galvanikus leválasztás nélküli üzem meg qrvára tud rázni.
(#) Haszuboy hozzászólása Jún 9, 2007 /
 
Na ennyivel is okosabb vagyok Köszi a választ. Tehát akkor marad a trafó... :S
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem