Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   167 / 314
(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Ok, én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy az jó lesz-e. Köszi a megerősítést!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

És a háttérvilágítás megy ? A csövek világítanak ?
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Magát a csövet nem láttam, mert burkolva van, de amit írtam az nem igazolja a működésüket?
Az van írva nagybetűkkel a hátlapra, hogy ne buzeráljam.

Az nem mert , ha minden cső jó lenne , és mondjuk adat nélkül világítana fehér fénnyel ahogy írtad , akkor teljes felületen kellene nem csak egy részen.Szóval , akkor az t kellene kideríteni , hogy a csövek világítanak e rendesen.

OK.
Mi az a terület, amit nem kellene megérinteni, mert ez itt nagyon ki lett hangsúlyozva?

Bocs, ha más számára egyértelműnek tűnő kérdéseim vannak, de mint azt már írtam, monitorokkal soha nem foglalkoztam.

Nem kell nyúlni semmihez .Először is a kijelzőnél valahogy elérni azt , hogy látható legyenek a csövek valahogy.És minden cső látható legyen .Ha ez meg van , akkor összekötni az egységeket , ahogy eredetileg volt.Aztán bedugod a 230v ba bekapcsolod a monitort , és figyeled a csöveket , hogy mindegyik világít e.Ehhez nem kel nyúlni sehová , ha ezt a tesztet meg tudtad csinálni , már többet fogunk tudni , hogy merre tovább.

Rendben.

Annyira sikerült szétbontani, hogy a csöveket ugyan nem látom, de az LCD és a háttér felület külön látható. A háttér az egész felületen homogén megvilágítást ad.
Ugyanakkor az LCD oldalon nézve most vékony vízszintes fehér vonalak szaladgálnak, de ez lehet, hogy a lebontott árnyékolások miatt van.

Ok , akkor valószínű , hogy a háttér világításod jó.Most azt kellene csinálni , hogy kihúzod a monitort 230 ból.Vársz egy kicsit , aztán a háttérvilágítás csatlakozóit lehúzod , és újra bekapcsolod a monitort reméljük elindul , mert van olyan monitor amelyik cső nélkül nem indul.
Na szóval ha bekapcsoltad a monitort ahol a homogén fényt láttad oda kellene bevilágítani valamilyen lámpával , és megnézni az lcd kijelzőt , hogy látható e valamilyen adat rajta kép , szöveg bármi .Ha nincs akkor majd megyünk tovább.

Megtörtént.
Csak vízszintes csíkok vannak, majd kikapcsol.
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Szia, ha már ennyit kiír, akkor az OSD menü is bejön? mert akkor már vala mennyire elindul a proc, ellenállásban próbáld követni az RGB vonalát, hátha van valami a proc előtt.

Ok a kikapcsolás azért volt , mert a csővek nem voltak rajta.
Na most már behatároltuk a hibát a rajzon rákeresek , hogy mit kell majd megnézni , és kiteszem pill.

Nos itt a rajz a feszültségeket kellene ellenőrizni , mert gyanítom , hogy valamelyik hiányzik.Mivel a monitor saját menüje sem jelenik meg így arra következtetek , hogy az U402 sem kapja meg a +3,3 volt feszültséget , és ha az nem , akkor még sok más sem , amiknek szüksége van a +3,3 voltra. Szóval itt a rajz , és át kellene nézni , hogy mi hiányzik.

rajz.pdf

Na persze annyira belementünk a monitorba , hogy remélem a videó kártya jó.

Gondolom. Másképpen nem látnám a leveleidet.

Megnyugodtam , hogy nem szedettem veled feleslegesen szét a monitort .Van már fejlemény ?
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Sziasztok, Van valakinek infója az MT 185 GW 01 LCD kijelző panelről? MP3389 IC hajtotta meg, de kilyukadt, kifolyik belőle a villany. Egy kínai noname TV-DCD-Monitor- ban van. A tápja elszállt, sikerült elindítanom, megy is minden kép is lenne, csak nincs meg a háttérvilágítás. Itt az IC adatlapja:MP3389. Annyi világos, hogy a led-eket csoportonként gyújtja fel, a 26. lábára menő FET zárlatba ment. 12V a bemenő, de azt írja az adatlap, hogy a V-led=1-50V. Létezik, hogy egymagában DC-DC konverter is lenne? Mert a LED -eket nem tudom 12 v ról elindítani, viszont mindegyik, kb 2x100db jó.
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Hisz ott van már a legelején Step Up led driver.És a drimming ponton szabályoz 7 es bemenet.
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Öööö, bocsika az értetlenkedésemért, LED et eddig lámpában javítottam Szóval, ha az IC-t, meg a FET-jét kicserélem, van esélyem, hogy képet is látok?

Elvileg igen , ha más nem szált el benne , de nem árt azért még körbe nézni biztos ami biztos.

Köszi, tehát ha jól értelmezem, azon túl, hogy a LED-eket csoportokban kapcsolgatja ki-be, /gondolom a kevesebb áramfelvétel miatt/ áramgenerátorosan fel tudja pumpálni 50V-ig az Isense függvényében.

A monitor áramkörét nem ismerem , de ahogy szabályzást kap az ic annak függvényében valószínű igen.

U402 tápja 3,3V. Ez úgy tűnik rendben.
(#) papus51 hozzászólása Jan 4, 2014 /

Minden esetre azért megnéztem közben, hogy mennyiért lehet procit rendelni az e-bay-ről.

Ok menjünk tovább az U401 30-53 lábon kb +1,8 vol kell legyen.A 6 - 41 es lábakon pedig kb 3 volt.
Majd kiderül , hogy kel e proci avagy sem még ott nem járunk.De végül is nem árt szét nézni.

6 -41 vag 6 - 51 lábakon?

Csak a 30 , és 53 lábon 1,8 volt.És csak a 6 , és 41 lábon kb 3 volt.

Egyébként ez a panel van benne ?

2.jpg

Nem ez a panel.
Tettem fel képet az előző oldalon.
A 41 nem 51 akart lenni?
A 41 láb az adat láb, ha jól látom.
Ha igen akkor mindenhol megvan a fesz.

Köszönöm a tanácsaidat! Ez az első LED-es, ami elém került, és ennek sem ez volt az eredendő hibája, csak vitte magával. Így már értem, hogy miért nem tudtam 12 v-al feléleszteni. Mivel minden más működik, megveszem a belevaló IC-t, persze csak csajnában van... olyan 3,5 font, 4€ körül, a hőléggel meg át tudom cserélni, mert úgy látom az alján van a hűtése. THX Üdv: Mike

Igen elnéztem a 41 az 51 akar lenni igen.

És még a 4 es lábat felejtettem el ott is olyan 3 volt körül.
És a 26 os lábon pedig azt tudod megnézni , hogy amikor bekapcsolod , akkor a power on jel elmegy e oda.a 7 es lábon pedig a vertikális control kimenet van.
Következő: »»   167 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem