Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   2 / 50
(#) Gabi válasza creative hozzászólására (») Jún 12, 2006 /
 
Sajnos azt a központot nem ismerem.
Ha a +/- bekötésére feléled az már jó jel. Amit Frankye leirt az úgy van. Még elvileg lehet az A és B pontod az adatvonal is, de azt csak akkor alkalmazzák ha a kezelő külön van a központi egységtől és azon kommunikálnak (elvben RS4**-ön), de ha egyben van a tasztatúra, kijelző, központi egység akkor valószinű, hogy az a vonal bemeneted. (Ebben az a kicsit furcsa, hogy egy zónás központ szerintem nincsen, még a legbutább is rendelkezik egy késleltetett és egy azonnali bemenettel). Ha az A és B pontok közé rakott rövidzárra nem kerül nyugalomba, próbálkozz az ellenállásos lezárással (általában 1 és 47 kohm közé esik az értéke és a szabvány sorba esik, tehát nem valami speciális érték). A külső egységed (amin van a nagy sárga lámpa ) általában tartalmaz egy aksit. Az egésznek csak tápfeszt kell küldeni alapállapotban és ha elveszed töle a tápfeszt akkor megszólal a saját aksijáról. (ennél az esetnél is azért vannak különböző vezérlési lehetőségek) Ha nincs benne aksi, akkor külön tudod vezérelni a fényt és a hangot, ezek szintén csak egy-egy tápot igényelnek, a megfelelő bemenetre és megszólal a hang, vagy villog a fény (vagy mindkettő )
Ha esetleg tudsz valami konkrétabb adatot küldeni (foto, panelről valami tipusszám, stb. akkor könnyebb utánanézni :yes: )
(#) ndavid87 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Hali mindenkinek!

Beszereztük itthonra a tüzelőt, de valakinek megtetszett,
és az elmúlk két éjsza loptak belőle.:violent:
Rögtönöztem egy riasztót, ami a következő elven működik.
Van egy relé, amit ha meghajtok kikapcsolt állapotban tart egy autóriasztót.
Mivel a fa a kerítés melett van, az illető benyúlt, és kíhúzogatta a fákat.
Ezt megfigyelve (és bízva abban, hogy ma este is így tesz) a felső tönkökbe kis szöget ütöttünk, és rézvezetékkel
összekötögettük őket sorba.
Ezen a rézvezetéken keresztül kapja a relé az áramot.
Ha a 'barátunk' újból lecsap, és kihúzza a fát, a vezeték elszakad, relé elenged, riasztó megszólal.
Ha el nem is kapjuk, legalább besz@r@tjuk, hogy ne negyon próbálkozzon többet.

A riasztóval csak az a gáz, hogy egész éjjel megy a relé, meg a trafó is.
Eső nem tenne jót nekik!
(Nem beszélve arról, hogy az esetleges esti áramszünetekről is értesülni fogunk (nem jellemző az áramszünet, de előfordulhat)
Olyan kapcsolás kellene, ami figyeli, hogy mikor szakad el a őrvezeték, és akkor bekapcsolná a riasztót.
Úgy lenne jó, hogy egy kilenc voltos elemről meg lehetne hajtani az egész rendszert.
Van erre valakinek valami ötlete?
Nagyon megköszönném:yes:
(#) Remci válasza ndavid87 hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Helló! Én ezt a kapcsolást csináltam meg mikor lovakat kellett védeni. A kerítés szövött drót volt és ennek a lukaiba húztunk be szigetelt szakadó drótot, abból a megfontolásból hogy ha kivágják a kerítést a drótot is elvágják. A relé pedig elindít egy szirénát. A kapcsolásban a relé szaggatottan kapcsol, de átalakíthatod úgy hogy ez a szaggatás hosszabb időközönként jöjjön létre. Ha jól emlékszem az első kapcsolásban az R3 és a C1nagyobbra cserélésével. It a rajz.
(#) ndavid87 válasza Remci hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Ez nagyon jó lesz!
Köszi!
(#) ndavid87 válasza ndavid87 hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Ja, azt mondtam nagyon megköszönném!

Nagyon köszönöm!
(#) Remci válasza ndavid87 hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Nincs mit. Lopós csávót aztán elkapni oszt jó megverni! :boxer: /vicc volt/
(#) tbence3 válasza Remci hozzászólására (») Júl 18, 2006 /
 
Sziasztok!
Nekem egy olyna kapcsolásra/riasztóra lenne szökségem ami úgy nézne ki hogy az 1. lépcsőn lenne ott és ha valaki jönne fel akkor azt nekem jelezné valami led villogás de ez már mellékes.Az lenne a jó ha egy kis kapcsolóval ezt "újra tudnám indítani" vagyis ha már feljött vagy észrevettem akkor gyors lekapcsolom.Lehetséges? Valami lézeres kellen szerintem.
De ti ezt hogy látjátok?
Bence
(#) Remci válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 18, 2006 /
 
Hali! Ezt egy egyszerű infrás mozgásérzékelővel is meg tudod csinálni amit a riasztókhoz használnak. Azokon ha rajta van a tápfesz, nyugalmi állapotban a reléjük zárt állapotban van. Riasztás esetén a relé érintkezői között szakadás lessz úgy kb.3-4mp-ig. Ha arra a kapcsolásra amit küldtem a szakadó drót helyett rákötsz egy ilyen infrát akkor már kész is. De ez maradhat bekapcsolt állapotban is mert az infra vissza áll nyugalmi állapotba. Ja és ezeknek az infráknak a reléi úgy kb.30ma-nél többet nem nagyon viselnek el.
(#) tbence3 válasza Remci hozzászólására (») Júl 18, 2006 /
 
és honnan szerzek infrás cuccot?
(#) Remci válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 18, 2006 /
 
Hát...........biztonságtechnikai üzletből pl. vagy szerintem akármelyik nagy áruházban is találsz. Én pl.a TESCObam is láttam pár ezerért. De esetleg ha találsz olcsón lámpához használatos mozgásérzékelőt azt is használhatod, csak akkor a kapcsolás nem kell hozzá mert annak a reléjére bármit ráköthetsz. Az fordítva működik mint az infra. Persze azt is jó lenne tudni hogy lakáson belülre akarod vagy kivülre?
(#) Frankye válasza Remci hozzászólására (») Júl 19, 2006 /
 
Még egyszerűbb megoldás:
A lécsőre egy olyan, két réz felületből álló érintkező-párt tenni, ami, ha rálépnek, összezár egy áramkört. Az egy relét elejt, ami zárja a "riasztódat". A visszaállításhoz ismét fesz alá helyezed a relét, ami meghúz, és nyitja a riasztást.
Sztem ennél egyszerűbb, olcsóbb megoldás nincsen.
(#) tbence3 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 19, 2006 /
 
Ah értem.Majd még kicsit gondolkodok rajta.De köszi
(#) jocoka hozzászólása Jan 27, 2007 /
 
Üdv mindenkinek

Szeretnék egy lakásriasztót készíteni PIC-kel, ha lehet vagy 16f84-el vagy 16f628-al.
Semmi extrát nem kell hogy tudjon csak kezelje a kód kapcsolókat, a rákapcsolt PIR mozgásérzékelőket egy relés kimenete legyen ja és ha lehet a mozgásérzékelőket külön
Kezelje PL: Zóna 1,Zóna 2, és ezt egy led jelezze ki hogy melyik aktív épen.
KB ennyi lenne a dolog erre várnék ötleteket, de ha ez nagy hülyeség akkor is várok rá válaszokat.
Előre is köszönöm
(#) Feri válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 28, 2007 /
 
A riasztó mozgásérzékelők szinte kivétel nélkül 12V-osak
(#) Prinner hozzászólása Jan 28, 2007 /
 
Üdv!
Bocs, hogy csak így beleírkálok a beszélgetésbe, de nem akartam új témát nyitni.

Nekem egy olyan piezora lenne szükségem, amivel nagyon hangos sípoló hangot tudnék leadni, olyan hangerőn, hogy a rosszéletű nem bírná elviselni és azonnal elmenekülne...
Sajnos nekem csak a hangfal magassugárzója áll rendelkezésemre, de ez kevés lenne a célomhoz, több piezót nem szeretnék beépíteni. Már körülnéztem néhány alkatrészforgalmazó kínálatában, de nem találtam megfelelő darabot.
Van valami ötletetek, vagy esetleg épített már valaki ehhez hasonlót???
(#) Feri válasza Prinner hozzászólására (») Jan 28, 2007 /
 
SOMOGYI elektronika Győr ök forgalmaznak viszonylag olcsók is. Vigyázz mert alapban nagyker ,de Győrben van üzltük is. Ha sziréna áramkört építesz velük vigyázz mert csak induktít kicsatolással müködik jól.
Remélem tudtam segíteni.
(#) Prinner válasza Feri hozzászólására (») Jan 28, 2007 /
 
Köszi a választ, megnéztem amit piezo-ra kidobott a az oldal keresője, de nekem ezeknél lehetőleg nagyobb teljesitményű kellene...
(#) Feri hozzászólása Jan 28, 2007 /
 
Ezeket minden gond nélkül kötheted prhuzamosan is.
Csak a kicsatolásra figyelj.
1db 70-100W -ot tud.
(#) csabagep hozzászólása Ápr 1, 2007 /
 
Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem.
Egy AM500-as riasztóra szeretnék kötni egy kültéri szirénát, de nem tudom, hogy ez lehetséges ez. A risztóhoz adtak egy szirénát, de ezt le szeretném cserélni egy nagyobb, erősebb szirénára. A kezelőn két kivezetés van (+, -) amelyek a sziréna bekötésre szolgálnak.

Előre köszönöm a a segítséget.
(#) Frankye válasza csabagep hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /
 
A konkrét tipust nem ismerem, így biztosat nem mondhatok, de nem 100%, hogy egy nagyobb teljesítményűre egy-az-egyben le lehet cserélni, mert a meghajtó fokozat nem biztos, hogy fogja bírni!
(#) csabagep válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 1, 2007 /
 
Köszi a választ.
Az nm lehetséges, hogy valamilyen értékű elenállást kössek a vezetékre? Tudomásom szerint a két vezeték csak egy jelet küld a riasztó felé, ami elinditja a szirénát.
(#) Frankye válasza csabagep hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /
 
Ha jelet küld a sziréna felé, akkor célszerűbb egy 555-tel felépített időzítőt építeni, amit az érkező jel aktivál, majd adott (beállítható?) idő után automatikusan kikapcsolja a szirénát. (Nem jó, ha a sziréna 24 órán át visít, mert a szomszédok agybajt kapnak! Ráadásult a betörő a 10-15. perc után már szabadon garázdálkodhat, mert mindenki megszokta, hogy üvölt a csabagep-ek szirénája, tehát vakriasztás... )
Tehát inkább valami ilyen kapcsolást javaslok.
Azt kellene megvizsgálnod, hogy milyen jelet küld a sziréna felé a riasztóközpont! (Feszültség, csak egy "tüske", vagy folyamatos jel, terhelhetőség, stb.)
(#) Dudus válasza csabagep hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /
 
A kültéri szirénák általában tartalmaznak akkumulátort és a sziréna erről üzemel, a risztóközpont általában csak a töltést biztosítja. A szirénát lehet indítani tápelvétellel és indítójellel, melynek a polaritása általában jumperrel választható, valamint a legtöbb központban programozható, hogy meddig szóljon.

Ha a két kivezetésen 13,8V-körül van és ez riasztáskor megszakad, akkor nyert ügyed van, mert szinte az összes kültéri akkus sziréna menni fog róla ( DSC, BENTEL...stb.)

A szirénához adnak bekötési rajzot amivel, egyszerűen be lehet kötni. Akár szabotázsfigyelést is belekötheted a rendszerbe és akkor, ha piszkálják a szirénát, akkor is jelez.
(#) csabagep válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 2, 2007 /
 
Köszi a választ. Megnézem milyen jelet ad ki a kezelő.
Nem tudjátok, hogy milyen feszültség kell egy normál szirénához? 13 v?
Szrinem kb. 6v körül jöhet ki a kezelőbő, mert a kis sziréna, amit hozzá adtak, az 4 db. ceruzaelemmel műkődik.

Köszi mégegyszer a választ mindkettőtöknek.


AM500.jpg
    
(#) klarnorbert hozzászólása Jún 28, 2007 /
 
sziasztok!

nem tudnnátok írni egy olyan weboldal címét megadni, ahol riasztók kapcsolási rajzát lehet letölteni?

sürgős lenne
ide kérem a válaszokat: *****@gmail.com

(Módosítás: Frankye)
(#) Moderátor hozzászólása klarnorbert hozzászólására (») Jún 28, 2007
 
1. Légy szíves, és figyelj a fogalmazásra, nyelvhelyességre, mert így nehéz megérteni még azt is, hogy mit szeretnél.
2. Ez egy fórum, nem egy levelezőlista. Az itt feltett kérdésekre itt kapsz (kaphatsz) választ, nem pedig e-mailben.
(#) matocohaj hozzászólása Aug 19, 2007 /
 
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy azok a figyelőszolgálatra rákötött riasztók, amik telefonon kommunikálnak csak felhívnak egy számot vagy esetleg valami adatot is küldenek(pl tűz van / betörés)?
Csak azért érdekel, mert lehet építek egy telefonálós riasztót, és hogy van e arra lehetőség, hogy azt kössem rá a figyelőszolgálatra(előfizetni náluk).
Ha meg nem működik a dolog, akkor legfeljebb marad az, hogy felhív vkit a családból...
Előre is köszönöm a segíséget, bár lehet lesz még kérdésem .
(#) Frankye válasza matocohaj hozzászólására (») Aug 19, 2007 /
 
Úgy tudom, hogy szolgáltatótól és előfizetéstől függ. Van, hogy csak felhív, hogy risztás van, de van olyan is, hogy közli, hogy mi a riasztás tárgya.
Amúgy rendszerint ezek a szolgáltatók komplett rendszert forgalmaznak, amiben benne van, hogy Ők adják a cuccot is. (Legalábbis én így tudom.)
(#) Fery hozzászólása Nov 16, 2007 /
 
Sziasztok.

Találtam egy riasztó kapcsolási rajzot. Nekem nagyon tetszik, frappáns, egyszerü, könnyen után épithető, és tudja azt amit egy riasztónak tudni kell.
PIC-es. DE. A cikk végén a szerző irja,hogy küld felprogramozott PIC-et. Felhivtam. Sajnos azonban mivel ez egy 2001-es kiadású újság a szerzőnek nics már ilyen felprogramozott PIC-e sőt a programja sincs meg neki.
Nincs ez meg véletlenül valakinek ? Esetleg nem épitette meg valaki ? Ugyanis sajnos a program nélkül ez annyit ér mintha meg se épiteném.
Ebben kellene nekem némi segitség. Köszi.
(#) Mirones válasza Frankye hozzászólására (») Jan 19, 2008 /
 
Helló!
És olyan riasztó rendszer nincs amiben ha megadok egy tetszőleges számot akkor arra küld egy hívást vagy sms-t? Előfizetés nélkül?
Következő: »»   2 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem