Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   165 / 314
(#) eyess válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Itt lesz egy ki ajándék , így karácsony tájékán , hogy könnyebb legyen majd.
Egy kis semmiség , de biztos jól fog jönni.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Mivel egyszerre kapcsolnak le, mindkettő le fog álni és multiméterel nem nagyon lehet mérni 50KHz-et. Lehet, hogy egyszerűen a nem működő oldal bekapcosló fetje szakadt meg, kondihibánál előfordul.
(#) Atka15 válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Na ez tényleg jól jön nemsokára neki is állok a feladatnak.
(#) Atka15 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A multiméterem 10Mhz-ig mérni tud frekvenciát is!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A frekvenciamérés és az AC fesz mérés nem ugyanaz. Azt látni, hogy van e valami, de mindkettő le fog álni. Azt mérd, hogy kapcsoló fet-je kapcsol-e.

Várom a fejleményeket.Mert hja a csövek is jók , és az trafó+ körülötte lévő alkatrészek , akkor előrébb kell keresni a hibát.
(#) lithium hozzászólása Dec 28, 2013 /

Sziasztok!
Került hozzám egy Fujitsu scaleoview H19W-2 tip monitor. Külsőtápos. ráadom a tápot, kapcsolom, semmi, még a készenléti led sem jelez. szétszedtem, de rendellenes (zárlatos, égett, pupos) dolgot nem találtam.. Mi lehet a gond? merre kezdjem a keresést?
köszönöm előre is a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Ramersz a nagyfesz pufferkondira. Egyenfeszultseg, 400V mereshatar. Ha ott talalsz olyan 300V feletti feszt, akkor odaig elmegy a kakao, akkor a felvezetot nezd meg.
Ha odaig sem megy el, akkor eloszor biztositekot nezz, ha ez a ludas, akkor azert a diodahidat is merd ki, mert az szokott zarlatba szaladni, az meg kivagja a biztit.

Szoval a hiba szakaszos keresese a kulcs, hogy meddig tudsz merni valamit es honnantol tunik el.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Ujbol elojott a csik. A tegnap egesz jo volt, ma delutantol ujbol elojott a csik. Nem sikerult a javitas
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Előjött , mert megint nem érintkezik .Ezek szerint nem nagyon stabil dologgal rögzitetted.
(#) eyess válasza lithium hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A tápot kell megterhelni , és kimérni.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A delben mikor elojott megszorongattam fent es egy idore eltunt. Stabil volt, szorosan ment a helyere.

Nah sajnos azt a 10pF-os kondenzátort kimérni nem tudtam, de megcseréltem őket és semmi változás. A feszültség mérésekor, pedig a primer oldalon akárhol mérek abszolút nulla a feszültség, és ezt nem is értem igazából. Hogyan lehet az, hogy látom ahogyan világít a kijelző, és közben a primer tekercsen 0 V jelenik meg? (már kínomban AC és DC módban is kipróbáltam sehogy semmi feszültség) Amit észrevettem azonban, hogy sípol erőteljesen standby állapotban. Mivel minden kondenzátort kicseréltem benne a 450V-osat kivéve, ezért az okozhat ilyen gondot?

u.i.: mielőtt félreértés lenne a NYÁK nincs bevonva semmi anyaggal tehát nem a rossz érintkezés miatt mutatott 0V-ot a műszer, és a műszer is jó, a 230-at gyönyörűen mutatja a betápnál.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Értem én , de ha mindig szorongatásokra elmúlik , akkor egyértelmű, hogy nem ér rendesen hozzá a szalag kábel.

Akkor ha nem tudtál mérni rajta semmit , akkor feltételezhető, hogy jó.
Viszont a primer oldalon a feszültséget a fettek kapcsolgatják rá .Lehet , hogy nem jól mérted a trafó közös pontjára 3 -4 tegyed a műszer fekete mérő vezetékét ez a közös pont , és az 1 es , illetve a 6 os lábakon kellene megjelenni a feszültségeknek.Stanby ban nem kellene sípolnia valamelyik kondit nem tetted be véletlenül fordítva ?
Ha a puffer kondi 400v lenne a ludas nem is indulna a monitor , és nem csak stanby ban sípolna.

Itt lesz a táp rajz hozzá.

Táp.pdf

A kondenzátorok 100% hogy jól vannak beforrasztva, megint leellenőriztem. A trafót is jól mértem, de megint megmértem és megint 0V. Abszolút nulla, még csak nem is ingadozik a feszültség. A sípolást nem bírom azonosítani, hogy kondenzátor csinálja-e vagy tekercs. Ötlet?
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Kicsit félreérthetően írtam! Külsőtápos s a táp jó a 12v megvan. Két biztit találtam azok is jók.
(#) Buvarruha válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Minél többet piszkálod, annál rossszabb lesz, max nagyon ideiglenes lesz a "javulás". Kár is kínlódni vele, inkább próbálj bele kijelzőt szerezni.
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

A sípolás nem hiba, öregek a tekercsek, trafók és jók a kondik, így alacsony terhelés mellett hallható frekin kapcsolgat, teljesen normális.

Mint ahogy azt írtam, multiméterrel nem fogsz mérni több tíz, vagy száz KHz-es feszültséget.mérni. Azt mérd meg, hogy az inverter nem induló részének a kacpsoló fetje, bekapcsol-e, vagyis a DC feszt +ráadja" az inverter áramkörre.
(#) Atka15 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Az inverterek melletti FET-eket mértem, és a középső lábhoz képest mindkét oldalra 15V DC jut, és amikor bekapcsolom a monitort, akkor 9V-ra lecsökken, majd amikor a világítás elmegy akkor beáll a 15V DC megint. Ezt kellett mérnem jól értettem, vagy valami mást?
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Elnezest, en voltam figyelmetlen. Te irod, hogy kulso tapos.
Szoval eyess-nel a pont, legeloszor a tapot kell ellenorizni, hogy birja-e a kb 2A terhelest.
Merd meg, hogy kulon 5V van-e.
Ideiglenesen erdemes megszakitani csak a hattervilagitas tapjat es ugy megprobalni bekapcsolni.
Aztan ha van 5V, akkor nezd meg a bekapcsologombot, illetve a procit, hogy a tap rajta van-e.
De a tanacsom itt is ervenyes: megnezni, meddig megy el a kakao.

Szerk: megint nem olvastam fugyelmesen...
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Azok a trafókat hajták. A nyák alján keresgélj SMD FETeket, amik rákapcsolják a DC feszt az invertere. Viszont, ha mindkettőn ott van a 9V, akkor kapnak feszt. Érdekes, hogy az egyik egyáltalán nem csinál semmit, és a trafó is jó. Ott valami rosszul lett mérve.
(#) Atka15 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Hát én nem tudom mi lett rosszul mérve, mindegyiket vagy 6 alkalommal megmértem, de ettől még lehetséges. Most viszont Újévig nem leszek elérhető, de azért nyugodtan írjatok, csak később fogok válaszolni.
(#) Buvarruha válasza Atka15 hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Nem kizárt, hogy a vezérlő IC kimenete ment tönkre, de az általában attól szokott, hogy a FET megy rövidzárba, de sajnos elég nehéz így távjavítást végezni. Szkóppal kellene ellenőrizni, hogy a FET megkapja-e a vezérlést.
(#) lithium válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Nos, a következőket sikerült megfigyelnem: A táp csatlakoztatásakor a készenléti led felvillan (nem mindíg). Igy mérve a 12v megvan, de 5 nincs.
Ha a táppanelt magában mérem, akkor megvan az 5v is.(helyesbítek, nem mindíg)....tehát valahol az 5v os ágon lesz a hiba. (vagy vmi letilt?) sajna, zárlatos, szakadt dolgoot (egyenlőre) nem találtam. Felteszek fotót a panelekről.
(#) lithium válasza lithium hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

ha jól nézem az 5v ot egy STU 2040 tip mosfet állít elő, amit egy AP 2004 PWM vezérel. jónak tünnek!
(#) bbalazs_ válasza lithium hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Viszont azt irod, hogy nem mindig van meg az 5V. Akkor, ha ezek jonak tunnek, a betap reszt kellene megnezni, tehat az elotte levo reszt. Biztositek, kiserteku ellenallas, induktivitas. Esetleg valamelyikuk, smd leven, ledobhatta a sapkajat lathatatlanul.

Bedugod, es ha nincs 5V, akkor a pwm betaptol visszafele nezed, hogy hol tunik el/jelenik meg a fesz.
(#) Csongi_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

A kijelzo cserenel miket kell figyelembe vegyek? Lehet mas tipusu monitor kijelzo is ami 17"-es, vagy csak ugyanilyen tipuse jo? Egy kijelzo nem kerul tobbe mint egy "uj" monitor?
(#) Buvarruha válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Lehet más típus is, de oda kell figyelni, mert olykor más a csövek csatlakozója és a kijelző fizikai méretei is eltérhetnek.
(#) Csongi_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Milyen csovek? LCD-nel tudtommal nincsenek csovek.
Ha a meretek ugyanazok mikre is figyeljek pontosan? A szalagkabel labkiosztas, vagy ehhez hasonlok?
Következő: »»   165 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem