Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikro motor vezérlő
 
Témaindító: kutyi, idő: Jan 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kutyi hozzászólása Jan 20, 2006 /
 
Keresek 12V-os kismotor vezérlésére alkalmas áramkört! Disco fényeffektekben alkalmazzák,egy kondi mikrofonos NYÁK zene ütemére változtatja a motor forgásirányát.
(#) mspike válasza kutyi hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Hello, a legegyszerűbb egy H-híd, ha jól emlékszem a többiek így hívták máris keresek hozzá képet neked, 4 tranyó, és kettőt-kettőt kell egyszerre nyitni a másik kettőt meg zárni így forog az egyik irányba, ha a másik kettőt nyitod, és az előző kettőt zárod úgy meg a másik irányba, az ütemre váltást pedig egy frekvencia szűrős erősítő, utána egy komparátor, majd egy bistabil aminek a két kimenete vezérli ezt a négy tranyót. Itt van egy jó leírás róla, csak épp angol !

Moderáltam Bocsánat, remélem senki nem építette meg a linken található kapcsolást !!! Írok egy cikket a H hídról még ma, és helyesbítem tévedésem !
(#) Csapajev válasza kutyi hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Kutyi: a sebességét is akarod változtatni?

Mspike: magyar leírást még nem találtam, de amire itt hivatkoztál, az szuper! Nem arra való, hogy építs belőle bármit, de tökéletesen megmagyarázza, hogyan működik a H-hid.

Üdv

Csapajev
(#) mspike válasza Csapajev hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Gugli dobta ki, H bridge-re... De tényleg jópofa, sebességet ezzel nem tud váltani az tuti, ahoz kéne egy jó kis PWM-is... Szentem. Csak kérdés, hogy a sebesség mitől változzon...(BPM ? Aszem így híjják azt a zenére jellemző valamit)
(#) Topi válasza kutyi hozzászólására (») Jan 22, 2006 /
 
Javaslom nézz szét egy másik HE témában.: Hangra forgásirányt váltó motor
(#) _JANI_ válasza Csapajev hozzászólására (») Jan 23, 2006 /
 
Úgyláttam, hogy a lap alján vallak linkek is, komplett működőképes mintakapcsolásokra.
(#) Csapajev válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 23, 2006 / 4
 
Linkek vannak, de milyenek. Igaz csak az elsőt néztem meg, ahol valóban van egy harci robothoz való H-bridge, meg egy olvasó hozzászólása, hogy a H-bridge az első másodpercben cipóvá sül. A portál tulajdonosa ezt el is ismeri, de szerencsére van egy linkje "egy még jobb H-bridge vezérlésre". A link a csóka robotos könyvének reklámja, amit megrendelhetsz és megvehetsz. Ettől aztán elmegy az ember kedve.

Egyébként angolul tele van a világ H-bridge linkekkel. Magyarul is van egypár ugyanis hobbi szinten a következők használják:

1. RC modellvezérlés (Ugye nehéz a repülön levő potmétert a földről csavarni?)
2. Harci robotok (fentiek miatt)
3. Diszko-villágítás - zenére rángás
4. Modellvasut (mind a hagyományos mind a digitális)

Az Ő lapjaikon néha magyarul is találni valamit. Továbbá az összes MCU gyártó (pl. Microchip) "Application Note"-jaiba dögivel van.

Üdv

Csapajev
(#) Magorh hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni egy 24V DC motor (Micro motors) vezérléséhez. A feladat egy abak mozgatása lenne. Sehol sem találtam hozzá vezérlőt.
A kitételek, hogy tudnia kell végállás kapcsoló nélküli megállását szélsőséges esetekben, sebesség szabályzását és esetleges nyomatékhatárolást.

Milyen vezérlőt ajánlotok hozzá?

Válaszokat előre is köszönöm.

Tamás
(#) Magorh válasza Magorh hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Annyi a változás, hogy lehet 24V-os AC motor is. A lényeg, hogy kisfeszültségű legyen. Mit tanácsoltok?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem