Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED villogtatása zenére
 
Témaindító: KisBors, idő: Okt 20, 2005
Lapozás: OK   30 / 30
(#) usane hozzászólása Márc 6, 2020 /
 
Üdv!
Egy zenére villogást szeretnék készíteni MSGEQ7-el Arduinoból és LED-ekből. Az utolsó oldalon látszik a kapcsolás. Az IC-nek 0.1Vpp az audió jel bementi értéke, tehát valami fülhallgató kimenetről vagy a deck hátuljából lehetne levenni. A kapcsoláson a jobb és bal csatornát összeköti két 20k ellenállással. Kérdésem az, hogy ez hogy fog hatni a hangra a hangszóróból, mert nyilván a zenét is szeretném hallani a villogás közben. Hogy szokták ezt bekötni? Tegyek 1-1 kondit a két csatornára és utána kössem össze?
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2020
(#) Inhouse válasza usane hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Elvileg nem fogod észrevenni, a 2 ellenállás kellően nagy ahhoz, hogy ne legyen jelentős egymásra hatása. A kondenzátor nem csodaszer, csak egy frekvencia függő ellenállás, attól még ugyanúgy össze lennének kötve. Azért kötötték össze, hogy a monósított jelet figyelje, benne legyen mindkét oldal.
(#) usane válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Értem, hogy miért kötötték össze, csak ugyebár nem mindegy mit kötnek össze vele. Van aki külső mikrofont köt rá, mint itt páran csinálták, van aki bluetoth audio vevőt, meg hát van aki a lejátszóeszköz audio kimenetét, ami ugye általában 1 van, ha meg a fejhallgatóba dugom akkor nem szól a kimenet tehát csak azt tudom leágaztatni. Egyértelmű, hogy a kondi nem csodaszer, de legalább a DC jelet nem kötné össze. Viszont ha azt mondod ez elég akkor rendben kipróbálom. Köszönöm.
(#) Kera_Will válasza usane hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Esetleg látványosabbá teszed és 2 független bal/jobb oldalnak saját ledes mátrixot építesz ki.
Nem kell közösíteni.
No igen akkor meg dupla ár .
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2020
(#) Inhouse válasza usane hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Akármilyen vonalkimenet, vagy fejhallgató kimenet, DC nem igazán lehet rajta, hacsak nem hidalt és te testhez képest használod/méred.
Mikrofont hiába kötsz egy vonalszintű jelet igénylő bemenetre, kell egy előerősítő közé.
Épp most szembesültem vele, hogy egy kínai hang lejátszó modul monó, de hogy? Előtte már vettem ugyanettől, elvileg ugyanilyet, az nem így volt kivitelezve. Szóval az egy dolog, hogy belül monó:
- FM, ettől nem is vártam mást
- BT, hát azért már ez ne
- uSD/USB, ezt se kéne
- AUX, még ez is???
A kimenet 2 kondi a "2 oldal" a közös szálról...ez van. DE az AUX!!! Simán összekötve rögtön a jack bemenetnél. Lehet, hogy simán elviseli még egy fejhallgató kimenet is, de azért ne már...
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2020
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Márc 26, 2020 /
 
Összeraktam a NYÁK-ot. PC hangszóró kimenetéről Y-ban egy a modul felé a másik az erősítő felé, szuperül üzemel. Na már csak egy digipotit kéne az EQ modul elé rakni, hogy a bemeneti szint állítható legyen. Kérdés mekkora poti kellene? Vagy a 22k bemenő ellenállás utám már úgysem hat vissza az erősítőre az Y-on keresztül ha a potival akár GND-re húzom is?
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2020
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem