Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 278
(#) chipi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 6, 2007 /
 
A préselt dolgon azt értettem, hogy minden egybe van a gépben, azaz az alkatrészek. A legegyszerübb az az lenne ha nem lenne hang kimenete
(#) chipi válasza lgyk hozzászólására (») Júl 7, 2007 /
 
Pontossan, csak nem jutot eszembem hogy smd-t leírjam
(#) lithium hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
Szevasztok!Bár rég "használt" topic de azért megpróbálom!
Van egy laptopom - elég régi (Acer 466 Mhz celeron 12" os kijelző) , amit szétszereltem , mivel a fedél pántjai eltörtek. meg is javítottam nyílik, csukódik , de azóta nem műxik! hiába dugom rá a tápot, teszem rá akkut, semmi még egy árva Led sem villan fel... ( azota már szétszedtem , párszor hátha vmit rosszul raktam össze, vagy szakadt vmi, de nem ) h bemenetnél megvan a tápfesz, meg az akkunál is. Ha valaki foglalkozik ilyenek javításával, esetleg segíthetne , hol keressem a hiba forrását.
Előre is köszi!
(#) titi válasza lithium hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Hali!

Nézd meg azt a kapcsolót, ami az LCD fel-, ill. lezárásakor kapcsol.
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
hello mindenkinek , egy kerdesem lenne , van egy laptopom es remelem ven valki aki mar jartas a javitasaban , szoval az a helyzet hogy nem indul es nem is tolt , szoval halott , es azt szeretem merdezni hogy eloszor mihez nyuljak vagy mit csinaljak?
(#) fongab válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Ha így, kérded. Először, a laptophoz, ha megvan, vidd szervizbe. Ne nyúlj bele.

A táp működik, ad ki feszültséget? Ha igen. Az akkumulátor jó (tudom hogy nem tudod tölteni) de egyik percről a másikra nem tölt? Vagy hosszabb folyamat volt. Töltés után hamar lemerül?

A héten szedtem szét egyet. A tulaj a fejét fogta, amikor meglátta, hogy szét kellet szedni. Mert a táp csatlakozó lötyögött, és csak, be kellene, forrasztani.
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
szoval , ez egy az egyben halott , nem indul el , se aksirol se toltorol , semmi reakcio , a kintaktok jok mert atneztem , csak azt akarom tudni hogy hol kezdjem a hiba kereseset , minden hozzaszolast szivesen varok , az elektroniat profi szinten vagom csak a laptpokhoz meg nem nagyon volt szerencsem , es ezt meg szeretnem javitani , meg egyszer nem csinal semmit halott , nem indul se aksirol sem toltorol .
(#) fongab válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Ha vágod az elektronikát, biztos nézted a tápot. 230V –be mennyi a ki? Mert, csak tápról is, kellene menni. Vagy, egy két LEDnek világítani.

(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
szoval 18V ki a tapbol es igen a toltorol is kellene mukodjon de ez meg se nyffan , se led sem semmi, szoval eggyaltalan semmi semmi nem melegszik egy ic , proci , tranyo sem .
(#) bbb válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
ha nem megy se akksiról, se tápról, akkor nézd meg, hogy a tápcsati érintkezik-e. ugyanis akksi nélkül is kellene mennie tápról! persze ha az akksi totál nullra merült, és a tápcsati meg nem érintkezik, akkor fújhatod (azaz szedheted szét, és nézheted meg miért nem kap tápot)

az az lg lapos, ami hozzám került (mondván biztos értek hozzá informatikusként pffff...) pont így járt. ügyesen elbotlottak a töltő vezetékében, ezzel kirántva belőle, és eltörve a tápcsatit. aztán persze az akku szép lassan lemerült (pont munka közben lol) és azt hitték teljesen tönkrevágták. mikor szolíd faggatózás után kiderítettem ezeket, akkor már gyanús volt a tápcsati. (mikor meg megnéztem, akkor lötyögött, és el volt törve, egyik láb meg elszakadva)
persze szétszedni elég barátságtalan feladat volt, de kb. 3 óra alatt összerakva működőképesen adhattam vissza
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
ez egy HP Pavilon dv1000
(#) bbb válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
mondom nézd meg a tápcsatit. elég érzékeny szerkezetek ezek, és ha kíméletlenül bánnak velük, akkor bizony képesek eltörni... persze nagyon mélyen van beágyazva egy aprócska panel, és szét kell hozzá szedni az egész gépet, de megéri küzdeni

egyébként ha bedugod a tápot a gépbe, akkor ha tudod mozgatni a dugót össze-vissza, nem csak ki-be, akkor tutira az tört el
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
hat en ezen mar tul vagyok mert jelenleg is szetszerelve hever es a tapcsatinak kutya baja , es a biztositek is jo benne az sincs kiegve (smd biztositek) , ne me valamei fet tranyo mondta e fel a szolgalatot vagy valami hasonlo a laptop belso tap reszeben ,
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
azert kellene valami konkret valasz hogy hol keressem a hibat mert az ilyen aprosagok hogy tapcsati meg biztositek at neztem es kutya baja , valami mas lehet . valami fet tranyo vagy dioda stb. fingom sincs ,
(#) huba válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Esetleg a régi bevált modszer. Hol vesztődik el az áram? Bár egy sokrétegü nyákkal rendelkező laptopnál kicsit gáz.
(#) Albert-M hozzászólása Dec 14, 2007 /
 
hat igen , nincs senki aki ebben a dologban mar jartas ?
(#) huba válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Nemtudom menyire segithet ha jártas valaki a témában. Mondjuk van egy TV szerelő, segítséget kérsz, ha vibrál vagy sípol van elképzelése hol a baj. De a te esetedbe hogy semmi nemtudom mit lehetne mást ajánlani mint amit te már elmondtál. töltőelektrónika?
(#) Travolta válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 14, 2007 /
 
Volt valami elozmenye,vagy 1ik pillanatrol a masikra lehalt?
(#) deguss válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Hát, azt hiszem egy cipőben járunk t. Albrecht, nekem is van egy kísértetiesen hasonló Fujitsu-Siemens laptopom, meg se nyikkan.

De én már kijavítottam egy hibáját, egy melegedő IC-t, mely zárlatos lett egy SMD-s 74HCT14-től (hex inverter). Kérrel kitapogattam az áramkört.
De még valami van vele, mert nem indul.

De ha kapsz valami forró tanácsot, vagy rájössz valamire, okvetlen írj, engem is érdekel!

Ami tudok, illetve nem tudok, hogy mi történt a laptoppal. Egy biztos, a táprészével is van valami, mert egy pici dióda zárlatos, és cseréje után se oldódott meg a probléma. Egyszerűen nem tudom bekapcsolni.

Türelem, türelem, tapasztalatot terem.
(#) Travolta hozzászólása Dec 15, 2007 /
 
Nekem lassan 3eve rossz a laptopom,ugyan ilyen problemaval,es tobb szerviz is azt az infot adta rola,hogy a tobbretegu nyakon van zarlat.
(#) patexati válasza Albert-M hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Kövesd le a tápfeszt,hogy meddíg jut el a panelon és valószínű meglesz a hiba!Azt volna jó tudni,hogy az akku le van e merülve vagy azzal sem indul el Biztos,hogy a "főáramkörön" van a hiba mert tölteni kéne ha más lenne!
(#) bbb hozzászólása Jan 13, 2008 /
 
most van nálam egy fujitdu siemens amilo pro v3505 lapos, szintén zenész (azaz hiába van rádugva a töltő, led fel se kapcsolódik, a laptop nem kapcsol be...)

a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt szétszedni??? már az összes látható csavart kitekertem, de a vga kimenetnél még mindig fogja valami. és nem látom, hogy micsoda, feszegetni meg nem akarom (ugye könnyen törnek ezek)
ha véletlenül van valakinek hozzá szervízkönyve, legyen kedves megadni nekem is.


érdekes, hogy az ibm képes kiadni ingyen és jól látható helyen a szervízkönyvét, ezekre meg úgy kell vadászni...
(#) patexati válasza bbb hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Billentyűzetet kiszedted már?Az alatt is vannak csavarok azt hiszem!
(#) bbb válasza patexati hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
köszi, mire elolvastam az írásod, már megtaláltam mindent! (hülye kis drótok)

és a hiba is megvan, bár azt hiszem ezt megjavítani nem fogom tudni egy nyamvadt smd dióda pukkant el, és fogalmam sincs mekkorát kellene oda berakni. (a mellékelt képen bekarikázva)

DSCF2302.jpg
    
(#) patexati válasza bbb hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Szerintem sima dióda,de nem mondom 100%-ra Nem találok rajzot hozzá én sem!Talán válaszol valaki aki javított már ilyen típúst
(#) huba válasza bbb hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Kb 30V 4A -es dióda kéne oda. De mindeképpen soros égővel próbáld beüzemelni mert elégésének oka van.
(#) bbb válasza huba hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
én már nem fogom. szépen visszaadtam a gazdinak, hogy itt egy elégett dióda, nem tudom kicserélni mert nem tudom mi kell bele, de szakszervízben meg tudják oldani.
de merthogy az egész persze az alaplapra van integrálva és nem külön kártya, így erősen gyanús, hogy az egész lap mehet a levesbe, ha gubanc van.

szóval a lényeg: én nem mertem bevállalni, hogy még jobban elq*jam a lapost
(#) Sebi válasza bbb hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
Érdekes. A pozíció szerint C4, tehát vmi tantálkondinak kellene lennie...
(#) huba válasza Sebi hozzászólására (») Jan 13, 2008 /
 
D4 csak a D-betü egy furatgalvanra van nyomtatva. A C betünek kerek a bal oldala.
(#) lithium hozzászólása Jan 13, 2008 /
 
Szevasztok! Egy pár topikkal ezelőtt(153417) tettem fel egy kérdést. No a hiba megoldódott. Kapcsolási rajz hiányában szemmel és multiméterrel próbáltam követni az "áram "útját, míg jó messze a bemenettől találtam egy biztit (7A smd) , nem vezetett... persze nálunk (kecskemét) nem lehetett ilyet szerezni, egy radiálissal helyetesítettem, láss csodát elindult.
A kijelző még ugyan nem megy de a gép müxik.
Következő kérdésem : az lcd kijelző megvilágítása kb hány volt ról megy. nagyon kicsi feszkókat mérek ott. A megvilágítás hiánya lehet a gond, mert bekapcsoláskor a kijelző árnyalata változik.
Aki tud lcd kijelzőkről egy kicsit bővebb infót (link) segítsen!
Köszi
Következő: »»   3 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem