Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 283
(#) Zoli1974 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Ha a winyó és a nagy fedél találkozásánál nyomogatom akkor visszajön a rendes kép.
megnéztem de nem látok ott semmi csatlakozót. De most nézem ott van az integrált videokártya .
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2014
(#) pcb12 hozzászólása Jan 10, 2014 /

tomipap:
Nincs véletlenül rajzod egy toshiba satellite l300 laptophoz?
Egyszer kikapcsolt utána semmi életjelet nem mutat.
Adapter visszajelző led sem világít alaplapon semmi feszültség nem mérhető, csak a tápcsatokozónál elhelyezkedő fetten van meg a 19v utána semmi
(#) zolika60 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Szedd szét, mert így a nyomkodástól sok minden mozog. Akár távolról is mozgathatod a hiba helyét.
(#) tomipap válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 10, 2014 / 1

(#) pcb12 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Köszönöm
(#) arion hozzászólása Jan 10, 2014 /

Üdv mindenki.

Sehol nem találok Uniwill 755CA0 rev01. kapcsolási rajzot. Nincs esetleg valakinek?

Köszi.
(#) fgabi válasza arion hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

B0-t csatoltam, hátha nincs nagy különbség.

Üdv, Gabi
(#) arion válasza fgabi hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

Nagyon köszi lementettem... ami a pozitívum.. a gép már működik, időközben megtaláltam a hibát. A tápcsatlakozó forrasztása (szemmel nem láthatóan) körkörösen kirepedt így villanyt sem kapott a masina. Jó minőségű ónnal 370 fokon a DC aljzat lábait átforrasztottam és a gép azonnal indult.
(#) fgabi válasza arion hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Nagyon szívesen!
(#) fgabi hozzászólása Jan 12, 2014 /

Sziasztok!

Samsung NP305e7a típusú laptophoz keresek Bios tartalmat. Ha van valakinek ilyen gépe, egy backup progival egyszerűen lementhető, hálám örökké üldözné.
Np305e5a és np305e4a is jó szerintem, amiben ba41-01843a alaplap van.

Köszönöm előre is! Üdv, Gabi
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) lapar hozzászólása Jan 12, 2014 /

Korábban már érdeklődtem, nem igazán kaptam választ.
Packard Bell tip. laptom akkuja (remélem csak az) meghalt teljesen, és nem is töltődik.
Abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudhatom meg, hogy csak az akku halt meg (annyira, hogy már nem is tölti) vagy a töltő rész elektronikájával is van valami bibi.
A töltést jelző piros led ég, ha kiveszem az akksit, akkor elalszik. Ha rajta hagyom a tápot, egy idő után villogni kezd. (akksival)
Az akkunak, és a csatlakozójának 6+1 csatl pontja van, különböző fesz-ket mérek rajta 4,5; 5,02; 7,08 (ez az akksi) a laptopon megint más mértékek.
Esetleg, ha teszek fel egy képet, tudtok segíteni, hol mennyit kéne mérnem?
(#) tomipap válasza lapar hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Az az akku szerintem 11Voltos. Ha 7V a max akkor halott. Mennyi idos akku? A led visszajelzesek szepen le vannak irva a hasznalatiban. De gondolom az akku meghalt es az elektronikaja tilt. A villogo led tobbnyire hibas akkut jelez.
(#) lapar válasza tomipap hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

igen, ráírva 11,1 V van. Sajnos Használati útmutatóm nincs, a masina (és az akksi) elég régi, egy rokonom örökölte a munkahelyéről.
Mindenesetre köszönöm, ha esetleg valaki tudna egy Packard Bell Easynote E 3 kezelési könyvet vagy linket, azt megköszönném. Eddig hiába böngésztem a netet, nem találtam, csak Disassembly Manualt.

Kar keresni barmit is. Ha regi mar 4-5 ev feletti akkor teljesen normalis, hogy ebben a kategoriaban az akku mar halott.
(#) fakóló hozzászólása Jan 12, 2014 /

Üdv!
Tanácsot kérnék. Adott egy toshiba laptop ami egy hosszabb használat után leállítottam és másnap nem indult, se kép se hang csak aksit tölt. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
(#) zolika60 válasza fakóló hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Ha az akksit kiveszed akkor sem indul?
(#) fakóló válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Nem csinál akkor sem semmit, ha visszateszem akkor kigyullad a töltés lámpa.
(#) lapar válasza tomipap hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Biztos van annyi, vagy több is. Az akku halálát tudomásul is venném, de az izgatott, hogy a laptop töltő része nem romlott-e el. De már kaptam választ, hogy ilyenkor letilthat.
Mivel ilyen öregecske a masina, és nem feltétlen kell az akksi, ezért inkább nem áldoznék eé 15-17 ezer forintokat. Mert úgy látom ettől kevesebbért nincs hozzá.
(#) zolika60 válasza fakóló hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Akkor először a tápcsatlakozó környékét nézném át nincs-e bizti, vagy 0-ás ellenállás ami szakadt. Ha ilyet nem találsz zárlatos kondenzátort keresnék. Persze egy rajz sem ártana, tán tud valaki feltenni egyet.
(#) fakóló válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Ez egy toshiba satellite pro s500.

Irtam is, hogy mivel a toltes led villog es visszajelez igy sanszos, hogy minden ok azzal a geppel csak az akku halott.
(#) arion hozzászólása Jan 13, 2014 /

Üdv.

Ismét Gericom van a kezemben egy érdekes hibával. Az előélete csak annyi hogy hibás processzor volt benne.
A jelenség: kicseréltem a procit, azonnal be is kapcsolt, megjelent a boot képernyő. Mivel darabokban van a gép, nagy hirtelen egy USB-s billentyűzetet tettem rá. Viszont a gép nem reagált rá. Próbáltam másik portokban...semmi. Kikapcs bekapcs és a gép már nem indul... Ledek világitanak venti felpörög de semmi. Procit hűtőt levettem és a gépet elraktam. Másnap elővettem, proci , venti be, bekapcs, és a gép indul bootol. Kikapcs bekapcs és a gép ismételten nem indul el.
Próbáltam a gépet lehűteni frigóban, semmi, felmelegiteni kb 40 fokra.. semmi. Rossz kondit nem találtam az alaplapon. Találkozott már valaki ilyen hibával?
(#) fgabi válasza arion hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Az usb-k 5v-ja megvan? Esetleg lehet déli híd bga is. Mi a gép típusa?
Üdv, Gabi
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
(#) arion válasza fgabi hozzászólására (») Jan 14, 2014 /

Szia.

Igen az 5V meg van. Uniwill 755II0 az eredeti modell. Sajnos esélyes a déli híd, mivel az ICH4 sűrűn döglik... bár furcsa az h hol megy, hol nem...
(#) pcb12 hozzászólása Jan 15, 2014 /

Helló!

Van nálam egy Dell inspiron 1501-es készülék.
Hibajelenség: nem tölti az akkumulátort, akku nélkül nem indul csak ha benne van az akku.
Zárlatos alkatrész nincs az alaplapon, feszültségek meg vannak. Akku nélkül indítva felvillan a töltést jelző led más nem történik. Mi lehet a gond? mint érdemes megnézni?

válaszotokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) tomipap válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Biztos, hogy jo a FET a DC es az akku bemenet valtas kozott?
Itt a rajz: Dell Inspiron 1501 / Vostro 1000 Schematic
Nezd meg a power on diagramot. Es a rajz 41-es oldalan a PQ48-at.
Ha minden OK akkor a Charger IC is okozhat visszafele elvileg ilyen hibat. Vegig kellene kovetni a signalokat. Ellenorizni a MAX8731ETI+ -t. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ennek az IC-nek a DCIN ACIN 22 es 2-es labak. Nezd meg, hogy milyen jeleket latsz akkuval es akku nelkul.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2014
(#) bodibandi1 hozzászólása Jan 15, 2014 /

Sziasztok! Van egy furcsa problemam. Egy HP G6000 laptop bekapcsol es a Hp logo utan mintha megfagyna a kep. Ilyen krixkraxok vannak benne. Biosba valo belepeskor ugyan ez jelentkezik. DE ha hagyom hogy probaljon bootolni akkor csak kiirja hogy nem tud bootolni es nem tortenik a kepernyovel semmi hiba. Tegnap bekapcsoltam es fel tudtam telepitenira egy xp-t minden problema nelkul. De ma ismet ugyan ez. Meg a bootolast sem tudom beallitani mert elcsikozodik a kep, vagyis nem csikok hanem a sorok ismetlodnek es egybefolynak. Valaki talakozott mar ilyennel?
(#) pcb12 válasza tomipap hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Köszönöm segítségedet, de sajnos már nem tudom megnézni elvitték a gépet mert sürgős volt. Zárlatos biztos nem volt.
(#) tomipap válasza pcb12 hozzászólására (») Jan 15, 2014 /

Igazan nincs mit. 2 orat nem vart az ugyfel akkor tenyleg surgos lehetett. Ilyenkor mit csinal? Fut a masik szervizbe aztan meg a harmadikba?
(#) arion hozzászólása Jan 17, 2014 /

Általánosságban lenne a kérdésem.
Jött hozzám ismét pár gericom. A 755II0 változatai. Ezek most intel procis változatok. Az egyikben van egy ATI radeon 9000 tipusu videokártya. Hogy kiszűrjem ennek a működőképességét, beletehetem ezt egy 755CA0 gépbe? Amibe tenném az AMD processzoros és ATI9700 videokártyája van. Ennek a helyére tenném a 9000-es videokártyát. Ha a kártya jó akkor van esély rá h itt működni fog? v eleve esélytelen az eltérő kártya és az eltérő processzor miatt?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2014
Következő: »»   136 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem