Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   265 / 276
(#) fredy23 hozzászólása Feb 20, 2022 / 1
 
Üdv! Nagyjából összeállt a gép, egy arduino mega húzódik a burkolat mögött, működik is a dolog, DE! ezt egy cimbitől kapott gép, Ő vett mást. Ez egy T.I.P tronic profi mig 140. Azért adta oda mert nem jó. Elszállt benne a nyákon a trafó, kicseréltem, kapott egy másik típust. Teszteléskor szépen átolvadt az anyag, szépen var, majd ahogy múlnak a percek egyre gyatrábban kezd dolgozni. A gépet csak 4. Fokozatban lehet használni úgy-ahogy egy idő után itt is elkezd "szaggatni". Kérdés: mi lehet a gond? A hőkioldó okozhatja ezt vagy tekercselés? Mi tudja ezt produkálni. 1,2,3-ban használhatatlan.
(#) erbe válasza fredy23 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Kevés az információ. Mit jelent, hogy kis fokozatokban használhatatlan? Mit hegesztesz? 20-as kazánlemez 1,2-es dróttal vagy 0,6-os autókarosszéria 0,6-os dróttal?
(#) fredy23 hozzászólása Feb 20, 2022 /
 
Van két gyári fokozat állító ezen a Co-n. Ha az egyik min. akkor a másikat 1ill. 2re lehet állítani. Ha a min.-ról max-ra akkor 3,4. 0.8-as huzal van rajta. Valami egy idő után mintha "elmelegedne" . Cimbi azt mondja ez a gép annó uj korában ha túlmelegedett lekapcsolt és kész. A hőkioldó nem tud problémát okozni? Mi okozhat heggesztés közben egy idő után "szaggatást".
(#) tufatofu válasza fredy23 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Átvezet valamelyik dióda egy idő után, de az aluminium huzalra sajtolt saru is okozhat meglepetéseket....
(#) erbe válasza fredy23 hozzászólására (») Feb 20, 2022 /
 
Vastag neki a 0,8-as huzal. Van-e benne kondi a kimeneten és mekkora?
(#) fredy23 válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Lehet ezt orvosolni? Ujra kellene tekercseltetni? Dióda csere segít?
(#) fredy23 válasza erbe hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Símítókondi még nem került bele.
(#) tufatofu válasza fredy23 hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Feltehetőleg lehet orvosolni, hiszen hideg állapotban "üzemel", és ahogy eltelik x idő terhelve, akkor kezd megzavarodni, ha jól értelmeztem a szavaid. A hőkioldó a trafóra van téve és vagy kikapcsol, vagy nem, a funkciója szerint. Ha sokszor kikapcsolgatott, elképzelhető, hogy a benne lévő érintkezők bekormolódtak és megnövekedett az átmeneti ellenállásuk, de ugyanez valamelyik kapcsolóval is előfordulhatott, mert elég rossz minőségű alkatrészek ezek. A hőkapcsoló azt hiszem a primer kört szakítja közvetlen, nem a vezérlést. Én első körben a kapcsolókat, hőkioldót mérném meg( Az az ideális, ha nulla ohm az ellenállásuk bekapcsolt állásban), aztán a sarukat szemrevételezném, és a diódákat is, de biztos lesz tőlem hozzáértőbb, aki jobban rátapint a lényegre. A huzaltoló ha kínlódik, is tud taknyolást produkálni, főleg ha a hegesztő feszültségről megy, ahogy ezeknél....
(#) fredy23 válasza tufatofu hozzászólására (») Feb 21, 2022 /
 
Köszi megnézem amiket mondtál, ebben már nem a gyári kapcsolók vannak és a huzaltoló külön 24v-ról megy már külön potival. De, a benne lévő 24v-os tápegység elIustult heggesztés közben, mert próbára a hűtőventi 230v-jára ágaztattam. Majd közvetlen a kapcsolóra teszem. Mintha az egész "meghervadna" x idő után.
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 24, 2022 / 1
 
Na csináltam első körben 555 el egy szabályozót de ide nem volt nekem bizalomgerjesztő ,igy gyorsan kigondoltam egy primitiv szabályozót a motorhoz ami atomstabilan müködik .
Valakit esetleg érdekelhet ,bocs a moricka rajzért...

Az LM317 re azért esett a választásom hogy szélesebb tarományban lehessen állitani a moci feszültségét ,inkább a max irányra gondoltam ...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2022
(#) CIROKL hozzászólása Feb 26, 2022 /
 
Primitìv szabályozó ,primitìv kivitel , a lényeg a megbizható működés .
(#) AndrisBp válasza mpisti hozzászólására (») Feb 26, 2022 /
 
Volt időm kiméregetni az alkatrészeket és valóba a dióda ment tönkre ahogy írtad. Rendbe raktam, most működik rendesen. Köszönöm szépen.
(#) kari142 hozzászólása Feb 28, 2022 /
 
Szevasztok! Segitene aki tudja,hogy hogy kellene bekötni a kapcsolót ill.milyen kapcsoló kell hozzá? Nemsokminden van a neten róla... létezik,hogy a kér vaszagabb at csrélni kell ugy vannak meg a kimenő veszültségek..
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2022
(#) CIROKL válasza kari142 hozzászólására (») Feb 28, 2022 /
 
Ez igy kevés többet kellene látni hová mennek a drótok ?
Ha jól látom 6 fokozat van szitázva az előlapon ,igy a 6 vezeték nem stimmel sehogyan sem .
(#) kari142 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 28, 2022 /
 
Egyenlőre ennyi van. A két vastagabb és a vékonyabbak cserélgetésével megvan a fokozat ahogy az elejére van irva,de cserélni kell a két vastagabbat....
(#) CIROKL válasza kari142 hozzászólására (») Feb 28, 2022 / 1
 
Megvan a 6 fokozat akkor neked kell tudni milyen kombinációval lehet előidézni a fokozatokat , anno javitottam hasonlót de eredeti kapcsolót nem tudott hozzá adni senki igy egy jackley kapcsolóval oldottam meg ami kapcsolt reléket amik átvették a nagyobb áram kapcsolását.
(#) erbe válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 28, 2022 /
 
8 fokozat. 0-7-ig.
(#) kari142 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 1, 2022 /
 
JA! Hát még azt elfelejtettem,hogy a kapcsoló sem volt rajta gyárilag amivel ki-be ... ezt valaki igy mókolta meg az előtt,hogy megvettem és egy fokozat volt összekötve ugy nem volt vele baj dolgozik,de csak kellene legalább a 3-4 felső..lehet azok is kellenének hozzá!!?
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Márc 1, 2022 / 1
 
A trafóra rá kell kötni, lehetőleg a legnagyobb ellenállású pontokra, a 230 V-ot. Így ki lehet mérni a lépéseket.
Ha van egy nagyobb lépés, abból lesz egy durva fokozat, 3 kisebből pedig 2*3, azaz összesen 6 fokozat. Ha nincs eredeti kapcsolód, két másikkal is meg tudod oldani. Egy váltó és egy négyfokozatú. Olcsóbb is, mint egy ilyen speciális.
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 1, 2022 1 / 1
 
Be is került a cucc a gép belsejébe , kapott egy független tápegységet amit a doboz hátuljára tudtam elhelyezni ,ide fért el.
Fog kapni még egy euro csati aljzatot s egy gázszelepet hozzá , igy kicsit konfortosabb lessz talán ez a kis kökorszaki masina.
A kollégám itt vásárolta valakitől az apróban.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2022
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Márc 2, 2022 /
 
Köszi!Hétvégén elővéve......majd irok. Üdv.K
(#) fredy23 hozzászólása Márc 7, 2022 /
 
Üdv! Ma ujra ráfeszültünk a gépre a volt gazdájával. Kapcsolókat kicseréltem újra, a belső részben lévő betáp kábelt cseréltem újra, a kapcsolókon lévő sarukat újrasaruztam, az egyenirányítóra csavarozott tekercsből kijövő kábelek felületét megcsiszoltam, kapott plusz 2db ventillátort a folytó-egyenirányítóra fúj, de mégis 4-5 perc után heggesztéskor hullámzik, pulzál az ív mintha szaggatna. Visszább veszem az előtolást picit segít, de mégis pulzál. Tud ebben valaki irányt mutatni? Mi tud ilyet produkálni? Diódák vagy a hőkioldóra tudok csak gondolni.
(#) mpisti válasza fredy23 hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Cseréld ki a munkakábelt, fúvókát, és tisztítsd ki a huzaltovábbító görgőt. És ne akarj 0,8 mm-es huzallal hegeszteni,csak 0,6-al.
(#) fredy23 hozzászólása Márc 7, 2022 /
 
Kapott új munkakábelt, nem a gyári van rajta. Ez a gép 0,8al éveken át működött hibátlanul...
(#) Phile80 válasza fredy23 hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Lehet diódahíd probléma. Többször és csak kínai gyártmányú híddal találkoztam ilyen "csak hidegen működik" hibával.
(#) fredy23 válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 7, 2022 /
 
Diódahíd cserénél mire érdemes figyelni? Ez egy T.I.P tronic profi mig 140. Komplett csere vagy maga a diódát kilehet cserélni? Olvasgattam vissz, de ebben a témába még nem botlottam bele.
(#) dB_Thunder válasza fredy23 hozzászólására (») Márc 9, 2022 /
 
Mi a célja a cserének, illetve milyen van benne most?
(#) Honda130 válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 9, 2022 /
 
Sirrály. Végre valaki, aki legalább olyan elvetemült, mint én. Én is egy hasonló kaliberű gépet buhernyákolok. Pusztán saját örömömre. Már hegesztettem is vele, aztán újra szétszedtem. Mégtovább gondoltam az egészet. Lassan ott tartok, hogy az egész át lesz már építve. Még házat is hajlíttattam neki. Néha már röhögök is magamon, hogy milyen frankó gépem lesz. Csak egy rendes trafó kellene bele, hogy hegeszteni is lehessen vele.
(#) granpa válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 9, 2022 /
 
Biztos, hogy jó mancsot nyomtál?
(#) CIROKL válasza granpa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /
 
Ja a plusz az minusz én kibirom...
Következő: »»   265 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem