Fórum témák
» Több friss téma |
A 26 lábon 5V van. Bekapcsoláskor nullába megy.
A 7 lábon DC-t kellene mérni? Azon olyan 0 - 0,2V mérhető.
A 26 os láb jó bekapcsoláskor lehúzza 0 ra az is jó.
De a 7 es lábon keveslem azt a 0,2 voltot , lehet , hogy tényleg az ic lesz a ludas.
A 7-es lábon DC-nek kell lennie vagy valamilyen dinamikusan változó jelnek?
Ehhez az ic adatlapját kellene most hirtelen megnézni .
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
Közben találtam a neten 20 dollárért komplett panelt, és meg is rendeltem. Ennyiért nem rabolom sem a Te sem más sem a saját időmet. Még egyszer köszi.
Ok rendben , azért majd ne dobd ki a régit se .Összehasonlításnak jó.
Ez eddig rendben is lenne, csak azt nem értem, hogy miért olyan gyakran jelenik meg a "Main menü" , Auto adjust-ra van állítva és nem tudok léptetni. Egyszer már beugrott a "Power Install, hagytam végigfutni, de semmi változást nem tapasztaltam. Most, miközben írok, megint felugrott a "Main Menű", megnyomtam a lefelé léptetőgombot, leszaladt az információ felíratra, aztán kis idő múlva amikor ismét megjelent a menű, a fel léptetőgombbal sikerűlt a Contrast/Brighnest, de utána akármit nyomogatok, semmi nem történik. Az a bosszantó, hogy ez a nyavalyás Main Menű hégy-öt másodpercenként felugrál. Műszert csak a jövő héten tudok venni. Manualt meg sehol nem találok a guglin. Elnézést hogy nem válaszolok azonnal, nem mindig ülök a gép előtt.
Nálad valamelyik gombocskával lesz a baj , illetve annak a körével.
Ugyanis a menü nem jelenik meg csak úgy magától , ha csak parancsot nem kap rá. És általában a hiba jelenség , amit leírsz , hogy nem történik semmi hiába nyomkodsz bármit .Ez arra utal . hogy valamelyik gomb zárásban van , és igy amíg az nem old , addig más gomb aktivitása tiltásba van .
Kösz a tippet, majd szét fogom szedni a monitort, de most pillanatnyilag más dolgom van. Majd jelzek, hogy mire jutottam.
Bocs, van egy talán hülye kérdésem.
Videó magnót Euroscart-on keresztül össze lehet kötni LCD-monitorral ? (Magamtól nem merem kipróbálni, nehogy elszálljon) Hülyeségnek tűnik, de van a dolgozó-kuckómban egy videó magnóm, egy szekrényre való kazettám és pluszban egy LCD monitorom, amit a gyerekek kinőttek.
Hali! Nem rég írtam, hogy valami probléma van a monitorommal. Na azt szeretném, hogy azóta, nem szedtem szét, nem kondiztam még újra, és msotanába pedig kb 4-5 napja tökletesen működik. o.O mitől lehet ez?
Hali!!
Madzaggal, szép masnival ![]() Ha kidobod a moncsiból az elektronikát Ebayon láttam olyan lcd panel meghajtó elektronikát amin van rca (rca-scart átalakító meg lesz a sarki közértből), esetleg scart is. pl igy keresgélhetsz: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Szia, Visszalapoztam karácsonyig, de nem találtam meg az üzit. A fentiekből ítélve, valami kontakt hiba, vagy valamelyik rokona lehet a ludas a dologban.
halI! Rámész az előbbi hosszászólásomon a fenti nyílra, és az odavisz, egy régi hozzászóláshoz..a felett van, amit írtam...Egyébként azt mondták, kondi hiba lehet a táp részben.
Azért a kondi hiba még így is fennállhat, alattomos egy hiba tud lenni.
Szia, Köszi, " Jó pap holtig tanul" Igaza van Gabó-nak, attól még lehet kondi hiba. Épp határon van, párásabb, melegebb az idő, vagy megy, vagy nem. Egy alapos átnézést megér.
Majd egszer megnézem.
![]() ![]()
Tegnap leszereltem a monitor elejét, hogy hozzáférjek a kis gombok alatt lévő panelhoz, műszerrel átnéztem, a panelon lévő mikrokapcsolók rendben vannak. Átvezetés nincs, zárlat sincs, az előlapi kis nyomógombok /műanyag rugós megoldás/ nem érnek hozzá a mikrokapcsolóhoz. Összeraktam, a menű felugrálása megszűnt. Ellenben ha megjelenítem a menűt, /-már amikor előjön a gomb nyomására-/ hol tudom léptetni, hol nem. Teljesen véletlenszerű a dolog, van amikor az első gombnyomásra reagál, máskor meg nyomhatom napestig. Annyit már sikerűlt elérnem, hogy a kontraszton tudtam állítani, de még fínomítani akarok rajta egy kicsit. Mit értesz azalatt, hogy cseréljem ki a kapcsolókat? Forrasszam ki mindegyiket? Az a feneség, hogy a guglin nem találok manualt, mert lehet hogy én vagyok a nyomogatásnál béna.
Ne csak azt nézd meg , hogy a gomb zárásban van e , hanem azt is , hogyha megnyomod , akkor teljesen zár e .Tehát ne legyen átmeneti ellenállás záráskor , mert azért nehézkes a vezérlés , mert , így nehezen tudja lehúzni mondjuk az aktuális pontot , vagy ic bemenetét , és nem tud rendesen kialakulni a logikai helyzet.
Megohm-os határban mérd a kapcsolókat, teljesen szakadtnak kell lenniük. A próba ideléyre húzd le őketa panelről!
Szia! Ohm mérővel ellenőrizd az összes kapcs zárási ellenállását. Korrózió, por, dohányfüst lerakódás, érdekes elektronikai eseteket tud produkálni. Csak igazolni tudom 'eyess' véleményét!
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy lcd monitorom és a panelon 6-db púpod kondenzátor van. 1-db 470uf 10v-os, 3-db 470uf 25v-os és 2-db 1000uf 10v-os! ezek helyett rakhatok belle olyat ami pl:.. a 470uf 10v-os helyet 470uf 16v? szóval mindegyik ugyan az az uf-értékű maradna csa a voltszám lenne kicsit nagyobb! lehetségess lenne vagy szerezzek be pontosan olyat ami benne van? A válaszokat előre is kösszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Ha elfér nyugodtan tedd bele. Egy dolog fontos, hogy LowESR típusú legyen.
Kösszi a gyors választ!
a LowESR típus az mit takar?
Úgynevezett esr értéke alacsony legyen.Belső ellenállás , ha , így könnyebb .
A kondenzátor soros belső ellenállása minél alacsonyabb kell, hogy legyen.
Impulzus üzemben, váltakozó áramon a frekvenciával arányosan növekszik, így a kondenzátor vesztesége is. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Sziasztok! Az előző eszmefuttatáshoz felteszek néhány képet. Az első 220µF kondi, ami jó, a második púpos. 224,6µF és 1.0 Ohm az ESR, a következő púpos, már csak 106,6u és 39 Ohm az ESR. A következő képen egy 3,3µF 400V -os kondi volt előző életében, egy energiatakarékos égő elektronikájában, már csak 630nF. A DMM általában csak 200u a felső határban mér, az utolsó képen egy 10.000µF 100V kondi értékei láthatóak.
Üdv:Mike A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
OK. Kösz a tanácsokat, ezek szerint fogom kipróbálni. A panelről nemigen tudom lehúzni,mert mind az öt gomb +egy led forrasztva van egy előlapi panelra, maximum a kábelt tudom lehúzni az alaplapról, de azért majd ügyeskedek. És ne vegyétek rossz néven ha nem válaszolok azonnal, más dolgom is van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |