Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED sakktábla
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zenetom válasza Travolta hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /
 
Pedig elolvastam minden hozzászólást, de úgylátszik efölött átsiklottam.
Te is fel vagy iratkozva a instructables-ra?
(#) Divízió válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Szerintem a kapcsoló nem megoldható,mert nemhiszem,hogy elég nehezek lennének a bábuk hozzá,ha nem szeretnél sokat bajlódni akkor egy egyszerű feszültségstabilizált táppal párhuzamos kapcsolásokkal.és csak akkor zárja a kört ha a tüskét beteszed. a tekercses megoldás nagyon elegáns ötlet,de macerás,főleg ha kis pénzből,kevés idővel akarod megcsinálni.Ha kész lesz tehetnél fel képet vhova
(#) Spumifater válasza (Felhasználó 3862) hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Srácok!!

Végül is elektronikai topic!!
Kell egy 64 bit-es shift-regiszteres kapcsolás. 1 bitet léptetni folyamatosan körbe minden négyzet alatti csatira. Így mindig csak egy led világít. Megfelelő frekvencia esetén folyamatosnak látszik. A táp terhelésének nagy részét kitevő árama mindig csak egy csastira kerül.

(lehet hogy nem szakszerű a leírás)

Egy hasonló kapcsolást már gyártottam , de csak programozható futófényként próbáltam ki. Én speciel egy MSP430 Launcpad és egy CD4051 IC-vel építettem fel.
Kettő 4051 felhasználásával könnyen programozható a 64 négyzet címzése. (egyéb felhasználási ötleteim is vannak ezzel). Ezen kívül a felhasznált kontroller kimenete elbír egy ledet korlátozó ellenállás nélkül is.
(#) kaqkk válasza Divízió hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
És ha a bábuk aljára mágnes kerülne és a táblába reed cső ? kombinálva Spumifater lépetős megoldásával .
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem