Fórum témák
» Több friss téma |
Csinalj egy CMOS resetet szerintem kezdesnek. Vagy szedd szet es kapd ki az elemet, vagy akku kivesz, tolto kihuz es 30mp-ig nyomva tartod a Power gombot. Ez elvileg ekvivalens az elem kiemelessel. En akkor jartam igy egy ilyennel amikor az UEFI boot-ot bekapcsoltam. Utana nem volt hajlando a post-ig sem eljutni. Sem kep nem volt sem semmi. Talaltam mast is a neten aki igy jart.
Ennek ellenere az is lehet, hogy megfott a HM70/77 chipset. Ha a reset nem segit akkor el kell kezdeni meregetni es hibat keresni, hogy hol akad el a dolog. Gondolom rendesen megnezted, de nem lehet, hogy csak a hattervilagitas vezerlese szalhatott el es igy total sotet a kep? Eros kulso megvilagitasnal latszik rendesen minden a kijelzon. Ha kiszeded a ramokat belole akkor elsipolja a ram hibat? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Az elemet már kiszedtem , többek között énis az inverter hibájára gondoltam , de LED kijelzős így ugyebár abban nincs, de megnéztem fényben semmi. A chipset viszont érdekes történet semmi hűtést nem kap gyárilag sem , se egy passzív hűtőborda , csak árválkodik egymagában
En inverterre nem gondoltam
![]() Sajnos az express chipset sokszor csak oda van dobva mondvan nem meleg, de azert ha dolgoztatja az ember a gepet siman felmegy 80 fokra is. Tervezett elevules? ![]() Nem halhatott meg a Corei3? Ugyebar abban van a "GPU" is. Ram kiszedesre jelez vissza hibat? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Ez nem az Corei3 fajta, ez meg csak egy szimpla DualCore. Mindjárt ránézek a ramra !
Na olyanhoz meg nem volt szerencsem. Melyik chipset van benne? Abban is HM70 pl.?
PGA-989 van a tokozására írva ! Kivettem a ramot , nem csipog .
Nem egeszen erre gondoltam. A chipset BGA tipusat kerdeztem.
Nem csipog ram nelkul. Hmm. Na most ez vagy nem a csipogos fajta, vagy nem is jut el odaig. Viszont ha nem is jut el odaig akkor lehet a chipset halott es leulteti valamelyik bust vagy akarmi mast.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy kicsit vízkárosult Satellite L300-as laptopom. A szervízből, közös megegyezéssel, úgy kaptam vissza, hogy a beépített billentyűzet és a monitor is le van húzva. Duál bootos a gép, Ubuntu 13.10 és WinXP. Namost. Az Ubuntu külső billentyűzettel és külső monitorral tökéletesen működik, a Windows viszont nem ismeri fel a külső monitort, így képtelen vagyok normálisan elindítani. Újratelepíteni nem akarom a Windowst. Van valakinek valami ötlete, hogy tudnám rávenni a windowst, hogy alapból a külső monitorra tegye a képet? Bootolás alatt a külső monitoron van kép, viszont mire a bejelentkeztető ablakhoz ér a windows, már csak a "check connection cable" vírit a külső monitoron.
Es mi van amikor a windowsban utasitod, hogy a kepet a kulso monitorra tegye? A vizkarokat elharitottak rendesen? Nehogy az legyen, hogy 3 hetig mukodik amig a korrozio felzabalja a maradek rezet es akkor vegleg vege.
Nem tudom utasítani, hogy a külső montorra tegye, mert a beépített monitor nincs csatlakoztatva, így nem látom, mit csinálok. A beépített monitor háttérvilágítása szállt el, és beleegyeztem, hogy a szerelő kihúzza. az fn billentyűhöz meg nem férek hozzá, mert nem volt pénzem kicseréltetni a beépített billentyűzetet. Benne van a laptopban, csak nincs csatlakoztatva, mert víz ment a rétegei közé. Ezen kívül rendesen kiszárították.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Csokkentett modban sem tudod?
Grub bootloader után hogyan kell a csökkentett módot elindítani?
Mittudomen mi az a grub. A windows eseten F8-at kell nyomkodni.
Köszi, megpróbálom.
Meg mielott megjelenik a Win XP, fekete kepernyon az a narancssargas/ablakos kep.
Ott kivalaszthatod, hogy csak parancssor, parancssor halozattal csokkenetett mod vagy az utolso mukodo beallitas. A sima csokkentett modot kell valasztani. De nem tudom, mukodik-e csak egy otlet volt, amit erdemes megprobalni. Ha megcsinaltad a valtoztatast, akkor johet a sima, normal modu inditas.
Üdv! Egy pohár sört borított ismerősöm egy laptopba véletlenül. Ezek után persze ahogy a nagykönyvben meg van írva nem az volt az első dolga, hogy áramtalanítsa és amerről bejutott a folyadék arra az oldalára fektesse kinyitva, hogy a bejutás útvonalán távozó folyadék ne érje a képernyőt hanem kipróbálta. A gép nem kapcsolt be és ezek után normál fekvő pozícióban polcra tette. Ma bekapcsoltuk, villog de nem bootol, 6 másodperc után kikapcsol. Mit lehet ezzel tenni? Meg lehet menteni és ha igen, mi módon? Gondolom szét kellene szerelni és lemosni az alaplapot valamivel aztán nagyon türelmesen és alaposan kiszárítani. Mivel kellene kimosni ha jó az okfejtésem és egyáltalán ki kell és lehet mosni?
Köszönöm ha valaki időt szán a válaszra!
Egy próbát megér. Szétszedés után isopropil alkohollal mosnám.
Probalgatni akkor sem szabadna ha mar kiszaradt. Darabokra kell szedni, atnezni a korrozio okozta hibakat, letakaritani es megint tuzetesen megvizsgalni, hogy a korrozio hol okozta a legnagyobb galibat. Igy nez a korrodalt alaplap. Ahogy zolika60 is irja, minden kepen meger egy komplett takaritast, de amig barmi trutyi is van benne addig semmi esetre sem szabad inditgatni. Bar mindenki megprobalja....
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Fogalmam sincs a típusra, nem írja. Egyéb ötleted nincs , hogyan tovább?
Pár kép ! Sajnos nem valami nagy felbontásúak
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Ja, en abban a tudatban voltam, hogy szet van szedve. Holnap tovabb gondoljuk. Lesz idom es rakukkantok majd a rajzara. Bar nem tudom, hogy mennyire vagy kesz a valos javitasra, meresekre. Mert innentol kezdodik az elektronikai resze.
Na, odáig sikerült, hogy csökkentett módban elindítottam, és a külső monitorra tette a képet. Az egyetlen bibi ott van, hogy nem férek hozzá az alaplapi videókártya beállításaihoz (Intel Grafikus kártya van a gépben). Csökkentett módban, - VGA mód engedélyezve -, elmegy a dolog, viszont a felbontás 640X480-on elakadt, az Igfxtray.exe-t meg képtelen vagyok elindítani. Ha a windows beállításaiban megpróbálom feljebb húzni a felbontást, elsötétedik a monitor és csak a kikapcsoló gomb segít. Próbáltam újra normál módban indítani a Windows, de csak a "check signal cable" felirat villog, bejelentkező képernyő sehol.
A BIOS-ban nincs elsodleges "extrenal" opcio?
A biosban két lehetséges beállítás van, windowsban mindkettő "check signal cable"-t ad válaszul.
![]()
Hat en visszakotnem az LVDS-t az biztos. Es ha mukodik minden vilagitas nelkul akkor lampafenynel atraknam kulso monitorra fixre aztan kesz. Ez biztos, hogy mukodik abban az esetben ha nincs mas HW hiba.
Nem is ertem, hogy miert nem hagytak bekotve. Ez hulyeseg. Kiszedtem volna az invertert a korbol aztan kesz. Az LVDS maradt volna bekotve. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Megpróbálom a hétvégén a kimosást és ha kell egy hónapot szárítom radiátoron csak induljon el. Nagyon köszönöm a tippeket, örülök, hogy van remény!
Tehat VGA-ban megy a kulso. Ok, Tedd at oda. vagy eppen tavolitsd el a videokartya drivert. Inditsd el normal modban. Innen tudod majd allitani ha a drivert ujbol telepited.
Masfelol a gepeden ugye van valami Fn+blabla gomb (altalaban kis monitort abrazol) amivel kapcsolgathatsz a kulso/belso kimenet kozott. Masreszt ha csak az inverter a hibas, azt hozzadvagnak par ezresert gyak. barhol.
jó lenne az Fn, csak nem férek hozzá, mert a beépített billentyűzet is ki van húzva, mert elázott. Nem volt pénzem kicseréltetni.
![]()
Van-e ra remeny, hogy felepul? Ha nincs, akkor ugorj neki es gyorsan takaritsd ki (papirzsepi eleg). Uszni voltal vele
![]() Az nem erv, hogy be vannak sutogetve a bill. hatan a muanyag pontok. Ki kell torni oket. Rosszabb mar nem lesz, ugye? Mert most nem megy...
Felépült, mert most is azt használom
![]() ![]() ![]() Annyira nem vagyok szaki, hogy szét merjem szedni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |