Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   168 / 314
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

A 26 lábon 5V van. Bekapcsoláskor nullába megy.
A 7 lábon DC-t kellene mérni? Azon olyan 0 - 0,2V mérhető.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

A 26 os láb jó bekapcsoláskor lehúzza 0 ra az is jó.
De a 7 es lábon keveslem azt a 0,2 voltot , lehet , hogy tényleg az ic lesz a ludas.

A 7-es lábon DC-nek kell lennie vagy valamilyen dinamikusan változó jelnek?

Ehhez az ic adatlapját kellene most hirtelen megnézni .

Köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
Közben találtam a neten 20 dollárért komplett panelt, és meg is rendeltem.
Ennyiért nem rabolom sem a Te sem más sem a saját időmet.
Még egyszer köszi.

Ok rendben , azért majd ne dobd ki a régit se .Összehasonlításnak jó.
(#) mazsola hozzászólása Jan 5, 2014 /

Ez eddig rendben is lenne, csak azt nem értem, hogy miért olyan gyakran jelenik meg a "Main menü" , Auto adjust-ra van állítva és nem tudok léptetni. Egyszer már beugrott a "Power Install, hagytam végigfutni, de semmi változást nem tapasztaltam. Most, miközben írok, megint felugrott a "Main Menű", megnyomtam a lefelé léptetőgombot, leszaladt az információ felíratra, aztán kis idő múlva amikor ismét megjelent a menű, a fel léptetőgombbal sikerűlt a Contrast/Brighnest, de utána akármit nyomogatok, semmi nem történik. Az a bosszantó, hogy ez a nyavalyás Main Menű hégy-öt másodpercenként felugrál. Műszert csak a jövő héten tudok venni. Manualt meg sehol nem találok a guglin. Elnézést hogy nem válaszolok azonnal, nem mindig ülök a gép előtt.
(#) eyess válasza mazsola hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Nálad valamelyik gombocskával lesz a baj , illetve annak a körével.
Ugyanis a menü nem jelenik meg csak úgy magától , ha csak parancsot nem kap rá.
És általában a hiba jelenség , amit leírsz , hogy nem történik semmi hiába nyomkodsz bármit .Ez arra utal . hogy valamelyik gomb zárásban van , és igy amíg az nem old , addig más gomb aktivitása tiltásba van .
(#) mazsola hozzászólása Jan 5, 2014 /

Kösz a tippet, majd szét fogom szedni a monitort, de most pillanatnyilag más dolgom van. Majd jelzek, hogy mire jutottam.
(#) kis59 hozzászólása Jan 6, 2014 /

Bocs, van egy talán hülye kérdésem.
Videó magnót Euroscart-on keresztül össze lehet kötni LCD-monitorral ? (Magamtól nem merem kipróbálni, nehogy elszálljon)
Hülyeségnek tűnik, de van a dolgozó-kuckómban egy videó magnóm, egy szekrényre való kazettám és pluszban egy LCD monitorom, amit a gyerekek kinőttek.
(#) korni.papp válasza Gabó hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Hali! Nem rég írtam, hogy valami probléma van a monitorommal. Na azt szeretném, hogy azóta, nem szedtem szét, nem kondiztam még újra, és msotanába pedig kb 4-5 napja tökletesen működik. o.O mitől lehet ez?
(#) pipi válasza kis59 hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

Hali!!
Madzaggal, szép masnival bocs.
Ha kidobod a moncsiból az elektronikát Ebayon láttam olyan lcd panel meghajtó elektronikát amin van rca (rca-scart átalakító meg lesz a sarki közértből), esetleg scart is.
pl igy keresgélhetsz: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza korni.papp hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Szia, Visszalapoztam karácsonyig, de nem találtam meg az üzit. A fentiekből ítélve, valami kontakt hiba, vagy valamelyik rokona lehet a ludas a dologban.
(#) korni.papp válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

halI! Rámész az előbbi hosszászólásomon a fenti nyílra, és az odavisz, egy régi hozzászóláshoz..a felett van, amit írtam...Egyébként azt mondták, kondi hiba lehet a táp részben.
(#) Gabó válasza korni.papp hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Azért a kondi hiba még így is fennállhat, alattomos egy hiba tud lenni.
(#) Chipmunk1960 válasza korni.papp hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Szia, Köszi, " Jó pap holtig tanul" Igaza van Gabó-nak, attól még lehet kondi hiba. Épp határon van, párásabb, melegebb az idő, vagy megy, vagy nem. Egy alapos átnézést megér.
(#) korni.papp válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Majd egszer megnézem. Köszönöm a válaszokat!
(#) mazsola válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Tegnap leszereltem a monitor elejét, hogy hozzáférjek a kis gombok alatt lévő panelhoz, műszerrel átnéztem, a panelon lévő mikrokapcsolók rendben vannak. Átvezetés nincs, zárlat sincs, az előlapi kis nyomógombok /műanyag rugós megoldás/ nem érnek hozzá a mikrokapcsolóhoz. Összeraktam, a menű felugrálása megszűnt. Ellenben ha megjelenítem a menűt, /-már amikor előjön a gomb nyomására-/ hol tudom léptetni, hol nem. Teljesen véletlenszerű a dolog, van amikor az első gombnyomásra reagál, máskor meg nyomhatom napestig. Annyit már sikerűlt elérnem, hogy a kontraszton tudtam állítani, de még fínomítani akarok rajta egy kicsit. Mit értesz azalatt, hogy cseréljem ki a kapcsolókat? Forrasszam ki mindegyiket? Az a feneség, hogy a guglin nem találok manualt, mert lehet hogy én vagyok a nyomogatásnál béna.
(#) eyess válasza mazsola hozzászólására (») Jan 9, 2014 / 1

Ne csak azt nézd meg , hogy a gomb zárásban van e , hanem azt is , hogyha megnyomod , akkor teljesen zár e .Tehát ne legyen átmeneti ellenállás záráskor , mert azért nehézkes a vezérlés , mert , így nehezen tudja lehúzni mondjuk az aktuális pontot , vagy ic bemenetét , és nem tud rendesen kialakulni a logikai helyzet.
(#) Buvarruha válasza mazsola hozzászólására (») Jan 9, 2014 / 1

Megohm-os határban mérd a kapcsolókat, teljesen szakadtnak kell lenniük. A próba ideléyre húzd le őketa panelről!
(#) Chipmunk1960 válasza mazsola hozzászólására (») Jan 9, 2014 / 1

Szia! Ohm mérővel ellenőrizd az összes kapcs zárási ellenállását. Korrózió, por, dohányfüst lerakódás, érdekes elektronikai eseteket tud produkálni. Csak igazolni tudom 'eyess' véleményét!
(#) csabii hozzászólása Jan 9, 2014 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy lcd monitorom és a panelon 6-db púpod kondenzátor van.

1-db 470uf 10v-os, 3-db 470uf 25v-os és 2-db 1000uf 10v-os!

ezek helyett rakhatok belle olyat ami pl:.. a 470uf 10v-os helyet 470uf 16v?
szóval mindegyik ugyan az az uf-értékű maradna csa a voltszám lenne kicsit nagyobb!
lehetségess lenne vagy szerezzek be pontosan olyat ami benne van?

A válaszokat előre is kösszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) tiggersoft válasza csabii hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Ha elfér nyugodtan tedd bele. Egy dolog fontos, hogy LowESR típusú legyen.
(#) eyess válasza csabii hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Mehet bele nagyobb , csak kisebb nem .
(#) csabii válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Kösszi a gyors választ!
a LowESR típus az mit takar?
(#) eyess válasza csabii hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Úgynevezett esr értéke alacsony legyen.Belső ellenállás , ha , így könnyebb .
(#) tiggersoft válasza csabii hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

A kondenzátor soros belső ellenállása minél alacsonyabb kell, hogy legyen.
Impulzus üzemben, váltakozó áramon a frekvenciával arányosan növekszik, így a kondenzátor vesztesége is.
(#) csabii válasza eyess hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Köszönöm a válaszokat!
(#) Chipmunk1960 válasza csabii hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Sziasztok! Az előző eszmefuttatáshoz felteszek néhány képet. Az első 220µF kondi, ami jó, a második púpos. 224,6µF és 1.0 Ohm az ESR, a következő púpos, már csak 106,6u és 39 Ohm az ESR. A következő képen egy 3,3µF 400V -os kondi volt előző életében, egy energiatakarékos égő elektronikájában, már csak 630nF. A DMM általában csak 200u a felső határban mér, az utolsó képen egy 10.000µF 100V kondi értékei láthatóak.
Üdv:Mike
(#) mazsola válasza eyess hozzászólására (») Jan 10, 2014 /

OK. Kösz a tanácsokat, ezek szerint fogom kipróbálni. A panelről nemigen tudom lehúzni,mert mind az öt gomb +egy led forrasztva van egy előlapi panelra, maximum a kábelt tudom lehúzni az alaplapról, de azért majd ügyeskedek. És ne vegyétek rossz néven ha nem válaszolok azonnal, más dolgom is van.
Következő: »»   168 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem