Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Belinea 1930 S1 monitorom van kéne hozzá használati leírás tud nekem valaki ebben segíteni hogy honnan tudnám letölteni vagy valakinek esetleg van és elküldené nekem? Köszönöm előre is
Szia! Találtam itthon egy 12V 45/50W-os autó izzót,ezzel próbáltam az adaptert és jól működik. Nem tudom elég e ez az 50W-t. Ha igen akkor a Monitorba lesz a hiba.
Köszönöm szépen az ötletet! Meg kell mondjam érdekes felfedezést tettem: a Samsung Syncmaster 720N-ben megszólalásig azonos tápegység dolgozik, mint ebben az LG-ben... Ami a lényeg: a csöveket rendben működtette. Gyorsan megmértem az OZ9938 azon pontjait, ami a másik tápegységben annyira eltérő volt, itt tökéletesen hasonlítottak az értékek eyess által küldött képen szereplő adatokhoz.
Ezek alapján úgy gondolom, hogy érdemes lesz kicserélni az OZ9938-at és azzal remélhetőleg megoldódik majd a probléma... Ismét köszönöm szépen mindkettőtök segítségét! ![]()
Persze bőven jó volt az izzó hozzá .És örülök ,illetve remélhetőleg megoldódik az ic cserével a probléma.Látod nem is olyan nagy dolog ez.
![]()
Helyesbítek az izzós dolog nem neked szólt , de a többi igen.sok sikert a továbbiakhoz.
Sziasztok!
Van egy zárlatos táp kérdésem. Hozzám került egy Benq FP767 típusú monitor. A biztosítéka elszállt, valamint a dióda híd is. Ezeket helyett tettem be másikat. Biztosítékként egy három amperest. A trafóját nem vettem ki, panelban mérve nem tűnt zárlatosnak. Végigmértem a primer oldalon amit tudtam, de nem találtam hibát. Ezért megpróbáltam áram alá helyezni. Kb 5 másodperc után leverte az automatát. A főbiztije érintetlen maradt, valamint a dióda hidat megint szétvágta. Esetleg a nagy pufferkondi lehet rossz? Bár ezen meg a 100µF helyett mértem 90-et, és nem mutat zárlatot. Cseréljem biztonság esetére ezt is? Valamint a P7NC70Z fet lehet esetleg kérdéses. Bár ez mivel egy zeneres speckó fet, ezért nem igazán tudom, hogy kéne kizárni a hibalistából. A panelon volt még két biztosíték pf751 és pf501 néven. Ezek nem voltak szakadtak, ezért kivettem őket amég a táp helyre nem áll. Tehát a probléma valahol a primer oldalon lehet szerintem. Mi okozhat még ilyen zárlatot, merre induljak szerintetek? Előre is köszönöm a segítséget és üdv: spgabor
Szia!
A monitor tápegység és inverter paneljének kapcsolási rajzát mellékelem. Üdv.: Feri
Az elobbi kapcsirajzon a 601 es 602-es diodat mernem meg.
megmértem a két diódát még egyszer, mindkettő rendben van
![]() Viszont felfedeztem az egyik kondi lábánál egy furcsaságot... csatoltam képet róla A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Szia!
Azokon a Zener diódákon nem alakulhat ki akkora zárlati áram. A Q601 FET zárlata viszont okozhatja ezt a hibát. A C601-et gondolkodás nélkül cserélném a rajz szerinti 120 mikro 450 V-ra. A hibakeresésben segíthet a mellékelt dokumentáció. Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Szia!
Q601-et nem tudom sajnos kimérni, mert nincs oszcilloszkópom, és ahogy néztem az adatlapját, nem sima fet. A C601 viszont nincs a panelon, vagyis a helye megvan, de nem volt gyárilag alkatrész benne. Forrasztás nyoma sincs Üdv: spgabor
Szia!
Elnézést, elírtam, C605 a puffer kondenzátor. Üdv.: Feri
Szia!
Igazából két okból nem cseréltem ezt. Egyik, hogy 100 mikro elvileg, és 90-et mértem rajta, valamint ilyen pici méretűt nem tudtam venni, csak olyat, ami nem fér be a burkolat alá.
Szia!
Annál a kondenzátornál nem a kapacitása az elsődleges szempont, hanem az ESR értéke. Ha az nem megfelelő, akkor a táp nem fog megbízhatóan működni. Üdv.: Feri
Otthon van 100 mikrósom, bár az csak 350 vagy 400 voltos. Kicserélem és azzal megpróbálom.
Egyébként a q601-esről hogy tudom meg, hogy jó vagy nem? Ki lehet mérni valahogy multiméterrel? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Szia!
A 350 vagy 400 V-os elko megfelelő. A FET zárlatát egyszerűen ki lehet mérni egy multiméterrel, a diódavizsgáló állásban. De itt egy link: FET kimérése Üdv.: Feri
Szia!
Sima N csatornás FET-ként mérve jónak tűnt. Bár nem teljesen sima fet, de az adatlapja alapján jónak találom. Azon merengek most, hogy a kapcsolási rajzon a c618-as elkót nem találom, a panelon meg van egy 10 mikrós 50V-al, aminek a testre lemenő lába kicsit meg van égve. Most próbaképp kicserélem ezt is. Üdv.:Gábor A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
Maga a kismegszakito levagas amiatt jon letre, hogy a diodahid elszallt. Az meg esetleg letrejohet a hibas dioda eseten, amit a taptrafo tekercs-visszarugasa tett tonkre. Nem az elsore, de ahogy latszik kb 5sec alatt. De kimerve nem hibas, OK, ez nem jott be. Lepunk tovabb.
Mondjuk sokat segit, ha utana vegre lefotozzak nekunk, hogy pl. egy tranyo a kalapjat a kezeben hozza... ![]()
Ha semmi rövidzárat nem találsz, cseréld ki az optokaput.
A C616 , az R625 , és az R615 alkatrészeket mérd ki .Ha a fet , és az ic jónak tűnik , akkor ezeken az alkatrészeken lesz leghamarabb zárlat , ha valamelyik nem fedi a valóságot .
A C616 ra tenném a voksom.
Haló. Van egy acer x193w lcd monitorom. Probléma a következő: bekapcsolom a gépet. Sercegő hang folyamatosan némi szünettel, közben vibrál a kép, majd mire kb betölt a win addigra ki is kapcsol. Kis idő múlva újra betudom kapcsolni egy ideig bírja majd megint kikapcsol magától. Egyszer próbáltam meg, azóta nem. Nem gyilkolom feleslegesen. Vkinek van vmi tippje, hogy mi lehet a probléma? Érdemes e rá költeni? kb 10.000 Ftért már lehet egy ilyet kapni. Ha esetleg vkinek van vmi tippje, akkor a javitási költség kb mennyi lenne? Köszönöm előre is a választ.
Szia!
Fénycső hiba lesz. Vagy sérült a kábele vagy el van pattantva az egyik cső. Akkor szokott sercegni. Így ne kísérletezz vele. A vaterán tudsz venni csövet, legalább párban kellene cserélni és olyan 1200ft/db az ára.
Sziasztok, közben megoldódott a problémám. Megint kicseréltem a hidat, a kis égett lábú kondit, amit mondtam, meg a nagy pufferkondit, és láss csodát, most kb 5 percig ment gond nélkül. Egyedül, amit észrevettem, hogy a 12 volt helyett kb 18,4-et állít elő, bár ez teljesen üresjárat. Az 5 és a 3,3 pontosan megvan.
Köszi még egyszer mindenkinek és ügy: spgabor
Örülök neki , hogy sikerült használd egészséggel.
Sziasztok!
Van egy MAG 17es lcd monitorom, de sajnos egy idő után eltűnik a kép róla. A bekapcsológomb led-je világít, ha kikapcsolom, és újra be, egy ideig megint mutat képet. Tápegység kondira gondoltam elsőnek, szétszedtem, és valóban két kondi szemmel láthatólag nem volt az igazi. Kicseréltem őket, viszont a probléma továbbra is fennáll. Esetleg valami ötlet valakinek?
Sziasztok.
Van két egyforma V7 L15C LCD monitorom. Az egyik monitor a képen (mon_r_1/2) látható hibát produkálja, de nem mindig. Normális működés közben, egyszer csak fogja magát és szétesik a kép, és ugyanilyen módon vissza is áll a helyes működés. Mi lehet a hiba? A másik monitor teljesen jól működik. Hibakeresés céljából kicseréltem a két vezérlőpanelt. Ezáltal megbizonyosodtam róla, hogy az LCD panel, és a szalagkábel jó. Tehát valószínű, hogy a vezérlőpanelen van valami hiba, csak nem tudok rájönni, hogy mi.
Üdv!
Valószínű döglődő elkók vagy forrasztási probléma a vezérlő panelen.
A kondikat nem cseréltem ki, de már régebben átforrasztottam az összes forrasztást. Nagyából összehasonlítottam a feszültségeket a működő vezérlővel, és minden stimmelt. Ezért nem tudom, hogy hol keressem a hibát.
Megpróbálom kicserélni a kondikat, hátha... Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |