Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Légkondi készítése
 
Témaindító: Tomszy, idő: Jún 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 46
(#) Boci0123 hozzászólása Jún 29, 2014 /
 
Jó, majd legközelebb több időt szánok arra, hogy levegyem a telóm 8-ról 1 megapixelre, úgy talán nem lesz gond.
(#) Emberke válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Az egyik helyen mintha lágy forrasztást látnék.Sima gyantást forrasz ón.De nem vagyok biztos benne.Én is forrasztottam már pár száz csatlakozót, "T"-t, ívet, toldót, egészen a 6-35 (bár oda kell a jó minőségű pb és szúró láng),de én sem javaslom.Én beleestem abba a csapdába hogy kilyukadt a hűtőm a kocsiban és az általam átalakított jobb szúrólángú gázégővel nekiestem a nem húzott 0.3 mm-es csőnek, de akármilyen óvatosan próbáltam csak rosszabb lett mert a hőtágulástól csak tovább nyílt a cső.De mint később eszembe jutott (persze amikor már késő volt) a kis fekete rúd alakú gázégőmmel meg tudtam volna csinálni mert annak csak 2 cmm a szúrólángja.Így 14 ezer forintom bánta.
(#) kaqkk válasza Emberke hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
A hűtéstechnikában soha nem használnak "cint" forrasztó ónt Ha az ón amit látni vélsz akkor valami kókler már takecolta a dolgot..
(#) tomeenetworks válasza Emberke hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Van amelyik forrasztás ónosnak látszik ugyan, de réz ötvözet is lehet ilyen színű. Az a helyzet, hogy a csöveket réz- ezüst ötvözettel szokták javítani. Általában a standard javítóanyag tartalma 5% körüli, de ettől vannak magasabb ezüsttartalmú pálcák is, akár 20% is lehet. Ettől a forrasz egyre inkább csillog, ez megtévesztő lehet.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
(#) Boci0123 válasza Emberke hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
A bal szélső dupla cső az forrasztva van , 100%, mert megvan folyva egyenetlenül a forrasztóanyag rajt. És elvileg ez full gyári.
(#) pucuka válasza Boci0123 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Szerintem el kellene mélyedned a forrasztási technikákban, hogy különbséget tudj tenni lágy-, és keményforrasztás között.
(#) Boci0123 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Jogos jogos, annyit tudok , h a lágy az 450 fok alatt a kemény meg az felett van. De a kollégák véleménye alapján inkább nem bántom, muszáj biztosra mennem , mert ritka nehéz beszerezni egy-egy beltérit.
(#) Emberke válasza tomeenetworks hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
Na ezt nem tudtam.Egy gondolatsorral okosabb lettem .
(#) aramis hozzászólása Aug 6, 2014 /
 
Sziasztok' Találtam egy elta 9220 mobil hűtő fűtőt.De sajnos a vezérlő egységet leszerelték az elejéről. A fűtőtest 2000w működik külön kipróbáltam a motorja is jó , a kis motor amely hajtja a szűrő zsákot szintén tehát így külön külön minden működik.Azt szeretném kérdezni ,hogy ,ha rászerelek kapcsolókat lehet e működtetni.?
aramis
(#) tranyo22 hozzászólása Ápr 16, 2015 /
 
Sziasztok, találtam házilag készíthető jéggel működő légkondit.Ha megcsinálom 2 darab erős ventilátorral, jobban fog hűteni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
(#) kaqkk válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /
 
Mihez képest ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
(#) kaqkk válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /
 
Ezek a jeges -vizes dolgok csak játékszerek , a jég felülete és a "hőtartalma" határozza meg mennyire fog hűteni , ne várj tőle csodát ....
(#) Gafly válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Különösen ha a jeget a szobában elhelyezett hűtőgéppel készitjük
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Nem azért a két fillérér de az Országházat elkészültekor 1904 -ben egy, az alagsori helységben elhelyezett jégkamrából, szellőztetéssel hűtötték.
(#) kaqkk válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
De ott nem 20 deka jég volt .......-
(#) pucuka válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
De nem is egy 20 m2 -es szobát hűtöttek.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Ez úgy működött, hogy a Duna felől egy szellőző alagúton keresztül szívták be a levegőt a szellőző rendszerbe. Ez eleve pince hőmérsékletű volt, ami alapból is hűt, de amikor ez a rendszer nem volt elégséges akkor hordtak ide jeget. Ez szobában nehézségekbe ütközik. Ha csak nincs egy alagsori helység, ahonnan hűvösebb levegő jöhetne.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Hát, ha egy helységben elég sok jeget tárolsz, és nem tud a hideg levegő távozni, bizony lehűl a levegő is előbb utóbb. (lásd jégverem) A víznek elég magas a fajhője, ezért nagyon jó hűtőt lehet vele készíteni, pl. autóhűtő. Még a párolgási hője is kihasználható, lehet ún. vizes klímát készíteni, bár amiket én láttam, az eléggé lehelet finoman "hűtött", de azért érzékelhető volt. Ilyeneket használtak pl. lakókocsikban a '70 -es években.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Ez igaz, de több tíz kilós tétel kell néhány órára. A jégveremben is azért marad meg, mert nagy tömegben van hűvös helyen hőszigetelve. Egy forró szobában, ahol folyamatos a hőcsere nagyon hamar elolvad. Persze kísérletezni lehet vele.
(#) Boci0123 válasza tranyo22 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
A ventilátorokkal annyit érsz el , hogy hamarabb felmelegíted a jeget, ergó nagyobb teljesítményt kapsz, de sokkal kevesebb ideig. Ezek a jeges "légkondik" inkább csak hűsítésre valók , az is csak egy célzott irányba.
Így szvsz , teljesen felesleges átalakítani.
Ha van mód rá , akkor kútklíma az tud hűteni egész szobát, 25m2 hűtöttem vele már 2 nyáron át, nem mondom hogy tökéletes, de 28-29 helyett 24-25 már el lehet üldögélni.
(#) Gafly hozzászólása Aug 19, 2015 /
 
Holnap lehet menni látogatni
(#) dejodio válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Az ipari ezüst szerintem....
(#) kaqkk válasza dejodio hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Szerintem is de már lényegtelen
(#) Pixi hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Sziasztok,
Nekem a home made kútklíma után az új verzió a kút + orosz vibrációs szivattyú + fan-coil-ok. Innentől hibátlan a rendszer és hűtenek nem kicsit. Havernál tavaly a hosszú nagy hőségben két 145cm széles fan-coli lehűtötte a majd 90nm-t 31-ről 25 fokra kútvízzel. Igaz nem tudom meddig hűtött volna még, mert 25-re volt állítva a termosztát. Igaz neki jó a ház elrendezése is, így elég a kettő. Egyik a két szobát a másik az előszobát konyhát étkezőt hűtötte. pár óra alatt elérte a 25 fokot utána már csak tartotta és ki-be kapcsolt a rendszer.
Lehet találni fan-coil-t a hirdetési oldalakon akár 10000Ft-ért is. Érdemes keresgélni, mert nagyon jók, nagyon csendesek, és relatív olcsó, és nincs benne semmi extra ami meghibásodhat.
Lassan jön a nyár, érdemes előre felkészülni rá!
(#) Boci0123 hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Csáó!
Nekem 4,5 -es klíma van átalakítva, ez megy 120L-es hidroforról, de tervbe van egy kisebb szivattyú és tartály kombó beszerzése(370W) és így már 2 ilyen beltéri tudok majd használni gazdaságosan, mert most kb 400W ot fogyaszt a hidrofor kapcsolgatva óránként.A kisebb szivattyú meg 370W ból 4 et is ellátna elég vízzel. A víz kb 16 fokos, és a szobát(25nm) simán lerántja 1 óra alatt 23,5 körülire, eddig nem volt időm automatikát , termosztátot és mágnesszelepeket szerezni, de tervbe van. Esetleg pár képet raksz fel pixi?(kíváncsi lennék azokra a szép fan coilokra 145cm O.O).
(#) Pixi válasza Boci0123 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Sajna most csak egy képem van róla kéznél amit csatoltam is. Nincs rajt a burkolat, azzal együtt 145cm, maga a hőcserélő 1 méter széles. Itt még a próba üzem volt. Vezérlőket már lehet 2-3000Ft-ért is kapni használtban. Könnyebben áramlik ebben a víz mint a klíma beltériben, meg azokat sok esetben át is kell kötni, mert amit én vettem az is csak 3 körös volt 6-os csövekkel. Ebben már mivel direkt vízhez vannak kitalálva vastagabb csövek vannak, igaz ez is ami a képen van 3 körös osztású, de kb 10-es csövekkel.

fancoil.jpg
    
(#) Boci0123 válasza Pixi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Huhú , te jó ég ez valami iszonyat ipari? Amit ha bekapcsolsz leviszi a fejed?
Fogyasztás az hogy adódik?
Amúgy ja, enyém is csak 2 körös volt , de csináltam belőle 3 asat, 8 as csövekkel van.
(#) Pixi válasza Boci0123 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Nem ipari, ez sima otthon vagy irodában használatos, csak nincs rajt a burkolat. Amúgy a venti motor 3-as fokozaton ha jól emlékszem 50watt körül van. A csatlakozó csövek 1/2"-ak, ahogy az alu betétes cső is. Van ugyan ebből a típusból egy másik amiben 60cm a hőcserélő, az lesz a kisebb szobába. Havernak kettő ilyen van a majd 90nm-re.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Feb 26, 2016 /
 
Sziasztok! Adott egy kis helyiség, kb 2 köbméter, ahol az összes hálózati eszközöm, (modem, router, switch, tápok, stb) és egy számítógép van. Ezek 0-24 órában mennek, és termelnek egy kis hőt. Így télen semmi gond nincs, de múlt nyáron, mikor a számítógép még nem volt bent, volt, hogy 35-38 fok volt bent. Van egy axiális venti a falon középen, ami naponta kétszer átszellőzteti a helységet, de idén, hogy a gép is bent van, félek, hogy túl fog melegedni a dolog.
Szeretnék ide valami kis hűtési megoldást kitalálni, sajnos kút nincs, kútklíma kilőve, viszont valami zárt rendszerű párologtatós megoldáson gondolkodok. Lenne két hőcserélő (pl autóból) amikben keringetnék vizet. A benti egységről ventivel fújnám le a levegőt, a kintire pedig valamilyen módon vizet csepegtetnék, vagy letakarnám egy ronggyal amit folyamatosan nedvesítenék.
Kérdezném, hogy ebből lehet-e valami, vagy halva született ötlet?
(#) Gafly válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 26, 2016 /
 
2 köbméter még WC-nek is nagyon pici...
Következő: »»   44 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem