Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   315 / 315
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») 9:51 /

Ha szakadt akkor miért van az hogy 75hz a fél monitor csíkos, 60hz meg pár csík van? Nemrég találtam hozzá központi panelt 8000Ft megrendeltem. Ha megjön kipróbálom. Ha nem megy eladásra
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») 9:59 /

Ha ezt korábban mondod, akkor én is jobban hajlok a main hibára. Meglátjuk, ha kicserélted.

Egyébként ez a monitor gyárilag tudja a 75 Hz-et vagy overdrive? Mert ha az utóbbi akkor egyértelmű, hogy azért csíkoz többet mert nem bírja az időzítéseket a T-CON, ami ha jól sejtem, akkor ebben az esetben a main-re van integrálva.
A hozzászólás módosítva: 10:03
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») 10:59 / 1

Gyárilag is tudja a 75hzNincs mókolva rajta semmi. 8000ft egy kisérlet megér. Max eladom apránként és visszajön a ráfordított ára.
(#) circuit hozzászólása 17:20 /

HP LA2306x monitor hiba

Sziasztok
A címben jelzett LED háttér világítású PC monitorom működés közben megállt. és azóta nem ad életjelet. Nem mai modell (2012 Aug.), de eddig gond nélkül bírta. A tápegység nem indul el, és mivel ebben a galaxisban nem találtam rajzot, vagy service manualt hozzá, ezért azt visszarajzoltam.
A panelen, és alkatrészein semmilyen hiba - égés, sérülés,"dundi" elkók, stb. - nem látható. A primer oldali puffer elkón megvan a háromszázhuszon valahány Volt, és semmi több. Tovább nem bontottam, tehát még nem mértem, és nem cseréltem elkókat, FET-et, stb. A kapcsoló FET típusa: AP2764A (600V/4A), az öcsi panelen lévő vezérlő IC: INN 801B, valamint van még rajta egy LED vezérlő panel is.
Tudom, hogy egy ilyen korú elektronikánál már minden is előfordulhat - látszólag "szép" állapotú elkó is lehet kukás, de még mielőtt mindent kicserélnék, tanácsot kérnék. Szerintetek hol kezdjem el, milyen sorrendben haladjak ? Azonkívül egy amatőr kérdés: az SMPS panelre integrált LED meghajtó nem sérül-e, ha azon nincs terhelés?

PS: (Jobb gomb- Megnyitás új lapon - a képek jól láthatók)

Segítségetek előre is megköszönöm.
Üdvözlettel: circuit
A hozzászólás módosítva: 17:29
Következő: »»   315 / 315
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem