Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 283
(#) poci261 válasza marthfew hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

külső kijelzővel is full feketeség
(#) marthfew válasza poci261 hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Memória csere?

két ram van benne,külön külön kipróbáltam mind a 2-t.
nemhiszem hogy egyszerre eltud romlani 2 ram 1 gépben.

cserére nincs több ramom
(#) marthfew hozzászólása Feb 10, 2013 /

akkor viszont nagyobb gond lesz... nem volt nagyon meleg? esetlegesen forrasztás elválás vagy a vidikari adta meg magát

meleg nek meleg volt de csak annyira ahogy szokott,de a venti jól mukodik.ahogy melegszik a proci ő úgy emeli a fordulatszámot.
nem néztem a forrasztásokat mert ahhoz szét kéne szedni ami idöbe telik
(#) marthfew válasza poci261 hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Hát pedig lehet hogy nem ugy kapta a hideget ahogy kellett volna. elő szokott fordulni

de a videó chipet nem is hüti le csak a procit nem?
a proci meghal ha túlhevül és nem indul a bios sem,ha a videó chip hal be attól még a bios-nak kéne mennie nem?videó chip zárlat miatt már nem indul el a bios sem???asztali pc-nél már találkoztam ilyen problémával és videó kártya csere után frankón ment.
(#) Saggitarius válasza marthfew hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

A szokvanyos videochip hibad van. Ha annyira megeri, akkor kell keritened valakit aki ki tudja cserelni a videochipet. Nem reflow (ujraforrasztas) es nem reball (na ezt mire forditsam egy laikusnak? Ugyanis a kifejezes arra vonatkozik, hogy a BGA tipusu chipek kivezetesei ongolyokkal -ball- csatlakozik az alaplaphoz), mert az csak rovid ideju megoldas. Ebayen lehet venni "ujragolyozott" nvidia videochipeket is, ugyanis a HP/Compaq eloszeretettel alkalmazta az nVidia videot.
(#) tom75 válasza poci261 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

javítható vezérlő cserével.
részletek magánban. 2 munkanap alatt megcsináljuk.
Ebay-on nem ajánlott BGA-t vásárolni rengeteg hibásat küldenek.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) poci261 válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

pénteken még csak-csak elindult többszöri indítás után, de szombaton már a bios sem indul.
minden felpörög meg világítanak a ledek is,vinyó is elindul.
amúgy meg 4 évig en is BGA-ztam csak gépem nincs rá.
(#) tom75 válasza poci261 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Hozd el és megcsinálom, vagy ha vidéki vagy küldheted postán is küldheted.
De különben a HP DV szériának ez típus hibája és nem minden esetben javítható még chip cserével se. Általában forr pad-ek sérülnek tervezési hibás.
(#) poci261 válasza tom75 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

eközben én szétszedtem,kivetten a procit visszatettem + új hővezető pasztát is raktam mindenhova,a vetilátorból meg csomóban jött ki a kosz mint a porszívóból.
már egyben van és bekapcsolt mükszik vagy 30perce.de azért köszönöm a segítseget
melesleg a hp hiv.oldalán kiderült az hogy a caps lock ledje 1x villant bekapcsoláskor azt jelenti hogy a procival van gond hát szétszedtem
üdv Józsi
(#) zetyere hozzászólása Feb 13, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám került egy acer travelmate 240-es laptop azzal a gonddal hogy nem indul.
A bekapcsoló gombra nem reagál de amikor a töltőt rádugom akkor a dvd olvasó ledje felvillan.
Tálcát ki is adja és ha lemezt teszek bele akkor még fel is pörgeti és mintha olvasgatná.
Ilyennel még nem találkoztam.Szétkaptam az egészet és látom hogy a vga BGA nincs felpasztázva!
Égést nem láttam rajta.Sehol semmilyen hibára utaló nyom.Tápra dugva csak az 5 voltot találom.A vga bga langyos lesz de a proci hideg.
Szinte minden diódánál zárlatot mérek.Valamelyik fet lesz a bűnös vagy a bga meghalhatott normális hűtés nélkül?Van valakinek valami ötlete akkor ossza meg velem.Előre is köszönöm.üdv Ottó
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) fastaction hozzászólása Feb 13, 2013 /

Sziasztok !

Van egy Asus X5Ea laptopom , ami bekapcsolás után csak a proci hűtőt kapcsolja , de se kép se hang ...
Kikapcsolni sem lehet , csak az aksi kiszedésével ...
Alaplap hibára gyanakszom , de hátha van más tippetek is .

Előre is köszönöm !
Fastaction
(#) tom75 válasza zetyere hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Akármelyik alkatrész is lehet zárlatos, ha van kis kondi a bga tetején és azon is zárlatot mérsz akkor majdnem biztos hogy a bga zárlatos.
(#) tom75 válasza fastaction hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Az biztos, hogy alaplap hiba, de azon belül , hogy mi azt így nem tudom megmondani. Bármi lehet az alaplapon belül. Ha eltudod juttatni szívesen megnézem.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
(#) zetyere válasza tom75 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Igen.Van rajta 11db.2darabnál zárlatot mérek.Akkor kuka.Köszi hogy segítettél.
Ha lesz egy kis időm akkor lekapom a bga-t és megnézem úgy elindul-e.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
(#) gege95 hozzászólása Feb 14, 2013 /

Sziasztok! Van nálam egy Toshiba M40X laptop. Bekapcsolás után rögtön úgy érzékeli, hogy a 4es a 6os meg az F2 nyomva van. A billentyűzete jó, tesztelt másik gépbe, illetve akkor is ezt csinálja, mikor benne sincs a billentyű. Valami a vezérléssel lessz. Ötletek?
(#) viezer hozzászólása Feb 14, 2013 /

Helló! Adoot egy Toshiba Satellite L500D-16J amin működik minden kivéve az USB portokat. Tudomásom szerint a déli híd vezérli és ha azzal lenne gond, akkor más sem működne. Vagy tévedek és máshol van a baj? Köszönöm a segítséget.
(#) tom75 válasza viezer hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Általában déli híd, de szokott lenni másik ic is ami lekezeli az USB-t.
Hibás a híd attól más más működhet.
Nincs kitörve az USB alj?
Bios-ba se működik?
(#) tom75 válasza gege95 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Honnan tudod, hogy ezek a gombokat érzékeli?
Sípol a gép?
USB billentyűvel mit csinál?
(#) viezer válasza tom75 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /

Helló! Az USB alj rendben van. Az a gond, hogy a tasztatúrája nem jó, mert a szallagbábel hibás. USB tasztaturával és USB DVDRW-el próbáltam és nem ment, tehát nem sikerült a BIOS-ba bemenni.
(#) Toki19 hozzászólása Feb 15, 2013 /

Sziasztok! SOS szeretnék segítséget kérni! Kaptam egy régebbi Asus Amd laptopot, amin se kép se hang áram alatt sem lehetett bekapcsolni! Egyértelmű volt számomra hogy alaplapos! Rendeltem bele egy teljesen új F3Tc alaplapot! Tesztelten 100%-os működéssel! Kicseréltem! Most annyit csinál, hogy töltőre teszem, megnyomom a bekapcsológombot, felvillan a power led, pörög egyet a hűtőventilátor villan a képernyő és kikapcs. Mi lehet a gond? Köszönöm!
(#) zolika60 válasza Toki19 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Perifériák nélkül próbáltad? Esetleg akku nélkül másik táppal? Egyébként nekem is sikerült már a NET-ről 100%-osnak mondott hibás alaplapot vennem.
(#) Toki19 hozzászólása Feb 15, 2013 /

Már próbáltam, a CPU miatt csinálhat ilyet, ha mondjuk rossz? Vagy ha rossz a memória?

Igen azok miatt is lehet.
(#) tom75 válasza Toki19 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Asus F3TC laptophoz új lapot már nem kapsz esetleg "felújítottat" ami vagy jó vagy nem.
Majd nem biztos, hogy vezérlő hibás ha szerencséd van akkor újragolyózással még javítható ha nem akkor vezérlőt kell cserélni.
(#) Toki19 válasza tom75 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /

Köszönöm, ez mennyibe kerülne? És hol csinálnak ilyet?

Konzultálj a kollégával.
Következő: »»   111 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem