Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Láng üzemszünet Radiant RBS24
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Allegra hozzászólása Dec 21, 2019 /
 
Sziasztok, teljesen laikus mezei felhasználóként kérek tanácsot évek óta fennálló problémám miatt. Rendszeresen, egyre gyakrabban előforduló problémám a láng üzemszünet hibajelenség. Kazán ventillátor elindul, de a láng nem gyullad be, a hibakód villog, kazán leáll. Pihentetés után újraindíthagó, így pár órát ismét működik, majd kezdődik minden előlről. Fűtési szezonban mindennapos a probléma, de 1-2 alkalommal nyáron is előfordul, melegvíz csap megnyitásakor. Radiant RBS24 mini kazánomat eddig három szakember látta, minden létező dolog ki lett rajta cserélve, még a vezérlőpanel is. Pár éve le lett a víz leengedve és cserélve, az után kezdődött a dolog. Először kb. havonta, majd egyre gyakrabban jött elő. Nem gondolom, hogy nagy lehet a baj, mert mint írtam, nyáron, amikor nem lell gyakran bekapcsolnia a lángnak, csak ritkán áll le. Most már fűtésszezonban naponta többször is újra kell indítani. Köszönök szépen bármilyen tanácsot!
(#) VJ72 válasza Allegra hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Üdv!
A munkahelyemen radiant kazán hibakóddal többször leállt, a beépített kiegyenlítő tartály membránja volt átszakadva.
De ott a hibakód nyomásproblémára utalt. Persze a szerelő telefonos bejelentés alapján panelhibát mondott, de nem jött megjavítani. Kicseréltük a kiegyenlítő tartályt azóta működik.
(#) thehun76 válasza Allegra hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Üdv!
Hasonló bajom van Radiant RBS Mini 24-es kazánommal.
A vezérlő penelt ugyan még nem cseréltük ki, de elvileg már nem is kapni bele.
Sikerült megoldani a problémát? Ha igen, mi volt a gond?
Köszi!
Attila
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem