Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   267 / 278
(#) img válasza hifipeter hozzászólására (») Júl 23, 2022 /
 
Gyenge az akku egyik (vagy több) cellája, emiatt nem tudja tartani a feszültségét, ami beesik a kikapcsolási küszöbérték alá, ezért csuklik össze a laptop is. Új akkura van szükséged.
(#) antiktelefon válasza hifipeter hozzászólására (») Júl 23, 2022 /
 
Ha akkuról sem megy, akkor akku feszt meg kell mérni, ha van valami fesz, akkor labortápról nagyon talán lehet picit tölteni bele, néha engedi. Ha így megy pár másodpercet, akkor az akkuja letiltott mert rossz, cserélni kell
De ha valaki azt mondaná neked van egy erősítője, 12 éves, múltkor javíttatta és most rossz, akkor te sem tudnál mit mondani.
Konkrét típus, hiba amivel javították, pontos cserélt alkatrész stb kéne.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 23, 2022 /
 
Nem értek én ehhez, de (amíg nem volt okostelefon) én is használtam laptopot. Hát csodaként nem érintett, hogy pár óra után lemerül, és az is természetes, hogy utána pár percre újraindítható, de csak kimerül az... (még ma is megvan az autóscsatlakozó, bár az IBM-ekből már csak egy pihen itthon)
Azon sírni, hogy ingyen kapunk W10-et, nem pénzért kellett megvenni., és arra fogni, higy kimerül az akku
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2022
(#) hifipeter hozzászólása Júl 24, 2022 /
 
Csak az a furcsa, hogy mindig 5 óra után áll le, és előtte kiírja, hogy zárolás. Azért gondoltam, hogy a szerviz "meglepett" ezzel, mert amíg a 7-es volt rajta, nem csinálta. Ha bejelentkezek a Microsoft fiókomba, akkor úgy tűnik, állítható, de még se. Amúgy Bios elemet cseréltek, és feltették a 10-est, amit nem kértem, baráti áron, 12 ezerért. A laptopot kaptam ingyen.
https://support.microsoft.com/hu-hu/account-billing/használati-időkorlát-beállítása-az-összes-eszközön-a593d725-fc4c-044c-284d-32eab0305ffd
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
(#) hifipeter hozzászólása Júl 24, 2022 /
 
A fentebb megadott linket teljes egészében be kell másolni a Google-ba, nem elég csak rákattintani, mert akkor azt írja, a keresett oldal nem található.
(#) img válasza hifipeter hozzászólására (») Júl 24, 2022 /
 
Tippre valami céges, VL-key Windowst kaptál, aminél a group policy tartalmazza ezt a munkaidő utáni leállítást.

A Windows Update letöltéseknél nem írja, hogy bizonyos beállításokat egy szervezet kezel?
(#) hifipeter válasza img hozzászólására (») Júl 24, 2022 / 1
 
Nem írja, de nem is szóltak, hogy rátették, és mikor felvették a munkát, kifejezetten kértem, hogy Win 7 legyen rajta. Mondták, hogy semmi akadálya. Viszont érdekes, hogy ma bejelentkeztem a Microsoft fiókomba emiatt, és nem állt le. Már 7 és fél órája megy.
(#) antiktelefon válasza hifipeter hozzászólására (») Júl 24, 2022 / 2
 
Most nem mennék bele, hog, átlagfelhasználónak win 7 vagy 10 jó-e, de ha nem azt kérted letörölhetik és nem fizetsz, annyi.
12 ezerért szürke win 10 lesz maximum, igazán tiszta nem, szürke kulcs van 2 ezerért és hibás alaplapból is kiolvasható sokszor pro kulcs...
Akkut nézd meg tölti-e, fesz van-e stb, feljebb írtam...
Eszközkezelőt meg nyisd meg és küldj egy képet róla.
(#) hifipeter válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 26, 2022 /
 
Szia. Nekem a Win 7 elég lett volna, 6 évig használtam. Az a gépem megadta magát, az is fel lesz támasztva, most viszont lett ez a laptopom, amit ugyan ingyen, de hibásan kaptam. Én csak a csöves hangtechnikában vagyok jártas, ezért ebbe nem akartam belekontárkodni. Az alapbaja az volt, hogy ez-az mindig megbolondult, pl nem volt hang az egyik USB kimeneten, ami a DAC felé megy, aztán nem vette a Stick jelét, amiről a net jön. Aztán már a videók se indultak el. Az időt azonnal elfelejtette, ahogy kihúztam a hálózatból. Ez állítólag a Bios elem hibája volt, amit cseréltek. Lehet, hogy nem is volt más baja, A Win 10-et talán azért kaptam, hogy valamit lehessen érte kérni. Ez ismerős szitu, végülis 30 évig voltam tv-s kiszálló műszerész. A PC viszont még felhasználói szinten is nehezen megy. Akkut megnézem, de a hozzá nemértésem eredménye, hogy az eszközkezelőt se tudom, hol találom. Válaszodat köszönöm.
(#) antiktelefon válasza hifipeter hozzászólására (») Júl 26, 2022 /
 
"Az időt azonnal elfelejtette"
Akkor bioselem ÉS akku is hibás volt.
Lehet csak töltésvezérlő eredteileg, de az akku rég mélykisülésbe ment.
Általában a két szélső pin jó esetben a tápfeszhez tartozik, két sniccerpengét beledugva mérhető, de esélyes 0 lesz így.
Ha USB gondok voltak és újra előjön, az elég problémás lehet, ha nem kontakthiba.
Eszközkezelő: start menü keresőjébe elkezded gépelni és feldobja. Lehet sír rendszergazdai jogért, anélkül is megy, de a megjelenő találatra jobbgombbal kattintva rendszergazdaként futtatás.
Ha van egyetlen felkiáltójel is, akkor nem telepítették jól a géped, már csak azért is.
Ha a win10 jogtisztasága felmerül, érdemes lenne kulcsot keresni, remélhetőleg nem kmspico meg minden retek van rajta.
Mi a gép egész pontos típusa? Ha irodai gép, esélyes van rajta win7 matrica, ami "jogtisztán" aktiválja a win10-et is (tisztábban, mint amit 12 ezerért vettél, ms szabályzat pár éve már nem engedi, csak azonos verzióhoz, de még működik és fizettél érte)
(#) orcika70 hozzászólása Okt 13, 2022 /
 
Kérdezném a tisztelet nagyközönséget, egy HP 8570P notebook kijelző fedlap lecsukásakor a laptop kikapcsolása milyen fizikai kapcsolattal történik. Értem ezalatt mikrókapcsolóval vagy valami másmilyen érzékelési szenzorral történik-e. Mert egy 6710b esetén ugye ezt egy mikrokapcsoló teszi.
(#) antiktelefon válasza orcika70 hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
Egy alátétet húzz végig az lcd kereten, ha van mágnes, akkor meg fogja találni. Ma már 100% mágnes és hall, de hogy egy ilyen régi konkrét izénél mi van, azt csak te tudhatod.
Ha nem kapcsol ki jól és van benne optibay, akkor esélyes az az oka.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2022
(#) elactrofan válasza orcika70 hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
HP8570P 98% hogy hall érzékelős
(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 13, 2022 /
 
Üdv!

Kaptam ma ajándékba egy lenovo t430-at, azzal hogy nem kapcsol be, nem jó....
Az első az volt hogy töltőre dugtam, bekapcsolt hibával, miszerint a belső elem lemerült, minden ment jól, kikapcs, bekapcs már nem ment....
Megtaláltam a kapcsolását a neten, megkerestem a bill csatlakozóját, manuálisan be tudom kapcsolni a megfelelő pin-nel, a billentyűk igen drágák. Állítólag valamikor régen bele lett öntve valami, érdemes ezeket szétszedni? Lehet egyáltalán?
(#) antiktelefon válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 13, 2022 /
 
Nem lehet szétszedni, sajnos képtelenség, millió szegecs ás attól is elromlik a jó fólia is, ha rosszul ránézel. Jó kis gép, van nekem is pár. Amúgy ha lefotózod egész pontosan melyik mechanikás billről van szó, megnézem van-e, de még az is lehet kompatibilis külföldi is akad. Keycap alja+mechanika legyen a képen.
Azt tudom az áruk miatt betáraztam magamnak pár világítós magyart
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2022
(#) Remci hozzászólása Okt 14, 2022 /
 
Sziasztok!
Javított már valaki Dell Latitude D830-as gépet? Kaptam egyet,hogy nézzem meg mi lehet a baja. Nem indul el. Az akkuja rossz, de akár bent van a helyén, akár nincs, ha a töltőt rá dugom , akkor a töltő is letilt. Vagyis elalszik a töltőn lévő zöld led. Ha kihúzom a konnektorból,majd újra vissza, akkor ismét világít a töltő ledje, de amint rá dugom a laptopot, ismét elalszik. Még nem javítottam laptopot, most sem igazán szeretnék, de annyit nyaggattak hogy nézzem meg,így kénytelen voltam rá bólintani. Mi okozhat ilyen hibát? Egyáltalán érdemes vele foglalkozni?
(#) pipi válasza Remci hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
valahol a táp bemenő részén zárlat lehet
(#) Remci válasza pipi hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Akkor nincs más hátra,szétszedem. De az a poén, hogy állítólag volt szervízben és ott azt mondták a tulajnak, hogy drága a javítás,nincs hozzá alkatrész. De mivel nem hisz nekik,ezért nyaggat hogy nézzem meg én is. (mintha én annyira értenék a laptopokhoz ) .De legalább már jobban nem tudom elrontani
(#) antiktelefon válasza Remci hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Hát amilyen őskövület a helyedben ránéznék a dc buszra mondjuk egy proci VRM bemenetén és ha van zárlat egy 1V 1-2-3-10A betáplálással hamar kiderül mi az, ha aktív zárlat van a lapon, kidobnám az egészet, olyan ősi gép, van aki már a szétszedésre is azt mondaná nem éri meg :I
Nagy áramot elsőre ne táplálj be, mert ha mlc zárlat és kifüstölöd, utólag baromi nehéz lesz megtalálni és a szakadásba égetett kondi később gondot fog okozni.
(#) Remci válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 16, 2022 /
 
Hát sajnos a hétvégén nem volt időm vele foglalkozni, de majd megpróbálom a javaslatodat. Én is mondtam hogy elég régi, de azt mondták, ha kis ráfordítással megoldható a javítás, akkor próbáljuk meg.
(#) Epu2 válasza Remci hozzászólására (») Okt 16, 2022 /
 
Kis ráfordítás, csak lapáttal lehetséges. Kislapát föld.
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 16, 2022 / 1
 
Nekem van szenem is, szívesen adok hozzá, szénport is, sokat, csak vigye el valaki
(#) Suba53 hozzászólása Nov 20, 2022 /
 
Sziasztok!
A régebbi, még nem ledes háttér világítású laptop kijelzők milyen fénycsővel voltak szerelve?
Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy az ezeket meghajtó nagyfeszültségű kis adapterek mekkora feszültséget szolgáltattak, és AC, vagy DC meghajtás kell nekik?
(#) antiktelefon válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 20, 2022 /
 
Vékonnyal
Fene tudja a kimenetet, de a bemenet nyilván a fő tápbusz, így 12-20V dc amit megehet.
(#) Suba53 válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 20, 2022 /
 
Semmi konkrét?
Azt látom, hogy simán a kis cső két végére van kötve a nagyfeszültségű kimenet.
Ilyen kis csöveknek az adat lapját is megnézném. Típust, típusszámot esetleg tud valaki?
(#) Suba53 válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 20, 2022 /
 
Na közben találtam ezt-azt.
CCFL csőnek hívják, és 600V körüli váltó feszt kap a két végére kötve.
Van pár bontott csövem, meg inverterem. Játszadozok velük, amíg el nem törnek.
(#) elactrofan válasza Suba53 hozzászólására (») Nov 21, 2022 /
 
Úgyvan, kb mint a ropi kicsit durvábban ránézel már törik.
(#) areteosz hozzászólása Dec 20, 2022 /
 
Sziasztok!

Az alany egy vízkáros Acer aspire 3 laptop. Pohár víz ömlött a billentyűzetre. Szárítás után ment szervízbe tisztításra és adatmentésre, de egyik se sikerült igazán. Az ssd-t halottnak nyílvánították, az alaplap és a laptop belül csupa por volt.
Adatmentést megcsináltam. SSD hibátlan. Alaplapot portalanítottam, ázásank, sérülésnek nyoma sincs. Talán a szélén lefogató csavarnál látszik valami. Az egy kivehető RAM egy másik laptopban tökéletesen üzemel.
Ez a laptop életjelet ad. BIOS van. RAM-ot, SSD-t lát viszont semmi nem bootol be. Hiren's boot pendrive se. Win telepítő se. Pár perc után kék képernyő és Stop code: Driver pnp watchdog.

Kaptam ötletet, hogy frissítsek Biost. Nem próbáltam, azt se tudom merjem-e.
Saját ötletem az ultrahangos tisztítás. Mivel nem füstölt el semmi, hátha csak egy nem hozzáférhető helyen van szennyeződés.
Forrasztgatásnak Én egészen biztosan nem állok neki.

Ötlet, vélemény, valakinek tapasztalat hasonló esetben?

Köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza areteosz hozzászólására (») Dec 20, 2022 / 1
 
Ha nem sürgős: egy jól zárt dobozba rizst vagy kiló sót öntesz, rá az alaplapot vagy laptopot úgy, hogy ne érjen hozzá. Egy hét múlva próbáld ki ismét. Egyébként a billentyűzet a leginkább veszélyeztetett, ott a fóliák közé szinte kiszedhetetlenül bemegy a víz. Próbáld lehúzott csatijú billentyűvel, USB-s külső keyboarddal bootolni.
(#) antiktelefon válasza areteosz hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Először is egész pontos típus, alaplap gyári azonosítója,ami alapján boardview kereshető és két oldalról nagy felbontású kép kéne.
Biost frissíteni irgalmatlan nagy baromság!
Még ha el is indulna megakad a hardver hiba miatt és fizethetsz még 20 ezret egy me régió resetelt bios gyártásáért és felírásáért.
Mégis víz mit csinálna a biossal? Semmit.
Ultrahangos mosás csak erre való mosóban, 98% alkoholbaan ér valamit és nem teszi tönkre. De eltünteti a lehetséges nyomokat, ha vízkáros egy lap és már lemosták, hozzá sem nyúlok, mert esélytelen rájönni.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
Következő: »»   267 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem