Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Labortápegység készítése
Egyéb népszerű labortáp témák:
- SMPS labortáp
- Labortáp javítása
Lapozás: OK   719 / 839
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 / 1
 
Idézet:
„Micsoda naivitás...”
Pont ugyanolyan naivitás, mint a hamisítás tényét tagadni. Én kaptam már úgy nem is tranyót, hanem integrált áramkört (valami TDA volt) alkatrész kereskedésből, hogy az üzletvezető pár nap múlva körbetelefonált mindenkit aki vett az adott termékből, hogy nézzék meg hogy működik-e rendesen, mert előfordulhat hogy hamisítványok kerültek bele! Nem tranyóról, IC-ről beszélünk! A tranyóhamisítás lassan 20 éves történet, akkor keresték meg először a kereskedőket olyan ajánlatokkal, hogy amelyik tétel nagyon fogy, arra tudnak olcsóbb alternatívát...
(#) sdrlab válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Megnéztem! Kókler. Egy az ezerszámra fellelhető internetes szemét közül...
Ha erre, vagy hasonló kaliberű forrásra hivatkozol, hibát követsz el.
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
És gondolom a szakavatott eladó, szépen lefejtve az IC burkolatát, rétegeire bontotta az IC struktúráját, majd összehasonlította a 7pecsétes gyártói titok alatt őrzött jegyzőkönyvvel, s ezek után nyugodtan jelentette ki, hogy hamis az alkatrész! )
Vagy talán csak éppúgy elfogult "szakképzett" emberke, mint a hamisítványt szajkózók nagy része?!

Attól, hogy selejt volt az alkatrész, rámondani, hogy egyenesen hamisítvány..., finoman szólva naivitás!
(#) CHZ válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 

Még a tokozását sem kell megbontani,mégis bizonyítható hogy átvertek!
2SK1058 FET lábkiosztása GSD, amit vásároltam GDS, tovább vizsgálva, nyitófeszültsége 3,8V, míg az eredeti 1V alatt nyit. DN2540 kiüresítéses MOSFET, amit kaptam növekményes, nem is használható helyette! Ezeket sem lehet hamisítványnak nevezni? Szerintem átszitázott alkatrészek, IRF feteket átírtak, nagyobb haszon érdekben. Sajnos paramétereik meg sem közelítették az eredeti típusét.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
(#) Hp41C válasza yoss hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Ezen adatlap szerint a chip mérete μm -re kerekítve: 2438 μm * 3073 μm azaz 2.438 mm 3.073 mm (© Texas Instruments, 2012. National Semiconductor was acquired by Texas Instruments 23. september 2011.)
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Hát persze. Nem, a szakavatott eladó nem csinált semmit, neki is a beszállítója jelezte a problémát. Keress meg egy termékgyártó céget (nem alkatrész, hanem késztermék gyártót) és kérdezd meg tőle, hogy honnan, milyen módon szerzi be az alkatrészeket. Még azt is el fogja mondani, hogy miért.
(#) sdrlab válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Az átverés intézménye kb az emberiséggel egyidős lehet )
A te eseted merőben más, mint amiket itt hamis címszó alatt olvasni lehet. Ugyanis ha "élelmes" kínai átcímkéz, kinézetre azonos alkatrészt más típusra, az nem ugyanaz, mint azon vitatkozni, hogy a kb 30 éve gyártott alkatrész nem úgy néz ki belülről, mint egy mai darab! Én(és szerintem a többiek is) erre reagáltam, amikor megmosolyogtam az ez irányú feltételezéseket...
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 14, 2019 / 1
 
Megmondom én neked, hogy miért: mert olcsóbb!
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
De hát éppen ez az, hogy nem az olcsóbbat veszi!!! De mivel ehhez is nagyon értesz, gondolom arra is van magyarázatod, hogy ez a dolog miért csak a leginkább fogyó alkatrészeknél jelentkezik. Azt ugyanis senkinek nem fogod tudni beadni, hogy csak x típusból keletkezik selejt, a többiből, amiből kevesebb fogy, abból meg nem. Ugyanis, csak abból van hamis, amiből megéri hogy legyen... De várom a magyarázatot, had szórakozzak rajta egy kicsit.
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 14, 2019 1 /
 
Ha most megírnám szabadon, ahogy szoktam, kitiltanának 10 évre innen az érzékeny lelkületű moderátorok Így költői és finom leszek: ha nem értesz hozzá, legalább ne égesd magad, mert én is rendkívül jól szórakozok rajtad!

De hogy válaszoljak is, a késztermék gyártók az alkatrészgyártótól veszik a garantált minőségű, és legolcsóbb(!) árú alkatrészt. De gondolom neked erről is más a fixa ideád
A hülyeség ellen nincs védelem. A gátlástalan emberek mindennel bepróbálkoznak, ám egy bonyolultabb eszközt nem ad okot ezekre a vicces összeesküvés elméletekre, mert még a kezdőknek is lejön, hogy az eleve nem az az alkatrész! Lásd CZH esetét. Azt éri meg leginkább átszitázni, ahol nem egyértelműen derül ki a turpisság.

Tőlem mindenki azt hisz, amit akar, nem kívánok senkit sem meggyőzni, főleg a szaktekintélyeket itt, akik értelmezni sem tudnak némi gyártástechnológiai evolúciót! Részemről a téma off. )
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 / 1
 
Idézet:
„a késztermék gyártók az alkatrészgyártótól veszik a garantált minőségű, és legolcsóbb(!) árú alkatrészt.”
Na látod, csak kibújt a szög a zsákból. Éppen erről beszélek. Amelyik kisebb gyártó bepróbálkozott a nem közvetlenül a gyártótól származó olcsóbb félvezetővel, az éppen úgy járt, mint sokan akik erről írnak. Itt a topikban, meg világszerte. Ezt onnan tudom, hogy személyesen beszéltem a késztermék gyártóval aki pontosan ugyanígy járt. Azóta már ő is csak közvetlenül az alkatrészgyártótól vesz alkatrészt, még ha neki így többe is kerül.
Tudok neked mutatni eredeti TL494-et, ami pontosan úgy működik ahogy az adatlap szerint kell neki. Meg tudok mutatni olyat is, ami az ebay-ről származik, feleannyiba sem került. Az is működik, csak az teljesen máshogy.
(#) Hp41C válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 14, 2019 /
 
Idézet:
„Azt ugyanis senkinek nem fogod tudni beadni, hogy csak x típusból keletkezik selejt, a többiből, amiből kevesebb fogy, abból meg nem”

Szerintem kevesebb fogy mostanában a SN74189 -ből, mint az LM338K -ból vagy a 2N3055 -ből, mégis akad belőle "átcímkézett"...
A fényképen megadott LM338K csip mérete közelítőleg megfelel az 2012 -es adatlapnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
(#) _BiG_ válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 14, 2019 / 1
 
Ó, jaj, hibát követtem el a hivatkozással, mindjárt berosálok...

Idézek:
Idézet:
„The next part to the story comes from ON-Semi, after they were contacted about the devices. The following reply was forwarded to me ...

Response From ON Semiconductor Service Request #66471
ON Semiconductor Technical Information Center

Thank you for contacting ON Semiconductor

This device does not match our packaging and marking specifications. It is not ON Semi's or Motorola's device, because there is the year of production: 2000. ON Semi had take over the portfolio from Motorola in 1998. Also Motorola is not producing any semiconductors from this date, only whole electrical appliances.

Regards,
ON Semiconductor
Technical Information Center

I contacted the supplier and passed on the concerns as soon as I had confirmation that the devices were counterfeit. Later that same day I was able to confirm that all stores were instructed to check existing stock and return any fake devices to the warehouse.”


Akkor az On-Semi is kókler?

Mellékelek egy pdf-et, biztos az IEEE szakemberei is kóklerek, mikor hamisításról beszélnek...
(#) Moderátor hozzászólása Jan 16, 2019
 
OFF-ot kérjük fejezzétek be a témában, sokakat zavar már. Köszönjük!
(#) rockersrac válasza fastaction hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Meglesz bőven! Egy már régóta(évek óta) kész van, igazából csak élesztésre vár, csak hátráltattak dolgok-pénz, stb, most vettem meg a 2. példányhoz az alkatrészeket, a nyák vagy 2 éve meg van, utána már csak a tápegység lesz a mókás, de az rendelve lesz ismerőstől.
(#) fastaction válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Sokkal nagyobb munka , mint az enyém , mind időben , mind kiadásban . Teszel majd fel képet , ha elkészült ? Üdv./Fastaction
(#) rockersrac válasza fastaction hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1
 
Készülget.

DSC_0011.JPG
    
(#) fastaction válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Szép kis panel !
(#) mlaci989 hozzászólása Jan 20, 2019 /
 
Sziasztok.
Labortáphoz kérek egy jól bevált egyszerű kapcsolást. Ami kellene 10-50 Voltig szabályozhatóság,meg olyan 1-2 Amper terhelhetőség. Rövidzárlat védelem.
Mit ajánlatok.?
(#) Egri Frédi válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Mennyit szánsz rá ?
(#) mlaci989 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Nem sokat. Vannak itthon 10 amperos darlingtonjaim ha fel lehetne használni,meg mondjuk a 2n3055 is szóba jöhet kimenetre. Trafók is akadnak különböző méretben.
(#) Egri Frédi válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Darlingtonnal az utóbbi időben én itt nem találkoztam. A 2N3055 - nél meg már vannak jobb megoldások is. De nézd meg a 714 oldalt, ott van egy 723 - 2N3055 -ös rajz. Relatíve egyszerű.
(#) Alkotó válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Ha el tudsz szakadni attól mid van otthon, akkor az LPSU3A50V kapcsolás egy kimondottan jó választás lehet. Ebben korszerű alkatrészek vannak, több kényelmi funkció, és ha szükséges tudok hozzá panelt adni (illetve komplett alkatrészcsomagot is ha kéred).
(#) Egri Frédi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Az egy jó kis táp, sokan megépítettük és pöc-röff indul. Sajnos nem kell hozzá se darligton, se 2N3055 ...
(#) mlaci989 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Tudsz csatolni egy kapcsolásit meg egy fólia rajzot simán levasalom.
(#) mlaci989 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Ő lenne az?Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Igen, ez az, de már van újabb változat. A mostani panelverzió kétoldalas, furatgalvános és professzionális. Ilyet nem tudsz vasalni. Ráadásul a panel rendkívül kedvező feltételekkel érhető el, ezzel aligha lehet rivalizálni.
(#) mlaci989 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Értékelem a felajánlásodat meg ez a legegyszerűbb variáció..,de maradnék az építés mellet.
(#) Alkotó válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Nem értem a panelvásárlás miben fékezi az építésed. De természetesen tégy úgy, ahogy azt a leginkább ígéretesnek gondolod.
(#) Ge Lee válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Az építés esetén nem árt ha a dolog a trafókereséssel kezdődik, mert az sok esetben behatárolja majd az értékeket, ha azokat nem írják felül az igények. De találsz itt a topikban olyan rajzot is amelyiknél ez konkrétan lényegtelen, mert szinte "bármekkora" feszültségű trafó megfelel hozzá.
Következő: »»   719 / 839
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem