Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, én arra jutotta, hogy a PCH lehet a hibás.
Hat miutan CPU-t csereltel es az LVDS nagyjabol direktbe van vezetekezve az LCD-re igy erosen eselyes a PCH hiba. Csak par aprobb alkatresz van az LVDS vonalon, azok nem hiszem, hogy ilyen jelenseget tudnanak produkalni hibas mukodes eseten.
Köszönöm, Honnan szoktál BGA-t rendelni?
Ismeri valaki ezt a folyasztószert? RMA-223... az Amtech-hez képest filléres, de dolgozni is lehet vele?
NEM amtech sem a felirata, sem a szine.... ez valami sötétbarna cucc.
Megnéztem everest-el is... csatoltam a képet, nézd meg te is hátha... Bár sztem rendben van... csak épp drivert nem tudok telepíteni. Jártam az everest által javasolt oldalakon is... semmi eredmény.
En akkor inkabb a Kingbo-t ajanlom. Abbol is van hamis olcson es az is jo.
![]() pcb12: En megmondom frankon, hogy mindenhol veszem ahol talalok jo minoseget es jo aron. Kinabol, nemetbol, csehektol, angoloktol, USA-bol. A legtobbet eddig nyilvan kinabol vettem de szinte mindig masik "cegtol". Skype-on elkuldom nekik a listamat amit akarok minden feltetellel es osszehasonlitom az arakat. Ennek ellenere mindegyik ceg kivetel nelkul hazudik valamennyit. Jott mar ujnak hasznalt chip de nem veszes mennyisegben. A nagy reszevel azert nem voltak gondok. De elobb mindig az europai eladoknal nezek korul mert az azert egyszerubb szamomra. Kinabol DHL-el mondjuk 3-5 nap alatt megerkeznek a chipek. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Sötétbarna? Akkor a mi RMA-nk vagy az eredeti, vagy a hamis, de az nem sötét
![]()
Nekem eddig mindig 25-30 nap alatt jöttek meg az ic-k amit rendeltem, BGA még nem rendeltem.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Azert mert nem DHL-el rendelted hanem HKPost-al.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Sziasztok!
Újra került hozzám egy készülék mellyel nem boldogulok. Acer travelmate 4150 nem kapcsol be semmi életjel. Csatolt doksi PQ6 és PQ11 FET S/g kivezetésen meg van a feszültség, de a D semmi nem mérhető. Hova tűnhetett a feszültség? Zárlat szakadás nem mérhető Válaszotokat köszönöm Tamás
Az OK, hogy semmi nem merheto, de mit mersz a GATE-eken. Benne van az akku amikor mered?
A GATE-ek eseteben arra gondolok, hogy vezerlest kapnak az IC-tol ugy ahogy lennie kell?
Az a két FET az akku tápvonalának, illetve töltésének engedélyezése. Enélkül még be kéne kapcsoljon. A B+ mérőponton megvan a 19 V?
Szia.
Folyasztószerrel kend meg az alábbi két IC lábait és forrólevegővel forraszd újra. Én 420 fokot használok fél centiről és 1centi/5sec mozgatást, a levegőmennyiség 1-esen van. 48. oldal MAX 1532 33. oldal KB910 A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Na e felett mondjujk elsiklottam siman. Ja valoban be kellene kapcsolnia. De ha ezek a FET-ek nem zarlatosak akkor a hibanak ezekhez semmi koze amugy sem.
pcb12: Szerintem kezd a 3VALWP es 5VALWP korul az ellenorzest. Ha ezek megvannak akkor nezd meg, hogy a bekapcs gomb vezerli e rendesen a KBC-t es, hogy onnan minden kijon e aminek kikell jonnie inditasra. En nem melegitenem a toltes vezerlot addig amig nem merem ki, hogy hol a hiba. Kar lenne erte... A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Hmm, azt a KB910-et elsőre békén hagynám! Nem tesz jót neki a melegítés és amúgy is, mielőtt nekifog, a CMOS elemet erősen ajánlott kivenni.
Azért javasoltam mivel a KB910 ben van a Wakeup összes kivezetése, amik rendszeresen kontaktosak. A másik pedig a proci feszültségét állitja ami szintén kontaktos szokott lenni. Én ha ilyen hibát látok azonnal ezt a két chipet forrasztom újra. 90%ban helyre is jönnek a gépek.
Ha viszont nem is indul akkor ezek merheto hibak akar kontakt akar nem es akkor celszerubb inkabb merni elobb.
Akku nélkül mérem, B+ponton meg van a 19V, Gate-ken is 19 voltot mérek.
Bekapcsoló gombon 17.5 V mérhető.
Micsoda? A bekapcs gombon 17.5V nem lehet. Kapcs rajz 39 oldal. Ott vagy nem jol mersz valamit, vagy en nem tudom...
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Jól látja Tomi, oda 3,3 V megyen normális esetben, vagy valami apró revíziós trükk van..
Kapcsolási rajz 45.oldalán ahol ezek a feszültségek állnak elő+3VALWP/+5VALWP/+12VALWP
Nem mérhető se 3V se 5V. Max 1902 lehet az oka?
Ezt par meressel meg tudod... 3V 5V ALWS kell az biztos. Amig ezek nincsenek meg addig semmi mas nem lehet jo. Rajottel, hogy mi lehet a baj a bekapcs gombon vegrehajtott meressel?
Nezd meg aztan a PQ29-PQ30 kap e vezerlest. Ha igen akkor nezd a FET-eket. Ha nem akkor nezd az IC-t, hogy az kap e tapot es a tobbit ami kell neki. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Két fet kap 4,99 V-ot, de viszont a ref lábon nincs meg a 2,5V.
Ic a tápot meg kapja. Bekapcs gomb: 17,25V mérek, de már több Acer készüléknél találkoztam ezzel, de ettől függetlenül működtek.
17,25 nekem erthetetlen. En erre nem tudok mit reagalni mert ott nem lehet 17,25... Rajz szerint is egyertelmu, hogy a 3VALW-rol uzemel. Az egesz POWER ON meg BUTTON vonal 3.3V-os.
Az, hogy a FET-ek kapnak 5V-ot az is olyan, hogy igazabol azoknak a FET-eknek a GATE-jet en szkoppal szoktam nezni es ott latom, hogy rendesen vezerel e az IC. A 12V megvan az IC-n? Nekem volt olyan, hogy ha felig elpukkantak ezek az IC-k akkor nem volt 12V se. A REF feszultseg hianya mar gyanus. Azt nem tudom, hogy hol merted a FET-eken az 5V-ot.... Nezd korbe azt az IC-t megjobban. Szkoppal nezz ra a GATE vezerlesekre a dual FET-eken mert azert az nem olyan egyszeru ott, hogy 5V megvan, plane a 3.3 oldalon. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
17,25V a test és a gomb 2-es lábán mérhető.
FET-ek Gate lábán van 5V, szkóp sajnos nincs itt ahol dolgozok. cseréltem ic-t egy pillanatra volt 12V utána megint eltűnt. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Az az IC szerintem okkal ment tonkre. Hat en kifujtam igy forumon keresztul. Ha latom, elottem van a lap akkor merek amig nem jovok ra a titokra. En igy mar nem tudok tobbet mondani.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Rossz volt az ic amit rátettem, kicseréltem most már jó.
Köszönök minden segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |