Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   115 / 283
(#) roleee22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Hol mérjek feszültséget? A tápcsatlakozónál? Notebookot még nem szereltem.
(#) tom75 válasza roleee22 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Akkor vidd szervizbe, ne kísérletezz, ha ennyire nem értesz a notebook szervizeléshez.
(#) roleee22 válasza tom75 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Szia!

Ötleteket, segítséget szívesen fogadok. Szervízzel még várnék, annyira nem sürgős a javítása. A jelek arra utalnak, hogy a proci nem indul el? Nincs segédfesz? Azt hol tudom megmérni?
(#) tom75 válasza roleee22 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Biztos, hogy nem az a baj. Ezt otthon nem fogod tudni megcsinálni, ehhez már szerviz körülmény kell.
Várhatsz a szervizzel, csak így már ott se fogják tudni már megoldani a problémát,
(#) roleee22 válasza tom75 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Melyik szervízt ajánlod? Vannak tapasztalatok?
(#) bbalazs_ válasza roleee22 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Igen. Nagyjabol bedugod, inditod, aztan az alaplapon levo tapcsatira ramersz.
Amig csak mersz, addig baj nem lehet. Most mar vigyazol az osszeerintesekre, ugye?
En csinaltam magamnak injectios tubol meroelektrodakat, vegig le vannak szigetelve lakkal, csak a hegy legeslegvege csupasz.

Tehat bekapcsolhato a nyomogombbal. Mi a helyzet a kikapcsolassal? Pillanatra megnyomva mit lep, hosszan nyomva mit lep?
(#) tom75 válasza roleee22 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

(#) viezer hozzászólása Márc 12, 2013 /

Helló! Adott egy Asus X5DIN din LEDképernyős laptop. Induláskor megvilágosodik a képernyő, aztán teljesen fehér lesz 2-3 másodpercig, majd RGB színek ugyanígy 2-3 másodpercig láthatók teljes képernyőn. Aztán kezdődik előről az egész. Tudja-e valaki mi a hiba? Köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Es a laptop tobbi resze ez alatt mit csinal?
Kicsit tobb info kellene...pl kulso monitorral megy-e?
(#) halasiakos hozzászólása Márc 12, 2013 /

Sziasztok! Adott egy Toshiba Satellite L350 laptop. Semmit sem csinál, nem reagál a töltőre és egy másik gépből átrakott feltöltött akksival sem kapcsol be. Szereztem egy másik ugyanilyen alaplapot, igaz hibásat, ami bekapcsol, tölti is az akksit, csak nem ad képet. Valószínűleg ennek pedig nem VGA baja van, hanem valami más, mert a VGA már meg lett melegítve, de utána sem adott képet. Na most jó lenne a 2-ből varázsolni legalább 1 működőképeset. Amelyiknél se kép se hang, annál én a töltő áramkör iC-jére tippelek, hogy rossz. Csak nem tudom ennek van-e köze ahhoz, hogy akksiról sem indul. Ha ez a baj, akkor ezt a "működő" lapról át lehetne tenni. Zárlatos feteket és bármilyen zárlatot nem találtam egyik lapon sem. Valakinek lenne ötlete? Melyik lappal lenne érdemes foglalkozni és hogy induljak el?
(#) tom75 válasza viezer hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Valószínű integrált videó kártya hibás
(#) tom75 válasza halasiakos hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Amelyik alaplap nem csinál semmit azt szerviz körülmények között kéne bevizsgálni, mivel több minden okozhat ilyen hibát.

Másik alaplap amelyik nem ad képet és megmelegítetted az vga chipet még nem jelent semmit. Lehet rossz is a chip elektronikusan.

Hozd be be a szervizbe és megnézzük.
(#) fgabi válasza tom75 hozzászólására (») Márc 12, 2013 / 2

Szia!

A hozzászólásaid többsége lassan inkább az apróhirdetés rovatba illene. A "fórum" nem erről szól. Szerintem. Nem bántásként írtam mindezt, csak már egy kicsit zavart. Ha esetleg félreértettem, akkor elnézést érte.
Üdv. Gabi
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) halasiakos válasza tom75 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Ez így elég tág fogalom. Békés megyei vagyok. Milyen szervizbe, hova? Egyébként pont a tizen, meg huszonezres szervizeket szeretném megspórolni, ezért érdeklődök itt. Elektronikában jártas vagyok valamennyire, ezért gondoltam hátha van valakinek valami ötlete, vagy tanácsa. Pár alaplapot már felélesztettem, de most tanácstalan vagyok.
(#) roleee22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

A tápcsatinál stabil 19 V van, "működés" közben is. A kikapcsoló gomb néha szórakozik, picit kopott, de azt hiszem, hosszas nyomás után kapcsol csak ki. kb 4mp. ahogy az ATX-nél szokásos. Rövid nyomásra nem kapcsol ki, azt hiszem.
(#) zolika60 válasza halasiakos hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Gyanítom erre gondol. Persze számtalan másik is van. Van olyan is, ahol a hibamegállapításért nem kell fizetni akkor sem, ha nem náluk javíttatsz. Szerintem keress egy olyat.
(#) viezer válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

A jelenlegi fázisban az alaplap csupaszon van rákötve a monitorra, evidens memória és proci-val (amik biztosan jók). Az a típus ami csak akkor ad ki külső monitorra képet ha Fn-el váltasz, amit sajnos most nem tudok megcsinálni, mert darabokban van. Valószínü, chipset hiba, csak reméltem valaki azon belül pontosítani tud.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

A billentyűzetet így is rádughatod és akkor tudsz váltani. (Már ha működik különben.)
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
(#) viezer válasza tom75 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Én is erre gyanakszom. Sok chipsettes hibával találkoztam már, de ez a szabályosan ismétlődő, fehér, piros, zöld, kék színek állandó változása valamilyen konkrét hibaüzenetre utal. Erre lennék kíváncsi.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Valahogy megpróbálom összebarkácsolni
(#) tom75 válasza viezer hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

külső monitoron is csinálja?
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Legnagyobb meglepetésemre külső monitoron normális a kép. Most szétszedem a monitort.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /

Megoldódott a dolog. Egyszerü monitorhiba volt. Köszönöm mindenkinek.
(#) joker28 hozzászólása Márc 16, 2013 /

s*ziasztok.sajna egyik ismerö*söm felajánlotta hogy kicseréli a laptopom fedelét...(a*cer aspire 5720 zg) mert le volt pattanva a sarka. e*ddig tutin üzemelt.kész lett. b*ekapcsolás után netezni akartam.de 1 méter*ől a routertől nagyon gyenge a jelem.messzebb már nem is látja.
s*zétszedtem a burkolatott,látt*om hogy a fedél alatt kétoldalt le van vágva a vezeték. ami megy fel a védő fo*liához. ez most mi, lehet azt cserélni?

*30 db pöttyöt és 12 db felkiáltójelet kivettem, inkább a helyesírással törődj, mint a sok felesleges írásjellel köszi!
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) laszlokunstar válasza joker28 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia! Ismerősödnek lesz egy ingyen javítása. Neki kell megoldani, ha már elvágta a WIFI antenna kábelét.
Máskor légy kedves a magyar helyesírás szabályai szerint írni, mondat elején Nagy kezdőbetű, és egy központozási jellel (egy pont illetve egy kérdőjel)
(#) Gránátalma hozzászólása Márc 17, 2013 /

Sziasztok!
Asus eee PC 1001PX seashell netbook alaplapján szerintetek melyik lehet a ventilátor tápellátását szolgáló csatlakozó?

Alaplap teteje

Alaplap alja

Én az alaplap tetején lévő csatlakozóra tippelek, ami az SD kártya foglalat mögött helyezkedik el, kb 3cm-re.
Ezen a csatlakozón 2,21Voltot mérek multiméterrel, a ventilátor pedig nem pörög.
Az ide becsatlakozó kábelpáron mértem diódamérővel, nem sípolt, teljes szakadást jelzett.

Venti hiba, vagy valami feszültség nincs meg a lapon? Én a ventire tippelek, de nem akarok fölösbe rendelni egyet kínából 3ezerért.
(#) sny válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Mi lenne, ha kipróbálnád a ventilátort?
(#) Gránátalma válasza sny hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Nincs külső tápom sajnos, egyébként ezt tettem volna
A saját USB-mre pedig nem szeretném rákókányolni a pici csatlakozóját.
Esetleg egy 9 voltos elemmel meg 2 varrótűvel?

Illetve a fő kérdés nem az, hogy a ventilátor rossz-e, mert ezt meg fogom tudni állapítani valahogy, hanem az, hogy az a csatlakozó adja-e neki az éltető energiát, vagy a túloldalon lévő, ahová több kábel fut be, ugyanis a ventilátor egyelőre nem kiszedhető egyéb okok miatt a helyéről, így csak lokális tesztelgetésre van lehetőség, a túloldali csatlakozó pedig nem elérhető.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) Mumtaz hozzászólása Márc 21, 2013 /

Üdv.

Van egy régi HP OmniBook 4150-em. Nem mai darab, de amire kellett, arra eddig s tökéletesen megfelelt, de most valami történt vele. Azt csinálja, hogy a bekapcsoló gomb megnyomására hallom, hogy bekapcsol a ventilátor felpörög a vinyó, mint egy normális bekapcsolásnál, de kép nincs és kb 5mp múlva látszólag ki is kapcsol, ezután a bekapcsoló gombra már csak felvillan a bekapcsolást jelző led, de semmi nem történik. Ha kihúzom a töltőt és az akksit, majd vissza, akkor utána a bekapcsoló gomb megnyomásakor újra bekapcsol arra az 5-10 másodpercre, majd újra kikapcsol. kép ugyanúgy nincs. És ezután megint nem csinál semmit a bekapcsoló gombra.
Nem tudom, miben keressem a hibát. A töltő nem lehet rossz, mivel az a gyári töltője és a töltöttséget jelző led folyamatosan villog.
(#) zolika60 válasza Mumtaz hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Azért ha van lehetőséged próbáld ki egy másik töltővel is. Próbáld úgy is, hogy kiveszed az akkut és csak a töltőről menjen. Ha ez nem vezet eredményre, próbáld memória és perifériák nélkül. Nézd meg van-e valami változás.
Következő: »»   115 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem