Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv fórumozók!
Adott egy Dell E6500 notebook, amely eddig gond nélkül működött. Reggel bekapcsoláskor nem jelent meg semmi a kijelzőn (a gép ment, windows bebootolt) Következő újraindításnál a kijelző is elindult, majd lekapcsolt (a laptop ment tovább). 4-5. próbálkozásra (akksi kikap, visszarak, próba hálózati fesz-el és anélkül) a kijelző üzemben maradt és megy. (Most is 6-7 órája gond nélkül.) Közben volt egy kikapcsolás, megint ugyanilyen kínlódósan sikerült elindítani a kiijelzőt. A leíráshoz hozzá tartozik, hogy akksiról üzemelve illetve alacsonyabb fényerőn az inverter eddig is zúgott. Szóval a probléma jól gondolom hogy inverter jellegű? Mert akkor nem kínlódok hanem rendelem is, 3500huf-ért hozzájutok ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
Elvileg lehet cso is. Kulonosen akkor gyanus, ha a notebook regebbi. Szoval sajnos nem 100%, hogy megjavul az invertercseretol.
Ha zúg az inverter akkor majdnem biztos trafó hibás az invertered.
De ez lehet cső hiba is. azt meg csak akkor tudod kideríteni, ha teszel rá másik csövet
Ugyanez a hiba jelenség volt egy nálam javításra adott notinál.Minden lehetséges hibaokot kizárva eljutottam videóvezérlő BGA-ig.Ezt "újragolyózva" a probléma megoldódott,csak lehet hogy ideiglenesen.Volt rá nem 1példa,hogy 2-3hónap után újból felmerült a gond.Persze nem kell általánosítani!Ilyenkor a legjobb megoldás egy új BGA a helyére.Ha nincs hozzá megfelelő "szerszámod" illetve tapasztalatod,mindenképpen érdemes szakszervízhez,szakemberhez fordulni!
Egy tényleg ideiglenes megoldás: Nyomj egy kis flux-ot a BGA alá,illetve szorossan köré és hevítsd fel hőlégfúvóval pár percen át,hogy az alatta lévő óngolyók kissé megolvadjank.Persze körültekintően körbe kell jobb híján alufóliával keríteni a BGA-t,hogy a körülötte lévő alkatrészek ne kapjanak túl nagy hőt.Legjobb ha kívágod az alufólia közepére a BGA méretét és ráhelyezed.Ha biztosra akarsz menni akkor utána nézel a BGA-hőmérséklet tűréshatárának és hőmérős multiméterrel kontrollálod a hőmérsékletet nehogy megsüsd!Ha nem sajnálod az alaplapot illetve a BGA-t és amúgy nem költenél szervízre akkor probáld meg ezt.Amúgy szakembert ajánlok,az a biztos!Ha mégsem ez a gond,akkor chipset BGA. Amit írtam,csak akkor javaslom,ha barkácsoló kedvű vagy és nem költenél szervízre.Elég veszélyes mutatvány ez az alaplapra nézve.
Hőlégfúvós módszer nem ér semmit ekkor tényleg visszatér a gép, de ha profi BGA állomással dolgozik egy cég akkor nagyon kicsi sz esélye a visszatérésnek, de hozzáteszem a chip csere a tökéletes megoldás.
Intel AF82801 ibm esetleg nem tudja vki,hol találok hőmérséklet-idő diagramot hozzá?Semmit nem találok rolla csak képeket :S
Az meg minek neked?
Ne barkácsolj, tönkreteszed a még esetleg javítható gépet. Biz szakszervizre.
A szervizben is csak emberek dolgoznak. Ha tudsz segíts, ha nem, ne szólj be. Legalábbis szerintem.
![]()
Nem ér nekem ez a laptop 15-20.000 ft-ot,noha fillérekér vettem csak akkor sem.Tisztelet a kivételnek,de az gond a szervizekkel,hogy arany árban mérnek mindent és az sem biztos,hogy az ember azt kapja,amit fizet.Persze én is szakember vagyok és tudom,hogy az eszközöknek és a tudasnak,amivel dolgoznak ára van.300-400 celsius fokig tudok mérni,orám van,hőlégfuvó fúj 6 fokozatban 500 fokot,ha van egy Tip diagramom,vagy beáll a helyére épen,vagy nem.Majd legfeljebb már topikba,eladom azokat a dolgokat,amiket nem használok fel belőle.
Helló! Adott egy HP NC6000. Az ügyfél kapta és nem tudja milyen Windows volt rajta eredetileg. A hátulján rajta van a lehúzós, és még a Windows sorozatszáma is látszik, csak az nem, hogy milyen Windows. Sajnos nem tudom, hogy kell keresni sorozatszám után a Microsoftnál vagy esetleg a HP site-ján. Ha valaki tudja, kérem segítsen. Köszönöm.
Csatlakozom... ez 100% vga hiba, abból is a ramok a bűnösök....
A chip az ICH4M. Mielőtt bármit teszel ird le mi a hiba jelenség. Egy tipp! Bontsd ki a lapot, tegyél bele ramot, procit hűtőt, és a bekapcsolópanelt ha külön egység, majd inditsd el a gépedet. várj kb 5-10 percet majd kezd el tapogatni az ICH4M chipet. Ha észrevehetően melegszik akkor a chip rossz. Normál esetben szobahőmérsékletű ez az alkatrész, és üzem közben sem melegszik. Nem egy alaplappal találkoztam amin ez a chip adja meg magát, részlegesen vagy teljesen. Előfordulhat hogy nem találod a chipet, akkor bontsd le a PCMCIA foglalatot, és vedd le az alatta lévő szigetelő műanyagot, alatta lesz a chip.
tom75: Igazad volt. Eltartott egy darabig míg megtaláltam, de nálam is ez a híd chip ment tönkre. Mivel 2004-es modell a gép, értelmetlen javítani.... Mindenkinek: Ha ilyen korú laptopnál, amiben ez a 82801DBM chip van, az alábbi hibákkal találkoztok az mind ennek a chipnek a meghibásodására vonatkozik. XP telepítés közben mikor eljut az eszközkezelők telepítése ponthoz, majd itt valahol a kék csik folyamat jelzése közben valahol újraindul a gép...... Ha telepítés lezajlik majd a driverek telepitése közben, usb, cardreader, hangkártya stb.... telepitése közben újraindul a gép..... tapogatásra enyhe melegedés érzékelhető a chipen ilyen esetben. Ha nem indul a gép, és néhány perc után forró de megfogható a chip....szintén felejtős a dolog. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Tudom nem igazán ide tartozik de itt vannak nálam jobban hozzáértők.
Mennyit ér ma egy szép állapotú Fujitsu Siemens Amilo M6450G laptop? 1,7-es proci, 80as hdd, 1,5giga ram. Az aksi 100%. Töltője gyári. A gép a fiamé, ő el szeretné adni, én viszont nem szeretném inkább kifizetem neki. (14éves ő spórolgatta a zsebpénzét amit mi kiegészítettünk így vettük neki használtan, most viszont asztali gépre gyűjt, ez nem kell neki) Az árát meg beletenné az asztali gépbe. Ezért kérek ötletet mennyit ér/adjak érte... sztem kb 30 ezret érhet....
Szerintem a 30.000 teljesen korrekt ár ilyen kategóriájú laptopnál,igaz nem nagyon vagyok tisztában az otthoni viszonylatokkal és őszintén szólva pártolom az ötletét az asztali géppel kapcsolatban.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Hasonló tudású Acer laptopomat kisebb esztétikai hibákkal én is ennyiért árultam.
Sziasztok!
Sajnálatos módon beküldtem a fázist az Asus X59SL-embe, valószínűleg negatívon ment be. A gép bekapcsol, venti pörög, táp LED világít, a billentyűzet ledek és a WIFI led felvillannak, CD-rom bepörög ha benne van a RAM, de ha kiveszem, akkor nem. Monitoron semmi nem jelenik meg. Billenytűzet kombinációkra sem reagál, pl NUMLOCK. Mi mehetett tönkre? BIOS chip? Proci? Ti mire gondoltok?
Érdekes, mert a proci, videókártya és a bios chip is melegszik bekapcsolás után. Egyébként a vinyó, memóriák nem száltak el, teljesen egészségesek.
Érdekesnek tűnik a dolog.Amikor bekapcsolod,akkor hallani,hogy bootol a winyó?Illetve az IDE LED villog,mintha olvasna?Amúgy ha a RAM-ot kiveszed,alapból nem csinál semmit,mert az hajtja a videókártyát,így már az elején megakad az ellenőrzés.Érdemes lenne bekapcsolás után megvilágítani valamivel a monitort,pl. egy elemlámpával,hátha csak az inverter adta meg magát.
Szia!
Vinyót nem hallom és a LEDje se villog. A monitort már világítottam, de sajnos nincs semmi. LCD is "üres". Én BIOS chipre tippelek, lehet az szállt el?
Ha a vinyót kiveszed nem változik a helyzet? Az is lehet beteg.
Vinyó szerencsére nem sérült. Vinyó nélkül próbálgatom.
Nekem volt már olyan anno ilyen tüneteknél,hogy csak a BIOS gomb eleme szállt el.próbáld meg kicserélni szerintem,hátha szerencséd lesz.
![]()
Egyébként most ugrott be,hogy nemrég volt nálam egy ASUS lapos hasonló problémákkal.Winyó nem ment,kép nem volt,viszont arra lettem figyelmes,hogy amikor bekapcsoltam,a ventillátor pár másodperccel tovább pörgött,mint általában rendszerellenőrzésnél.Rájöttem a hibára,ami nem volt más,mint az,hogy a vidikari chipjének forrasztása meg volt lazulva.A megoldásért lehet,sokan meg fognak kövezni,de csak egy hajszárító kellett a javításhoz.A mai napig működik a kicsike szerencsére,legalábbis még nem szólt a tulaja,hogy bármi baja lenne.
![]()
3 éves gép, de mértem az elemet, 3 V fölött van, sajnos nem az lehet a baj. Kivéve mértem, akku is kivolt szedve, gondolom így a reset megtörtént. Átnézem a VGA chipet, de sajnos a probléma úgy keletkezett, hogy a töltőben a fázist letesteltem a fém házhoz(védőföld), a test meg egyben a laptop csatlakozójának a negatív pólusa. Így arra gondolok, hogy valamit előtt a fázis, hiába, hogy földre szaladt.
Merd meg a tapot is, terhelve. Hany V van benne? Masik tappal megy?
A tápja sajnos teljesen lehalt. Másik, jó táppal annyira indul be, amit leírtam, de kép nincs, boot nincs.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |