Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 283
(#) firedancer885 válasza firedancer885 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Mármint a gép épült fel, a billentyűzet nem is fog, mert víz ment a rétegei közé. Ha be van kötve a gépbe, megőrül a gép, mert többszörös billentyűlenyomásokat érzékel a billentyűzettől. Igy persze az Fn gombhoz sem férek hozzá.
(#) rolie válasza firedancer885 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Szia! Találtam egy -remélem- megfelelő megoldást: egy programot kell használod, a neve Multi Monitor Tool. A lap alján megtalálod a letöltési linket. Nem kell telepíteni, elvben a jelenlegi helyzetben is tudod majd használni a következőképp:

1. Indítsd el a Windowst csökkentett módban
2. A MultiMonitorTool.exe-t másold pl. a c:\ gyökérbe
3. Indítsd újra a gépet normál módban (tudom, hogy nem látsz semmit, de talán az indítási hangból kiderül mikor harcrakész, talán érdemes várni, amíg befejezi a HDD műveleteket)
4. A Windows gomb és az "R" betű kombinációjával indítsd el a Futtatást (tudom, hogy nem látsz semmit, de fő a bizalom )
5. Pötyögd be: "c:\MultiMonitorTool.exe /enable 2" (idézőjelek nélkül, kisbetű-nagybetűre figyelj), majd üss Entert. Ha minden igaz, megjelenik a kép a monitoron, kiterjesztett asztalként
6. Windows gomb+R mégegyszer, majd pötyögd be: "c:\MultiMonitorTool.exe /disable 1" (szintén idézőjelek nélkül), majd Enter. Most már elsődleges monitorként működik a dolog.

Nem tudom mennyire értesz a gépekhez/oprendszerekhez, igyekeztem elég szájbarágósan írni, így talán másoknak is segítek. Windows 7-en kipróbáltam, működik. XP-s gép sajnos nincs a közelben, de program honlapján azt írják, hogy XP-től Win8-ig működik, 32 és 64 biten is.
(#) Factis válasza tomipap hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Szétszedem a legkisebb darabig ,ha kell csak összepakolom valamennyire , hogy itthon nehogy valaki elpakolja ..
(#) bbalazs_ válasza firedancer885 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Nemtom mi a kis HK. A billentyuzetet mondtam, hogy boritsd szet,akar eroszakosan is. Utana raersz mondjuk ketkomponensuvel kesobb osszeragasztani, csak legalabb asztallapon menjen.
Szerintem a sima viz nem okoz rovid tavon korroziot.
(#) firedancer885 válasza rolie hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

dos-on kezdtem annó 93-ban Onnantól 2010-ig folyamatosan a Windows valamelyik változatát használtam. Mostanra az Ubuntu lett az elsődleges oprendszerem, de a windowshoz is értek, kicsit jobban mint a felhasználói szint. Köszi a tippet, megpróbálom.
(#) firedancer885 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Nem mi, hanem ki De ha nem értetted az utalást, nem rád vonatkozik, úgyhogy bocs Ismerős volt a felhasználó neved, arra gondoltam, hogy a "külvilágban" is ismerlek, de úgy látszik nem.
A billentyűzetet nem tudom szétborítani, mert be van építve a laptopba, és nem akarom szétszedni. Meg amennyire a szervízes elmondásából felfogtam, 3 réteg vékony műanyagfólia van a billentyűk alatt a billentyűzetben, ezek közé ment be a víz. Ha letépem a fóliát, teljesen meghal a billentyűzet.
(#) bbalazs_ válasza firedancer885 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Ha nem akarod szetszedni, akor ne tedd. De pont azert erdemes szetszedni, mert a billentyuzet
1. tok egyszeru kapcsolomatrix, semmi elektronika nincs benne.
2. rosszabb mar nem lesz

Tenyleg harom folia es kesz. Pont ezert szetszed, kitorol, osszerak, orul.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2013
(#) tomipap válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Nem mindegyik szetszedheto, van ameliknel a retegek eleg csunyan ragasztva vannak. Nem szoktam veluk kuzdeni de az ilyet te hogyan szeded szet?
(#) firedancer885 hozzászólása Dec 7, 2013 /

Mindenkinek köszönöm a tippeket és a segítséget, probléma elhárítva.
@ rolie köszi a tippet, sajnos nem sokra mentem vele mert csak 1 monitort érzékelt a program.
(#) zolika60 válasza firedancer885 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Végül is mi történt vele? Kidobtad?
(#) bbalazs_ válasza tomipap hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Oszinten szolva en meg csak regebbieket lattam (mondjuk core2duoig), de azoknal nem volt ragasztas, hanem egy reteg folia ragozolt vezetovel, aztan masik folia lukacsos, aztan harmadik folia ismet vezetovel, illetve valahol az elso foliara atvezeto reteggel.

A szetkapas az nalam a fem hatoldalrol indul, a muanyag kis olvasztasokat kessel/vesovel leturom onnan, aztan lefeszitem a hatlapot egy lapos muanyagkartyaval. Onnantol kezdve szetvalik a felso, muanyagra, ahol a billentyuk vannak (mechanikaval vagy szilikonkupakkal), a kozepso harom folia valamint a hatlapra. Javitas utan meg a kis muanyag oszlopokat vagy melegitessel vagy ketkomponensuvel rogzitem.

Hozzateszem, hogy talan csinaltam negy ilyet eletemben, szoval nem ismerem az osszes tipus osszes megoldasat, elkepzelheto mas, 'szetszedhetetlennek latszo' megoldas is.
(#) firedancer885 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Mármint mit? A laptopot? Nem dobtam ki semmit Normál indítású Windows XP alatt is sikerült beüzemelni a külső monitort, most az este Spellforce-t játszottam a laptoppal, és most is azt a laptopot használom, külső monitor, külső usb-s billentyűzet.
(#) ufi hozzászólása Dec 14, 2013 /

Üdvözlet mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egy HP zd7000-hez!
A kijelző elektronikáját meg lehet javítani?
Várom válaszotokat!
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Mindent meg lehet javitani, csak kerdes, hogy a technologia es a szakertelem rendelkezesre all-e.
Mi a baja? Mi a hibatunet?
(#) ufi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

A kijelzőn folyamatosan máshol jelennek meg a függőleges fekete csíkok,nem maradnak egy helyen! Minden bekapcsoláskor más és más helyen vannak a csíkok,még akkor is ha váltja a képet külső kijelzőn is!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
(#) zolika60 válasza ufi hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Nem lehet memória hiba ez? Bővítő nélkül próbáltad?
(#) ufi válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2013 /

Ez kijelző ill. elektronika hiba! Kiszűrés kép kicseréltem egy másik kijelzőre,azzal semmi gond nem volt!
(#) Dióda hozzászólása Dec 17, 2013 /

Sziasztok!

Akadt egy kis gondom.

Van egy toshiba satellite pro laptopom amiben kihalóban van a merevlemez.
Vettem egy kingfast ssd-t amire ki is cseréltem de baromi lassú.
A winyóhoz képest a sebessége a tizede talán.
Rendszert ujrahúztam már rajta vagy kétszer meg intel driver-ét is telepítettem és az eredmény ugyanaz.
Elkezdtem kutakodni a rendszerben és kifigyeltem hogy az ide vezérlő udma0-ára detektálja az ssd-t.
Valószínü hogy ez a hiba.
De mit lehet ezzel kezdeni?
A legújabb bios van fönt és xp és win7 alatt is ugyanolyan lassú.
Ráadásul a smart adatokat sem hozza belőle le .
Merevlemezzel okésan megy minden .
Az ssd-t külső házba téve megy rendesen usb-ről.
A régi ide vezérlő nem tudja kezelni az ssd-t ?
Nem tudja rendesen felismerni?
(#) tomipap válasza Dióda hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Tud az a gep AHCI-t? Ha nem akkor lehetnek gondok. Turd meg a BIOS-t. Szerintem ha AHCI mod van mar benne akkor tipikus osszeferhetetlenseg. Pontositsd a tipusat kicsit a hasznalt eszkozoknek.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) Dióda hozzászólása Dec 17, 2013 /

Hopsz elfelejtettem hogy ide-ata csatlakozású minden.
Nincs benne ahci sehol.
(#) tomipap válasza Dióda hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Akkor is sokat segitene ha pontositanal notebook es ssd tipus teren.
(#) Dióda válasza tomipap hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

Toshiba satellite pro 6100 a laptop. Az ssd pedig egy kingfast 16gigás KF2502MCS01.
(#) bbalazs_ válasza ufi hozzászólására (») Dec 17, 2013 /

ELVILEG meg lehet probalni. Ezekben altalaban egy igen vekony zold nyak van visszahajtva a kijelzo moge, ezek leszek egyben az oszlopmeghajtok kiinduloi is. Emellett egy ceruzavekonysagu masik panelrol indulnak a sormeghajtok.

Amit tudsz csinalni:
BARMIT, hiszen ennel tovabb nem ronthatod es ezt - hidd el nekem - senki sem fogja elvallalni.

1. Kiszereled a kijelzot, megszabaditod a vasaktol, kihuzod belole a szalagkabelt meg a fenycso nagyfeszkabelt.
2. Ovatosan elvagod a hatan rendszerint ottlevo, zavarszuresi celokat szolgalo szalagcsikokat. Minden, folianak vagy ragasztonak latszo dolgot erdemes lehuzni, eltavolitani. Ha mazlid van, ezen az oldalon is vannak alkatreszek, azokat meg szetszedes elott merheted, ellenorizheted. Altalaban nincs makunk es a lenyeg a masik oldalon van.
3, maga a panel altalaban 3-4 csavarral rogzitett. Minden vagas vagy kicsavarozas utan ovatosan mozgatod a panelt, hogy mennyit enged. Sormeghajtokra vigyazni, vekony szalagkabele konnyen leszakad, ha nem figyelsz ra. Ha a panel az LCD tetejen van hozzad kepest, akkor jobb szelen talalod legtobbszor.
4. LEGFONTOSABB LEPES, OVATOSAN HAJTANDO VEGRE: Ha ugy erzed, minden kint van es a panel is nyilik fel, akkor felhajthato a panel. A panelrol forrasztott foliakabelek vezetnek (oszlopmeghajtokon keresztul) az uvegre gozologtetett vezetoretegig. Ez a foliakabel csak nehany, teljes 180 fokos nyitas-zarast visel el, ez teljesen lutri, van amelyik mar egyet sem. En szoktam egy vastag kartont vagy muanyaglapot a kijelzohoz rogziteni es a kihajtott panelt ehhez azonnal odaszigszalagozni. Kulonosen a csatlakozo kozeleben fontos ez, nehogy a szetcsatlakoztatashoz szukseges ero kitepje a szelso foliakabelt.
5. Ha ez is megvan, johet az ellenorzes. Igazabol nem tul izgi a panelnek ez a fele sem, van egy jokora szettaposott ezerlabu meg par, taparamkori elem a segedfeszeknek. A tap elejen talalsz biztositekot (vagy kiserteku ellenallast, egybol a csatirol oda megy), talan stabilizatort. remenykedj, hogy valahol itt a hiba.
Nalad elvileg lehet remenykedni hasonloban, mert a laptopnak fogalma sincs, hogy pl. a kijelzo IC-jeig nem jut el a kakao, o attol fuggetlenul bekapcsolja a hattervilit.
Ha viszont a fo IC ment tonkre... akkor szerintem irany a markaszerviz kukaja, ahol kersz szepen egy torott, ugyanolyan kijelzot (csovek nelkul) es kiszamolod, hogy megeri-e ki- es beforrasztatni az IC-t. Mindekozben nagyon kell vigyazni, hogy nehogy megmozduljon a kihajtott foliakabel, mert a legkisebb berepedes fuggoleges csikokat produkal.
Szoval erosen kerdeses, megeri-e.
Konkluzio: Szerintem hasznalt kijelzovel jobban jarsz.
(#) tadid hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok.
A következő problémában kérném a segítségeteket. Az egyik ismerősöm laptopja (Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200) nem veszi fel a töltést. A hiba a következő: bedugott tápnál a töltőn lévő led pulzál. A gép nem jelzi a töltést és nem is lehet bekapcsolni. A töltő a szükséges feszültséget produkálja, a vezetékek épek, nem töröttek. A laptopot szétszedve a következő látvány fogadott (lásd a mellékelt képen). A sok por mellett a táp csatlakozó pozitív lábánál lévő alkatrész teljesen el volt kormolódva. Valószínűleg szikra okozhatta
Méregettem a 4407-es MOSFET-et Skori weblapja alapján. Rossznak tűnik, igaz nem forrasztottam ki az alkatrészt (ez így akkor falsh?).
Kérdésem az lenne, hogy merre keressem tovább a hibát?
Előre is köszönök mindenféle segítséget.

Üdv.:Ákos
u.i.: Laptop töltés fórumon sajnos nem jár/járt senki ;(, így még nem sikerült megoldani a problémát.
(#) tomipap válasza tadid hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Kicsit nagyobb kepeket nem tudsz feltolteni? Elegge picikek a fotok. Nagy varakozassal kattintottam, hogy lathassam a szenesedett alkatreszeket, aztan nem lattam semmit
(#) tadid válasza tomipap hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Bocsi, nem így akartam a képeket.
(#) tomipap válasza tadid hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Az AO4407-et emeld fel minden kepen azon az oldalon ahol a Source es Gate labai vannak es nezd meg, hogy nem e zarlatos. De olyan nincs, hogy rossznak tunik. Zarlatos? A Pulzalo led azt jelenti, hogy valami leulteti a tapot, majd tilt, ujra indul, megint leulteti es igy tovabb. Deritsd ki, hogy melyik korben van a zarlat. Igy elsore en az 5V -ra tippelek. Ha nem vezet nyomra a FET ellenorzese akkor nezz korul ott ahol az 5Volt "keszul" kondik eloszeretettel mennek zarlatba ugy, hogy nincs (vagy alig lathato) kulserelmi nyoma. Ha nincs meg a kondi akkor az 5V korben emeld fel a kimeneti fojtot. 3-5µH koruli szokott lenni. Ezutan nezd meg, hogy a vezerlo IC felol van zarlat vagy a fojto masik vage felol. Persze ezt csak akkor erdemes ha megtalalod, a zarlatot es az az 5Voltos agban van.

sajnos csak 9400-hoz van rajzom de abbol ket verzio is.

Bővebben: Link

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) Blockbuster hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy Asus x59sl laptop a BIOS elindul kijelzőn kép van, az OS telepítés közben lefagy.
Telepített Win7 kék halállal kilép, csökkentett módba elindul.
Memória, HDD már volt cserélve... DVD nélkül is próbáltam már indítani, de nem használt.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Üdv.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 23, 2013 /

Sziasztok

Van egy régebbi laptop melynek az egyik usb-je nem működik, de még csak 5 voltot se ad ki.
Szétszedtem és az alaplapon az +5 voltos ágba van egy smd induktivitás (L85 néven) ami szakadt.
Nyilván túlterhelhették anno.
Mivel tudnám helyettesíteni?
Értékét nem tudom, vagy csak símán kössem össze egy dróttal?
Van jelentősége ennek az induktivitásnak?
Üdv
(#) tomipap válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Ha megmondod milyen notebook, megmondom mekkora induktivitas. Szerintem valami szuro lesz az az adat vonalon. Bar abszolut nem kizart, hogy valoban a tap vonalra is tettek belole. BLM21A601S es ilyesmik szoktak lenni. De nem ritka a 80Ohm-100Mhz koruli ertek sem.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2013
Következő: »»   133 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem