Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mágnesszalagos DAT kazetta audio célra
Lapozás: OK   1 / 1
(#) XND hozzászólása Ápr 15, 2023 /
 
Sziasztok.
Maradt régről jó pár DAT kazettám amit adatok tárolására,kimentésére használtak.Mostanra talán teljesen elfeledett.Hallottam hogy ezeket a kazettákat fel lehetne használni audio felvételek készítésére,nem DAT magnóval,hanem egy PC.-vel. Természetesen egy megfelelő program szükséges. Talán vaki foglalkozott a témával és megosztaná a tapasztalatát.
(#) Cavalier válasza XND hozzászólására (») Ápr 16, 2023 / 1
 
Ha támogatja a meghajtó, lehet rá audio firmware-t rakni, és lemásolni DAT audiot PC-re WAV-ba, nem tudom, hogy van-e a másik irányra is szoftver. Viszont ez a HP drive valószínűleg nem támogatja, értelmét se nagyon látom.
Nem elfeledett egyébként, nekem van pár meghajtóm, szalagom is, manapság az LTO használatos, illetve nagyszámítógépen szintén lineáris kazetták. Az LTO9 18TB-ot tud natívban.
(#) Feri007 hozzászólása Ápr 16, 2023 / 1
 
A DAT-ot -Digital Audio Tape- audió célra fejlesztették ki. Aztán később jelent meg, mint általános digitális adathordozó, adat backup célra. Ám az ilyen meghajtókból hiányzik a hangfrekvenciás rész, ami az audió DAT magnó lényege, és az ára jelentős részét is ez teszi ki.
Nyilván, digitalizált audiót -mint fájlokat- lehet rajta tárolni, de sok értelme nincs,mert lejátszani nem lehet közvetlenül. A kapactása, sebessége is kicsi, sőt, a megbízhatósága is problémás. Elavult, minden értelemben.
(#) XND válasza Feri007 hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem