Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magnófelvételek minőségének feljavítása
Lapozás: OK   3 / 3
(#) mcload válasza lazsi hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
A vonalkimenetnek fix szintje van egy hifi-n, vagy az is változtatható?
(#) kristikoma válasza mcload hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Nyugaton a vonalkimenet az vonalkimenet. Nem lehet állítani az előlapi potméterrel, de ez így van jól.
(#) laca50 hozzászólása Okt 17, 2020 /
 
Sziasztok!
Elég halottnak tűnik ez a topik, de hátha tud valaki segíteni.
Szóval, pakolgatás közben a kezembe akadt a 30 évvel ezelőtti Spectrum ZX81-es kompjuterem, a hozzá tartozó kb. 30-40 db. kazettával, amin akkoriban a játékokat tároltuk. Nagy lendülettel össze állítottam a "rendszert" (ZX81, TV, kazettásmagnó, stb.), működik is minden szépen kivéve, hogy a kazettákról nem tudom betölteni a programokat. Emlékszem, már akkoriban is sokszor kellet a kazettásmagnó fejét állítgatni, hogy értelmezhető jeleket játszon le.
A kérdés az lenne, hogy hogyan tudnám ezeknek a kazettáknak a felvételeit felerősíteni, hogy azok értelmezhetőek legyenek a ZX81-nek is. Egyáltalán van erre mód? Digitalizálni kellene és azt egy segédprogrammal felhangosítani? Vagy mi lehet a megoldás?
(#) bbb válasza laca50 hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Szia!

A hackaday.com oldalon több projektet is lehet látni, ami ZX spectrumhoz való kiegészítőket mutat be (pl. SD kártyás kazetta emuláció). Emlékeim szerint olyan projektet is láttam ott, ami arról szólt, hogy a kazettáról hogyan lehet lementeni a programokat.
(#) Inhouse válasza laca50 hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Ha akkor elég hangosak voltak, most is jónak kellene lenniük.
(#) vajasll válasza laca50 hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Emlékeim szerint ilyen hiba nem volt.mindig elég jelet adott ki bármelyik kazettás magnó.Jut eszembe,a fejhallgató kimenetröl ment a dolog, nem vonalról, ott kevesebb a jel...Sőt, volt amikor a hangszóró kimenetről hajtottuk . A fej csavar tekergetés csak akkor kellett, ha a haver a saját magnóján vette fel a programot, amit persze ő is széttekergetett, Szóval, ha minden jó.nem kell túlbonyolítani. Erős ingert érzek ,hogy elővegyem az én gépemet is
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2020
(#) Gafly válasza laca50 hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Egy cikk bár nem vagyok benne biztos hogy hasznodra válik, de legalább nem hosszú és magyarul van.
(#) laca50 válasza vajasll hozzászólására (») Okt 17, 2020 /
 
Köszi srácok, megnézem az oldalakat.
Jól emlékszel, a fejhalgató sztereó jack dugón keresztül volt összekötve.
Igen, tényleg elég jelet adtak ki, csak sokszor ha nem ugyan azzal a kazettásmagnóval lett lejátszva amivel a felvétel történt, akkor volt, hogy elég volt csak a hangerőt megnövelni, de volt, hogy ez nem segített. Ilyenkor kellett szórakozni a fej állítgatásával. Nekem pl. volt egy Telefunken magnóm aminek letört a kazetta ajtaja. Ezzel lett rögzítve az összes progi, viszont eséjtelen volt egy másik magnóval visszatölteni, muszáj volt a fejen állítgatni. Lehet, sőt valószínű, hogy az a problém, hogy felvételkor a törött ajtó miatt nem állt normális pozícióban a szalag, ezért kellet állítani a másiknak a fején.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2020
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem