Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a hozzászólóknak, megoldódott a problémám! Megosztom Veletek, hát ha más is beleesik ebbe az amatőr hibába!
![]() Egy kérdésem viszont lenne! Azóta nem pördült fel a ventilátor! Úgy tudom, ha bizonyos hőfokot elér csak akkor kezd el forogni. Viszont bekapcsoláskor fel kéne hogy pörögjön nem? ASUS Z53T-ről van szó! Köszönöm!
Vannak típusok melyben nem pörög indulásnál, de ha járatod akkor mindenképpen be kell hogy kapcsoljon.
ezt töltsd le és nézd meg hány fokos a proci. 60-68 között az ideális felette nem jó.
Üdv mindenkinek!
Hozzáértők segítségét kérném. Adott egy Acer Travelmate 290-es laptop. (Compal CL51). A laptop bekapcsol, venti felpörög majd leáll, power led világít de képet nem ad, külső monitoron sem. Memóriát cseréltem, foglalatot is váltottam, processzort is cseréltem, változás nincs. BIOS elemet kiiktattam, semmi. A processzort kivéve a gép ugyanazt produkálja, bekapcsol ledek felvillannak, procihűtő felpörög majd leáll, power led világít. Intel 855 chipkészlet van benne, integrált videóval. Chipen belül! Külön VGA nincs benne. A tápot megmértem, a CPU vcore stimmel, annyi amennyinek lennie kell, 0,988V. Egyelőre nincs több ötletem. Az alaplapot önmagában teszteltem, semmi egyéb kártya hdd, cd modem, nincs benne, tehát mindent kivettem a mi befolyásolhatja. Bármilyen ötletnek, tanácsnak örülnék.... köszi. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Tönkrement az alaplap. A hidak átforrasztása ideiglenesen megoldja.
"A hidak átforrasztása ideiglenesen megoldja."
Mire gondolsz pontosan? Milyen hidakra? az északi és déli hídra ami BGA?
Ki kapcsol Újraindul vagy megy amíg ki nem kapcsolod?
Átforrasztás nem elég újra kell golyózni, hacsak nem halt már meg a vezérlő akkor meg ki kell cserélni. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Nem semmi ilyesmi, olyan, mint ha tökéletesen működne, nem kapcsol ki magától csak ha én kikapcsolom. Addig megy amig ki nem kapcsolom....
Ezt a műveletet kerülném , mivel az egész gép kompletten! ér kb 15-20.000.-Ftot töltővel hdd vel mindennel. Tehát maga az alaplap kb 6-8 ezer forint értékű. (2004-es modell). Amugy csak kérdezném, mire alapozzátok a bga meghibásodást? Azért kíváncsiskodok, mert ennek a szériának van egy típushibája, ami pontosan ezeket a tüneteket produkálja, viszont semmi köze a bga hidakhoz. Azt a pontot már ellenőriztem tehát az nem lehetséges. Egyébként olyan travelmate 290-essel még soha nem találkoztam ami bga chip, vagy bga forrasztási hibás volt. Egyetlen egy fordult csak elő de annál is az ich4m részleges meghibásodása állt fenn. De hogy a 855gme romlott volna el, még soha. Ennél a hibajelenségnél, 10-ből 9 gépnek tápvezérlő hibája van. Ezért kérdeztem, hogy csak tipp vagy konkrét indoka van a bga hibának?
Távolról senki nem fogja neked meg javítani a gépedet nem fogja megmondani mit cserélj ki.
Ha meg tudod mi a hiba akkor meg is tudod csinálni.
Sajnos azon túl vagyok ezért kérdeztem itt, hátha valakinek más/jobb ötlete van.
Gyanús, hogy a boot-olással van valami gond. Mivel a ctrl+alt+del kombinációra sem reagál, ebből következik hogy a bios-ig el sem jut. Az viszont kapcsolásilag elég "messze" van, ráadásul van egy közbenső vezérlő chip amin a kommunikáció keresztülmegy. De ezt már csak holnap fogom megnézni....
Üdv mindenkinek!Megint egy kis segítség kellene.
Egy albacomp laptop invertere megdöglött és a cső is igen pirosan vílágított. Gondoltam behúzom led szalaggal.Ez meg is volt de sehol nem találtam olyan feszt amire rá is tehetném!Állandó 19 és 5 volt van.Bekapcsolásnál csak 5voltot ad az inverternek.Miközben ezeket keresgéltem szépen rövidre zártam a 19 és 5 voltot.Azóta se kép se hang.Smd biztiket megnéztem. Nem ment tönkre egy sem.Se füstölés nem volt.Valami letiltana?Segítsen valaki ha még lehet!üdv Ottó
Szerintem valami korabbi bizti, esetleg szendvicspanelek kozott. Merd ki, meddig megy el a fesz egyaltalan. De sajnos nem jo prognozisu dolgot muveltel.
A gep bekapcsolasara erted a sekepsehangot? Masik tappal sem indul?
biztosíték nem hinném inkább valamelyik fet
Fet-re gondoltam én is,csak azon gondolom azok a 8 lábúak lesznek PQ jelöléssel(4408,4410,4407)?Ezek a kondenzátorok másik oldalán vannak.
Itt a teljes panel képei.Az egyik képen van egy 14 lábú ic (1768 kép)amihez vezetett az 5.5v.De ez valami frekvenciával kapcsolatos ic.Tranzisztorokat méregettem beépítve de zárlatot nem találtam.Zárlat nincs benne sehol.Másik töltővel is néztem de ugyan az.Amit még észrevettem hogy a szalagkábelen ami a kapcsolópanel+inverterre ment hiányzik egy szálon a 3.3v volt!Még jó hogy csináltam egy rajzot a csatiról baleset előtt!Szerintem ezt kellene kiméregetnem.Ez volt a ledek feszültsége.Ha töltőt rádugtam egy led narancson világított.Ha bekapcsolt átváltott zöldre. Fet-et ugye csak úgy lehet kimérni ha kiveszem!?Most is keresgélem a fesz hiányát!Az érdekes viszont hogy mindenhol megvan a 19.5volt!Mi szokta ezeket a lapokat beindítani?Mi kapcsol be a félvezetők között?
Fet-eket nem tudod kimérni ahhoz külön kapcsolás/műszer kell.
Sok sikert
Sok jót nem remélj, ha 19V-ot tessékeltél rá az 5v-os vonalra.
A bekapcsolo gombon kellene feszt mérned, van e rajta vmi, vagy nincs semmi. Aztán meg tudjuk mondani talán kb mi lehet a gond. Nem a pontos okot, de egy iránymutatás talán tudunk adni. Eleve halott ötlet volt, az inverter kiváltani ledszalaggal. Egyrész nem gondolom, hogy olcsóbb a ledszalag, mint egy bontot inverter, vagy éppen cső. Kettő hogy képzelted a vezérlését? Folyamatosan világít majd csőgázon? A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Van fesz!A nyomógomb két szálát nézve 15.5 voltot mértem.A testhez(negatív) mérve az egyiken 19.5v a pozitívhoz szintén a másik szálon.
Csak egy fényerő lett volna.Mivel volt itthon led szalagom nem került pénzbe.Előtét ellenállással és 12voltos fesz. stabilizátorral szépen beállítottam volna a fényerőt egy optimálisra.
Sziasztok!
MSI megabook s270 Tápcsati hiba miatt került hozzám, rendesen beletörték, nagy szívás volt, de kicseréltem, működik minden ok. Ma visszahozták, h kikapcsol használat közben. Próba közben egyszer magától bekapcsolt, az oprendszer bootolt, és hirtelen sötétség. Azóta nem tudom bekapcsolni. Tölteni engedte magát sokadik próbálkozásra, de már azt sem. Ezt mi okozhatja? Egyáltalán merre vizsgálódjak? köszi
Ezt a hibát több minden is okozhatja.
Valamit elronthattál, pl a kiforrasztatnál túl meg feszítetted az alaplapot. Szerviz bevizsgálás után megmondja mi a gond. Ha behozod megnézzük.
Üdvözletem!
Került hozzám egy kis netbook, i-Dot eNOTE típus (pontosabb tipust tudom mondani). A problémám az lenne vele, hogy nem tudok belépni a bios-ba, mert bár kiírja, hogy "enteing Bios", újraindul. Ha USB portra dugok valamit, akkor felismeri, a benne lévő vinyót felismeri (op. rendszer nincs rajt), ha másik gépből teszek rá op. rendszeres vinyót (USB-n) , elkezdi betölteni. F8-al próbáltam boot-sorrendet véltani, de sikertelen. Külső DVD-rommal szeretném inditani, hogy telepíteni tudjak rá. A válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Hiba pontos okának feltárásának érdekében szerviz körülmények szükségesek.
Ha behozod szervizünkbe hibafeltárás után pontos diagnózist adunk a hibára.
Köszönöm, de kissé lehangoló a válasz. A szervizt szerettem volna elkerülni, anyagi vonzatok miatt, de ha nincs más lehetőség akkor...
Ez különben egy tablet vagy mi?
Mert google azt adja. F8 al nem tudsz sorrendet váltani általában F12 compaq F9 vagy esetleg f11
Notebook, 256 Mb rammal, 20 Gb vinyóval, optikai megh. nincs benne (gyárilag), op.rendszer nincs benne. A billentyűzetet az előző tulaj barmolta szét, de van helyette USB billenytűzetem. F12-vel mutatott annyi változást, hogy Network-ról akart bootolni, a következö hibaüzenet kiséretében: "Network boot hotkey failed, system halts!" , bár ez érthető.
Mellékletben képek. Elnézést az ilyenkori válaszért, éjjeles vagyok , most keveregtem géphez. Gugliztam amugy, de sok konkrét dolgot nem találtam, pontos tipusszám hiányában A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Próbáld az eredeti billentyűzet csatlakozóját széthúzni.
Ez a készülék legalább 6-7 éves modell USB-ről nem tud bootolni.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Nekem Intel processzoros verziója van, azt anno USB-s külső DVD-ről telepítettem. Ma már nem nagyon használom, a vékony gépben a műanyagok sok helyen elfáradtak, eltörtek, a kijelzője se jó.... Mondjuk szimpatikus az lett benne, mikor megvettem, hogy mindössz 0,98 kg volt.
A szóban forgó VIA-s lehet hogy nem tudna bootolni külső CD-ről? Mondjuk azt nem telepítettem, így tapasztalatom csak az Intelesről van. Ha emlékeim nem csalnak 2 félét árultak a netbookból, a Multimedia.hu volt a forgalmazója. Kívülről úgy lehet gyorsan megismerni bekapcsolás nélkül, hogy melyik, az Inteles az ezüst, a Viás pedik sötétszürke szinű.
Érdekes dolog... Usb-s mobilrack-kel rádugtam egy vinyót, amire volt telepitve egy Win98se. Arról bebootol, próbál elindulni, és addig a pontigel is jut, ahol lehet választani, hogy csökk. mód, csökk. mód parancssorral, meg a legutóbbi mük.képes beállítások. Tehát bármilyen kölső meghajtót teszek az USB-re, felismeri minden további nélkül
|
Bejelentkezés
Hirdetés |