Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   260 / 276
(#) erbe válasza JZoli hozzászólására (») Szept 17, 2021 /
 
No meg a hátuljáról is, mert az adatlap ott szokott lenni.
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Helló!Ennek a tetejénvalt de nagyon legyalázott gép össze vissza markolóba hordták ide oda ahol javitani kellett sajn os hiányzik a táblája ,magyar gér Érden vették...ennyit tudott a gazdája kb 20 éve és a hegesz.... volt szervizelve egyszer..
(#) kari142 válasza kari142 hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Helló!Senki semmit nem tud róla??
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Türelem!
Nem mindenki olvassa a fórumot napi 24 órában.
(#) Phile80 válasza kari142 hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Nem lenne egyszerűbb, ha leírnád hogy mi a kérdés?
(#) kari142 válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Helló! Eltört annak a kapcsolónak a tengelye amivel a mma /co -t lehet kapcsolni be tettek egy sima billenő kapcsolót és ki tudja mérve nincs külömbség... rajz kellene ,mert szétszedném a kasznit rendbe tenni és lehet jobb lenne átvezetékelni,hogy minden úgy legyen ahogy megtervezték.
(#) Phile80 válasza kari142 hozzászólására (») Szept 23, 2021 / 1
 
Kizártnak tartom, hogy találsz hozzá rajzot. Ha Co módban van, akkor felesleges az időt pocsékolni rá, mert akinek van CO gépe, az MMA gépet nem nagyon veszi elő többet. Ha meg olyan helyen kell hegeszteni, ahova nem tudod a Co gépet vinni, akkor kell egy MMA inverter.
(#) kari142 válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 25, 2021 /
 
Hát lehet igy lessz ,csak szét kellene kapni a kaszni miatt,mert meg van rogyva összetörve....Akkor meg már gondoltam gyárira....
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Szept 25, 2021 /
 
Képeid alapján a vezetékezés gyári eredeti. Mit akarnál annál jobbat?
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Szept 26, 2021 /
 
Azt a gyári kapcsolót visszakötni,de majd ha szét lessz szedve....előbb a kaszni..
(#) selout hozzászólása Szept 27, 2021 /
 
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Régi vángyam teljesült egy 3 fázisú (Hanyecz) CO2 személyében,
1 fázisúm már volt több is.Kitakarítottam a portól a gépet és láttam, hogy nincs benne fojtó.
270A papír tábla szerint, 12 fokozat. Idő hiányában méréseket nem végeztem, csak végigpróbáltam, hogy minden fokozat műkszik-e, az 1-4 fokozatban próbáltam is, szerintem szépen hegeszt.
Azért szeretnék egy fojtót tenni bele, a méretezésében kérnék segítséget, van mindenféle ilyen olyan anyagom.
(#) erbe válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Nem biztos, hogy kell bele fojtó. Akad, amelyikben a főtrafó kialakításával érik el a megfelelő működést. Kép kellene a főtrafóról.
(#) selout válasza erbe hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Valószínűleg így van,mert nagyon szép varratot csinál, nincs fröcsögés stb. Majd teszek fel fotót.
A kialakítása olyan, hogy az oszlopokon nem egymásra van tekerve a pri és szekunder, hanem az oszlopokon egymás mellett vannak tekerve.
A primereken a 12 fokozatnak megfelelően csapolások vannak, mennek a kapcsolóra. A szekunderekról pedig a dióda hídra.
Mi az ismérve annak a kialakításnak, hogy nincs fojtó?
(#) erbe válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Éppen ez, amit írtál. Bár a CO2-höz lapos karakterisztikájú trafó a megszokott, de ezzel az elrendezéssel enyhén eső lesz a karakterisztika, ami pótolja a fojtót. Többet láttam és javítottam már ilyent és nem rosszabb, mint a fojtós.
(#) selout válasza erbe hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Akkor tulajdonképpen nincs dolgom vele, gyanús volt mert nagyon szépen hegeszt.
A szekunder 5,5x3 mm-es drótból van. Ha jól láttam a tekercsek nem csillagba vannak kötve, úgy mennek a 3 f dióda hídra.
Ventis hűtéssel lehet ez 270A -os???
(#) selout válasza erbe hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Ez a gép:
(#) uniman válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
"Ez a gép"...nincs rajta felirat?: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2021
(#) selout válasza uniman hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Nincs felirat, régebbi gépeit láttam, ott is csak pár papírból készült felirat volt a huzalsebesség és fokozatkapcsolónál.
Most már vannak rendes feliratok..
(#) selout válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
A dióda hídon PTS 240 van, gondolom a névleges árama 240A.
(#) selout válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
A szekunder csillag/delta kapcsolású, nem kicsi az a 5,5x3 mm-es drót ekkora áramra? Gondolom a bekapcsolási ideje kb. 30-40% lehet max áramon, meg megy a venti.
(#) selout válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Nem a szekunder, hanem a trafó a csillag/delta.
(#) erbe válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
A bekapcsolási ideje inkább 15 % lehet max. áramon. Annyit meg kibír a tekercs meg a diódahíd is. Barkács gyakorlatban ritkán hegesztenek ekkora árammal, akkor se sokat.
(#) selout válasza erbe hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Igazad lehet, én sem fogok háztájiban. És közben látom, hogy sok esetben pl. Telwin a gépére MIG 270-t írt, közben a max áramot 240-ben adja meg. De láttam másik cégnél is ilyet, így kissé becsapós a dolog.
(#) selout válasza erbe hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Még kérdezmém,mert látom, hogy a ptc a primer tekercshez van bedugva és a vezérlőkártyára csatlakozik, ismert kártya készen vette szerintem, most nem tudom leolvasni a számát, de biztosan ismered.
Ezek valamilyen fix. hőfokra vannak beállítva, vagy eltekergethető. ( talán nem lehet állítani, így nem lehetett elbarmolni sem.)
A ptc csak lityeg lötyög a tekercsnél, nem tekerték be közé, oda kéne pasztával szorosabban tenni!?
(#) Phile80 válasza selout hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
A kapcsolóra tegyél zacskót, mert hamar kukában fogja végezni.
(#) selout válasza Phile80 hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Ja-ja láttam mindenki tesz, érthető.
(#) mpisti válasza selout hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
A Telwinnél legalább van némi köze a típusjelzésben szereplő számnak a valós max.terhelőáramhoz. A típusjelzés MIG 270, a gyártó által garantált max. terhelőáram 240A, amit a gép 30% bekapcsolási idővel teljesít is. Összehasonlítás képpen az ESAB LKA 180-as 170A-t csak 11% bekapcsolási idővel tudja teljesíteni. A 2 kiló súlyú 240 és 300A-es maximális árammal hirdetett dnyipro és társait már nem is merem említeni. A Telwin egy ekkora gépre 90A-t írna, mert kb.ennyit tud maximum. Jól ismerem a Hanyecz gépeit, ha jót akarsz akkor a főtrafót fokozatkapcsolóval együtt kiveszed és a trafót jól beöntözöd szigetelőlakkal. Feltételezem, a te trafód is aluval van tekerve(primer és szekunder is)és ha szerencséd van akkor nem leselejtezett hálózati nagytranszformátorból bontott papírszigetelésű huzalból van a primer. Fojtó ilyen kis teljesítménynél felesleges, a gép nehezebb lesz és nem fog annyit javítani a gépen hogy megérje beleépíteni.
(#) Phile80 válasza selout hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Ez becsapós dolog a kínai inverterek hozadéka. Régen a maximális áramról volt szokás a gépeket elnevezni, aztán kínaiak elkezdték átverni az embereket, akik el is hitték azt ami rájuk van írva és azt mondták "minek vegyek pl. Telwin gépet ha kínai sokkal nagyobb áramot tud". Ezáltal a nagy gyártók üzleti hátrányba kerültek Kínával szemben és kénytelenek voltak ők is utánuk menni, mert nem akartak csődöt. A korrekt gyártók az adattáblán a tényleges értékeket tüntetik fel a kínai legaljával ellentétben. Ezt csak azért írtam így, mert kínaiból is van jó minőség. Átéltük mi már ezt a 90-es évek elején a 300W-os piaci magnókkal, amik maximum 5W-ot tudtak..
(#) selout válasza mpisti hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Szerencsére a tekercsek rézből vannak. Ha egyszer sok időm lesz megitatom lakkal, de ha nagyon összekapom magam, akár vákuum alatt is megtehetem.
Sajnos most nincs időm, igaz kedvem sem hozzá, aztán lehet rákényszerülök, csak akkor már menetzárlatos is lesz, de ne szaladjunk ennyire előle.
(#) Ge Lee válasza selout hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Felesleges. Az a trafó ránézésre is egy vicc. Ezzel a viccesítéssel érték el (akarva vagy akaratlanul) hogy ne kelljen bele a fojtó. A lemezek összevissza hegesztgetésével le lett rontva a vasmag, a primer-szekunder egymásra helyett egymás mellé tekercselésével meg meg lett növelve a szórás. Csak akkor meg, minek bele a nagy trafó meg a sok drót. Ja, ez volt valahol elfekvőben...
A képről nem kivehető, hogy van-e szigetelés a primer sorok között, ránézésre nincs. Ha valóban nincs, akkor azon már a lakkozgatás sem fog segíteni semmit, ugyanis a lakk éppen oda nem tud befolyni ahol a legnagyobb szükség lenne rá, a primer alsó sorainak a közepébe. Ha lesz, akkor ott lesz majd menetzárlatos, mivel a tekercs ott a legmelegebb. Ha meg meleg akkor ugye tágul. Meg ha rögzítve sincs akkor még meg is mozdul. Ha meg megmozdul, akkor előbb utóbb lereszeli magáról, vagy az alatta vagy felette lévő menetről a zománcot.
Következő: »»   260 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem