Fórum témák
» Több friss téma |
Itt lesz egy ki ajándék , így karácsony tájékán , hogy könnyebb legyen majd.
Egy kis semmiség , de biztos jól fog jönni.
Mivel egyszerre kapcsolnak le, mindkettő le fog álni és multiméterel nem nagyon lehet mérni 50KHz-et. Lehet, hogy egyszerűen a nem működő oldal bekapcosló fetje szakadt meg, kondihibánál előfordul.
Na ez tényleg jól jön nemsokára neki is állok a feladatnak.
A multiméterem 10Mhz-ig mérni tud frekvenciát is!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
A frekvenciamérés és az AC fesz mérés nem ugyanaz. Azt látni, hogy van e valami, de mindkettő le fog álni. Azt mérd, hogy kapcsoló fet-je kapcsol-e.
Várom a fejleményeket.Mert hja a csövek is jók , és az trafó+ körülötte lévő alkatrészek , akkor előrébb kell keresni a hibát.
Sziasztok!
Került hozzám egy Fujitsu scaleoview H19W-2 tip monitor. Külsőtápos. ráadom a tápot, kapcsolom, semmi, még a készenléti led sem jelez. szétszedtem, de rendellenes (zárlatos, égett, pupos) dolgot nem találtam.. Mi lehet a gond? merre kezdjem a keresést? köszönöm előre is a segítséget!
Ramersz a nagyfesz pufferkondira. Egyenfeszultseg, 400V mereshatar. Ha ott talalsz olyan 300V feletti feszt, akkor odaig elmegy a kakao, akkor a felvezetot nezd meg.
Ha odaig sem megy el, akkor eloszor biztositekot nezz, ha ez a ludas, akkor azert a diodahidat is merd ki, mert az szokott zarlatba szaladni, az meg kivagja a biztit. Szoval a hiba szakaszos keresese a kulcs, hogy meddig tudsz merni valamit es honnantol tunik el.
Ujbol elojott a csik. A tegnap egesz jo volt, ma delutantol ujbol elojott a csik. Nem sikerult a javitas
![]()
Előjött , mert megint nem érintkezik .Ezek szerint nem nagyon stabil dologgal rögzitetted.
A delben mikor elojott megszorongattam fent es egy idore eltunt. Stabil volt, szorosan ment a helyere.
Nah sajnos azt a 10pF-os kondenzátort kimérni nem tudtam, de megcseréltem őket és semmi változás. A feszültség mérésekor, pedig a primer oldalon akárhol mérek abszolút nulla a feszültség, és ezt nem is értem igazából. Hogyan lehet az, hogy látom ahogyan világít a kijelző, és közben a primer tekercsen 0 V jelenik meg? (már kínomban AC és DC módban is kipróbáltam sehogy semmi feszültség) Amit észrevettem azonban, hogy sípol erőteljesen standby állapotban. Mivel minden kondenzátort kicseréltem benne a 450V-osat kivéve, ezért az okozhat ilyen gondot?
u.i.: mielőtt félreértés lenne a NYÁK nincs bevonva semmi anyaggal tehát nem a rossz érintkezés miatt mutatott 0V-ot a műszer, és a műszer is jó, a 230-at gyönyörűen mutatja a betápnál. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Értem én , de ha mindig szorongatásokra elmúlik , akkor egyértelmű, hogy nem ér rendesen hozzá a szalag kábel.
Akkor ha nem tudtál mérni rajta semmit , akkor feltételezhető, hogy jó.
Viszont a primer oldalon a feszültséget a fettek kapcsolgatják rá .Lehet , hogy nem jól mérted a trafó közös pontjára 3 -4 tegyed a műszer fekete mérő vezetékét ez a közös pont , és az 1 es , illetve a 6 os lábakon kellene megjelenni a feszültségeknek.Stanby ban nem kellene sípolnia valamelyik kondit nem tetted be véletlenül fordítva ? Ha a puffer kondi 400v lenne a ludas nem is indulna a monitor , és nem csak stanby ban sípolna. Itt lesz a táp rajz hozzá.
A kondenzátorok 100% hogy jól vannak beforrasztva, megint leellenőriztem. A trafót is jól mértem, de megint megmértem és megint 0V. Abszolút nulla, még csak nem is ingadozik a feszültség. A sípolást nem bírom azonosítani, hogy kondenzátor csinálja-e vagy tekercs. Ötlet?
Kicsit félreérthetően írtam! Külsőtápos s a táp jó a 12v megvan. Két biztit találtam azok is jók.
Minél többet piszkálod, annál rossszabb lesz, max nagyon ideiglenes lesz a "javulás". Kár is kínlódni vele, inkább próbálj bele kijelzőt szerezni.
A sípolás nem hiba, öregek a tekercsek, trafók és jók a kondik, így alacsony terhelés mellett hallható frekin kapcsolgat, teljesen normális.
Mint ahogy azt írtam, multiméterrel nem fogsz mérni több tíz, vagy száz KHz-es feszültséget.mérni. Azt mérd meg, hogy az inverter nem induló részének a kacpsoló fetje, bekapcsol-e, vagyis a DC feszt +ráadja" az inverter áramkörre. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
Az inverterek melletti FET-eket mértem, és a középső lábhoz képest mindkét oldalra 15V DC jut, és amikor bekapcsolom a monitort, akkor 9V-ra lecsökken, majd amikor a világítás elmegy akkor beáll a 15V DC megint. Ezt kellett mérnem jól értettem, vagy valami mást?
Elnezest, en voltam figyelmetlen. Te irod, hogy kulso tapos.
Szoval eyess-nel a pont, legeloszor a tapot kell ellenorizni, hogy birja-e a kb 2A terhelest. Merd meg, hogy kulon 5V van-e. Ideiglenesen erdemes megszakitani csak a hattervilagitas tapjat es ugy megprobalni bekapcsolni. Aztan ha van 5V, akkor nezd meg a bekapcsologombot, illetve a procit, hogy a tap rajta van-e. De a tanacsom itt is ervenyes: megnezni, meddig megy el a kakao. Szerk: megint nem olvastam fugyelmesen... A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Azok a trafókat hajták. A nyák alján keresgélj SMD FETeket, amik rákapcsolják a DC feszt az invertere. Viszont, ha mindkettőn ott van a 9V, akkor kapnak feszt. Érdekes, hogy az egyik egyáltalán nem csinál semmit, és a trafó is jó. Ott valami rosszul lett mérve.
Hát én nem tudom mi lett rosszul mérve, mindegyiket vagy 6 alkalommal megmértem, de ettől még lehetséges. Most viszont Újévig nem leszek elérhető, de azért nyugodtan írjatok, csak később fogok válaszolni.
Nem kizárt, hogy a vezérlő IC kimenete ment tönkre, de az általában attól szokott, hogy a FET megy rövidzárba, de sajnos elég nehéz így távjavítást végezni. Szkóppal kellene ellenőrizni, hogy a FET megkapja-e a vezérlést.
Nos, a következőket sikerült megfigyelnem: A táp csatlakoztatásakor a készenléti led felvillan (nem mindíg). Igy mérve a 12v megvan, de 5 nincs.
Ha a táppanelt magában mérem, akkor megvan az 5v is.(helyesbítek, nem mindíg)....tehát valahol az 5v os ágon lesz a hiba. (vagy vmi letilt?) sajna, zárlatos, szakadt dolgoot (egyenlőre) nem találtam. Felteszek fotót a panelekről.
ha jól nézem az 5v ot egy STU 2040 tip mosfet állít elő, amit egy AP 2004 PWM vezérel. jónak tünnek!
Viszont azt irod, hogy nem mindig van meg az 5V. Akkor, ha ezek jonak tunnek, a betap reszt kellene megnezni, tehat az elotte levo reszt. Biztositek, kiserteku ellenallas, induktivitas. Esetleg valamelyikuk, smd leven, ledobhatta a sapkajat lathatatlanul.
Bedugod, es ha nincs 5V, akkor a pwm betaptol visszafele nezed, hogy hol tunik el/jelenik meg a fesz.
A kijelzo cserenel miket kell figyelembe vegyek? Lehet mas tipusu monitor kijelzo is ami 17"-es, vagy csak ugyanilyen tipuse jo? Egy kijelzo nem kerul tobbe mint egy "uj" monitor?
Lehet más típus is, de oda kell figyelni, mert olykor más a csövek csatlakozója és a kijelző fizikai méretei is eltérhetnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |